View Full Version : האם אלו הם ברגי חיזוק הראש?
האם אלו הם ברגי הראש או רק המכסה שסתומים?
כי כשבאתי להרכיב עליהם חוט רגש, הרגשתי שהם לא מסובבים עד הסוף.
האם אלו ברגים שצריך לסגור עם ידית מומנט? או שהם צריכים להיות לחוצים עד הסוף? כי פשוט חיזקתי אותם קצת עם מפתח 10
אלו בסה"כ ארבעה ברגים שמחזיקים את מכסה השסתומים במקומו אם תפרק אותם ותסיר את המכסה תגלה את ברגי ראש המנוע.
לפי הוראות יצרן יש לחזק ברגים אלו בעזרת מד מומנט אך רוב האנשים (שאני מכיר) מחזקים ברגים אלו ללא מד מומנט (ברגש) והם אינם צריכים להיות מהודקים בחוזקה רבה מפני שאת העבודה עושה האטם שנמצא בין מכסה השסתומים לחלקו העליון של ראש המנוע.
כלומר שמדובר רק על החלפת אטם הראש (במקרה של נזילות שמן לדוגמא), זה פשוט לפרק את המספר ברגים הנ"ל, להוציא את האטם, לשים חדש ולהדק בחזרה? (זה מעניין אותי מכיוון שיש לי נזילת שמן בחלק שקרוב לטיימינג)
רון, אטם הראש נמצא בין בלוק המנוע לראש המנוע.
הברגים האלו תופסים את מכסה השסתומים במקומו והאטם שדובר עליו הוא לא אטם הראש אלא אטם מכסה השסתומים שנמצא בין מכסה השסתומים לראש המנוע.
יש סיכוי טוב שאם יש לך נזילה היא מאטם מכסה השסתומים וזה די פשוט להחליף לבד. בכל מקרה צריך לבדוק בדיוק מהיכן הנזילה.
ממליץ לחזק ברגים אלו בזהירות רבה!!!
לי אישית נשבר בורג אחד בעת חיזוק אחרי החלפת אטם מכסה...
מזל שההברגה שלו פתוחה מלמטה וניתן להוציא את מה שנשאר מהבורג (ע"י תפיסת קצה הברגה של בורג מלמטה עם פלייר ולסובב).
אתה גם עלול לסדוק את מכסה השסתומים.
בקיצור - תשתמש בידית מומנט. ככה אין טעויות.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.