PDA

View Full Version : שאלה לגבי מזגן אונו

unoies
26-06-09, 14:44
שלום יש לי אונו 96 הרכב בדרך כלל לא מתחםם השאלה היא יש מזגן ישראלי ברכב המזגן עובד טוב
אפשר להדליק לקיץ כי אמרו לי המזגן הורס את המנוע כי זה מנוע לא חזק מה אתם חושבים אפשר להדליק בנסיעות ארוכות כמו לים המלח ???????

stio
26-06-09, 15:13
אתה יכול ורצוי להפעיל את המזגן בכל נסיעה. רק חכה 5 דקות מרגע התנעת מנוע קר לפני שאתה מפעיל את המדחס ושים לב שהמנוע לא מתחמם.
נסיעה ללא מזגן מעייפת את הנהג- מסוכן!

צביקה קרבורטור
26-06-09, 15:52
שלום יש לי אונו 96 הרכב בדרך כלל לא מתחםם השאלה היא יש מזגן ישראלי ברכב המזגן עובד טוב
אפשר להדליק לקיץ כי אמרו לי המזגן הורס את המנוע כי זה מנוע לא חזק מה אתם חושבים אפשר להדליק בנסיעות ארוכות כמו לים המלח ???????

שלום, מזמן לא פתחת שרשור לרכב שלך ומכיוון שסיימת את בית הספר היסודי לפני עשרות שנים, שכחת להשתמש בכללי הפיסוק, אבל לא שכחת את סימן השאלה מדוע ?????????????????????????
למה אתה חושב, שאם קיים מזגן ברכב, אז אסור להשתמש בו, כי הוא מאמץ את המנוע, למה משמש מזגן, לקירור תא הנוסעים בחנייה?
מתי אתה מצפה להדליק מזגן, בחורף?
מתי אתה רוצה להדליק מזגן, רק בירידות של ים המלח?
באם הרכב לא מתחמם, בנסיעה רגילה ביום יום, מדוע שיתחמם בשימוש עם מזגן, בשביל מה קיימים שני מאוררים, אחד הנכנס לפעולה , מיד עם הפעלת מזגן, ושני בעת הגעת המנוע לטמפרטורת פעולה?
שים לב איך נעים לקרוא משפט, עם סימני פיסוק, ואיך זה סיוט לקרוא משפט בלעדיו.
בברכה
צביקה

Ron_Dadon
26-06-09, 16:04
צביקה, באונו עם המזגן הישראלי יש קצת יותר בעיה מהניסיון שלי עם האונו שלי בכל מקרה.

בנסיעה רגילה הרכב לא מתחמם מכיוון שהמאוורר שלו מותאם לנסיעה ללא מזגן. ברגע שמוסיפים את המזגן, המאוורר הקטן הנוסף של המזגן כמעט ולא משפיע, וכל עוד לא חם מידי בחוץ אין בעיה, אבל בימים חמים או בעליות קשות, כן יש התחממות של המנוע מכיוון שהמאוורר לא מספיק.

ארילו
26-06-09, 18:24
בגלל שאני מחזיק באונו עם מזגן לא מקורי - אם הרכב במצב טוב, אין שום מניעה להשתמש במזגן. הוא לא מעמיס הרבה על המנוע ולא משפיע על הקירור של המנוע.
לצערי כשהאוטו עומד הוא מקרר פחות טוב.

liorwohl
26-06-09, 18:47
המזגן באמת מאמץ את האוטו (מרגיש בכאילו סוחבים קראוון חח, האצה של אוטובוס :D)
אבל יותר חשוב לי שיהיה נעים, התפקיד של האוטו זה לעבוד בשבילי ולא להפך..
הבלאי של זה מזערי לפי דעתי בכל מקרה.

ואם כבר מדברים על מזגן, מלאתי גז, הכל טוב ויפה אבל המזגן לא מקרר מדהים, יוצא קור, אבל זה רק עושה את הטמפרטורה סבירה ולא עושה באמת נעים ובטח שלא מקפיא. (אני נוסע בעיקר בעיר) מתי שלא זוחלים לפניי כל מני דפקטים ואין פקקים ואפשר לנסוע, אז המזגן עובד הרבה יותר טוב מאשר שנוסעים לאט.
כל המזגן נשאר כמו שהוא מהרגע שקנו את האוטו, מזגן רזקור.
בקיצור, מה צריך לעשות בשביל לקבל מזגן נורמלי יותר וכמובן לא באלפי שקלים?

Ron_Dadon
26-06-09, 19:36
להחליף רכב :D

זה היכולת קירור של מזגן לא מקורי, גם אצלי היה של רסקור, גורם לטמפ' סבירה ונעימה אך לא מעבר. בתוך העיר כמובן שמקרר פחות מכיוון שאתה מגיע לסרק המון פעמים ובסרק ההספק של המדחס יורד כתוצאה מירידת הסל"ד.

stio
26-06-09, 20:57
המזגן המקורי של האונו 1.4 קירר מעולה, כל הפתחים עבדו והיה ממש נעים. גם כשהרכב עמד וגם כשהרכב נסע היתה אותה תפוקה מהמדחס, אבל בהחלט הוא היה מעמיס על המנוע, וכל פעם שהייתי עולה עלייה קשה או יוצא לעקיפה הייתי מכבה את המדחס (מיותר לציין שבפאביה זה לא כך).
בשנת 1993 תמורת 36K ש"ח היו יכולים לקבל אונו 1.4 עם מזגן מקורי, נעילה מרכזית וחלונות חשמל קדמיים. מה לעשות שהיו כאלה שחסכו על מזגן...

unoies
30-06-09, 00:45
איך אני יודיע אם המזגן מקורי או ישראלי המוכר אמר לי שזה ישראלי אבל ברכב רשום air condition
האם מקרר כמו רכבים חדשים אפשר להגלדליק בכל מצב ??

stio
30-06-09, 01:13
כן, להדליק בכל מצב!

אם רשום לך את זה ואתה מפעיל את המדחס ע"י כפתור עם ציור שלג בקונסולה המרכזית- זה מזגן מקורי.