PDA

View Full Version : רפידות ברקסים - מקורי/תחליפי .

22-06-06, 21:21
לאחר ביקור במוסך הוחלט על החלפת 4 רפידות ברקסים ובנד דפוק שגרם לדליפת מיי קירור ברדיאטור כל הטיפול נסגר על 500 שקלים .

שאלתי את המוסכניק האם הרפידות הם מקוריות והוא אמר לי שכן ואני לא כל כך בטוח בזה ,

שם הרפידות הם RAICAM עם תמונה של פומה על הקופסה , במדבקת זיהוי כתוב "נעל בלם פונטו ספייס" והמק"ט הוא 2790 .

האם הרפידות הם אכן מקוריות?

עידן.

22-06-06, 21:43
האם זה בוצע במוסך מורשה פיאט ?

22-06-06, 21:59
כן , פיאטון בתל אביב.

22-06-06, 22:02
תכתוב את המק"ט בדיוק כמו שמופיע לך בחשבונית עצמה ואת המחיר ותציין אם זה כולל מע"מ או לא

22-06-06, 23:39
מספר פריט : 71737178
תאור פריט : דיסקיות בלם קד'/פונטו 8V + רגיל
מחיר לצרכן: 119 ,לא כולל 16.5 אחוז מע"מ ולא כולל 107 ש"ח עבודה .

23-06-06, 09:15
עידן, בדקתי בקצרה ומצאתי שהרפידות והדיסקים המקוריים הם של חברה בשם Ben.

23-06-06, 18:47
אז זה אומר שהרפידות אינם מקוריות ? האם לגשת למוסכניק ?

עידן.

23-06-06, 19:30
קשה לדעת לפי המק"ט. הדבר היחיד שמצאתי היא שלפי המק"ט של המוסך אלו רפידות בלימה קדמיות לדגמי פונטו.

שמת לב האם לרפידות היה חוט חשמלי שיוצא מהגב של הרפידה ?

רק על פי המחיר הייתי אומר שזה לא מקורי!, אבל במוסכים המורשים משתמשים בשני סוגים: חליפי או OEM - אותו יצרן כמו "המקורי" רק בלי הטבעה של השם "פיאט" על הקופסה. המוצר זהה לחלוטין למוצר המקורי וזול יותר.
יש גם "תחליפי" - יצרן שמייצר מוצר דומה למדי (דרגת הזהות משתנה) שתואם למוצר המקורי אבל לרוב לא זהה לו. לא מעט פעמים "תחליפי" הינו שם קוד לדבר זול יותר עם איכות נמוכה יותר.

המוסכים מאוד מעורפלים בנושא - עד לא מזמן "תחליפי" היה מסומן במק"ט של מקורי עם האותיות "zz" בסופו. אחר כך ראיתי שהתחילו לכתוב "תחליפי או חליפי" ובפעם האחרונה שהחלפתי ברקסים אחוריים לא היה כתוב כבר כלום.

שוב, רק לפי המחיר אני מנחש שזה חליפי במקרה הטוב.
האם זה לא טוב ? אין לי וגם לך דרך לדעת? אם זה ממש חשוב לך תנסה לשאול בקארספורום אם מישהו מכיר את המותג הזה:
http://www.raicam.com