PDA

View Full Version : טיפול תקופתי בHGT

BentzZz
24-05-09, 18:08
ביום שלישי אני נכנס לטיפול תקופתי (120K) רציתי לדעת כמה דברים.
1. מה כולל הטיפול? (חוץ מטיימינג כי בוצע לפני 4K + כל הרצועות)
2. באיזה שמן משתמשים במוסך המרכזי? האם שווה לבקש מהם שמן איכותי יותר?
כנ"ל לגבי הפלאגים ושאר החלפים.
3.מחיר פחות או יותר (לקחת בחשבון שפלאגים חייבים להחליף + פילטר אויר לא צריך כי יש לי פתוח)
ואגב המוכר השאיר לי פילטר שמן חדש של האוטו אז אפשר לתת להם אותו ושירכיבו אותו? (מקורי)

raanan_t
24-05-09, 20:46
אני מניח שישתמשו בשמן 5W40 של AGIP, היות וזה השמן שיש להם בצמיגות הזו - מחיר כ-210 ש"ח ל-4 ליטר. (אצלך צריך קצת יותר, כמדומני). השמן נחשב לשמן מעולה.
פילטר שמן, שאל במעמד העבודה. בד"כ לא באים למוסך עם חלקים אך יתכן ויסכימו לבצע את העבודה עם הפילטר שלך.
פלאגים כ-40 ש"ח ליחידה, אם זכרוני אינו מטעני. ארבעה, סה"כ 160 ש"ח.

* אני מניח שיבדקו בלמים.
* מתי לאחרונה הוחלף נזול קירור? הקיץ קרב, אם לא הוחלף בשנתיים האחרונות אז החלף. מציע לבקש גם לבדוק את כל מערכת הקירור ולציין שאתה רוצה שינקו את הראדיאטורים עם זרם מים בכדי שהרכב יוכל לצנן את עצמו יותר בקלות.
* פילטר מזגן, האם הוחלף לאחרונה? תוכל לעשות זאת גם לבד די בקלות.
* גז מזגן, מה המצב אצלך?

אני באופן אישי הייתי כבר מכין את הרכב לקראת הקיץ. כמובן שאם הכל תקין והחלף לאחרונה אז לא צריך לגעת.

פיליפ
24-05-09, 20:53
תדאג שישימו לך את ה-AGIP ושמן סינטטי מלא ולא איזה פרסטון או אמריקן איגל שגם יש להם בכמויות.
רענן היצרן אומר לשים שמן 10W40 ככה שבמוסך דוחפים שמן באיכות ירודה כמו אלו שציינתי.

raanan_t
24-05-09, 20:54
איך זה? הרי יצאה הנחיה להשתמש ב-5W40 בגלל נושא הוריאטור, לא כך?

פיליפ
24-05-09, 20:59
אני חושב שזה בגדר המלצה, לא הנחיה, צריך לברר עם אורן.
לי בכל אופן רצו לשים שמן של פרסטון חצי סינטטי 10W40, הבאתי בעצמי mobil 5w40.

raanan_t
24-05-09, 21:07
אם כך, שווה לוודא את הנושא במעמד הטיפול או לפני כן בטלפון.
בכל מקרה, לדגמי המולטיפלה והדובלו (מקווה שאינני טועה) משתמשים ב-5W40 ככה שאמור להיות במלאי שמן כזה. אצל שמשון בזמנו כשביקשתי שמן איכותי יותר שלפו AGIP 5W40 ואמרו לי שזה מה שמשמש לדגמים שהזכרתי לעיל. ככה שאמור להיות להם (מוסכים מורשים\מרכזי) שמן נורמלי במלאי.

Caveman
24-05-09, 21:12
במרכזי משתמשים ב10W40 לדור שני.
אפשר לבקש להשתמש בזה של הגרנדה שהוא 5W40. לא יודע איזו חברה זו. הכי בטוח יהיה אם תרכוש שמן בעצמך.
פילטר שמן תחליף, אם אתה מחליף שמן.
פלגים עלו לי 30 ש"ח בזמנו ליחידה.
נוזל קירור, אם עברו שנתיים מההחלפה האחרונה, להחליף.
כנ"ל נוזל בלמים.
לבדוק בלמים.
פילטר מזגן להחליף, אפשר לבד. אני מחליף אחת לשנה אצלי באוטו.

orenhazan
24-05-09, 22:07
לגבי שמן מנוע כדאי ללכת על השמן של האלפות למינהם וזה AGIP 10W60 זהו שמן סינטטי מלא ונכון להיום לפי דעתי וגם לדעת היצרן עצמו זה השמן שהכי מתאים ל HGT.
כמו שאתה יודע המנוע של ה HGT מאוד דומה במבנה שלו למנוע האלפא 147 2.0 אפילו הכלים הייעודיים להחלפת הטיימינג ורצועת הטימיינג עצמה זהים לחלוטין. גם הוריאטור הוא אותו מק"ט וזהה לחלוטין. היצרן הגיע למסקנה שהשמן הנ"ל הוא השמן המומלץ לכל דגמי האלפא ובתוכם גם ה HGT בעצמו. הופץ אפילו עדכון בנושא מהיצרן ושם דגם פיאט היחידי שנכנס לרשימת האלפות שמשתמשים בצמיגות שמן כזו זה הפונטו HGT והברקטה שמשתמשת באותו מנוע בדיוק.
(לפי דעתי עניין הוריאטור מהווה כאן מרכיב חשוב בבחירת השמן הזה)
השמן הזה נמצא בכל המוסכים המורשים של פיאט ככה שאין בעיה להשיג אותו.
הוא מגיע במיכל של 4 ליטר וכן במיכלים של ליטר אחד.
בטיפול האחרון אני גם עברתי לשמן הזה עם החלפת וריאטור עדיין מוקדם לדווח על תוצאות כלשהם לגבי הרעש אני מתכוון מכיוון שהרכב נסע בסך הכל 4000 ק"מ מאז וזה מוקדם מידיי אבל על פי חוות דעת מרכבי HGT באנגליה למשל שעברו לשמן הזה אז יש שביעות רצון מזה שהוריאטור מחזיק הרבה יותר זמן מעמד לפני השלב שהוא מתחיל להרעיש בהתנעות קרות.
אני בכל מקרה בודק את זה על הרכב שלי ורק הזמן יגיד.
יום טוב.
מצרף קישור למפרט השמן.

http://www.motoworlduk.co.uk/products/motoroil/racing.html

BentzZz
25-05-09, 00:02
נוזל קירור הוחלף לפני 4K
אגב ראיתי בספר רכב שרשום שמחליפים גם שמן גיר + פילטר שמן גיר (?)

BentzZz
26-05-09, 22:31
בסופו של דבר הוחלף שמן ל10W 60 AGIP - רעש הוריאטור נחלש ממש טיפה, פילטר שמן, שמן גיר סינטטי, צלחות קדימה חדשות וחריטה של האחוריות , ורפידות ברקס שנקנו מאיביי של EBC.
מה למדתי? למדתי ששווה להביא מהבית!
השמן? נמכר לי במחיר מופקר של 230 ש"ח לפני מעמ לגלון!!! - (במועדון אלפא מוכרים אותו ב175) והצלחות ב360 לפני מעמ ועבודה ועוד ועוד...
בקיצור פעם הבאה אני בא עם השקיות למוסך ומשלם רק על העבודה.

*ניר*
26-05-09, 22:42
איך הזמנת את הרפידות?:???:
ושתי הצלחות 360? או כל אחת?
כי אני זוכר שביררתי וזה היה 250 בערך לכל אחת.

BentzZz
26-05-09, 22:57
הרפידות קניתי מעידן הוא הזמין תצטרך לברר איתו בדיוק,
והדיסקים היו 180 לכל אחד...

*ניר*
26-05-09, 23:12
אוקי תודה!

פיליפ
27-05-09, 02:14
עידן תקח כבר ממני את הרפידות ;) הן מקשטות לי את הסלון כרגע, הן ניראות כמו עציץ בצבע הירוק שלהן.

orenhazan
27-05-09, 07:19
בסופו של דבר הוחלף שמן ל10W 60 AGIP - רעש הוריאטור נחלש ממש טיפה, פילטר שמן, שמן גיר סינטטי, צלחות קדימה חדשות וחריטה של האחוריות , ורפידות ברקס שנקנו מאיביי של EBC.
מה למדתי? למדתי ששווה להביא מהבית!
השמן? נמכר לי במחיר מופקר של 230 ש"ח לפני מעמ לגלון!!! - (במועדון אלפא מוכרים אותו ב175) והצלחות ב360 לפני מעמ ועבודה ועוד ועוד...
בקיצור פעם הבאה אני בא עם השקיות למוסך ומשלם רק על העבודה.

לגבי הרעש מהוריאטור אף שמן לא ישתיק לגמרי וריאטור שהוא כבר רועש. אלא בהחלפה לחדש השמן אמור למנוע את השחיקה המהירה שלו.

לגבי מחיר השמן זה נכון שבמועדון אלפא הוא עולה 175 שקל אבל שכחת לציין שבשביל לקבל את השמן במחיר הזה אתה חייב להיות חבר מועדון ובשביל להיות חבר מועדון אתה צריך לשלם 220 שקל כל שנה אז תעשה אחד ועוד אחד.

anakonda
28-05-09, 14:33
שלום BentzZz,
אשמח לדעת מאיזה מוכר בebay רכשת את הרפידות או לינק למכירה
תודה מראש
יוסי

*ניר*
28-05-09, 15:22
אנקונדה, הוא אמר שזה מעידן.
ואם אתה מזמין אני ישמח להיצטרף לקנייה

פיליפ
28-05-09, 15:47
אנקונדה, הוא אמר שזה מעידן.
ואם אתה מזמין אני ישמח להיצטרף לקנייה

עידן קנה את זה באיביי, אבל הוא הביא את הרפידות בעצמו ולא במשלוח, אי אפשר להכניס רפידות לארץ, הם לא יעברו במכס כי זה אביזר בטיחותי.

*ניר*
28-05-09, 20:17
אוקי..
אז האפשרות היחידה זה רק להביא אותם במזוודה??
כי עדיין לא מצאתי מישהו בארץ שמחזיק משהו חוץ מ-omp..
אם מישהו מכיר אני ישמח לדעת

Caveman
28-05-09, 20:29
מה רע בOMP?

anakonda
29-05-09, 16:32
בקשר לבעיתיות של להכניס דרך המכ"ס-זה לא מרגש אותי
הזמנת קסנונים מידיי שבוע לארץ הקודש ללא בעיות מיוחדות,אז כנראה שהם צריכים לעבוד יותר קשה.
ממש מעצבן שאין חלקים שאפשר להזמין מebay לפונטו hgt
רוב החלקים הם מבריטניה שלא עושים משלוחים לארץ(מרביתם) וזה משאיר רק את ארה"ב.
חשבתי שיהיה לי מה לרכוש לרכב אבל מסתבר שלא :S

פיליפ
29-05-09, 23:05
יש גם איביי איטליה.

אלי_בוני
30-05-09, 15:43
anakonda דווקא בנוגע לזה יש לי משהו להגיד לך.
שאני הזמנתי את הגבות הזמנתי מבריטניה והוא לא עשה משלוחים וישראל אז דיברתי איתו וביקשתי אז נכון שהוא העלה לי קצת המשלוח בכמה יורו אבל הגבות הגיעו לבסוף אז אני אומר על תוותר כול כך בקלות תדבר איתם דרך האתר ותראה כי יש הרבה ששולחים לארץ אם תבקש מהם.

*ניר*
31-05-09, 22:25
מה רע בOMP?

א. כי אני לא ממש יודע עד כמה omp מתמחה בברקסים.
ב. ואם כבר להשקיע אז להשקיע עוד קצת לקבל משהו יותר טוב.
לא נכון?

Caveman
31-05-09, 22:54
את האמת, אני לא בקיא בתחום עד כדי כך, למרות שבטיפול הקרוב כנראה אחליף את הבלמים שלי במשהו נחמד יותר.
בכל מקרה, לחבר ב206 יש רפידות + דיסקים של OMP, והם עובדים לא פחות ממצוין. זה הניסיון שלי עם OMP פחות או יותר. לכן אני חושב שאין טעם לשלול אותם על הסף

*ניר*
01-06-09, 00:02
בטוח שאני לא שולל פשוט חשבתי להשקיע במשהו שאני דיי בטוח שהוא יותר טוב.
אבל זה טוב גם לשמוע מחמאה על הomp
תודה

ואגב אני ישמח לדעת לאיזה אתה מתכוון להחליף (כשתחליף)

orenhazan
01-06-09, 21:45
אני כבר שנים נוסע עם רפידות וצלחות של OMP אני מאוד מרוצה מהם הרפידות קדימה החזיקו אצלי 130K שזה הרבה. המקוריות כבר זקוקות להחלפה ב 40K או 50K במקרה הטוב.
דרך אגב סף החימום שלהם הוא מאוד גבוה יחסית לרפידות אחרות והיתרון הוא שהם לא מחממים את צלחות הבלם ואז לא נוצר מצב של רעידות בבלימה בגלל עיוות של הצלחות מהחום.

ניסיתי המון סוגים של רפידות מהרבה חברות שונות והגעתי למסקנה שה OMP הכי טובות לשימוש היום יומי שלי ברכב.

*ניר*
01-06-09, 22:02
אורן, טוב לדעת תודה!
אז כנראה שאני יחליף לomp בסוף.
וכמה יעלו צלחות ורפידות קדמיים?

זאב-ב
02-06-09, 01:42
מבירור שעשיתי היום OMP לא מייצרים יותר צלחות ל HGT וסט רפידות קידמי עולה 520 ש"ח בפיט סטופ

orenhazan
02-06-09, 07:20
מבירור שעשיתי היום OMP לא מייצרים יותר צלחות ל HGT וסט רפידות קידמי עולה 520 ש"ח בפיט סטופ

לא מדוייק כל כך. לפני חודש חבר שחזר מאנגליה הביא לי סט צלחות בלם מחוררות של OMP ל HGT.

זאב-ב
02-06-09, 13:45
אוקיי מצטער על הטעות אתה המידע שלי לקחתי מהיבואן של OMP פיט סטופ כשביררתי לעצמי גם על דיסקים ורפידות
מה שכן הבנתי שגם EBC מייצרים דיסקים מחורצים ומחוררים לHGT וזה שווה בדיקה

פיליפ
02-06-09, 14:29
EBC יקרים יחסית.

זאב-ב
02-06-09, 15:50
יקרים אבל לפי רוב הדעות שווים את הכסף (אני אישית לא בדקתי עדיין)

*ניר*
02-06-09, 20:52
EBC יקרים יחסית.

כמה זה יחסית?

ואפשר לקנות אותם רק מחו"ל?

זאב-ב
03-06-09, 02:08
E&A מחזיקים מוצרים של EBC רפידות יש להם כמעט בטוח דיסקים אני לא יודע צריך לברר

פיליפ
03-06-09, 12:14
E&A מחזיקים מוצרים של EBC רפידות יש להם כמעט בטוח דיסקים אני לא יודע צריך לברר

ואללה, לא ידעתי שיש אותם בארץ, מעניין כמה עולים אצלהם הרפידות כמו שעידן הביא מאנגליה.

דיסקים של EBC יעלו סביב ה-100+ פאונד באנגליה.

אני רוצה את הפונטו שלי בחזרה :o:(

זאב-ב
03-06-09, 14:07
פיליפ מה קרה לא מבסוט מהקליאו?

שחרון
03-06-09, 14:17
פיליפ אוהב איטלקיות....

פיליפ
03-06-09, 17:44
פיליפ מה קרה לא מבסוט מהקליאו?
מבסוט, היא סבבה.
אבל גם הייתי מבסוט מהפונטו.

חשבתי שההבדל גדול יותר ביניהם, והוא לא! יש הבדל אומנם, אבל לא כזה גדול כמו שמספרים הסיפורים.

KoF-sHeLeG
04-06-09, 03:00
I hate to say I told you so...

:wink:

פיליפ
04-06-09, 11:37
:D