View Full Version : התקנת קומפוננט בספייס - מחפש קצת הסבר
הרמקולים המקוריים של הרכב כנראה עשו את שלהם לאחר 8 שנים. כבר חודש שהם לא מפסיקים להשמיע רעשים מוזרים, כמובן בעיקר בתחום התדרים הנמוכים.
חשתי על שידרוג קטן למערכת סאונד ברכב, לא משהו בעלות מפוצצת, אלא CD סביר (עד ל-500 שקלים) וזוג קומפוננט סביר לקידמת הרכב (גם כן, טווח של עד 500 שקלים).
עכשיו השאלות :)
קודם כל, עד כמה פשוט להחליף את הרמקולים בדלתות? מספיק להוציא את ה"גריל", או שמה צריך לפרק חלק נרחב יותר מהדלת?
בנושא הטוויטרים, האם הם ניתנים להחלפה בטוויטרים שמגיעים עם רוב הקומפוננטים? כיצד החלק שמכסה אותם מתפרק?
שמתי לב שכמעט כל הסטים של קומפוננט בטווח שציינתי מגיעים עם "קרוסאובר פסיבי". את האמת, למרות שאני מתעסק במוזיקה אלקטרונית שנים, אני מתעסק איתה רק בתוכנות מחשב ואין לי שמץ ב"חומרה". אממ, קצת מתפדח לשאול אבל מה זה בכלל? והיכן שמים את זה בהתקנה (זה נשאר ליד הרמקול בדלת?)?
חשבתי על רמקולים ללכת על הבאים:
http://www.chiko.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=951
ומערכת:
http://www.autos-sound.net/Product.asp?ProID=99
שוב, לא מחפש משהו מטורף (גם ככה בשכונה שלי לצערי יש נטייה לפרוץ לרכב אם בטעות שכחת את הפאנל, קרה לי פעמיים עם האונו...), וגם לא מעוניין להוסיף מגבר/סאב.
בחירות טובות במחירים הרלוונטיים.
הקומפוננטים נחשבים לטובים ובמחיר של 400 ש"ח לדעתי הם הבחירה הטובה ביותר שיש היום בשוק.
התקנה תדרוש פירוק של חיפוי הדלת + הגריל + הפלסטיק שבמשולשי המראות.
הקרוס הפסיבי משמש לחלוקה של התדרים בין האלמנטים. היות ובכל צד יש לך שני אלמנטים (טוויטר+מידוופר) צריך שיהיה משהו שידע לשלוח לכל אחד מהאלמנטים את הצלילים שהוא יודע לנגן הכי טוב, כאן נכנס הקרוס. שני האלמנטים מתחברים אליו במקומות הייעודיים ומהקרוס יוצאים שני חוטים אל המגבר.
בד"כ מומלץ שלא להתקין את הקרוס בדלת עקב בעיות רטיבות אך בספייס ישנו מקום מעולה למיקום הקרוס בדלת, בתוך משענת היד, שם הוא גם מוגן ממים ע"י יריעת ניילון כלשהי.
אם יש לך שתי ידיים ימניות וקצת כלים, אפשר בשעתיים עבודה להתקין הכל (ועוד יש סיכוי שיהיה לך זמן לקפה)
רדיו דיסק, סביר לחלוטין ולדעתי למטרה שלך הוא אחלה.
אשמח לסייע אם יש עוד שאלות.
עריכה:
1. אם אתה רוצה לשמוע את הפולס אתה מוזמן.
2. אני אישית מעדיף את הטמפו, קצת יותר חמימים. (ההבדל הוא במידוופר בלבד) המחיר קצת יותר גבוה ולא בטוח שזה רלוונטי עבורך בכלל.
ערב טוב ושבת שלום
על פי מה שידוע לי (יש לי SX 2001 ככה שאני לא מאמין שזה שונה) מספיק שאתה מוציא את הרשת ואתה רואה את הרמקול, כמובן שהוא מוברג, לגבי הרמקולים ישנם רמקולים שלא נכנסים בדלת יש לשים לב לדברים האלה (הרמקולים שמצאת יכנסו בדלת), הטוויטרים אצלי "התברגו" למקום של הטוויטר כיוון שזה גדול מדי בשביל החור הקטנצ'יק ולכן זה בולט חיצוני (לא משמעותי), לגבי ההרכבה זה שטויות הכל מתואר ורשום בחוברת שאתה מקבל עם הרמקולים :)
העצה שלי לגבי הרמקולים היא לא ללכת על הרמקול הזה, הוא יחסית חזק ולכן הוא צריך מגבר אחרת אתה תשמע נעים ועדין בווליום נמוך אולם שתגביר הוא יצרח (כן כן אפילו רמקול כזה) בגלל שאין לו מגבר, שלפי מה שנראה אתה לא תביא לכן קח זאת לשיקולך
המערכת סבירה וטובה פיוניר חברה מוכרת ברדיו דיסקים אבל שוב אם בסוף אתה תתכוון להביא מגבר זה יהווה בעיה כיוון שישנה יציאה אחת של RCA למגבר וזה קצת בעייתי
לגבי הקרוסאוברים אצלי הם אכן נמצאים ליד הרמקול, בדלת, ולגבי המשמעות שלהם גם איני יודע ולכן עדיף לחכות לתגובה של מישהו שמבין יותר טוב בתחום;)
עידן, הרמקול חזק זה נכון אבל הוא גם מאוד נציל ומנסיון של רבים הוא נשמע לא רע גם בלי הגברה.
מנסיון שלי, ברכב של אימי מותקנים וופרים של מורל דוטק על HU זהה לזה שפותח השרשור מתכנן לרכוש יחד עם טווטרים (לא זוכר איזה). הדוטק יותר חזקים מהפולס\טמפו והם נשמעים בסדר גמור יחסית לרמקול לא מוגבר.
היתרון של רכישת פולס הוא אפשרות שדרוג עתידית, רמקול איכותי יותר (הן מבחינת איכות חומרים והן מבחינת צליל) מהרבה רמקולים שתמצא ש"מיועדים" להיות מותקנים ללא הגברה.
בנוסף, עידן, בדוק היטב היכן מותקנים הקרוסים שלך, ע"פ התאור הם יושבים נמוך בחלל הדלת ולשם מגיעים מים בעת גשמים וכדומה.
אני אישית שהתקנתי מערכת גם היה לי בראש לקנות את הפולס, אך מכיוון שאני לא מתכוון לשדרג את המערכת ברכב למגבר + סאב, החלטתי ללכת על זוג קומפוננט של jbl 45 rms.
אני מאוד מרוצה מהתוצאה יחד עם זוג morel tempo 6x9 מאחורה נוצר אפקט מאוד יפה, גם המתקין החמיא לי על השילוב.
גם אופציה בשבילך לחשוב עליה.
ואגב אצלי אכן הצליחו להתקין את הטויטרים במקומם היעודי בדלתות, יש פלסטיקה בפנים אשר יוצאת החוצה ומגבילה את גודל הטוויטר, חותכים את זה עם קאטר ומדביקים עם דבק חם. חיצונית לא רואים ולא בולט כלום.
בהצלחה
ערן
תודה רבה לכם :)
אהבתי את הקרוסאובר, בהחלט יעיל להפריד את התדרים.
ידיים ימניות וסבלנות יש (אחרי הפירוק של הקונסולה המרכזית הארורה, נראה לי שלפרק דיפוני דלתות זה טיול בפארק :))
האם לדעתכם עדיף לבטל את הרמקולים האחוריים לאחר השינוי? (הייתי בכיף משקיע גם בהחלפה שלהם, אבל זה כבר חורג מהתקציב :P)
המטרה שלי היא לשמוע נקי, לווא דווקא בעוצמה גבוהה שגם שכני לכביש/מדרכה ישמעו.
בקשר לJBL, מה העלות שלהם?
באם היא זולה משמעותית, זו גם אופציה שתשקל, שכן תכלס התקציב פה מהווה פקטור יותר משמעותי (לצערי).
אני אישית לא אוהב רמקולים מאחורה בכלל. זה הורם לי את כל חווית השמיעה. במה קדמית איכותית + סאב וופר איכותי (שממש לא חייב להיות ענק) בתא המטען לדעתי זהו השילוב המושלם.
המקולים האחוריים אצלי (המקוריים) מחוברים אך ורק מפני שעבור אלו היושבים מאחור, שמיעת הצלילים של הסאב וופר אינה נעימה בכלל.
לא קרו לי שום בעיות בחורף, אבל אני אבדוק את העניין
לגבי הרמקולים גם אני הייתיי ממליץ על ה-JBL שכן הם יותר חלשים אך איכותיים מספיק, מה גם שהם ינוצלו מספיק מהמערכת
ה-jbl עלו לי כמו הפולס, שוב לקחתי אותם כי אין לי רצון להשתדרג למגבר והם ינוצלו יותר על ידי ה-hu. במחיר הזה ללא מגבר לא נראה לי שאפשר לבנות במה קידמית איכותית, התקציב איננו גבוה.
במערכת ללא מגבר לדעתי זוג 6x9 מאחורה זה חובה, רמקול יותר עוצמתי שיורד גם לתדרים יותר נמוכים מהקידמיים, ומה שעשיתי זה שמתי דגש על הקידמיים דרך ה-hu, מה שנותן אפקט שהצליל עוטף אותך. לבן אדם שלא אודיופיל או למישהו שלא מחפש להשקיע יותר מידי זאת מערכת מצויינת.
אגב רוב החברים התפלאו שאין לי איזה סאב מאחורה מההתרשמות הראשונית מהמערכת.
אם ככה אז אני חושב שאשאר עם הפולס. אין לדעת מה יוליד יום, ואולי בשלב מאוחר יותר כן אוסיף מגבר לרכב (רק בתנאי שאעבור דירה :p )
יש לי כבר רמקולים 6X9 של פיוניר מאחור (לצערי...מכוער) - האמת, שהצליל שהם מפיקים פחות טוב מהצליל שהרמקולים המקוריים של הרכב מפיקים, בכל מקרה ברוב המקרים מבלבד ימי חמישי/שישי בערב אני נוסע לבד/עם עוד אחד ברכב, ככה שאותי הרבה יותר מעניין הסאונד בקדמת הרכב.
אחפש עכשיו פשוט את המחיר הזול ביותר למורל בקרבת מגורי, והם יהיו ההשתדרגות הראשונה, ואז בהתאם לתקציב מקווה גם להוסיף את הHU ביחד, אם לא, מקסימום עוד חודש-חודשיים.
תודה לכל מי שעזר :)
בELX הקודמת שלי היו לי זוג פולס מקדימה, הם בהחלט עושים יופי את העבודה.
כיום בגלל שהם לא מתאימים בעומק בדלתות של הHGT שלי, הם עושים יופי את העבודה בתור הרמקולים בחדר שלי :)
תודה רבה לכם :)
אהבתי את הקרוסאובר, בהחלט יעיל להפריד את התדרים.
ידיים ימניות וסבלנות יש (אחרי הפירוק של הקונסולה המרכזית הארורה, נראה לי שלפרק דיפוני דלתות זה טיול בפארק :))
האם לדעתכם עדיף לבטל את הרמקולים האחוריים לאחר השינוי?
האמת, שבספייס לא באמת צריך לפרק את הדלתות לגמרי. פירוק הקונסולה המרכזית מורט עצבים בעיקר בגלל החשש משבירת קליפס או משהו שיקרקש את הנהג למוות בזמן נסיעה ובאמת הדלתות יהיו קטנות עלייך.
אתה יכול פשוט להסיר את הכיסוי של הרמקולים שם תמצא כמה ברגים שמחזיקים את הרמקול + כמה ברגים נוספים שמחזיקים את הדיפון קרוב לדלת. הסר את ברגי הרמקולים והוצא את הרמקול ולאחר מכן שחרר את ברגי הדיפון + כל ברגי הדיפון הנוספים (לאורך הדלת)
בעזרת מברג או משהו דומה מפלסטיק (זהירות על צבע הרכב) שחרר את הקליפסים שמחזיקים את הדיפון אל הפח. שחרר אותם אחד אחד, תוך כדי הנחת המברג קרוב ככל האפשר אל הקליפסים.
ברגע שכולם משוחררים תוכל להרים את הדיפון בזווית מספקת להתקנת הקרוס. הקרוס אמור לשוות במרווח הצר שקיים במשענת היד בין הדיפון לדלת. יש לעטוף את הקרוס באיזה בד או משהו שימנע ממנו להרעיש שם, ואז פשוט להניח אותו.
פירוק פלסטיק המשולשים:
1. הסר את כיסוי הגומי מידית כיוון המראה. תפוס את הכיסוי מהבסיס ובעדינות "קלף" אותו החוצה.
2. בעזרת שפיץ פלייר הברג החוצה את האום העגול עם ארבעת החריצים סביבו. פשוט הכנס את שני קצוות פלייר השפיץ אל שניים מהחריצים וסובב.
3. במקום אחר על המשולש, ישנו כיסוי פלסטיק קטן תחתיו מסתתר בורג. שחרר את כיסוי הפלסטיק (הוא לא יוצא לגמרי ונשאר תלוי שם כמדומני) וכמובן שחרר גם את הבורג.
4. כעת, בעדינות, משוך את המשולש בניצב למישור הדלת. בגב המשולש ישנו קליפס שתופס את המשולש אל פח הדלת, יתכן מאוד ותזדקק למברג לסייע לו לצאת.
אני מדגיש, לא למשוך בכח, המשולשים האלה עדינים מדי.
הערות:
1. תאלץ להאריך את החוט שכיום מגיע אל הרמקול בכדי שיגיע עד הקרוס.
2. את חוטי הטווטיר המקורי בודד היטב שלא יעשו קצר בהמשך.
אני מניח שמכאן תסתדר.
לגבי הרמקולים האחוריים, אני הייתי משאיר אותם ומשחק עם ה-FADER עד לקבלת שילוב נעים בין הקדמיים אל האחוריים.
גדעון, ב-HGT הבעיה היא לא עם עומק הרמקול אלא עם קוטרו של המגנט שמתנגש עם מסילת החלון.
תודה על ההסבר!
אם הבנתי נכון - הקרוס בעצם מוחזק "באוויר" רק על ידי הלחץ שדיפון הדלת מפעיל עליו כנגד הפח של הדלת?
ארכוש לי סט קומפוננט כזה כבר בשבוע הקרוב אני מאמין, ואצלם את תהליך ההתקנה לטובת הבאים.
המרווח שבין הדלת לדיפון באזור משענת היד מאפשר לקרוס לשבת שם בלי לחץ אך גם ללא צורך בברגים.
גדעון, ב-HGT הבעיה היא לא עם עומק הרמקול אלא עם קוטרו של המגנט שמתנגש עם מסילת החלון.
אני זוכר שהפולס לא נכנסו לי בגלל שהמגנט היה עמוק מידי. הוא מאוד מאסיבי באופן כללי.
ברכבו של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR], נתקלנו באותה הבעיה כאשר רצינו להעביר את הפולס שלו מה-ELX ל-HGT. למיטב זכרוני הבעיה היתה בקוטר ולא בעומק. אנסה לברר אם יש הבדלים בעומק הרמקול בין הפולס לטמפו.
הרמקולים נרכשו לבסוף (מאותה החנות שבקישור).
חייב לציין לטובה את החנות הזו, קראתי עליה ביקורות מאד טובות בזאפ, ובנוסף המחיר שלה לרמקולים המדוברים היה הכי זול, אז הזמנתי משם.
למרות שסימנתי משלוח בדואר (ללא תוספת), החבילה הגיעה תוך יומיים עם שליח עד הבית ללא תוספת.
עכשיו סיימתי את כל ההחלפה, הרמקולים הישנים היו גמורים לחלוטין. לצערי בטעות פגעתי באחד הרמקולים החדשים עם מברג קטן שהחליק בזמן ההרכבה (חור קטנטן במעטפת הגומי של המיד-וופר), אבל נקווה שלא נגרם נזק חמור.
צלמתי את תהליך ההחלפה, ואעלה מאוחר יותר את התמונות עם הסברים לטובת הבאים.
שוב תודה לכל מי שייעץ ועזר, סוף סוף אפשר לשמוע חלק ונקי גם שמגבירים מעבר ל-10 במערכת :D
תתחדש. אם הפגיעה היא באמת בטבעת הגומי בלבד, אתה יכול לקחת מעט מאוד סיליקון ולסתום את החור, המנע משימוש בכמות גדולה של חומר.
שלום חברים שתי שאלות: האם המורל טמפו מתאים לפונוטו ספייס 03? ואיפה באזור פתח תקווה - הוד השרון הכי מומלץ להתקין??
תודה רבה:smile:
למי שרוצה המלצה טובה
אני הלכתי על סט קומפוננט של חברת Cerwin Vega
דגם : vega 65cs
http://www.800baba.com/product/Vega65cs.jpg
הרמקלוים האלה עושים ת'עבודה טוב מאוד.
ואם רציתם לדעת הם מחוברים לרדיו דיסק
של Pioneer דגם:6000UB
http://gearpatrol.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/pioneer-deh-p6000ub-car-ipod-stereo.jpg
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.