PDA

View Full Version : עזרה בבחירת כיסויים למושבים מתוך קטלוג מצולם

stio
13-04-09, 18:54
שלום לכולם :)

החלטתי לקנות עוד השבוע כיסויים למושבים ושיעלה כמה שיעלה. מדובר על גופיות שמתאימות לכל נושא כריות האוויר (ועל הדרך יותר קל להתקנה. אני מתקין לבד).
מכיוון שאין פה נקודות מכירה של מוצרי הדר רוזן, אז אני צריך להדפיס מתוך אתר האינטרנט שלהם את הדגם שאני אבחר, לגשת עם הדף המודפס לחנות של בן דוד שלי, ובאמצעות מס' הפריט המדוייק שמופיע הוא יזמין לי במחיר עלות (הוא עובד איתם. הוא פשוט יצרף את זה למשלוח של משהו אחר).

הקישור:
http://hadarrosen.pionetsv.co.il/default.asp?catid=%7B23674520-62D2-427E-92AC-CCBE95BBAD4B%7D

צבע המושבים עצמם של הרכב הוא שחור וגם הדשבורד והשטיחים (הכל שחור) וזה צריך להשתלב עם הרכב.

מה דעתכם, מה יהיה הכי יפה? יש שם מיליון אפשרויות בערך...

תודה מראש.

dodihob
13-04-09, 19:38
לדעתי הסט הזה הכי יפה
http://hadarrosen.pionetsv.co.il/default.asp?catid={23674520-62D2-427E-92AC-CCBE95BBAD4B}&details_type=1&itemid={0A4CEFAB-75E3-4BA8-AEA8-739433CADE52}
באותו דגם יש גם את השילוב של השחור בז' שנראה טוב, הכל לשיקולך בסופו של דבר
אבל נראה לי הדגם הזה הכי יפה

stio
13-04-09, 19:53
תודה על התשובה. הדגם שבחרת גם יפה, אבל מה דעתך על זה?
http://hadarrosen.pionetsv.co.il/default.asp?catid={23674520-62D2-427E-92AC-CCBE95BBAD4B}&details_type=1&itemid={DDBE1CE9-3EB4-41AA-A7CA-761837EC754C}

היתה לי דוגמא כזו גם באונו (רק בכחול, ושם זה היה כיסוי מלא).

צירפתי גם תמונה במידה במידה והקישור לא עובד, המחשב לא כ"כ משתף פעולה אחרי 9 שנים ביחד.

vRS
13-04-09, 19:54
גיא, רד מעניין הכיסוי - זה מכוער להחריד.

תשאיר את המושבים כמו שהם - עם הכיסוי המקורי, בלי כל מיני חרטות.
הכי יפה.
ממש לא בעיה לנקות אותם.

stio
13-04-09, 20:00
הכי יפה המקוריים אבל אנשים יושבים על זה. שמים לי רגליים על המושבים או על המשענות של המושבים הקדמיים, שמים לי קניות מהסופר על המושב, תיקים וכ' וזה מתכלכלך, ואני לא מעוניין שייגרם נזק.

dodihob
13-04-09, 20:16
מבחינת יופי הכיסויים שבחרת לדעתי לא משהו
אבל מבחינת בד, הדגם נראה יותר נעים ונוח
אם היה לך את הדגם הנ"ל באונו והיית מרוצה ממנו אז נראה לי זאת הבחירה בשבילך

vRS
13-04-09, 20:29
גיא, לא ידעתי שיש לך גן חיות באוטו.

או: למה לעזאזל אתה מרשה לאנשים לעשות לך גן חיות באוטו?

stio
13-04-09, 21:04
אין אצלי גן חיות, יש אנשים שלא מקפידים ואני מעיר להם. אין לי כוח להתווכח עם אנשים כל פעם, אז אני מכסה את המושבים.
גם עם האונו וגם עם ה127 המושבים נשמרו אך ורק בזכות הכיסויים.

vRS
13-04-09, 21:43
חביבי, כנראה שאתה לא מספיק מקפיד.

כולם יודעים שאצלי ברכב לא מעשנים/אוכלים/שותים/מניחים רגליים על המושבים/מניחים רגליים על הדשבורד/מניחים קניות במושב האחורי.

stio
13-04-09, 22:42
נגמר המקום בתא המטען, אז איפה תניח את הקניות?

raanan_t
13-04-09, 22:50
לי תמיד יש שמיכת פליז קטנה שזרוקה על הכסא מאחור. במקרה של קניות וכדומה אני פשוט פורש אותה על המושב ובזה כל הבעיות תמו.

Amit-IL
14-04-09, 00:33
http://www.ipp.co.il/htm/Heb_BusinessInfo_65492_1_0_0.htm?nvkind=search&category=5&city=908

בעסק הזה הרבה לא יודעים אבל מייצרים את הריפודים לבד,
עיצובים יפיפ מחירים הוגנים ביותר, שווה בדיקה/טלפון.
אם יש לך בעיה עם כריות אויר תגיד להם בטלפון דגם רכב כדי לתאם ציפיות
תגיע לבחור סוג בד וצבע, רוב הסיכויים שיש מוכן במלאי,
הרבה נהגי משאיות מגיעים לרפד שם.

אם מגיעים מכיוון טמרה/שפרעם לכיוון צ.אחיהוד, קצת לפני ת.דלק אלון ק.יסעור
פונים ימינה לכיוון משגב (הצומת של הפנייה ימינה נקראת יבור) מצד ימין לאחר 1 ק"מ יש תחנת דלק,
נכנסים לתחנה ומקיפים אותה.

Caveman
14-04-09, 14:15
נגמר המקום בתא המטען, אז איפה תניח את הקניות?

אני בספק אם ייגמר לך המקום. תא המטען שלכם מכובד ביותר. אם אצלי הקניות המשפחתיות נכנסות בקלות + הכיסוי + התיק שיש לי שם, אצלך לא אמורה להיות בעיה.
אם בכל זאת, על הרצפה (איפה שזה הכי בטיחותי), או על המושב. המוצרים בתוך שקיות, אין סיבה שהם ילכלכו את הריפוד.

אגב, אם אתה רוצה לשמור על האוטו, אז נאצי עד הסוף. החברים שלי מורגלים כבר שלא נשענים על הרכב, לא טורקים דלתות, בלי רגליים, בלי אוכל, בלי שתיה וכו'
הם מקבלים את זה והכל בסדר.

stio
14-04-09, 15:30
תא מטען מכובד, אבל יש שם את הכיסוי, נוזל קירור, כבלים להתנעה, קופסא עם פיוזים, נורות, פנס, סוללות לפנס... אז נגמר המקום.

בכל מקרה קניתי כיסויים (תמונה מצורפת), עלו 170 ש"ח כולל כיסוי להגה שהגיע במתנה. אני עכשיו ניגש להרכיב, צפוי לקחת הרבה זמן בגלל פלסטיקים מלמטה (VAG והשטויות שלהם).

dodihob
14-04-09, 18:06
תתחדש!
אני רואה שבסוף הלכת על אותה דוגמא שהצעתי רק צבעים אחרים
לדעתי הסט הכי יפה שם, תעלה תמונות לראות איך זה יושב על האוטו
ערן

shachar
14-04-09, 18:09
170 זה מחיר עלות ?!?!

תתחדש

Caveman
14-04-09, 18:20
תתחדש. לדעתי עדיין המקוריים יפים יותר.
אני מקווה בשבילך שהם לא מכסים את צידי המושב, ששם ממוקמות כריות האויר.

stio
14-04-09, 20:04
תודה לכולם, זה כבר מורכב על האוטו.
את הכיסוי הגה לא שמתי, מכיוון שזה הגה מצופה עור והוא ממש נוח, אז חבל.
הכריות אוויר ממוקמות בצד המשענות של הכיסאות (רשום AIR BAG), שם זה לא מכוסה. הכיסויים המקוריים הכי יפים, זה ברור, אבל היופי לא יהיה שווה כלום אם עוד שנה/ שנתיים הם יהיו מלוכלכים וקרועים.
התברר שמתחת לכיסאות יש כל מיני קונקטורים וחיישנים, אז העבודה לקחה 3.5 שעות כי עבדתי כמו צב, על מנת לא לדפוק שם משהו. במהלך העבודה פירקתי את הפלסטיקים הקדמיים של הכיסאות, ואילו את הפלסטיקים הצדדיים לא הצלחתי לפרק, אז כיסיתי גם אותם ביחד עם הכיסא. בסוף העבודה התנעתי את המנוע ל- 10 דקות כדי לוודא שלא דפקתי שום דבר וכל הנוריות כבויות, ואכן הכל עבר בשלום.

המחיר הוא לא מחיר עלות מכיוון שבסוף לא הזמנתי מהחנות של בן דוד שלי, פשוט ראיתי את זה באייס אז לקחתי. תמונות- לשיפוטכם:

מבט קדמי שמאלי- נהג:

http://www.uploadfileyou.com/files/9vbn1jfwsvct7lyj5mo2.jpg

מבט קדמי ימני- נוסע:

http://www.uploadfileyou.com/files/w2pky4bnswzuy3mz324p.jpg

מבט אחורי שמאל:

http://www.uploadfileyou.com/files/b4qa9pp1viz1ywq9dnim.jpg

מבט אחורי ימין:

http://www.uploadfileyou.com/files/f4jblyo5563y3ruyfyrk.jpg

vRS
14-04-09, 21:53
גיא, אתה תאלץ לסלוח לי - גועל נפש.

אין כמו הריפוד המקורי ואין שום בעיה לשמור עליו שלם ונקי לאורך זמן - מניסיון.

student
14-04-09, 23:14
...
מבלי להתייחס לריפוד הספציפי שמדובר עליו כאן ו/או ליצרן שמוזכר בשירשור הזה.

יש לי פוקוס עם כריות צד ואני בחיים לא הייתי שם כיסוי על המושבים הקדמיים שעלול להפריע לכריות הצד. זה שיצרן הכיסויים אומר שאין בעיה זה בעיה שלו. הרי כל כיסוי כזה יש לו חלק שעובר על הצד של הכיסא. האם היצרן באמת בדק שהכיסוי הזה לא מפריע לפתיחת הכריות ברכב שלי ?

לשם השוואה - שחשבתי לשים ניתוק כרית אוויר קדמית בצד הנוסע במוסך מורשה התייעצתי לגבי זה ב- CF. שורה תחתונה אמרו לי מומחים בתחום שלמרות שמשתמשים בקיט מקורי של יצרן הרכב וזה נעשה במוסך מורשה היבואן אז עדיין בשום אופן לא לגעת במערכת כריות האוויר אלא אם אני ממש חייב את זה. מה שלא בא מקורי מהיצרן אז לא לגעת בזה.

נ.ב.: בשביל מי אתה שומר את הכיסויים המקוריים של הרכב ? בשביל הקונה העתידי של הרכב בשלך בעוד 5, 10 או 15 שנים ?

stio
15-04-09, 00:06
סטודנט, אין ספק שהעלת כאן טענה חשובה.

המוצר הנ"ל בעל תו תקן של מכון התקנים הישראלי, החברה שמייצרת את הכיסוי הזה היא חברה ישראלית וחברה מכובדת (לא מדובר על מוצר סיני עלום שם), וגם על האריזה וגם באתר החברה רשום במפורש שהכיסויים האלו מותאמים לשימוש ברכב בעל כריות אוויר במושבים.
צדדי המושב פתוחים לחלוטין, ועוברת שם אך ורק רצועה אחת- שהיא רצועה גמישה. כלומר גם אם כרית האוויר תיפתח והרצועה תפריע לה, הרצועה תימתח מעצמה, ואני גם ניסיתי למתוח אותה עם היד. הסיכוי שתהיה בעיה עם כריות האוויר הוא קטן ביותר עד לא קיים בכלל.

במקרה שלך עם הפורד פוקוס מדובר על התעסקות פיזית במערכת כריות האוויר, ואכן מומלץ לא לגעת. גם אני התייעצתי ב- CF בנוגע לשריטה שעשו על מכסה כרית האוויר הקדמית במטרה להחליף את המכסה וייעצו לי לא לגעת, אז לא נגעתי. במקרה הזה מדובר על רצועה גמישה וקטנה שעוברת בצד והיא לא אמורה להפריע כלל.

המוצר הנ"ל ייעודי למושבים עם כריות אוויר, ומאות אם לא אלפי מכוניות בישראל משתמשים בזה. האם קרה מקרה בו כיסויים יעודיים לכריות אוויר הפריעו לפתיחת הכריות מלבד האזהרות היבשות? (שבמילא מתייחסות לכיסויים מלאים, שאותם לא העזתי לרכוש וגם רשום שאסור להתקין אותם ברכב עם כריות אוויר).

ולאוראל:
תסביר לי נא מה "גועל נפש" בחתיכת בד מסכנה שמכסה 90% מהמושב, מה גם שזה לא משהו קבוע, אלא חתיכת בד הניתנת להסרה תוך 30 דקות לכל היותר הצפוייה להיהרס תוך שנה גג, מכיוון שזהו בד זול.
הצבע לא לטעמך? הדוגמא לא לטעמך? בוא תסביר.

ומה פירוש ההודעה הזאת במסנג'ר?
אוראל אומר/ת:
זוועה. פשוט זוועה.

לדעתי, הכיסויים הנ"ל נאים. יש כיסויים עם דוגמאות יפות יותר, יש כיסויים עם צבעים יפים יותר, יש כיסויים דמויי עור המרגישים גם יקרים יותר- וכמובן מחירם בהתאם.
אני כיסיתי את המושבים אך ורק במטרה לשמור על המושבים המקוריים, ולא כדי לשפר את יופי הרכב. הריי הצבעים זהים כמעט לחלוטין לצבעי המושבים המקוריים, ולמשימה גוייסו כיסויים נאים ולא יותר, שאם יעשו את העבודה לשנה בודדת הריי זה יהיה מצויין.

במשך השנים שאני מכיר אותך אני תמיד שומע רק דברים שליליים ממך. צבע הרכב שבחרתי זוועה, המצלמה שלי דפוקה, אני לא יודע לצלם (זוויות צילום "לא משהו"), בתקופה עם האונו טענת שמדובר ברכב "עגלה", ויש עוד המון דברים. אני חושב שהבהרת לי מצויין מהי דעתך על כל הרכוש שלי, אז תודה רבה בכל אופן.

Amit-IL
15-04-09, 01:05
כל עוד זה ישמר טוב זה יהיה יפה,
אני אהבתי גם את בחירת הצבע וגם את הפרקטיות של המוצר,
הציק לי רק בעין שלא פירקת את החיפויים בצידי המושבים (לדעתי גם לא מאוחר)
אם תעשה זאת זה יראה הרבה יותר יפה לעין ובנוסף יחזיק הכי טוב שבעולם את הכיסויים,
כמו שאתה יודע כשנכנסים ויוצאים מהרכב עם הזמן הכיסויים מתחילים להתעוות.

תחדש תתחדש.

stio
15-04-09, 01:09
תודה :-)

אני לא יודע איך מפרקים את הפלסטיקים האלה, אבל בחלק ההוא אני מתחתי את הגומי וקשרתי אותו כנדרש, פשוט כיסיתי גם את הפלסטיק, לא השארתי את צד הכיסוי ללא קשירה.

Amit-IL
15-04-09, 01:41
נראה שיש לך סבלנות לרכב שלך (כמוני) .
ברור לי וזה נראה גם בתמונה שחיברת את התופסנים בצידי המושב,
תרכין את הראש אל מתחת לכיסא ותזיז קדימה ואחורה את המושבים ותראה אם הגומיות הצידיות והמדוברות לא נמתחות בזמן שהכיסאות זזות על פני המסילות.

דבר שני את הפלסטיקים/חיפויים לא ממש מסובך לפרק ( קצת כאבי גב זה הכל) בדר"כ מברג פיליפס עדיף הקטנצ'יק אני קורא לו תפוח או גם שמעתי בוקסר, או מפתח אלן תסתכל ותראה, הפלסטיק תפוס באמצעות שתיים שלוש ברגים ואולי כמה קליפסים שהם חלק ממנו ( משהו בסגנון מכסה של שלט לצורך העניין) וגלגלי כיוון המשענות מתפרקים בדר"כ ע"י הוצאת חיפוי באמצע הגלגל ושם מתחבא לו בורג אחד.

אני מבטיח לך שאם תעשה כן תראה שינוי גדול באחיזת הכיסויים על גבי המקוריים ונשאיר לרגע את עניין היופי בצד.
אם תעלה תמונות, אחת כשכל הכסא קדימה ככל האפשר ואחת כשהוא אחורה, אוכל לעזור יותר.

כשאני מרכיב כיסויים ברכב אני מפרק אותם לגמרי מהרכב ועובד על גבי שולח,ן אצלך בגלל נושא כריות האויר אני נמנע מלהציע לך את אותו הדבר, למרות שזה אפשרי ע"י ניתוק קוטבי המצבר וניתוק הקונקטורים מתחת למושבים.

Caveman
15-04-09, 01:43
גיא, לא אני, לא אתה, וסביר להניח שאף אחד אחר כאן, יודעים בדיוק איך נפתחת כרית האוויר במושבים בפאביה.
וכן, _כל_ דבר עשוי להפריע לה להיפתח. תתפלא מה רצועה "דקה" (שהיא ממש לא) יכולה לעשות לכרית. הצורה שבדקת אותה אינה רלוונטית בכלל מפני שכרית האוויר נפתחת בעוצמה פי כמה וכמה. תחת העומס הזה יכול מאוד להיות שהכרית לא תפתח כראוי, או תקרע.
בדיוק כמו שכל דבר יכול להפריע לכרית האוויר של הנוסע להיפתח. שים לב גם שסקודה מספקים לך מקום יעודי להתקנת דיבורית. מה שאומר שהם, היצרן של הרכב, בדקו וקבעו שזהו המקום הבטיחותי להתקין דיבורית.
מהסיבה הזו בלבד הייתי נמנע מלהלביש את הכיסוי, או כל כיסוי אחר.
גם לחברה שמייצרת את זה אין מושג קלוש כיצד עובדות כריות האויר ברכב שלך. אגב, כולנו יודעים בדיוק למה שווה תו התקן במוצרים גנריים שכאלה.
מעבר לזה, זה נראה זול ולא איכותי בכלל. מצטער עם זה מאכזב או מבאס, אבל זה ממש לא לטעמי.
יש לך מושבים ממש טובים באוטו, במקום להנות מהם, אתה מכסה אותם.

vRS
15-04-09, 02:10
מחזק את האיש והאבארת' הצהובה :D

ארילו
15-04-09, 05:33
גיא, אתם נוסעים 1000 ק"מ בחצי שנה. ב-10 שנים תעברו 20,000 ק"מ. הריפוד של האוטו יחזיק מעמד 20,000 ק"מ בלי שום בעיה כל עוד תדאגו לא לשפוך עליו שום דבר.

לדעתי האישית הכיסויים האלה מכוערים, ואני לא חושב שתו התקן שיש להם כולל נסיונות של פתיחת כריות אוויר.
שווה לך לסכן במעט את הבטיחות שלך אחרי שהוצאת למעלה מ-100,000 ש"ח על האוטו?

stio
15-04-09, 12:15
מחזק את האיש והאבארת' הצהובה :D

נערך אחרון על ידי Caveman : היום ב 01:42.

חבל שבכל פורום לאחרונה צריכים לערוך לך הודעות. מעניין מה כתבת לפני העריכה, מה עוד מעפן אצלי?

גדעון ואביעד, בואו נשים בצד לרגע את יופי הכיסוי הספציפי, היופי הוא הריי בעיני המתבונן. האם יש סיכוי ממשי שהרצועה הזו שעוברת שם תמנע את פתיחת הכריות באופן מלא? הריי כל צד הכיסא פתוח בכוונה. מאיפה בדיוק יוצאת הכרית?

Caveman
15-04-09, 14:03
קודם כל, נחמד שאתה רץ ישר למסקנות שאוראל תוקף אותך. אני חושב שאתה מגזים ממש, ולכן משדר גם את זה. זו גם לא הפעם הראשונה.
מה שהיה כתוב בהודעה שלו לפני שערכתי אותה, היה ציטוט של ההודעה שלי. זה היה ארוך, מסורבל ומיותר, ולכן הסרתי את זה. גם ככה ההודעה שלו נכתבה בדיוק אחרי ההודעה שלי.
שנית, אני מבקש ממך להפסיק עם העוינות הזו כאן ועכשיו. אוראל נתן את דעתו, שלא שונה משלי ושל אביעד. היית צריך לקחת בחשבון שדברים כאלה יכולים להאמר.

ולגבי ההפרעה של הכיסוי לכרית האוויר. מהסיבה שציינתי מקודם, שאינני יודע, לא הייתי מלביש אותו. למה לי לסכן את החיים שלי בגלל שטות כזו?

student
15-04-09, 14:12
האם יש סיכוי ממשי שהרצועה הזו שעוברת שם תמנע את פתיחת הכריות באופן מלא? הריי כל צד הכיסא פתוח בכוונה. מאיפה בדיוק יוצאת הכרית?

ל- CF פנית, לא טעית:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=200401

שים לב במיוחד לתגובות של " eyaln " הוא איל נוימן מהמעבדה לרכב ממוחשב ושל הגורו דניאל בסוף.
נכון, אולי הם מגזימים ונסחפים אבל מצד שני שניהם אנשי מקצוע מדרגה ראשונה.

ככה ש- האם אתה באמת רוצה לקחת את הסיכון הזה ?

stio
15-04-09, 14:45
עויינות אצלי לא תמצאו לעולם, אולי הגנה עצמית.
אוראל נתן את דעתו עוד לפני שראה בכלל על אילו סוג כיסויים מדובר ועוד לפני שרכשתי אותם- וזה מה שהפריע לי. אחרי פרסום התמונות זה המשיך עם צורת התבטאות לא הולמת כלל. לא מפריע לי שאנשים רושמים את דעתם, אבל שיעשו זאת בצורה מכובדת. נכון שדעתו לא שונה משלך ושל אביעד, אך אתם עשיתם זאת בצורה מכובדת.

אני באמת חושב שלקרוא לי "אידיוט" מפני פורום עם כ- 50,000 גולשים רק כי העלתי תמונות של השריטה על מכסה כרית אוויר קדמית ימנית, בניגוד לבקשת אוראל מראש לא להעלות כי לא לקלקל חלילה את שמם הטוב של צ'מפיון- זאת עויינות.

וגדעון- אני לא רץ למסקנות. האם אתה מעוניין שאני אעלה לכאן דיונים שונים שבהם הנ"ל תוקף אותי בלי שאני עשיתי משהו? אז פשוט חשבתי שעוד הפעם הוא תקף.

בכל מקרה השרשור מיצה את עצמו, ניתן לנעול ואף למחוק. אני מצטער שהעלתי לכאן את התמונות ואפילו את השרשור כולו, זה לא יחזור על עצמו.

Caveman
15-04-09, 15:56
אתה לא צריך להצטער. קח תמיד בחשבון שיש לאנשים דעות שונות, בין אם הם מתונות, או לא.
שאתה מעלה תמונות ומבקש תגובות, אתה כנראה תקבל הכל מהכל.

vRS
15-04-09, 16:13
בניגוד לבקשת אוראל מראש לא להעלות כי לא לקלקל חלילה את שמם הטוב של צ'מפיון...

גיא, בקשתי ממך שלא לעלות אותו הת'רד כדי שלא תעשה מעצמך צחוק בפני אותם 50K גולשים.
כמובן שאתה רצת ופרסמת את אותו הת'רד והתגובות היו כנגדך ולא כנגד צ'מפיון.

לטענתך - אכפת לי משמם הטוב של צ'מפיון. האמת? לא ממש אכפת לי.
אני חשבתי שזה מגוחך לעלות ת'רד שעוסק בדבר כ"כ זניח וחסר משמעות - יש דברים קריטיים יותר מ"שריטה" בדשבורד - למרות שאני מסכים איתך שמדובר בחוסר אחריות מצד המתקינים וזה לא היה צריך לקרות.

להזכירך - גם לי יש "שריטה" שכזאת. ראית אותי רץ ובוכה על זה? ממש לא.

ואגב, מה רצית שאני אגיד לך לגבי הכיסויים - שהם מדהימים?
אני נגד כיסויי מושבים (מאז ומתמיד) ולאו דווקא בגלל כריות האוויר שיושבות במושב - אלא מהסיבה שזה פשוט נראה רע (ביחס לריפוד המקורי), מרגיש פחות נעים ואיכותי (ביחס לריפוד המקורי) לא יושב 100% (בעיקר בוואגיות) ודוהה עם הזמן.

אין שום בעיה שבעולם להישאר עם הריפוד המקורי (ללא כיסוי) ולשמור עליו לזמן ממושך (אני מדבר על כמה שנים טובות - לא שנה/שנתיים), מניסיון.

liorwohl
15-04-09, 19:53
לאמא שלי הייתה אופל קורסה 9 שנים בלי כיסויים והכסאות היו כמו חדשים שמכרנו אותה. (עם 30 ומשהו אלף קילומטר :rolleyes: אבל גם במכוניות של אבא שלי עם יותר קלומטרז' אף פעם לא נקרע הכסא..) הכל שאלה של איך אתה מתייחס לאוטו, ובמקרה שלך באמת שאין סיבה לפחד.
והכסאות בvagים החדשים כאלה מסיביים וחזקים שלפי דעתי גם עם סכין הם לא יקרעו, זה לא כמו המכוניות של פעם..
בפיאט פנדה שיש לאמא שלי עכשיו הכסאות צהובים אז הם באמת "משחירים" קצת, אבל זה לא משהו שאיזה חומר ניקוי לא יוריד בשנייה ואין צורך בכיסויים בשביל לשמור עליהם, עכשיו אמא שלי נהנת מכיסאות יפים ונוחים, לא בעל האוטו הבא בעוד 10 שנים....

stio
16-04-09, 00:21
הציק לי רק בעין שלא פירקת את החיפויים בצידי המושבים (לדעתי גם לא מאוחר)

היום סידרתי את הבעיה הזו והעברתי את הכיסוי בתוך הפלסטיק. עכשיו זה נראה הרבה יותר יפה ממה שרואים בתמונות.

תרכין את הראש אל מתחת לכיסא ותזיז קדימה ואחורה את המושבים ותראה אם הגומיות הצידיות והמדוברות לא נמתחות בזמן שהכיסאות זזות על פני המסילות.

הגומיות לא זזו, אבל בכל מקרה העברתי אותם מקום, ראה פירוט מעלה. רק אציין שפחד אלוהים להלביש כיסויים על הרכב הזה, כל תחתית הכיסא מלא בחוטי חשמל וקונקטורים צבעוניים. טעות אחת קטנה שלי היתה עולה לי ביוקר אם הייתי קורע איזה חוט, אז נאלצתי לעבוד לאט. אני לא יודע אם לבעל מקצוע היה סבלנות וכוח לבצע את העבודה הזו, הלך לי הגב.

גיא, לא אני, לא אתה, וסביר להניח שאף אחד אחר כאן, יודעים בדיוק איך נפתחת כרית האוויר במושבים בפאביה.

אני בדקתי את העיניין הזה היום טוב טוב ע"פ המלצותכם, והתברר שהרצועה והכיסויים לא מפריעים כלל לפתיחת הכריות. במידה והיתה נוצרת בעיה, הייתי מפרק את הכיסויים.

זו גם לא הפעם הראשונה.

אפשר לשאול על מה אתה מדבר?

ל- CF פנית, לא טעית:

תאמין לי שאני מתחרט שנשרמתי לשם מלכתחילה.
יושבים שם מס' לא מבוטל של נהגים חדשים שאין להם שמץ של מושג בנושאים המדוברים, ואפילו כל מיני ילדים שאין להם כלל רישיון, לא מציינים זאת בפרופיל, ופשוט רושמים שטויות על גבי שטיות.
אני לא נכנס לשם הרבה, אך ממה שיצא לי לראות גם בפורום הטכני וגם בפורום הייעוץ, כ- 30% מהשואלים ששאלו שאלות לא קיבלו תשובות הולמות, ואפילו קישקושים. העציב אותי לראות דבר כזה, אך מכיוון שהחלטתי לפרוש משם לא יכלתי להגיב ולתקן את השטויות שנרשמו שם.
כעת, במאגר המידע של קארס פורום יש מידע מוטעה גם על הפאביה, וגם על האונו.

גיא, בקשתי ממך שלא לעלות אותו הת'רד כדי שלא תעשה מעצמך צחוק בפני אותם 50K גולשים.
כמובן שאתה רצת ופרסמת את אותו הת'רד והתגובות היו כנגדך ולא כנגד צ'מפיון.

ביקשת ממני לא להעלות את השרשור כדי לא ללכלך את שם סוג הרכב הספציפי הזה, שאז סבל משם רע עקב השרשור שאחד מהגולשים פתח עם כל מיני קישקושים, שכותרתו היתה: "מאוכזב מאוד מרכישת סקודה פאביה חדשה". אז נוצר רושם רע, ואתה ביקשת ממני להימנע מפרסום גם כדי לא ללכלך את שם המותג ולא את היבואן.

רוב התגובות שם היו בעדי, מה גם שהיתה בעיה בצילום ולא כולם ראו את הנזק, תלוי בסוגי המסכים של כל גולש וגולש.
כמובן שבכל שרשור חייבים להיכנס כמה אנשים מטעם היבואן ולהגיב לרעת פותח השרשור, אני פשוט קראתי תגובות אלו בחצי עין והמשכתי הלאה.

לאמא שלי הייתה אופל קורסה 9 שנים בלי כיסויים והכסאות היו כמו חדשים שמכרנו אותה

לדודה שלי היתה פיג'ו 307 שנת 2002, ואחרי כמה שנים בודדות היא עשתה טרייד אין ל- 307 חדשה. בחנתי את הרכב במעמד הבדיקה לפני שנמסר ללובינסקי וכל הכיסאות היו קרועים ובלויים, ראו את כל הספוג מבפנים. מאחור היו שאריות כתמים וכ', פשוט זוועה. כיסויים היו מונעים זאת.

dodihob
16-04-09, 00:56
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] יאללה איך נפלתם על הבנאדם, סך הכל רצה לשים גופיות בשביל לשמור על המושבים!
אני אישית לא הייתי שם גופיות כי אני לא אוהב איך שזה נראה. אך כמובן שזה לא נראה "גועל נפש"
זה נראה טוב (אני עדיין הייתי הולך עם צבעים אחרים) וכמובן יעשה את העבודה שבשבילה קנית את המוצר.
אז תתחדש!

Caveman
16-04-09, 01:22
אני אשאל שוב גיא, איך בדיוק בדקת כיצד ולאן נפתחת כרית האויר?
כל דרך אחרת מעבר להלבשת הכיסוי על כיסא ברכב לאחר תאונה, אינה רלוונטית.

stio
20-04-09, 13:24
משום מה חשבתי שלא הגיבו לשרשור הזה עוד, ופיספסתי את 2 התגובות האחרונות.

dodihob צודק, אני מודה שלא ציפיתי לתגובות כאלו, ועוד מצד אנשים שאני מכיר אותם שנים גם בפורמים, גם ע"י התכתבויות בתוכנות למסרים מידיים, גם בטלפון, וגם במציאות במפגשים וטיולים. אם הייתי יודע שזה מה שיקרה לא הייתי פותח את השרשור כלל, ובטח לא מעלה את התמונות האלו.
גם בפיאט אונו הקודמת (ביולי 2008 ) העלתי תמונות של כיסויים שהלבשתי על כל המושבים, ולא היו תגובות כאלו. אולי בגלל שהרכב ההוא היה איטלקי והנוכחי זה רכב צ'כי. אולי האשמה היא דווקא בי, שלא פתחתי את השרשור הזה בפורום המתאים.

בכל אופן לגבי השאלה שלך, גדעון: נורא פשוט, בספר רכב שסופק לי בזמנו ע"י היצרן יש תרשים של הכיסא ומשורטט שם בדיוק איפה נמצאת כרית האוויר.
גם על הכיסא עצמו היכן שמותקנת כרית האוויר מרגישים זאת, מכיוון שהחלק הנ"ל הוא חלק קשיח, בעוד שאר צד הכיסא דווקא רך, כלומר אם שמים אצבע אפשר ללחוץ על המקום, בניגוד למקום שבו מותקנת הכרית.

גם לפי הסימנים בשטח וגם לפי ספר הרכב אין שום בעיה של התקנת כיסויים אלה.
בהתאם לזאת הכיסויים הנ"ל שרואים בתמונות יישארו על הרכב עד שייקרעו באופן טבעי, ואז אסיר ואזרוק אותם לפח. כשהם ייקרעו, לא אתקין חדשים במקומם.

המטרה היא לשמור על המושבים מפני קרעים ולכלוך בלבד, כדי שאני לא אסע ברכב עם מושבים קרועים. במידה וגם הקונה הבא של הרכב ייהנה מזה, שיהיה לו לבריאות.

Caveman
20-04-09, 20:53
העניין הוא שבאונו זה היה נראה בסדר, כי זה היה שלם וסגור.
כאן זה לא נראה טוב בכלל. נראה זול ופשוט לעומת הריפודים המקוריים.

שורה תחתונה, רכב שלך, החלטה שלך.