PDA

View Full Version : מבקש המלצות לווקס לצבע מטאלי

stio
08-04-09, 09:44
שלום לכולם

את הווקס הישן של "טרטל" נתתי לקונה של האונו בזמנו, מכיוון שהוא היה במילא לצבע רגיל בלבד ולא היה לי מה לעשות איתו, כך שאני בלי ווקס.

אין לי ניסיון עם צבע מטאלי, האם למישהו יש המלצה לווקס במיוחד לצבע מטאלי? האם אופן העבודה זהה לעומת עבודה עם רכב/ווקס לצבע רגיל?

חוץ מזה יש לי כמה שריטות קטנטנות (פיציות) על המכסה מנוע מחתולים קטנים שעלו על הרכב כדי להתחמם בלילה (אחרי נסיעה המנוע מתחמם אז גם המכסה מנוע, ובצפון קר, אז הם עולים על הרכב עם הציפורניים שלהם). יש עקבות של הרגליים שלהם גם על השמשה הקדמית והגג אבל ניקיתי את זה.
מדובר בשריטות לא עמוקות בכלל, להיפך, וכשאני עובר עם הציפורן אני לא מרגיש אותם בכלל, אז אני פשוט רוצה להעלים/ לטשטש את זה.

תודה מראש לעונים...

Caveman
08-04-09, 10:33
אוטופיניש של קארפלאן.
ממליץ בחום. עושה עבורי, ובזמן האחרון גם עבור אימי את העבודה יופי.
בהתחשב בזה שאני מכסה את הרכב על בסיס יומי, הוא לא נשחק ויורד מהר מהרכב.

פיליפ
08-04-09, 13:05
ווקס לא אמור להסיר שריטות, בשביל זה יש פוליש.

מצטרף להמלצה על קארפלאן אוטופיניש, בקבוק שחור.

carplan.co.il

vRS
08-04-09, 13:28
חבר'ה, מצטער לאכזב - ימי ה"אוטופיניש" נעלמו מזמן.
שינו בו את הנוסחה מעט ויש לו נטייה להתייבש מהר יותר מבעבר, להתפורר ולהשאיר סימנים.
מאכזב מאוד.

גיא, יש את ה-QMI (ווקס-אוטם צבע-טפלון) ואת הדופון (טפלון) - שניהם טובים משמעותית מה"אוטופיניש", בעיקר ה-QMI.

KoF-sHeLeG
08-04-09, 19:25
אני הייתי מקשיב לאוראל בעניין הזה. קשה למצוא מומחה גדול ממנו בתחום הטיפוח לרכב. :)

ido
08-04-09, 19:46
מה אתם אומרים על ה"ראלי" וואקס?

vRS
08-04-09, 19:47
חרטא (אומנם מתוצרת מוכרת - ארמור אול, למיטב זכרוני).

קח את הדופון - מצויין (ויקר יחסית).

ido
08-04-09, 19:49
רשמתי, נבדוק. אם לא יוצא יפה נדע למי לפנות. :)

stio
08-04-09, 19:54
טוב, אז אם כך אני ארכוש (ליתר דיוק אנסה לחפש) את הווקס של דופון.

ועוד שאלה: אסרו על שטיפת הרכב עם צינור. אז אתמול אני לקחתי דלי, מילאתי אותו במים, לקחתי מטלית ומנקה חלונות של "סנו" בתרסיס, הרטבתי את המטלית, ריססתי על הפח של האוטו את המנקה חלונות וניגבתי, ככה את כל האוטו (ומידי פעם הרטבתי את המטלית וסחטתי אותה כדי לנקות אותה) ודווקא יצא מעולה בלי שום נזקים...

השאלה היא האם באופן עקרוני המנקה חלונות עושה נזק לפח של האוטו? זה כולה סבון לזכוכיות, אבל אני שואל ליתר ביטחון.

Caveman
08-04-09, 19:56
מי אסר לשטוף את הרכב עם סבון?
ממתי יש מחסור בסבון?

ido
אני לא רוצה להלחיץ אותך אבל בספריי לחנולות יש טיפה טיפה ממש של מסיר שומנים עדין במיוחד אז לפי דעתי תפסיק עם זה.

vRS
גיא, אני ממליץ על השמפו טפלון של דופון ועל השמפו המקצועי של קארפלאן (מגיע באריזה של 5L).

הכיטוב.

stio
08-04-09, 19:58
אני צריך שהשמפו יגיע בצורת תרסיס כמו המנקה חלונות ולא בצורת נוזל, יש אפשרות כזאת?

vRS
08-04-09, 20:12
מדוע?

במידה וזה כ"כ עקרוני - תמיד תוכל להעביר מהבקבוק הרגיל אל מיכל תרסיס.

stio
08-04-09, 23:01
מכיוון שאני מנקה את הרכב ללא שימוש במים כלל, אלא ע"י ריסוס וניגוב, כולל הג'אנטים.
בכל אופן אקנה שמפו רגיל ואעביר למיכל ריסוס רגיל.

תודה על התשובות.

ido
08-04-09, 23:08
כל הכבוד על החסכון. עם מה אתה מנגב? לא משנה מה זה יהיה זה חייב להתלכלך אחרי ניגוב או שניים.

stio
08-04-09, 23:14
אני מנגב ע"י מטלית רגילה שקונים בסופר.

ניגשתי לרכב, ריססתי על המכסה מנוע לדוגמא את הספריי חלונות, ועם מטלית לחה ניגבתי וכל הלכלוך ירד. ניגוב אחד הספיק לנקות את כל האיזור (שהיה יחסית מלוכלך), אבל המטלית נהייתה שחורה. אז באמצעות הדלי שהיה לידי ניקיתי את המטלית והמשכתי את העבודה. על הרכב עצמו לא שפכתי ולו טיפה אחת של מים.

קחו בחשבון שהשיטה הזו לא ממש טובה לרכב מטונף ברמה קשה, אלא רק לכלוך רגיל (אבק וכ').

vRS
08-04-09, 23:37
שיטה לא מומלצת במיוחד - אתה שורט את הצבע.

קודם כל לשטוף את הרכב מהאבק שעליו ולרכך מעט את הלכלוך הגס יותר, אח"כ להוריד ממנו את הלכלוך הגס יותר בעזרת השמפו ולבסוף לייבש את הרכב.

stio
09-04-09, 00:14
אני לא מנגב בשום אופן על יבש, אני הריי מרטיב את האיזור ע"י התרסיס.
במקרה של לכלוך גס, קודם שופכים על הרכב דלי מים ואח"כ מנגבים.

shachar
09-04-09, 09:20
אם בעבר השתמשת בווקס של טרטל אז אולי תהיה מרוצה מהווקס שלהם לצבע מטאלי
אני מרוצה ממנו, מגיע בבקבוק כחול ורשום עליו במפורש שהוא למטאלי.
יש אותו באוטו דיפו בחוצות המפרץ ואולי גם באייס בביג יוקנעם

http://www.carcare-online.com/images/TURTLE%20WAX%20METALLIC%20500%20ML.jpg]

stio
09-04-09, 12:25
הייתי מרוצה פחות או יותר, הבעיה היתה שהחומר מתיבש מהר יחסית, זה הכל, אבל אני עובד מהר אז זה לא הפריע לי ממש, רק קצת מעצבן.

אעשה סיבוב באייס, ואם יהיה שם את הטרטל אני ארכוש.
אם יש שם בקבוק כזה של טרטל ורשום עליו גם "מטאליק קאר ווקס" (ווקס לצבע מטאלי) אבל הצבע שונה, גם לרכוש? או שזה לא משנה הצבע של הבקבוק? כי מה שהיה לי היה בכלל ירוק, יש כל מיני צבעים.

shachar
09-04-09, 12:49
הירוק לצבע רגיל
הכחול לצבע מטאלי :)
אם במיקרה החליפו את צבע הבקבוק (אני לא מאמין) זה ממש לא משנה
העיקר שיהיה כתוב שמיוחד לצבע מטאלי

vRS
09-04-09, 15:49
די כבר עם ה"טרטל" המחורבן הזה - עדיף להיות בלי ווקס מאשר להשקיע בחומר החסר תועלת הזה.

קשה לעבוד איתו - מתייבש מהר מאוד, משאיר סימנים על הפח ומחזיק אולי שבועיים על הצבע.

נמאס לי לראות המלצות על חומר כ"כ מזעזע וחסר תועלת.

זאב-ב
09-04-09, 17:35
מה לגביי הטרטל ווקס שקיים בשפריצר היתי בחנות לאביזריי רכב ורציתי לקנות ווקס של ארמור אול כי יש לי ניסיון טוב איתו והמוכר המליץ לי לנסות אותו ואפילו מכר לי אותו ב10 ש"ח לבקבוק אז לפני שאני מנסה אותו ו"קורע" את הידיים על הרכב האם יש למישהוא ניסיון עם זה לטוב או לרע?

פיליפ
12-04-09, 20:10
אוראל היכן ניתן לקנות את ה-QMI?

vRS
12-04-09, 20:45
פיליפ, אצל ה"פרסי" בת"א.

shachar
12-04-09, 21:43
אעשה סיבוב באייס, ואם יהיה שם את הטרטל אני ארכוש.
.

נמאס לי לראות המלצות על חומר כ"כ מזעזע וחסר תועלת.

ובכל זאת, יש באייס ביוקנעם את הטרטל לצבע מטאלי אם אתה מתכנן לקנות אותו
המחיר 48.99 . הייתי שם היום ובדקתי בשבילך :)

Amit-IL
12-04-09, 22:24
ביום שישי בצהריים העמדתי את הרכב בצל וביצעתי פוליש ווקס
לרכב שלי, הפח היה במצב גרוע, ממש מחוספס.
אני השתמשתי גם בטרטל מטאליק שנשאר מהרכב הקודם והוא באמת קשה לעבודה
ומתייבש מהר בפעם הבאב שאחליט לעבוד קשה אני ארכוש וקס יותר ידידותי לעבודה.

stio
12-04-09, 23:13
ובכל זאת, יש באייס ביוקנעם את הטרטל לצבע מטאלי אם אתה מתכנן לקנות אותו
המחיר 48.99 . הייתי שם היום ובדקתי בשבילך :)

שחר, תודה שחשבת עליי :)
יש לי ניסיון של עבודה עם הטרטל למעלה מ- 3 שנים, אומנם החומר מתייבש מהר אך מצד שני גם אני עובד מהר- לא קריטי בכלל.

50 ש"ח לטרטל זה אומנם טיפה יקר, אך בכל זאת אני אגש לשם השבוע כדי לרכוש את הווקס הזה, ועל הדרך גם ארכוש נוזל לשמשות שעומד להיגמר.

אגב, מצאתי חניה במתחם שכמעט אף אחד לא חושב לחנות שם כדי שלא יפתחו עליי דלתות- מאחורה! כולם נדחפים מקדימה, בעוד אני מחנה מאחור... ;)

שגיא ישראל
13-04-09, 08:23
אתמול רכשתי את הוקס טרטל לצבע מטאלי המדובר פה באוטו דיפו והייתי ממליץ לך לקפוץ דווקא לשם מכיוון שיש עכשיו הנחה של 25% על כל מוצרי טרטל, ככה שיוצא שזה עולה 38 שקל בערך, ועם הכרטיס חבר שלהם אפילו עוד קצת פחות.

vRS
13-04-09, 10:03
שגיא, מה שלומך? :)

חבר'ה, אתם כל הזמן טועים וקונים את ה"טרטל" - אחרי שיש המלצות על חומרים טובים משמעותית (וטיפה יותר יקרים. לא בצורה משמעותית) - מדוע?

בפעם האלף (והאחרונה) - חדל לרכוש את מוצרי "טרטל" - תת רמה. זוועה.

שגיא ישראל
13-04-09, 11:24
היי מצויין. תודה
שלומך?

בנוגע לטרטל, קראתי את התגובות ורכשתי אותו מהסיבה הפשוטה שהיה לי בדיוק אחד כזה זרוק במחסן והשתמשתי בו, אז כדי שאני לא יתקע באמצע בלי ולא רציתי באמצע גם להחליף לחומר אחר אז רכשתי את הטרטל.
אין לי כל כך הרבה נסיון עם חומרים מהסוג הזה ככה שאני עוד לא יכול לקבוע מה טוב יותר ומה פחות, אבל בהחלט אני לא פוסל אופציות של חומרים אחרים ואני מאמין שהבא שאני ירכוש יהיה כבר חברה אחרת.
תודה בכל אופן (:

stio
14-04-09, 15:36
עדכון:

קניתי את הטרטל לצבע מטאלי (זה מה שהיה שם), עלה 45 ש"ח, הוא בצבע כחול.

תודה לכל מי שייעץ.

Amit-IL
15-04-09, 02:28
:)
ועל הדרך גם ארכוש נוזל לשמשות שעומד להיגמר.

... ;)

אני ממלא כבר שנים מים מורתחים ומוסיף 3/4 כוס חד פעמית של נוזל לניקוי חלונות לבית.

היה לי שכן ז"ל (היה בן אדם זהב ואהב לשתות) שהיה מוסיף חצי כוס אלכוהול (במקרה שלו וודקה או ערק) ולטענתו זה גם מונע היצתברות לכלוך במשאבת השפריצרים גם השפריצרים על גבי מכסה המנוע לא נסתמים וגם מחליק את המגבים על פני השימשה, גדול לא?

ido
16-04-09, 00:02
כן אבל בדר"כ המים מהשפירצרים עפים גם על גג הרכב ועל המכסה מנוע ואלכוהול ושמש ביחד זה לא טוב.

Ron_Dadon
16-04-09, 01:32
צודק לחלוטין, אלכוהול ושמש ביחד זה מתכון בטוח לכאבי ראש נוראיים...:D