PDA

View Full Version : אזהרה: לא להתקין את העדכון ש"מיקרוסופט" הפיצה היום!

stio
11-03-09, 18:41
לבעלי מערכת הפעלה Windows ותוכנות ה"אופיס" למיניהם שימו לב:

היום מיקרוסופט הפיצה עדכון למערכת ההפעלה שנשלח דרך העדכונים האוטומטיים. העדכון הזה לא מותקן לבד אלא צריך להסכים לתנאי הרישיון, לאשר, ואח"כ המחשב מופעל מחדש.

מיקרוסופט לא מספקים מידע על מה העדכון, רק רושמים שיש עדכון מערכת ולכן אישרתי, ואחרי הפעלת המחשב הופתעתי לגלות בשורה הכחולה למטה ליד השעון כוכב כחול. אי אפשר היה להסיר את הנ"ל, ולחיצה עליו עם הלחצן הימני בעכבר היה מקפיץ שורה: "השג אופיס מקורי".
נכנסתי ל- Word ולא ניתן היה לעבוד עליו, כל הזמן קפצו הודעות של "השג אופיס מקורי", לא ניתן לבטל את הדבר הזה והמחשב נהייה איטי ונורת ה- HD דולקת קבוע כמעט! כשההודעה מופיעה יש רק 2 אפשרויות: "לעוד מידע על אופיס מקורי", ו- "הזכר לי מאוחר יותר".

נכנסתי ללוח בקרה, הסרתי את כל העדכונים- לא הולך. הם השתילו קבצים בתקיית אופיס.
בסוף נאלצתי לבצע שחזור מערכת ליום קודם והדבר הזה נעלם.

לא להתקין את העדכון הזה, זה יגרום לכם צרות ולא תוכלו לעבוד על האופיס בלי הודעות מרגיזות!

Caveman
11-03-09, 19:19
איך נקרא העדכון?
קיבלתי הודעה על מספר עדכונים. בינהם עדכוני אבטחה, עדכון סינון ג'אנק לאאוטלוק (שעדיין אין לי מושג למה התקנתי), עדכון לXP ועדכון להסרת רוגלות.

stio
11-03-09, 19:31
אלו היו 2 עדכונים שנקראו "עדכון אבטחה" עם כמה מספרים לידיהם בלי שום מידע נוסף אחר, ועוד עדכון לאאוטלוק שנקרא "מיקרוסופט אופיס אאטלוק". סה"כ 3 עדכונים, אני הסרתי את כולם ועדיין הקובץ הבעיתי נשאר, בסוף שחזרתי מערכת ליום קודם והבעיה נעלמה.

אצלי הוינדוס מקורי ורק האופיס לא (הורדתי אותו מהאימיול וצרבתי אותו...) אולי העדכון הזה סורק גם את הוינדוס למי שאין מקורי, אז שימו לב.

Tzvika 16V
11-03-09, 20:08
יש לי ווינדוס ויסטה ואופיס 2007 ובדיוק קיבלתי את הסימן של העדכונים.
האם זה רלוונטי לגביי?

stio
11-03-09, 20:24
אני מניח שכן, זהו עדכון כללי לכל ליין המוצרים של מיקרוסופט.
לי יש וינדוס XP ואופיס 2003.

Tzvika 16V
11-03-09, 21:02
לקחתי סיכון והתקנתי את העדכונים אחרי שקראתי מה הם עושים ולא קרה כלום.

shachar
11-03-09, 21:19
כנ"ל.

על כל עידכון יש פירוט מהו העידכון. אני מתקין רק מה שאני רוצה...

stio
11-03-09, 22:08
איזה וינדוס ואופיס יש לך שחר?
קיבלתי דיווחים במסנג'ר לעוד אנשים שזה אכן קרה להם.

shachar
13-03-09, 00:10
win XP home edition - חוקי
office 2007 - לא חוקי

stio
13-03-09, 10:32
העדכון החל להיות מופץ בהדרגה ב- 10.2.09, כך שלא כולם מקבלים אותו בבת אחת.

למי שמעוניין ולמי שפנה אליי בפרטי, יש לי מדריך להסרת העדכון הסורר ללא צורך בשחזור מערכת, לאחר שזה חזר למחשב שלי והצלחתי להיפטר ממנו דיי בקלות.

אם עדיין לא הסתדרתם תגיבו פה ואעלה אותו.

shachar
13-03-09, 10:49
תרשום את מספרו של העידכון ושמו . ניראה אם התקנתי אותו כבר..

stio
13-03-09, 10:53
זה לא בדיוק עדכון. זה קובץ שמייקרוסופט משתילים לך בתקיית "סיסטם 32" בכונן C.
אם אין לך את הכוכב הכחול לא התקנת אותו עדיין.

shachar
13-03-09, 10:58
מזה משתילים ? הם לא יכולים סתם להשתיל לך קבצים
יש מערכת עידכונים, ולכל עידכון יש שם ומספר וכמו כן תיאור מפורט של מה מכיל העידכון
אם אישרת התקנה שלו זו אחריותך (או שסימנת שיתקין את כל העידכונים אוטומטית ברגע שהם מגיעים)
אף פעם אל תבחר באופציה הזו כדי שתהיה לך בקרה על מה להתקין ומה לא.
אצלי לפעמים עידכונים שוכבים שבועות עד שאני מתפנה לברר מה הם מכילים..

stio
13-03-09, 11:02
פשוט ככה. אתה לא יכול לראות את העדכון הזה בלוח הבקרה תחת "הוספה והסרה של תוכניות", וגם אם תסיר את כל העדכונים הכוכב הכחול לא ייעלם. זה קובץ שהם משתילים לך בתקיה של הוינדוס, וצריך להיכנס למצב בטוח ולהעיף אותו, משום שבדרך הרגילה זה חסום!
גם אם תעשה שחזור מערכת אחרי יום אחד הדבר הזה יחזור. ייתכן שאם העדכונים האוטומטיים לא פועלים אצלך ואתה מאשר אחד אחד, אז הקובץ לא ייכנס לך כ"כ בקלות. בסופו של דבר אתה תקבל עדכון "אבטחה" ואתה לא תדע שמדובר בזה, ותתקין אותו.

מישהו צריך לדבר עם ביל גייטס, ולומר לו שהאופיס צריכה להיות כלולה במערכת ההפעלה. למה שאני אקנה אופיס מקורי ב- 1000 ש"ח? ממש בדיחה.

Caveman
13-03-09, 11:07
גיא, באף מערכת הפעלה, לא כלולות תוכנות בסגנון "אופיס".
גם בOSX שלי לא כלולה חבילת ה iWork שעליה אני צריך לשלם אם אני רוצה להשתמש בה.

shachar
13-03-09, 11:11
יש Open Office
אין לו את כל הפונקציונליות של ה Office של microsoft
אבל ביננו מי משתמש בכל הפונקציונליות הזו...

מי שמוריד תוכנה לא חוקית לוקח את הסיכון של בדיוק מקרים כאלו

stio
13-03-09, 11:14
אני לא מבין מה מיקרוסופט חושבים שהם מפיצים תוכנות כאלו, שמטרתם לשגע את בעל המחשב.
לקח לי בדיוק רבע שעה להעיף את זה דרך מצב בטוח. לא חבל על הכסף שלהם בפיתוח וכ'? הם חושבים שאין אנשים שיכולים לנטרל תוכנות מסוג זה?

אני קניתי וינדוס מקורי ב-500 ש"ח, ופעם אחרונה שזה קורה. בפעם הבאה- האימיול מוכן עם מזהה גבוה- כל הפורטים נפתחו ועכשיו הוא מוריד לי מהר מאוד...

Ron_Dadon
13-03-09, 11:18
העידכון הזה הגיע אלי לרשימת העידכונים (חלונות XP ואופיס 2003) והופיע תחת השם Office Genuine Advantage Notification, בדומה לחברו WGA המוכר למי שאין לו חלונות חוקי.
פשוט הורדתי את הסימן ממנו, בחרתי שלא יתריע בעתיד על העידכון הזה - ומאז שקט מוחלט.

כלי ה Genuine Advantage הם כביכול, בשביל המשתמשים - ולכן Microsoft לא יכולים פשוט לשתול אותם ללא אישור של המשתמש. אם באמת כך הדבר (יתכן שלא שמת לב פשוט איזה עידכון אתה מתקין?) - וזה יקרה לעוד הרבה אנשים ברחבי העולם - הם צפויים לתביעה.

בכל מקרה, הכוכב הכחול המדובר, בדומה לWGA, לא ניתן להסרה ע"י UnInstall, אלא רק ע"י מחיקת ערכי רישום ומחיקת קבצי הפעלה (שאגב, לא חייבים לעשות במצב בטוח, פשוט צריך להיות ממש זריזים :))

Caveman
13-03-09, 13:15
יש Open Office
אין לו את כל הפונקציונליות של ה Office של microsoft
אבל ביננו מי משתמש בכל הפונקציונליות הזו...

מי שמוריד תוכנה לא חוקית לוקח את הסיכון של בדיוק מקרים כאלו
בדיוק !
או NeoOffice שמצויינת שאני מאוד אוהב.
גם הLotus החדש של IBM מרשים ביותר.

shachar
13-03-09, 17:22
ה Genuine Advantage מוכרת וידועה כבר שנים. פשוט לא מתקינים אותה
ועושים מה ש רון עשה : מורידים את הסימון ממנה ומסמנים לא להודיע על עידכון זה בשנית

lior_bazov
28-06-09, 16:23
חברים שלום רכשתי אופיס לפני שנתיים מחנות מחשבים בעיר שנסגרה , לאחרונה ביצעתי עדכון של אופיס ומופיע לי שזהו לא עותק מקורי ומאז זה משגע אותי. אמרתם שקיימת אפשרות למחוק את ה"השג אופיס מקורי" איך עושים את זה מישהו יודע ... נשארו לי עוד יומיים לפני שהאופיס נחסם לי .. חייב עזרה, הם מבקשים 99 דולר.
מאיפה יש לי.

stio
28-06-09, 17:41
הפיתרון נמצא כאן:
http://davidscomp.com/index.php/tips/85-get-original-office-oga

אגב, לפני זמן לא רב החלפתי מחשב. המחשב החדש הגיע כמובן עם כונן קשיח ריק, ולכן אני התקנתי בעצמי את כל התוכנות.
אחרי יומיים אני מקבל שוב פעם את העדכון הזה, ומייקרוסופט מבקשת שאני אאשר אותו. למטה היה כתוב משהו כמו "עזור לנו לשמור על המחשב שלך מפני תוכנות לא חוקיות"... 8-O

פשוט הסרתי את ה "וי" מאיפה שהיה צריך, וסימנתי "וי" איפה שהיה רשום שלא יתריעו לי על העדכון הזה שוב, ובכך ניצלתי מהצרה הזאת עוד לפני שהיא הותקנה.