PDA

View Full Version : מזגן עושה בעיות

bitamar
09-03-09, 17:07
שלום לכולם יש לי אונו 95 הזרקה בזמן האחרון שמתי לב שהמזגן שלי (ישראלי) עושה בעיות
שאני מדליק אותו הוא נידלק יפה מוציא קור והכל טוב אבל שאני מכבה אותו האוטו נכבה יחד איתו :-?
למישו יש מושג מה זה?

saar
10-03-09, 02:10
מנוע צעדים, או המרים טורים של המזגן.

בדוק צינורות ואקום של המצערת, אם הם תקינים אז לעניות דעתי זה אחד משני הדברים שכתבתי לך למעלה.

למען הבנת הנושא אני קצת אפרט לך שתבין, ברגע שאתה מפעיל מזגן, מתחיל להיכנס לפעולה המדחס, היות והמדחס הוא מרכיב דיי כבד במערכת, המנוע צריך קצת יותר להתאמץ כאשר הוא בהילוך סרק, ולכן, באופן אוטומטי שהמדחס נכנס לפעולה יש מרים טורים של המזגן, אשר גורם לרכב בהילוך סרק להעלות טיפה את הטורים ולייצב אותם טיפה מעל לנורמל. על מנת לספק מספיק כח למדחס.

אצלך אין את הבעיה של ההתחלה, אך יש את הבעיה של הסוף שהיא:

כאשר אתה מכבה את המדחס, המרים טורים של המזגן מפסיק עבודתו, ואז על הרכב לחזור למצב טורים נורמלים בהילוך סרק, זאת על מנת שלא לזלול סתם יותר דלק. אצלך בשלב הזה קיימת בעיה היות והטורים נופלים והרכב נכבה.

אז או שהמנוע צעדים תקול או מלוכלך מפיח ויש לנקותו, או שאינו מסונכרן.

נסה להוציא את הקוטבים של הרכב מהמצבר שלך למשך עשר דקות, לאחר עשר דקות חבר את הקוטבים חזרה למצבר. תניע , סע קצת, לאחר מכן עמוד על הילוך סרק. תדליק מזגן, לאחר כמה דקות, כבה אותו. אם הבעיה חוזרת, גש למוסך מורשה פיאט שיבדקו את המנוע צעדים.
אם הבעיה נפתרה, אז שמחתי לעזור, וזה יוצא לך רק 3985$ לא כולל מע"מ על הייעוץ (: תירגע אני צוחק
אם אתה מבין בחשמלאות ויש לך רב מודד, תגיד לי, ואומר לך איזה התנגדות אתה צריך לקבל ממנוע צעדים תקין, וכך תוכל לבדוק בעצמך אם הוא תקין.

ארילו
10-03-09, 10:48
כשאתה מכבה את המזגן תוך כדי נסיעה האוטו גם כבה?

אם זה רק בעמידה, אז יכול להיות גם מפסק מצב סרק שמזייף.

bitamar
10-03-09, 18:14
אז זהו שאני חושב שזה גם איזו בעיה בטורים

קודם כל כן רק שהאוטו בסרק וגם יש עוד בעיה באוטו הנורה של הלחץ שמן מהבבת שהמנוע חם
ושאוטו על סרק מה שאני יודע שזה גם בגלל שהטורים בסרק נמוכים

saar
10-03-09, 22:13
גש למוסך מורשה פיאט ביהוד יש את מוסך שמשון, עם המון המלצות.
אמור לו מה שאמרת לנו, יתחילו שם בבדיקות. רק תעשה טובה, תחזור אלינו לפה עם ממצאים.

ארילו
11-03-09, 09:41
נורת שמן מהבהבת זה רע. רע מאוד.
חסר אצלך שמן?
אם לא, נשמע לי שבקרוב הוא יתחיל לדפוק.

saar
11-03-09, 14:01
ארילו ידידי, שים לב למה שהוא כותב.
הנורה מהבהבת לו כאשר הטורים מאוד מאוד נמוכים לפני הרכב עומד להיתכבות. כאשר הוא נותן נגיעה קלה להרים את הטורים המנורה נכבת.
מה שאומר שיש לו שמן מנוע, אחרת המנורה הייתה קבועה בכל מצב מתריעה.
המצב שהוא מתאר הוא מצב שמשאבת השמן בטורים נמוכים נותנת ספיקה מאוד מאוד חלשה מה שגורם להדליק את המנורה.
במקרה הזה, עלי לומר שהדלקת המנורה היא תוצאה ישירה של טורים לא יציבים ונמוכים מאוד.
במקרה כזה בדרך כלל גם מנורת הטעינה של המצבר תדלק על מנת להודיע על טעינת מצבר חלשה מאוד.

להזכירכם, כל מה שאני כותב, בכל נושא, הוא לעניות דעתי האישית שלי בלבד.

לגבי פותח השרשור, סע כבר למוסך, ואל תשכח לחזור אלינו עם ממצאים. מה היה , עלות, מה הוחלף וכ'ו.
וסע לחיים משמשון יהוד, כי במוסך לא מורשה, יחליפו חצי אוטו ולא את המנוע צעדים, כמו כן גם אם יחליפו את המנוע צעדים אז לא ידעו לסנכרן אותו.
חוץ מזה, יכול להיות גם שמדובר על חיישן חמצן או סנסור אחר, אשר תקול, ובכך מטעה את המנוע צעדים ומודיע לו לתת טורים נמוכים. בקיצור, גש כבר לבדיקה.

bitamar
11-03-09, 15:27
איזה יהוד איזה שמשון אני מהצפון [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]

אז יכול להיות באמת ששתי הבעיות נובעות מיזה שהטורים נמוכים לא?אפשר לכוון אותם?