PDA

View Full Version : בעיה עם החימום הפנימי - ספייס 2005

dedo1
03-03-09, 19:34
לאור החרף שנזכר להגיע, גיליתי בעיה עם החימום הפנימי.
ספייס דינאמיק 2005.
יש חימום אבל לא תמיד, לפעמים מחמם ממש טוב, ולפעמים לא מחמם כמעט. זה יכול לקרות בכל פעם כאשר מסובבים את הכפתור מקור לחום.
הסתכלתי בספר של היינס, מאד מאכזב, פעם, בספרים הישנים היו נותנים הסברים עם איורים על כל מיני מערכות ברכב וממש מלמדים איפה כל דבר יושב ומה יכולות להיות תקלות ואיך לפתור אותם.
בספר של עכשיו יש רק הוראות לפירוק והרכבה.
האם השליטה של הכפתור חום/ קור זה על ברז שמעביר את נוזל הקירור מהמנוע לרדיאטור הפנימי?
אם כן, איפה הברז יושב?
האם תתכן סתימה ברדיאטור הפנימי?
או שאולי הבורר חום/קור שולט על איזה מדף(FLEP) שמעביר את האוויר דרך הרדיאטור הפנימי?
איך אפשר לבדוק בלי לפרק את כל הקונסולה הקידמית? (זה מה שהיינס אומר!!).

אודה על עזרתכם
דדו

student
03-03-09, 19:42
האם המנוע חם בטמפ' עבודה כאשר החימום לא עובד ? האם כאשר נראה לך שהחימום לא עובד אז כל שאר הכפתורים מכוונים בדיוק כמו התנאים שבהם נראה לך שהחימום כן עובד ?

בפונטו ספייס אין ברז חימום אלא זרימה מתמדת דרך רדיאטור החימום הפנימי.

האם יש איבוד נוזל קירור ? הוחלף נוזל קירור לאחרונה ?
מה שעולה לי בראש שיכול להסביר את העניין הוא שיש אוויר במערכת הקירור.

dedo1
03-03-09, 23:41
תודה סטודנט, ועכשיו התשובות.
המנוע חם, מחוג חום באמצע.
אין חוסר בנוזל קירור. הרכב עבר לא מזמן טיפול 60K כולל החלפת רצועת תיזמון (ללא משאבת מים).
מה שקורה: אני מעביר את הכפתור מקור לחום - יש חימום. לאחר זמן מה אני מחזיר את הבורר מחום לקור ואח"כ שוב מקור לחום - ועכשיו אין מספיק חימום.
ז"א שזה לא עיקבי.
אם אתה אומר שאין ברז, אז אולי יש איזה מדף פנימי שמעביר/ לא מעביר את האויר דרך הרדיאטור והוא אולי לא מתפקד תמיד?

ארילו
04-03-09, 15:51
אכן יש מדף. אני לא יודע אם בספייס זה חשמלי, או ע"י כבל. בטח רפי ידע :)

dedo1
04-03-09, 23:08
ארילו - הבורר חום קור מפעיל חוט, זה בטוח.לא חשמלי.
השאלה - איך אפשר לראות אם החוט לא משוחרר או אם המדף לא זז כמו שצריך בלי לפרק את כל הקונסולה הקידמית?
האם מישהו מחברי הפורום התעסק פעם עם כל היחידה הזו ואולי יכול לתת עצה?