View Full Version : יעוץ לגבי טיפול גדול 80000
שלום חברים רציתי לדעת
כמה אמור לעלות לי טיפול של החלפת טיימינג+ טיפול 80000+החלפת משאבת מים
עשיתי חיפוש וראיתי כל מיני תשובות מוזרות
אז למי שיש תשובה וכמה אמור לעלות כל דבר אני אשמח.
תודה.
נ.ב
דגם הרכב פיאט פונטו ספייס 2004 טיפטרוניק SX אם אני לא טועה :)
אני שילמתי בזמנו 1600 ש"ח על טיפול כזה עם ה ELX הקודמת.
למרות שהמחירים כנראה השתנו מאז (4 שנים לערך), אני מאמין שזה יהיה סביב זה. אולי מעט נמוך יותר מכיוון שאצלך מדובר בדגם ה SX, אם אני זוכר נכון.
הציעו לי 1200 במוסך של ההורים שלי שאני מכיר שהוא טוב ואנחנו מטפלים בו כבר מספיק זמן
שווה?
זהו מוסך מורשה? טיפול הכולל החלפת רצועת תזמון, מומלץ שיבוצע במוסך מורשה.
אם אתה רוצה לשלם בזוקר, זו החלטה שלך.
המחיר נראה לי זול יחסית. כדאי לבדוק לעומק באטיזה חלקים הולכים להשתמש ומה הולכים לעשות בטיפול. אינני פוסל מוסך שאינו מורשה פיאט, אך חשוב לוודא שימוש בחלקים מקוריים (דגש על פלאגים מתאימים, פילטר שמן מקורי וחלקי טיימינג מקוריים כולל מותחן) והחלפת כל המכלולים הדרושים.
חוץ מרצועת התזמון ומשאבת המים אתה מדבר על טיפול 80K, שהוא אמור להיות טיפול גדול.
טיפול גדול משמע: פלאגים, שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן, בדיקת בלמים (בד"כ גם יכוונו בלם יד) ובדיקה ויזואלית של הרכב.
היות ומפרקים משאבת מים, כדאי כבר לרענן את נוזל הקירור (אלא אם זה נעשה כבר בשנה האחרונה).
אם במחיר שציינת, כל זה יעשה כראוי, הרווחת.
המלצה: באיזור הטיימינג ישנו פקק "נס קפה". בקש שיבדקו את המצבו ואם יש חשש ולו הקל ביותר לגבי תקינותו בקש שיוחלף. העלות זניחה והנזק הכלכלי שיכול להגרם בגלל דליפה ממנו יכול להיות יפה.
רענן המון תודה באמת הבאת לי המון מידע אני ידפיס ויעבוד לי מה שרשמת אבל יעזור אם תוכל להגיד לי איזה פלאגים זה המקורי וכל זה או מאיפה אני יכול לקבל נתונים של הרכיבים המקוררים ומה הסוג והעלות.
המון תודה בכל מקרה.
המלצה: באיזור הטיימינג ישנו פקק "נס קפה". בקש שיבדקו את המצבו ואם יש חשש ולו הקל ביותר לגבי תקינותו בקש שיוחלף. העלות זניחה והנזק הכלכלי שיכול להגרם בגלל דליפה ממנו יכול להיות יפה.
רענן, האם תוכל להרחיב - מהו פקק הנס קפה ומה תפקידו?
רענן המון תודה באמת הבאת לי המון מידע אני ידפיס ויעבוד לי מה שרשמת אבל יעזור אם תוכל להגיד לי איזה פלאגים זה המקורי וכל זה או מאיפה אני יכול לקבל נתונים של הרכיבים המקוררים ומה הסוג והעלות.
המון תודה בכל מקרה.
את השרשור הזה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229) ראית?
כן חפרתי אותו לגמרי.
אבל לא רשום שם איזה פלאגים צריך
שמן אינ יודע אבל פלאגים ואיזה רצועת טיימינג לא רשום.
מוזר, אני דווקא כן רואה שם, וזה עוד כתוב בפונט גדול.
http://img.skitch.com/20090227-dhg2u5u1an4992ka1rapa1m35n.jpg
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] לא הבנתי מה זה מצתים בכלל אבל תודה
אוקי אז על מה עוד אני צריך לפקח שהם עושים בצורה נכונה ושמים דברים נכונים
מן הסתם שגם בטח שמן הם ישימו 10WD 40 שזה הנורמלי חצי סינטטי
אבל מה לגבי השאר כמו פילטר ומשאבת מים וכו..
מי אמר שזה השמן שהם ישימו? הרי לא מדובר במוסך מורשה של פיאט.
שמן איכותי, לא, דלקול זה לא איכותי.
נוזל קירור פראפלו של פיאט בלבד.
מצתים מקוריים.
שמן בלמים איכותי.
פילטר מזגן, רצוי מקורי.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.