View Full Version : ספידומטר רועד
UNO TURBO 92
02-01-09, 09:24
בוקר טוב לכולם
הבחנתי לאחרונה שהמחוג של המהירות אצלי בפיאט רועד מ 20 עד 100 ב100 הוא מפסיק לרעוד .
לשאלות :
1 איך מתקנים את זה ?
2 העם צריך להחליף לוח שעונים ?
3 עים רק החלפת כבל ספידומטר תפתור את זה ?
אני מודה מראש לכול מי שעוזר וגם לאלה שחשבו לעזור ואמרו אין לי כוח לרשום אל הבוקר .:D:D:D
כמה אפשרויות לרעידות מחוג מד המהירות ומהקל אל הכבד:
1. צורך בגרוז קצה הכבל בכניסתו ללוח השעונים ע"י מעט גריז גרפיט.
2. החלפת כבל מד המהירות הפנימי או כל מכלל הכבל.
3. פרוק לוח השעונים מהרכב ותיקון מד המהירות עצמו.
המקום המתאים לתיקון כזה הנו מכון ספידומטרים ולהלן 2 טובים:
1. www.speedometer.co.il
2. www.avo-spd.co.il
ברכה - רפי לין :)
UNO TURBO 92
04-01-09, 09:45
תודה רבה רפי יטופל....
גם לי יש תבעייה הזאת
והחלפתי תכבל של הספידומטר והכל הסתדר..
גם לי יש תבעייה הזאת
והחלפתי תכבל של הספידומטר והכל הסתדר..
תוכל בבקשה לומר לי כמה עלה לך הסיפור? מי החליף לך?
כבל ספידומטר לא עולה יותר מ 150 שח כולל מעמ
בדוק בנוסף שעל הכבל באיזור נתיבו בתא המנוע לא מופעל לחץ ע"י חלק אחר או שהוא לא במסלול הנכון.
אם הבחור שמעלי החליף כבל וזה פתר לו את הבעיה אז זה בהכרח גם אותו הדבר אצלך?
תנסה קודם את מה שמציעים לך בדרכים פשוטות יותר וזולות, צעד צעד תגיע לפתרון, לקנות חדש זה הכי פשוט, לגשת למוסך לביצוע ההחלפה הכי קל ואולי גם בטוח.
כבל ספידומטר לא עולה יותר מ 150 שח כולל מעמ
מישהו יודע איך מחליפים את הכבל הנ"ל?
או איפה הוא בכלל נמצא, אולי אני אנסה לגרז אותו קצת בקצוות..
קצה אחד של הכבל נמצא מאחורי הלוח שעונים שלך, עליך לפרק את הלוח שעונים ותראה את קצהו.
בדיוק באותו גובה במקביל אליו מצד תא המנוע תראה שיוצא כבל הספידומטר מהקיר אש, עקוב אחריו עד שתראה לאן הוא נכנס, וזהו הקצה השני שלו.
שיהיה בהצלחה.
לא צריך לפרק שום לוח שעונים , מה שמחליפים זה כבל המתכת הפנימי ולא את הכיסוי החיצוני שלו .
לשם כך פותחים רק צד אחד שלו בגיר , מוצאים את הכבל הישן ומשחילים במוקמו את החדש.
זה הכול , 5 דקות של עבודה.
אליקו הוא ביקש לדעת איפה הקצוות שלו בשביל לגרז אותן, בשביל זה אמרתי לו איפה הן נמצאות.
לא רק , הוא גם שאל את זה :
"מישהו יודע איך מחליפים את הכבל הנ"ל?"
:)
אליקו כשמחליפים כבל ספידומטר הוא מגיע יחד עם שתי הצוות שלו. בצד של לוח השעונים יש מין חתיכת פלסטיק כזאת שמונעת ממנו לצנוח לאחר ההרכבה. אם מחליפים כמו שאמרת ומשתמשים באורך המקורי של הכבל הוא יצנח למטה ויתנתק למעשה מלוח השעונים.
לא נכון - תלוי מה מחליפים .( או ליתר הדיוק מה נדרש להחליף)
הרי כבל ספידומטר מורכב מ2 חלקים - אחד הכבל עצמו ושני הליפוף/כיסוי שלו .
אם צריך רק להחליף את הכבל המתכת , אז בשביל מה לפרק לוח השעונים ?
פותחים צד אחד - ויותר נוח לפתוח את האום על הגיר , ושולפים את הכבל המתכתי .
משחילים במקומו כבל החדש ונגמר הסיפור .
אליקו, כבר המון פעמים הזמנתי כבל ספידומטר לאונו, הוא עולה לי 85 ש"ח, והוא תמיד, אבל תמיד מגיע קומפלט הכבל עם הסיכוך שלו.
בחיים לא קיבלתי חוט מתכת בלבד. במחיר של 85 כבל ספידומטר עם הסיכוך שלו, אין טעם בכלל לקנות חוט מתכת בלבד על מנת לחסוך 15 ש"ח.
אליקו, מנסיון יש שם בקצה של הצד שמתחבר ללוח השעונים מין פלסטיק כזה שדואג שכבל הברזל לא יחליק למטה. בלעדיו הכבל עלול להתנתק מלוח השעונים.
אם מושכים את הכבל מהצד של הספידומטר, אז הפלסטיק הזה נשבר. (ואז חייבים שהכבל הפנימי החדש יהיה ארוך יותר).
אליקו, כבר המון פעמים הזמנתי כבל ספידומטר לאונו, הוא עולה לי 85 ש"ח, והוא תמיד, אבל תמיד מגיע קומפלט הכבל עם הסיכוך שלו.
בחיים לא קיבלתי חוט מתכת בלבד. במחיר של 85 כבל ספידומטר עם הסיכוך שלו, אין טעם בכלל לקנות חוט מתכת בלבד על מנת לחסוך 15 ש"ח.
לא אמרתי שמוכרים בנפרד , אמרתי שלא צריך לפרק הרבה דברים ולסבך את העניינים אם הבעיה היא רק בכבל עצמו .
ברור שקונים את כל הכבל , קומפלט , מוציאים ממנו את החוט הברזל - הרי בתכליס הוא משחק תפקיד , הוא זה שמסובב את השעון והכיסוי רק מחזיק אותו .
ברור שאמרתי את זה לא מטעמי חיסכון של 15 ש"ח , אלא בכדי למנוע לעשות פירוקים מיוחדים , קרי לוח שעונים .
אני לפחות פעמים עשיתי כך בטמפרה ובלנציה .
אליקו, מנסיון יש שם בקצה של הצד שמתחבר ללוח השעונים מין פלסטיק כזה שדואג שכבל הברזל לא יחליק למטה. בלעדיו הכבל עלול להתנתק מלוח השעונים.
אם מושכים את הכבל מהצד של הספידומטר, אז הפלסטיק הזה נשבר. (ואז חייבים שהכבל הפנימי החדש יהיה ארוך יותר).
אתה צודק, אבל לא צריך לפרק (לנתק) את החלק שמחזיק את הכבל על הלוח מאחורה .
פותחים בצד אחד - מכיוון הגיר , שולפים (מושכים ) את הכבל המתכת החוצה ( שים לב פלסטיק שאתה מדבר עליו נשאר תפוס על השעון ) ומשחילים את החדש .
אתה צודק, אבל לא צריך לפרק (לנתק) את החלק שמחזיק את הכבל על הלוח מאחורה .
פותחים בצד אחד - מכיוון הגיר , שולפים (מושכים ) את הכבל המתכת החוצה ( שים לב פלסטיק שאתה מדבר עליו נשאר תפוס על השעון ) ומשחילים את החדש .
אז מה אתם אומרים?
לפתוח את הלוח שעונים ולנסות לגרז את קצה החוט או לא?
לגרז לא יזיק,
תפרק את לוח השעונים תמרח בחיבור של התבור מעט גריז אחר כך תפרק מהצד של הגיר תמרח שוב וגם תשלוף את הכבל ותגרז אותו אולי זה יעזור.
בפירוק לוח השעונים עדיף לנתק לפני את כבל המינוס מהמצבר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.