View Full Version : מיסב לחץ לא תקין
שלום, יש לי בעיה עם הקלאץ' כאשר אני לוחת על הדווושה יש לי רעשים שעל פי מה שאמרו לי נובעים ממיסב לחץ לא תקין (כשאני עוזב את הדוושה הרעשים נעלמים).
המוסך שבו אני מטפל ברכב אמרו לי שזה רק רעש ואין טעם להחליף את המיסב אלא לחכות לרגע שבו נצטרך לעשות קלאץ חדש ואז יחליפו כבר את הכל.
האם זה נכון? או שמיסב לא תקין יכול לגרום לנזק כלשהו מלבד רעש קל שנשמע בעת לחיצה על הדוושה?
בדרך כלל זה הפוך ....כשלוחצים הרעש נעלם .
בגדול המוסך צודק .
איזו פונטו זו?
בדגמי הספייס, מיסב לחץ תקול עלול לגרום לנזקים גם לציר היוצא מן הגיר.
גם לי יש רעש דומה עד שיום אחד המיסב שבק ובכל ליחצה על הקלאץ היה רעש של מכה והלחיצה הייתה יותר קשה.
החלפתי מיסב ועל הדרך קלאץ אבל משום מה הרעש לא נעלם, אבל שאני לוחץ על הקלאץ הרעש נעלם.
אינני יודע מה קורה בדיוק בדגמי דור ראשון.
כל שאני יכול להגיד זה שבדור הראשון שהיתה לי, החל רעש שהוגדר כ"מיסב לחץ" אך בפועל היה צורך בהחלפת הגיר (או שיפוצו).
לפותח השרשור, הייתי מבקש חוות דעת ממכונאי נוסף.
oz1, יתכן ואצלך הבעיה זהה למה שהיה אצלי ברכב הקודם והבעיה היא בכלל בגיר ולא במיסב.
אחרי התיקון ראיתי את המיסב כולו היה שבור ועם הקלאץ יכלתי לסחוב אבל אם וכבר פתוח אז מחליפים.
שאתה אומר בעיה בגיר למה אתה מתכוון מה בדיוק בגיר?
לפני כמה שבועות החלפתי מצמד אצל שמשון.
במהלך העבודה, חיים הסביר לי שבפונטו ספייס מיסב הלחץ יושב על ציר היוצא מן הגיר והוא חלק מהגיר עצמו. ברגע שהמיסב נהרס וממשיכים לנסוע ככה ישנה אפשרות שבה הציר הזה יינזק ע"י המיסב והדרך היחידה לתקנו היא רק ע"י שיפוץ הגיר עצמו.
האמתי שבכול גיר ידני מיסב הלחץ יושב על הציר (הראשוני) שיוצא מהגיר .
אוזן ? כך קוראים לזה ? :)
האמתי שבכול גיר ידני מיסב הלחץ יושב על הציר (הראשוני) שיוצא מהגיר .
נכון, בכל רכב זה כך, אך בניגוד לרכבים אחרים החלק הזה הוא חלק אינטגראלי מהגיר ולא ניתן לתיקון.
הבנתי שישנם רכבים בהם ניתן לתקן\להחליף רק את הציר (אוזן?!) ללא צורך בפתיחת הגיר ושיפוצו.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.