PDA

View Full Version : מה יהיה עם בעל ה-HGT ביד 2?

anakonda
17-11-08, 12:44
אני באמת שלא מבין אנשים כאלו.
אני מתקשר למרבית האנשים שמוכרים את ה-HGT שלהם שנתון 2001 ביד 2
חצי מהם אפילו יותר צעירים ממני(כמעט 21)שלא מבינים מהחיים שלהם.
נשמעים לא אמינים בעליל!
המחירים שהם דורשים הוא 4000-13000 מעל המחירון
והכי חשוב-כולם אומרים אני לא לחוץ למכור,זה המחיר שאני דורש,
אמממ אדוני אז למה אתה מפרסם?מחפש פראייר?
והיו את המצחיקים שאמרו לי זה לפי המחירון החדש של יד 2
שכל רכב שנמכר שם הוא 6000 ש"ח מעל המחירון של לוי יצחק.
אני בטוח שחצי מהמכוניות קרועות-כי הם מפרסמים כבר מינימום חודשיים
עד כדי כך אין ביקוש לרכב?אולי רק אני עוף מוזר שרוצה לקנות?

מצחיק כמה שזה עצוב!

eliko1976
17-11-08, 13:34
פרדוקס !:) הרי אם אין ביקוש המחיר צריך לרדת , לא ?
למרות שאני יודע שקיימת תיאוריה בשיווק שאומרת שמה שלא נמכר בזול ימכר ביוקר .
אולי להפך הביקוש גדול ואין הרבה רכבים כאלו , וזה מה שנותן לאותם המוכרים לגטימציה לבקש יותר ממחירון .

psychotrip
17-11-08, 14:51
אני באמת שלא מבין אנשים כאלו.
אני מתקשר למרבית האנשים שמוכרים את ה-HGT שלהם שנתון 2001 ביד 2
חצי מהם אפילו יותר צעירים ממני(כמעט 21)שלא מבינים מהחיים שלהם.
נשמעים לא אמינים בעליל!
המחירים שהם דורשים הוא 4000-13000 מעל המחירון
והכי חשוב-כולם אומרים אני לא לחוץ למכור,זה המחיר שאני דורש,
אמממ אדוני אז למה אתה מפרסם?מחפש פראייר?
והיו את המצחיקים שאמרו לי זה לפי המחירון החדש של יד 2
שכל רכב שנמכר שם הוא 6000 ש"ח מעל המחירון של לוי יצחק.
אני בטוח שחצי מהמכוניות קרועות-כי הם מפרסמים כבר מינימום חודשיים
עד כדי כך אין ביקוש לרכב?אולי רק אני עוף מוזר שרוצה לקנות?

מצחיק כמה שזה עצוב!

אם אתה רציני ולא מדבר באוויר
אני מוכר HGT שנת 2002 עם 71 אלף קילומטר .
0524275823

עריכה :
שאני חושב על זה, קוראים לך יוסי נכון ?? חחח

Caveman
17-11-08, 19:12
הלכת לראות את הרכבים? ראית שהם לא שמורים? מאין לך אם כך שאין הצדקה למחיר?
אני לא מבין את המוח הישראלי. כן, על רכב שמור אפשרי לבקש מעל המחירון. מותר לשלם כמה שקלים מעל, המחירון הוא לא חוק מחייב, בסה"כ המלצה לקו מנחה, שברוב המקרים לא משקף בכלל את המציאות.

anakonda
19-11-08, 12:57
תודה על ההצעה אבל אני מחפש שנת 2001 ולא שנתון מעל!

המכוניות שמפורסמות ביד 2 עברו הרבה ידיים כל מכונית שם נמכרת עם מינימום 3 ידיים לפני כלומר אני יד רביעית!
אני לא מוצא מדוע לשלם מעל המחירון במצב כזה!
שלא נדבר על זה שאני רוכש רכב עם מספר קילומטרים בדיוק לטימינג הבא שלו!
וגם שלא נדבר על מצבר וצמיגים שמסתבר שאף בעל רכב לא זוכר מתי הוא החליף
כלומר אני רק רוכש את הרכב ויש לי השקעה של 3000-5000 שקל
ובוא לא נשכח ששילמתי כמו פראייר מעל המחירון!

eliko1976
19-11-08, 13:19
זה נכון ולא נכון :)
אי-אפשר לעשות הכללה לגבי כולם .

1.לא תמיד כמות הידיים מצביע לרעה על מצב האוטו - הכול תלוי איזה ידיים היו . בסופו של דבר אתה נוסע על אוטו ולא על שורה של מספר בעלים ברשיון .
2.לא נשמע סביר שלכולם מספר קילומטרים שמתקרב לטיימינג ואף אחד לא החליף אותו . אני לא חושב שאנשים מוכרים רכבים רק בגלל שיקול שהם לא יצטרכו להחליף טיימינג על חשבונם .חוץ מזה שזה בפירוש לא הטיפול ההכי יקר ברכב . (קלאצ' למשל )
3.זה שבעלים לא זוכר מתי הוחלפו מצבר או צמיגים עדיין לא אומר שלמחרת תצטרך להחליף אותם . למה, כל שנה מחליפים מצבר ? ואם הוא קנה אוטו לפני שנה ובכלל לא החליף מצבר ? כנ"ל לגבי הצמיגים . דברים אלו לדעתי בודקים מול האוטו ולא בטלפון .
4.באופן כללי - כל מקרה לגופו . אנשים לפי מה שקראתי כאן רוכשים סטים של בולמים עם קפיצים בעלות של 4000 ש"ח או יותר אפילו ...
יכול להיות שזו הסיבה ( למשל ) שהם מבקשים גם יותר .
תחשוב על זה .

פיליפ
19-11-08, 14:50
:oדווקא יש עכשיו HGT ביד 2 יד 1 עם 42K ק"מ!!!

קלאץ וטיימינג עולים פחות או יותר זהה, 1800-2000 ש"ח כל אחד.

לגבי מספר הידיים, הרכב שלי יד 4 ולפי מה שראיתי הוא אחד ה-HGT הכי שמורות שיש. אני משקיע את הכול ברכב ומטפל פה הרבה לפני שהספר אומר. באחת הידיים לפניו הוא היה שייך למוסכניק של פיאט שטיפל בו גם ככה, עם המון אהבה. אז לא בהכרח מספר הידיים מספר על מצבו של הרכב.

raanan_t
19-11-08, 16:16
ובוא לא נשכח ששילמתי כמו פראייר מעל המחירון!

המחירון לא באמת משקף משהו ומטרתו בתחום היד השניה יא לתת נקודת יחוס כלשהי ממנה מקובל להתחיל משא ומתן בין המוכר והקונה.
אין מחירון לרכב טוב, אין מחירון לרכב נדיר ולדעתי האישית אין מחירון בכלל.
אתה יכול לצאת פראייר רק אם שילמת הרבה על רכב שלא מצדיק את זה ללא כל תלות במחירון.

סתם לדוגמא, פיאט קופה:
מחירון עומד היום על 50K לדעתי, זאת לאחר שהיה 40K, בפועל היא נסחרת סביב ה-65K. (אולי אף יותר). כנ"ל בראבו HGT שמחירון השוק שלה לא משקף את מחיר הסחר שלה.

anakonda
19-11-08, 21:59
אל תתלהבו יותר מידי
הפגוש בפיאט הזו הוחלף כולל הכנף הימנית
והוא עדיין דורש מעל המחירון 6000 ש"ח
מעניין-הוא לא מכר כבר חודשיים וחצי מאז שהוא מפרסם
אז כנראה שהיד זה לא החלק הקריטי

פיליפ
19-11-08, 22:03
אתה לא מדבר על אותו האוטו אני חושב.
פעם ראשונה אני רואה את ה-HGT הזו ביד 2 עם נתונים כאלה במידה והם אמיתיים.
יש עוד HGT לבנה ביד 2 כבר הרבה זמן אז אולי אתה מתבלבל, אני עוקב אחרי השוק שלהן ביד 2 כבר שנתיים.

אום הוחלף פגוש וכנף זה לא אומר כלום! אני הייתי אולי משלם סכום כזה במידה והרכב עם הנתונים שרשומים שמור ומטופל!

idango
19-11-08, 23:58
סליחה ... אבל אם אני בכלל יחשוב על למכור אני מבקש 10 מעל המחירון וחושב שזה אפילו מעט מידי... מדוע 106 ראלי שנת 97 נמכרת ביותר מכפול מהמחירון שלה? כי זה רכב נדיר עם ביקוש שמספק הרבה מאוד הנאה , אתה רוצה כיף , ספורטיביות+אמינות וראש שקט ... תשלם ... לא רוצה תקנה 106 שנת 97 במחיר יקר יותר ...[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]:cool: זה מה יש...

stio
20-11-08, 00:04
אתה יכול לבקש 10 מעל המחירון, אבל אל תתפלא אם אף אחד לא יתקשר...
ל- HGT שמורה ומטופלת עם ק"מ נמוך מבקשים גג 5 מעל המחירון ואז הטלפונים יזרמו (וגם יהיו כאלה שישאלו מה פתאום אתה מבקש מעל המחירון ושזאת חוצפה). אל תשכח שה- HGT היא לא ספורטיבית!

זאת דעתי בלבד, אל תתנפלו עליי...

Caveman
20-11-08, 00:08
לא ספורטיבית?
אתה יודע מה היא ההגדרה לרכב ספורטיבי בכלל?

stio
20-11-08, 00:36
גדעון, אתה בעצמך אמרת בעבר שה- HGT לא ספורטיבית, אז נו באמת...

מדובר בפונטו רגילה שהתקינו בה מנוע 1800 סמ"ק של אלפא רומיאו ושאר שינויים מזעריים וקוסמטיים.

idango
20-11-08, 00:37
אל תשכח שה- HGT היא לא ספורטיבית!

זאת דעתי בלבד, אל תתנפלו עליי...

חחחח...אם זכור לי נכן אתה חיפשת אחת בנרות , לא?

stio
20-11-08, 00:45
עריכה:
טוב, מחקת את מה שרשמת אז גם אני אמחק.

חיפשתי אחת בנרות, נכון, אבל זה לא אומר שרציתי רכב ספורטיבי, פשוט הייתי זקוק ליותר כוח.

idango
20-11-08, 00:55
לא ספורטיבית?
אתה יודע מה היא ההגדרה לרכב ספורטיבי בכלל?

עזוב אותך גידעון , הוא נוסע בסקודה שהוא מגדיר ספורט :)

אל תכנס איתו לזה בכלל...

stio
20-11-08, 01:04
אני לא מגדיר את הרכב שלי "ספורט", זה מה שהיצרן מגדיר.
תגיד, אתה נהגת על הקליאו ספורט והשוות לרכב שלך?

הרכב שלך חזק, יציב, מה שתרצה. אבל כדי להגדיר אותו רכב ספורטיבי של ממש יש עוד הרבה מה לשפר, ואני הייתי מתחיל בהגה החשמלי שלך.

ואגב, אתה יכול לבקש 10 מעל המחירון, זו זכותך. אני רק אמרתי שלא בטוח שיתקשרו.

idango
20-11-08, 01:06
הציעו לי כבר 45,000 כאשר המחירון היה 36,000 , לא רוצה למכור ... נהנה מהHGT בטירוף. ההגה החשמלי מדהים ומצב הסיטי מהנה לנהיגה בעיר , אני בחרתי את הHGT על הקליאו מסיבה אחת - הHGT נראית מדהים לעומת הצפרדע בעלת 2 הליטר וזה סגר את הפינה :)
סטיו , תפסיק להגיב בבקשה , אתה מכניס את עצמך לבור .. פשוט תודה שטעית ואת לא יודע מזה רכב ספורטיבי..:)

stio
20-11-08, 01:07
לא סידרת, אלא זייפת.

"קצת כוח" זה לא אומר בהכרח רכב ספורטיבי, יש הבדל...

שחרון
20-11-08, 01:41
סטיו אתה קשקשן.
עדיף שתישתוק. אתה רק יוצא אהבל עם התגובות שלך.
ברגע שיהיה לך רכב כזה ותדע להבדיל בין רכב ספורטיבי לרכב ספורט אז תתחיל לדבר.

KoF-sHeLeG
20-11-08, 01:41
אני לא מגדיר את הרכב שלי "ספורט", זה מה שהיצרן מגדיר.

רק תיקון קל: זו הגדרה של היבואן המקומי בלבד לרמת אבזור מסוימת שהוא משווק פה. אין שום קשר ליצרן.

פיליפ
20-11-08, 01:49
גיא אני נהגתי על קליאו, 106 ראלי, 306XSI, איביזה טורבו, קופרה מה שתירצה..
ואני עדיין חושב ובטוח שהפונטו ספורטיבית!! אומנם היא לא ברמה של הקליאו מבחינת הנאה וגם לא מול הפיז'ו, אבל היא מהנה לנהיגה יותר מהספרדיות למשל. ומהירה מנקודה A ל-B מה-106 וה-306!! איכשהו היא משלבת בין העולמות, אומנן ההגה חשמלי וגרוע הרבה מהתחושה אבל הרכב עדיין מאוד מהנה לנהיגה ואפילו מתקשר ברגע שמתרגלים אליו קצת.
סט בולמים וקפיצים בכלל עושה פלאים לאוטו.

Caveman
20-11-08, 08:03
גיא, אל תכניס לי מילים לפה, זה א'.
ב', הפונטו עונה להגדרה של רכב ספורטיבי.
רכב ספורטיבי משמעו רכב שמבוסס על גרסה עממית, שבה בוצעו שינויים שמטרתם להפוך אותו למהנה יותר לנהיגה. דברים כמו, מנוע גדול יותר, צמיגים רחבים יותר, מרכב נמוך יותר, מתלים שונים וכד'. אני לא נכנס לטוב יותר, או פחות, כי זה כבר אינידיבידואלי לכל רכב, וזה מה שיוצר את מגוון הרכבים שבינהם אנו בוחרים.
רכב ספורט, הוא רכב שיוצר ותוכנן מיומו הראשון להיות כזה.

stio
20-11-08, 10:47
אני לא מבין מה רובכם רוצים, אני ציינתי את דעתי. אסור?
אפילו במבחני דרכים רשמיים שבחנו את הפונטו מול מכוניות ספורט אחרות הם הודו שהיא לא ספורטיבית.

ואגב, גדעון, לא מכניס לך מילים לפה, אני פשוט זוכר בוודאות שרשמת את זה או משהו מאוד דומה.

ושחרון- אתה מפתיע אותי בכל פעם מחדש.

eliko1976
20-11-08, 11:02
אני בצד של הHGT-יים .
גיא , בשביל מה סתם ליצור קונפליקטים ולהתגרות באנשים שיש להם בהחלט רכב מיוחד , חזק , זריז ושונה מהרבה פרמטרים של רכבים סטנדרטיים אחרים .
באנשים שמשקיעים ממיטב כספם בשיפוריים ותחזוקה הלא זולה .
באנשים שנהנים מרכבם .
בשביל מה כל זה ?
מה אתה רוצה להוכיח להם , ובאיזה זכות אתה עושה את ?

מה הופך אותך להיות מומחה גדול ברכבי ספורט ומאפייניהם ?
האם היותך בעלים של 127 משנת האנטיוכוס ואונו ( ואפילו עם מזגן מקורי ! :) ) עושה אותך מומחה גדול או מקנה לך זכויות יתר בתחום ?
באמת שאתה לא צודק כאן .
עליך להתנצל ולזמין את כולם לבורקסים :)

פיליפ
20-11-08, 11:05
ממליץ לקרוא את גליון אוטו שבו בחנו את הפונטו אבארט' וציינו במפורש שהיא מאוד מהנה בכבישים הנכונים = רכב ספורטיבי = רכב מהנה, למרות ההגה.

:rolleyes:

stio
20-11-08, 11:13
אני בצד של הHGT-יים . - יש כאן צדדים?
גיא , בשביל מה סתם ליצור קונפליקטים ולהתגרות באנשים שיש להם בהחלט רכב מיוחד , חזק , זריז ושונה מהרבה פרמטרים של רכבים סטנדרטיים אחרים . איפה ראית שרשמתי שהרכב לא מיוחד, לא חזק זריז ושונה? אני דווקא חושב שהרכב הזה הוא מיוחד, יפה, חזק וזריז אבל כל זה לא עושה אותו ספורטיבי. לפי מה שאתה אומר שאני אקח פורד פיאסטה 87', אחליף לה את המנוע לאחד יותר חזק, אשנה את מידת הצמיגים ליותר רחבים ואשנה את הטמבונים לכאלה "ספורטיביים" ואז זה יהיה גם רכב ספורטיבי? נקודת חשיבה מענינת.

באנשים שמשקיעים ממיטב כספם בשיפוריים ותחזוקה הלא זולה .
באנשים שנהנים מרכבם .
בשביל מה כל זה ?
מה אתה רוצה להוכיח להם , ובאיזה זכות אתה עושה את ? אני לא רוצה להוכיח כלום לאף אחד, סה"כ ציינתי את דעתי.

מה הופך אותך להיות מומחה גדול ברכבי ספורט ומאפייניהם ?
האם היותך בעלים של 127 משנת האנטיוכוס ואונו ( ואפילו עם מזגן מקורי ! :) ) עושה אותך מומחה גדול או מקנה לך זכויות יתר בתחום ?
באמת שאתה לא צודק כאן .
עליך להתנצל ולזמין את כולם לבורקסים :)

ראה תגובות באדום.
אני מבין שאין עם מי לדבר כאן או לחוות דיעה בנושא ה- HGT, משום שיש כאן אנשים שאם אומרים מילה שהיא לא נראית להם על רכב דומה שבבעלותם הם מתעצבנים באותה מידה אם הייתי פוגע בהם ישירות.

אם הייתי יודע שאלו הם התגובות שאני אקבל, לא הייתי מגיב לנושא כלל. אני סיימתי עם תגובותיי לשרשור זה.

eliko1976
20-11-08, 11:18
מה אתה מתבכיין ...
רוצה דיון רציני , תתנהג כבוגר .
בוא תרשום כאן מאפיינים של רכב ספורט (אם אלו ידועיים לך) ותסביר למה HGT לא מתאימה להגדרות אלו .

stio
20-11-08, 11:31
הפונטו עונה להגדרה של רכב ספורטיבי.
רכב ספורטיבי משמעו רכב שמבוסס על גרסה עממית, שבה בוצעו שינויים שמטרתם להפוך אותו למהנה יותר לנהיגה. דברים כמו, מנוע גדול יותר, צמיגים רחבים יותר, מרכב נמוך יותר, מתלים שונים וכד'. אני לא נכנס לטוב יותר, או פחות, כי זה כבר אינידיבידואלי לכל רכב, וזה מה שיוצר את מגוון הרכבים שבינהם אנו בוחרים.
רכב ספורט, הוא רכב שיוצר ותוכנן מיומו הראשון להיות כזה.

עצרו כאן, עכשיו הבנתי איפה הבעיה ולמה ההתנפלות.

שימו לב להודעה של גדעון שפספסתי אותה קודם. אם אתה מציג זאת כך, אני התכוונתי שהפונטו היא לא רכב ספורט! לכך התכוונתי!! עכשיו ברור??

אם בהגדרה של "רכב ספורטיבי" נכללים כלי רכב שמבוססים על גרסה עממית שבוצעו בה שינויים כמו מנוע וכ' אז הפונטו בהחלט נחשבת רכב ספורטיבי, אבל רכב ספורט היא לא.

עכשיו אפשר להירגע!
ואגב, אם זה כך גם הרכב שלי הוא בהחלט ספורטיבי.

Caveman
20-11-08, 11:57
הרכב שלך הוא בעל איבזור ספורטיבי, לא יותר.
אין בזה משהו רע אגב, לדעתי. אפילו עדיף.

אגב שים לב למה שרשמתי, טיב הרכב, על יתרונותיו וחסרונותיו לא נכנס להגדרה של רכב ספורטיבי.
מן הסתם יש כאלה טובים יותר וטובים פחות. אחד חזק יותר, אחד מתנהג יותר וכו'.
ככה שבהחלט ניתן להגיד שהקליאו נותנת חבילה טובה וקיצונית יותר מאשר הפונטו. אין לי ספק אפילו. הכל תלוי בדרישות שלך מהרכב.

שחרון
20-11-08, 13:04
ברכב שלך יש כיול מתלים שונה?
המנוע שלך עדין לא כזה שונה וחזק משמעותית כדי להיחשב ספורטיבי.
כנ"ל לגבי הגיר ועוד מכלולים.
זה כמו שאני אגיד שדגם -פונטו ELX הוא ספורטיבי. אל תחנטרש:)

ודרך אגב כל בסיפורים על הגה חשמלי..זה ממש שטויות למי שמכיר את האוטו!

נ.ב
גיא אל תופתע :o כי לפעמים אתה רושם דברים שאין לך שמץ של מושג. לא נהגת על אחת כזו או אחרת. אתה בכלל לא יודע מה ההבדלים בין ספורטיבי לספורט ואתה ממשיך להגיב בנושא שאין לך שמץ. אתה ניזון רק מסיפורים ושמועות! כל מה שאתה יודע זה רק על דפי הפורום.

שחרון

נ.ב 2X
אתם לא עובדים? יאללהה לכו לעבוד!

Caveman
20-11-08, 13:44
עובדים על מי? :)

KoF-sHeLeG
20-11-08, 13:55
ודרך אגב כל בסיפורים על הגה חשמלי..זה ממש שטויות למי שמכיר את האוטו!

לא מסכים.
ההגה ב-HGT הוא אחד מהחסרונות הלא רבים שיש לרכב, והכי משמעותי מבינהם.
כבעל נסיון של 3 ומשהו שנים עם HGT אני יכול לומר שזה הדבר היחידי שאני באמת יכול להתלונן עליו לגבי הרכב.

אף על פי זאת, התמורה שהרכב נותן בהיבטים אחרים כגון יופי, כוח, התנהגות ואמינות היא בהחלט גבוהה.
מה גם שבכל מקרה אני אישית עדיין מעדיף את הפונטו HGT על קליאו ספורט, 206 GTI, איביזה 20VT ושאר הגרסאות הספורטיביות של המכוניות מאותו סגמנט. פשוט עד היום היא הכי מדברת אלי.

שחרון
20-11-08, 14:01
אני חושב עד כמעט בטוח שההגה אצלי באברט' מכויל שונה מ-HGT רגילה.
ב-HGT הרגילה הוא הרבה יותר רך. אבל עדין אפשרי להתרגל ולהכיר אותו ואת התגובות שלו.

ארילו
20-11-08, 14:02
אגב, גם לפונטו הייתה גרסת sporting שאופיינה באבזור כמו של ה-HGT, אבל במנוע חלש יותר ממנה (מנוע 1.4 עם 100 כ"ס).
שכמובן שסמל"ת לא טרחה לייבא לארץ.

פיליפ
20-11-08, 15:11
גיא כל האוט האצ' זה לא רכבי ספורט אלה ספורטיבים, רכב ספורט זה כבר משהו בסגנון S2000.

אני דווקא מודה שהייתי מעדף קליאו ספורט על ה-HGT, פשוט כי יש לה מעטפת ביצועים גדולה יותר, מנוע חזק יותר וכיול טוב יותר.
אחריה הייתי לוקח את הפונטו והייתי מעדיף אותה על הפולו GTI והאיביזה 20VT. לגבי ה-206GTI הייתה התלבטות קשה.
אני מודה מאוד לחסרונות של הרכב, העיקרי בהם הוא ההגה החשמלי כמו שגל ציין. ועדיין הרכב ספורטיבי יחסית, ומהנה לנהיגה ואפשר בהחלט להשתעשע איתו לא מעט.

אגב, הוכחה ליכולת על האוטו אתה יכול לראות בג'ימיקאנות שעשינו שהפונטו תמיד מבלה במקום 1-2, בערד ובאשדוד.

anakonda
20-11-08, 15:56
נתתם לי נקודות מחשבה איך להעיר אנשים מהסרט שהם חיים בו-לדרוש מעל המחירון.

*שמע הרכב שלך לא ספורטיבי בכלל-הוא פשוט נוסע יותר מהר מפונטו רגילה
*ההגה החשמלי שלך גרוע ולא מתקשר לגלגלים
*בשביל לנהוג ברכב אסור לאכול ארוחת בוקר
(ואם אכלת,לעצור להקיא בצד הדרך-חשוב לשמור על המושבים "הספורטיבים")
*גם אם תשלם לי אני לא לוקח!

מה נסגר איתכם?מתווכחים ביניכם על הרכב ספורטיבי או לא?
כמו שציינו יש רכבים יותר חזקים/פחות יותר יציבים/פחות
אבל הפונטו היא פשוט....יש בה משהו מיוחד-קשה להסביר
זו כמו אהבה ממבט ראשון-אתה לא מבין בדיוק למה אתה רוצה אותה
אבל בדבר אחד אתה בטוח שאתה רוצה!
נ.ב
לפי דעתי צריך לאסור שימוש בפונטו S60 בתור בעלים של אחת כזו,היא פשוט מסכנת את התנועה עם המהירות שהיא מגיעה אליה(50 קמ"ש)אוטו עגלה!
אני חושב להחתים על עצומה :)

Caveman
20-11-08, 17:36
אגב, גם לפונטו הייתה גרסת sporting שאופיינה באבזור כמו של ה-HGT, אבל במנוע חלש יותר ממנה (מנוע 1.4 עם 100 כ"ס).
שכמובן שסמל"ת לא טרחה לייבא לארץ.
לאחר מתיחת הפנים.
לפני מתיחת הפנים המנוע היה זהה לדגמי ה ELX.
סתם אנקדוטה :)

simon377
20-11-08, 19:47
לפי דעתי צריך לאסור שימוש בפונטו S60 בתור בעלים של אחת כזו,היא פשוט מסכנת את התנועה עם המהירות שהיא מגיעה אליה(50 קמ"ש)אוטו עגלה!

לך לרופא, הוא ימכור לך כדורים נגד שטויות.
יש לקרוב משפחה שלי פונטו 55 שנת 96 והיא נוסעת עלא כיף-כיפאק.
או ששלך לא מטופלת\מוזנחת\קרועה\העליות של חיפה גמרו אותה, או שאתה לא יודע לנהוג.

אגב, לי יש SX60 צעירה משלך בשנה. (2001). נראה לי שהסוסים של פיאט לא גדלו בשנה.
(או שזה בגלל Bug 2000?)

פיליפ
20-11-08, 20:55
גם אצל אמא שלי יש ספייס SX עם 60 כ"ס, כמובן שהיא חלשה יותר מה-HGT אבל בהחלט מספקת לנסיעות רגועות ואפילו במהירויות שוללות רישיון. עליות ים המלח, י"ם וחיפה לא עמדו בפני הפונטו ;)

stio
21-11-08, 00:42
נ.ב

אז בתור בעלים לשעבר של פיאט 127 עם מנוע 1050 סמ"ק במשך 16 שנה אני יכול להגיד שאיתה לא ירדנו אף פעם מ- 100 קמ"ש, גם בעליות היא סחבה מצויין. אז עם הפונטו?!

צר לי, הודעה כ"כ הזוייה לא קראתי בחיים שלי, מקווה שרשמת את זה בצחוק.

eliko1976
21-11-08, 00:51
גיא , בן כמה אתה אם מותר לשאול ? במשך 16 שנה הייתה בעלים של 127 ?
ותמיד נסעתם רק על 100 ? גם בעיר ? :)

stio
21-11-08, 01:03
אני בן 22. שים לב שרשמתי בלשון רבים. "לא ירדנו אף פעם" ולא "לא ירדתי אף פעם".
הכוונה למשפחה. אומנם הייתי קטן אבל אני זוכר הכל.

אמי רכשה את הפיאט עוד לפני שהתחתנה בחודש יולי 1984 והרכב נמכר בחודש נובמבר 2000 כשהוא היה עם 117,000 ק"מ מקוריים, ויד ראשונה. שיטוט קל במקומות המתאימים והסתבר שהרכב הנ"ל ירד מהכביש בסוף 2004 ע"י היד השנייה שלו. לך תדע מה עשו לאוטו הזה, מסכן האוטו.

אחרי חיפוש ממושך רכשנו את האונו והחזקנו אותה עוד 7 שנים ונמכרה עם 131,000 ק"מ שמורה כחדשה.

עכשיו יש לנו את הפאביה. אם סמל"ת תייבא סופר מיני נורמלית נשקול החלפה בעתיד. אם לא יהיה מה לרכוש במשפחת פיאט (כמו שקורה עכשיו), עוד 15-20 שנה נחליף את הפאביה במשהו אחר...

ואלו קורות חיי...

eliko1976
21-11-08, 01:10
אחרי חיפוש ממושך רכשנו את האונו והחזקנו אותה עוד 7 שנים ונמכרה עם 131,000 ק"מ שמורה כחדשה.

עכשיו יש לנו את הפאביה. אם סמל"ת תייבא סופר מיני נורמלית נשקול החלפה בעתיד.

את זה אנו זוכרים היטב ...אין צורך בכול שרשור לספר על זה מחדש :D

stio
21-11-08, 01:13
את זה אנו זוכרים היטב ...אין צורך בכול שרשור לספר על זה מחדש :D

אהה טוב... :)

וזה מזכיר לי שבחודש אוגוסט 2004 נסעתי עם האונו לירושלים, איתנו היתה קבוצה עם סופר לנסר 1600.
כשהגענו לשער הגיא והתחלנו לטפס את העליות ברחתי לסופר לנסר ובכלל לא ראיתי את הרכב במראה.

כשהגענו למלון חיכיתי להם עוד 20 דקות עד שהצליחו להגיע. המיצובישי סופר לנסר 1600 סמ"ק לא עמדה בקצב של האונו 1400, ולא נסעתי על מהירות גבוהה, כולה 100 קמ"ש בהילוך 5 כל העליות, אז הסיפורים של הפונטו שלא עוברת 50 קמ"ש הזויים.

KoF-sHeLeG
21-11-08, 01:27
אני חושב עד כמעט בטוח שההגה אצלי באברט' מכויל שונה מ-HGT רגילה.
ב-HGT הרגילה הוא הרבה יותר רך. אבל עדין אפשרי להתרגל ולהכיר אותו ואת התגובות שלו.

ממש לא נכון.
חבל להמציא סתם נתונים שאין להם שום ביסוס. דברים שגויים שכאלה עלולים להטעות קונים פוטנציאלים של הרכב (כמו פותח השרשור) ולגרום להם להוציא עוד כסף סתם על שנתון חדש יותר.
ההבדלים בין ה-HGT "אבארת'" לבין HGT "רגילה" הינם קוסמטיים בלבד.

שחרון
21-11-08, 01:37
קוף שלג אני חולק עליך.
אני נהגתי על שתי הדגמים והורגש הבדל בהגה.
אתה נהגת בשתיהם?

נ.ב
ראיתם כמה HGT יש למכירה ביד 2? בערך 20 רכבים! כולל שלי!!!

שחרון

Caveman
21-11-08, 01:50
שחר, ההבדלים יכולים לנבוע גם מלחץ אויר שונה בצמיגים, מידה שונה בצמיגים, בולמים עייפים, מנוע יחסית תקול...

anakonda
21-11-08, 02:27
הפונטו שלי עגלה!!
ושלא נדבר על זה שאני יד שנייה רכשתי אותה מאדם זקן שעשה(60,000K)
לפני שבוע עברתי את ה-70 אלף!
היא מתוחזקת מאוד והכל במוסכים מורשים!
יכול להיות שהתרגלתי לאוטו של ההורים ?
(מאזדה 3-2008 ספיריט 2000 סמק)
מבחינתי היא ממש עגלה!אני מת להחליף כבר ואני יודע שתוך יומיים אני מוכר אותה במצב שלה!אני כנראה פשוט דורש יותר מידיי!מרכב 60 כ"ס.
אל תכניסו לי מילים לפה!האוטו עובר גם את המאה כמו גדול רק שהוא ממש מתאמץ-כלומר עומד על 3000 סיבובי מנוע ב-100 קמ"ש
אני לא מאלה שקורעים מכוניות אני פשוט רוצה להרגיש קצת כח!

simon377
21-11-08, 05:50
לפי דעתי צריך לאסור שימוש בפונטו S60 בתור בעלים של אחת כזו,היא פשוט מסכנת את התנועה עם המהירות שהיא מגיעה אליה(50 קמ"ש)אוטו עגלה!אני חושב להחתים על עצומה :)

הפונטו שלי עגלה!!
מבחינתי היא ממש עגלה!אני מת להחליף כבר ואני יודע שתוך יומיים אני מוכר אותה במצב שלה!אני כנראה פשוט דורש יותר מידיי!מרכב 60 כ"ס.
אל תכניסו לי מילים לפה!האוטו עובר גם את המאה כמו גדול רק שהוא ממש מתאמץ-כלומר עומד על 3000 סיבובי מנוע ב-100 קמ"ש
אף אחד לא מכניס לך מילים לפה.
אתה חי בסרט אם אתה מצפה מרכב עם 60 כ"ס לאותה עצמה שאתה מקבל מ150 כ"ס.
ובל נשכח שהמומנט כמעט כפול במאזדה.
אם אתה רציני לגבי המכירה, יש לי קונה רציני. (נמשיך בה"פ?)

Caveman
21-11-08, 09:44
האוטו עובר גם את המאה כמו גדול רק שהוא ממש מתאמץ-כלומר עומד על 3000 סיבובי מנוע ב-100 קמ"ש

זה לא קשור לחוזק המנוע, אלא ליחסי העברה בגיר.

stio
21-11-08, 13:19
הפונטו שלי עגלה!!

אתה התרגלת לרכב של ההורים. אתה לא יכול להשוות מנוע 2000 סמ"ק עם כל הדברים הנלווים (כ"ס ומומנט) למנוע ה- 1250 סמ"ק של הפונטו.
הפונטו תוכננה להיות חסכונית ולקחת את הנוסעים מנקודה A ל- B, ולא כדי להפיק ביצועים.
המאזדה לעומת זאת לא חסכונית.

זה מזכיר לי את דוד שלי שבבעלותו אופל קדט 1600 מודל 88' שהתלונן שהרכב חלש מידי, אז הוא רכש פולקסווגן פאסאט 03' מנוע 2000 סמ"ק ואח"כ בוכה שהרכב שותה יותר דלק מהאופל.

יש הרבה מכוניות שב- 100 קמ"ש מראות 3000 סל"ד- תקין ומקובל בעיקר בגיר עם 5 הילוכים, ליתר דיוק זה תלוי ביחסי ההעברה של הגיר כמו שגדעון ציין.

iz2
21-11-08, 15:51
יש הבדל מאוד משמעותי וגדול בין מזדה מנוע 2000 סמ"ק לבין פונטו מנוע 1250 סמ"ק

נ.בגם בצריכת הדלק מזה יכולה להגיע אחד לה 8 אחד ל10 פונטו אחד לה 15 וזה באמת עם אתה קורע אותה
אזזזזזזזזזזזז שלא יעבדו אליך......[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]

Caveman
21-11-08, 16:06
אני חושב שיש לך בעיה עם המקלדת, חלק מהמקשים שלך נתקעים.

stio
21-11-08, 16:15
נ.ב
ראיתם כמה HGT יש למכירה ביד 2? בערך 20 רכבים! כולל שלי!!!

שחרון

"נמכרת עקב שלילה"?

יש נוסחה מתמטית לחישוב סיבת השלילה לכל רכב, ב- HGT זה הולך ככה:
פונטו HGT+ שלילה= מהירות... :wink:

ido
21-11-08, 16:50
"נמכרת עקב שלילה"?

ככה זה שבקטע כביש קטן כמו בין צומת חולון לרמזור הראשון של אזור קורה שמגיעים בטעות ל190 קמ"ש כשחוזרים מהלימודים בלילה .

eliko1976
21-11-08, 16:55
"נמכרת עקב שלילה"?

יש גם אלכוהול לפעמים....

anakonda
21-11-08, 18:31
למי שהתעניין לגבי המכירה של הפונטו שלי-אז ככה
אני לא מוכר את הרכב עד שאני לא קונה HGT-אני עובד בשתי עבודות
במקביל לצבא ואני א יכול כרגע להשאר בלי רכב!
ולכן היא עדיין לא מוצאת למכירה!

מקווה שבקרוב מאוד אני ימצא רכב שמור מאדם שפוי(במחיר)
בכל מקרה,אם נכנסנו לדיום הזה כבר כמה אתם אומרים אני צריך לדרוש על הרכב?יותר מהמחירון נכון?
פונטו שנת 2000
דגם XTZ S60
יד שנייה 70,000 ק"מ
בלוי יצחק המחיר שלו עומד על 21 וחצי כמה לדרוש(כשאני ימכור)?