PDA

View Full Version : סט תמונות: Skoda Fabia SPORT 1.6 16V 2008

stio
22-10-08, 23:45
שלום לכל חברי מועדון פיאט

24 שנים של פיאטים הגיעו לסיומם עם מכירת האונו, שנמכרה פחות מ- 24 שעות מהרגע שפורסמה.
כמו שרובכם יודעים קיבלתי את הרכב החדש, ולמרות שזה לא פיאט אני מעלה, באיחור קל אומנם, תמונות (שהועלו גם בפורמים אחרים) כדי שתתרשמו :)
התמונות צולמו לפני שבועיים ב- 7.10.08. הרכב אצלי שבועיים כאמור וגמע כ- 270 ק"מ- המון!

קצת פירוט טכני:
מנוע 1600 סמ"ק המספק 105 כ"ס בעל 16 שסתומים. תיבת הילוכים אוטומטית רגילה עם 6 הילוכים קדמיים, אפשרות לתפעול טיפטרוניק ואפשרות להילוך ספורט. זינוק 0-100 ב- 11 שניות.
בנסיעה במישור על 100 קמ"ש המנוע עובד על 2200 סל"ד.
ג'אנטים מגנזיום עם חתך נמוך 16 אינץ', מושבי ספורט עם תמיכה מלאה לגב ובצדדים, פנסי ערפל קדמיים, רדיו דיסק "קנווד" עם 4 רמקולים ו-4 טויטרים ועוד ועוד.

*התמונות הוסרו*.

gil_a
23-10-08, 01:23
יפה!! תתחדש
הדברים הקטנים כמו הג'נטים ופנסי הערפל ממש מוסיף
כמה עלתה העיסקה הכל כולל הכל??

shachar
23-10-08, 08:23
תתחדשו
ממליץ בחום להוריד את הניילונים אם עדיין לא הורדו
זה פתח לצרות וגנבים

stio
23-10-08, 09:00
תודה לשניכם :)

גיל- העסקה עלתה 104500 ש"ח.
למעשה היה אפשרי להוציא את הרכב גם בכ- 90000 ש"ח אבל העדפנו להוסיף קצת על אבזור.
ההבדלים היו לטובת הדגם המאובזר יותר: ESP, מגנזיום 16 אינץ', פנסי ערפל קדמיים, מושבי ספורט הרבה יותר נוחים, מנוע 1600 לעומת 1400, תיבה אוטומטית לעומת ידנית בדגם הפשוט ואולי יש עוד כמה דברים שאני לא זוכר.

שחר- הורדתי את הניילונים עוד באותו יום.

ארילו
23-10-08, 15:10
מנוע 1600 כל כך עצלן? ה-1300 בסריון שלי מוציא כמעט אותו הספק :P

סתם סתם - אחלה אוטו, תתחדשו שוב :)

270 ק"מ בשבועיים זה מעט מאוד. בשבוע אני נוסע יותר רק לעבודה וחזרה.

shachar
23-10-08, 19:19
270 ק"מ בשבועיים זה מעט מאוד. בשבוע אני נוסע יותר רק לעבודה וחזרה.

הם ממשיכים את מסורת האונו , ממוצע של 500 ק"מ בשנה P: (בצחוק כן ?)
270 ק"מ אני עושה ב 5 ימים ללימודים וחזרה

vRS
23-10-08, 21:47
תודה לשניכם :)

גיל- העסקה עלתה 104500 ש"ח.
למעשה היה אפשרי להוציא את הרכב גם בכ- 90000 ש"ח אבל העדפנו להוסיף קצת על אבזור.
ההבדלים היו לטובת הדגם המאובזר יותר: ESP, מגנזיום 16 אינץ', פנסי ערפל קדמיים, מושבי ספורט הרבה יותר נוחים, מנוע 1600 לעומת 1400, תיבה אוטומטית לעומת ידנית בדגם הפשוט ואולי יש עוד כמה דברים שאני לא זוכר.

שחר- הורדתי את הניילונים עוד באותו יום.

גיא, כמה שטויות בהודעה אחת. אני אתחיל בתיקונים.

ESP יש בכל רמות הגימור (Ambiente הבסיסית, Elegance ו-SPORT המאובזרות), בכל המנועים (1.9TDI, 1.6, 1.4TDI, 1.4).

מושבים ספורטיביים, הגה 3 צלעות של אוקטביה vRS, חישוקי 16' - ציוד תקני ברמת גימור SPORT.
פנסי ערפל קידמיים - ציוד תקני ברמות גימור Elegance ו-SPORT. אופציונלי (תוספת תשלום) ברמת גימור Ambiente.

1.4 Ambiente - ידני (האצ'בק/סטיישן).
1.6 Elegance, Ambiente - אוט' טיפט' (סטיישן).
1.6 SPORT, Elegance, Ambiente - אוט' טיפט' (האצ'בק).
1.6 SPORT - ידני (האצ'בק).
1.9 Elegance - ידני (האצ'בק).
1.9 Elegance, Ambiente - ידני (סטיישן).

stio
24-10-08, 10:44
לגבי ה- ESP זה לא מה שאמרו לי בסוכנות וזה לא מה שמפורסם ברשת.
בכל אופן תודה על התיקון, אך ממילא היינו הולכים על הספורט בעיקר בגלל המושבים.

vRS
24-10-08, 10:57
גיא, ESP היא ציוד תקני בפביה הישראלית (וממה שזכור לי - גם באירופה, לפחות בגרמניה) - בכל מנוע ורמת גימור.

stio
24-10-08, 11:35
הם ממשיכים את מסורת האונו , ממוצע של 500 ק"מ בשנה P: (בצחוק כן ?)
270 ק"מ אני עושה ב 5 ימים ללימודים וחזרה

אני ביום רביעי לקחתי את הרכב ללימודים, אותו מסלול כמו שלך וכמעט זה עלה לי ביוקר...

יצאתי בסביבות 19:00 מהלימודים, כבר התחיל לרדת טפטוף והיו סופות רעמים וברקים.
אמרתי "מה כבר יכול להיות" והלכתי אל הרכב משום שהחנתי אותו רחוק מאוד (שלא יפתחו עליי דלתות).
נכנסתי לרכב, איך שיצאתי מהשער התחיל מבול מטורף שלא ראיתי בחיים שלי!
לא ידעתי איך מתעסקים עם המגבים, זה רכב חדש.
באונו הייתי מוריד את הידית למטה כל פעם מצב אחד, פה הייתי צריך להעלות דווקא את הידית, עד שהבנתי מי נגד מי. פה כשהורדתי את הידית זה ניגב פעם אחת בלבד.

המשכתי בנסיעה והגשם רק הלך והתגבר, כל הכבישים הפכו לנהרות ועפו מים מהצדדים של האוטו (פלא המנוע לא נרטב ולא התכבה, הכביש היה מוצף).
הגעתי למטה לכביש תל חנן נשר והתחיל שם בלאגן מטורף, כל הביובים עלו על גדותיהם אז פשוט שמתי הילוך ספורט, עברתי לשמאלי והסתלקתי משם לפני שאני אתקע בשטפונות.
כשהגעתי ליגור ליד "סטופ מרקט" הגשם טיפה נרגע אז שמתי על השהייה (ואז סיבכו אותי עם כפתור על הידית עם עוד 3 מצבים?!, לא יודע, בחרתי אחד. באמת שכחתי לשאול את אוראל מה הכפתור הזה עושה:))
איך שעליתי על הכביש המהיר הגשם פסק ונשארתי עם סופות רעמים וברקים. הגעתי ליוקנעם והחנתי ליד הבית, אני יוצא החוצה ומסתכל על הרכבים שלידי: כל המכוניות יבשות, הכבישים יבשים, אין זכר לטיפה אחת ורק הרכב שלי רטוב כאילו הרגע יצא משטיפה. הגשם התחיל רק שעה אח"כ.

Caveman
24-10-08, 12:06
הילוך ספורט? מה זה?

vRS
24-10-08, 12:12
גידי, הוא התכוון למצב SPORT :).

stio
24-10-08, 14:32
בדיוק...
במצב S הגיר נותן למשוך הילוכים ובכך להאיץ יותר מהר.
אני הייתי על 100 קמ"ש במצב D והעברתי תוך כדי נסיעה ל- S, מיד ירד הילוך אוטומטית.

elad-o
26-10-08, 11:03
מכונית חמודה מאוד, תתחדש,
אם יצא לך תעלה גם תמונה של המושבים במבט ממול.

ד"א.. הבנתי שהדגם הידני הוא מוצלח יותר, למה לא הלכת עליו?

stio
26-10-08, 11:24
אין לי תמונה של המושבים או תמונות נוספות של הרכב בכלל, במידה יהיו לי אני מבטיח להעלות.

אין הבדל באמינות בין הדגם האוטומטי לדגם הידני, שני סוגי הגיר מצויינים ואין להם בעיות אמינות.
מה שכן, הדגם עם הגיר הידני מעט יותר זריז וצריכת הדלק שלו כמובן יותר נמוכה במעט. מצד שני לגיר האוטומטי יש 6 הילוכים לעומת 5 בגיר הידני. התוצאה: באוטומט הרכב משייט ב100 קמ"ש על 2200 סל"ד, בעוד שבידני על אותה מהירות הוא על כ- 2900 סל"ד.

הסיבה שהרכב אוטומט היא שאני צריך להתחלק ברכב עם אמי שקשה לה לנהוג ברכב ידני, בעיקר בפקקים שאז צריך ללחוץ ממושכות על הקלאץ וכ'.
לי אישית אין שום בעיה לנהוג ברכב ידני, אבל מצד שני אני לא מאוכזב שקניתי אוטומט. לכל סוג גיר יש את היתרונות והחסרונות שלו. אני מאמין שאם אני ארכוש לעצמי רכב שיהיה רק שלי, הוא יהיה ידני בלבד.

vRS
26-10-08, 16:08
גיא, התיבה האוטומטית שיש בפביה (ברומסטר, אוקטביה, סופרב ושאר רכבי וואג) מצויינת - אין ספק בכך, אבל תיבה ידנית תמיד תיהיה אמינה יותר - כי היא הרבה יותר פשוטה, חזקה יותר מבנית, זולה יותר לתיקון, חסכונית יותר ומעבירה את הכוח טוב יותר.

אגב, שיוט על 100 - בידנית - מתבצע על 2800 סל"ד.
ואני עדיין עושה צריכת דלק טובה משמעותית משלך שנמצאת על 2200 סל"ד.

אני וחבר עשינו אינדיקציה קצרצרה - הפביה שלי ידנית ושלו אוט' טיפט'.
בהאצה עד 100 קמ"ש (לא בדקנו מעבר לזה) ההפרש בינינו די משמעותי.
הידנית שלי מרגישה זריזה יותר בכל רגע נתון.

לא אוט' טיפט' ולא DSG, אך ורק ידני - דה בסט ;).

אני ממתין (בחוסר סבלנות) לפביה (ורומסטר) 1.4TSI :).