PDA

View Full Version : כתבה במגזין "אוטו " ספטמבר 2008

צביקוש23
09-10-08, 23:23
כתבה מעת אלי שאולי
"בשקט תמוה נחתה בארץ הפיאט 500 החדשה והכל כך מדוברת והתייצבה באולם התצוגה של סמל"ת בת"א, כשנה אחרי השקתה באיטליה. לאור הציפייה , ההמתנה ותשומת הלב
שמושך הרכב הזה בעולם ובארץ ניתן היה לצפות שפיאט ישראל תנצל את השקת ה 500 לרעם
תקשורתי אדיר ומורגש. הדבר לא קרה , בין היתר בגלל העובדה הפשוטה שלפחות בחודשים הקרובים ימנו המשלוחים הראשונים מכוניות בודדות (כ 7 כל חודש) . רק אחרי החגים כנראה בנובמברתגענה כמויות מכובדות יותר (ואז גם תגענה מכוניות לאולמות תצוגה נוספים).
גם תג המחיר מעט מפתיע וגבוה מהצפוי.
ה 500 שנוחתת אצלינו בגירסת ה 1.4 ליטר (100 כ"ס) המאובזרת תעלה 130000 ש"ח.
הגרסה הרובוטית תעלה 5000 ש"ח יותר ותגיע במהלך ספטמבר (ועדיין בכמויות בודדות) .
כך או כך ה 500 החדשה אמורה לפתוח תנופה חשובה ביותר לפיאט בישראל עם שפע השקות של דגמים חדשים.

Tzvika 16V
09-10-08, 23:34
כ"כ עצוב...
יבואן אידיוט תסלחו לי...
130 אלף ש"ח לכזה אוטו? למה? מי?
פיאט נראה לי חושבים שזה מיני מיינור רק שהם שכחו שהם לא ב.מ.וו
ב130K אפשר לקנות רכב מנהלים חדש...
לא ברור לי איך הם יתחרו במישהו שהפולקסווגן פולו ידנית חדשה בגירסאת בסיס עולה 85 אלף וזה אוטו איכותי.

stio
10-10-08, 00:45
יבואן אידיוט זו לא מילה.
ה- 500 תימכר כאן בכמות כ"כ קטנה, שתוכלו להיתקל בה בממוצע פעם אחת בחודש.
אני עוד לא ראיתי כזו עם רישוי ישראלי.

אני נכנס לסוכנות פיאט והנציג אומר לי לקנות פאביה, מה נראה לו שאני לא אקנה?! שאני ניגש לסוכנות כי משעמם לי? אצל עוד איזה יבואן יש דברים כאלו? ממש עצוב.

eliko1976
10-10-08, 00:58
אני נכנס לסוכנות פיאט והנציג אומר לי לקנות פאביה, מה נראה לו שאני לא אקנה?!

באמת ? דבר כזה עוד לא נשמע בהרי יהודה :o
אולי הוא סוכן שתול של סקודה ?:grin:
הצ'כים מתוחכמים ...אל תראה אותם כך :grin:

Caveman
10-10-08, 01:13
כ"כ עצוב...
יבואן אידיוט תסלחו לי...
130 אלף ש"ח לכזה אוטו? למה? מי?
פיאט נראה לי חושבים שזה מיני מיינור רק שהם שכחו שהם לא ב.מ.וו
ב130K אפשר לקנות רכב מנהלים חדש...
לא ברור לי איך הם יתחרו במישהו שהפולקסווגן פולו ידנית חדשה בגירסאת בסיס עולה 85 אלף וזה אוטו איכותי.
ממש חשיבה של ישראלי מצוי, שקל למטר.

זה רכב פנאי (לפחות בארץ). בדיוק כמו המיני. תג המחיר מעט מפתיע, אבל לא יותר מידי.
היא לא אמורה להתחרות בפולו, או בפאביה, או בפנדה אפילו.

Tzvika 16V
10-10-08, 09:35
אמנם רכב פנאי...
אבל בעד 99% מהאנשים רכב הוא אמצעי מנקודה א לב'.
במחיר כזה ברור שלא יקנו אותו כשמכוניות אחרות בפחות כסף נותנות תמורה לא פחות טובה. וזה גם הסיבה שמראש היבואן הביא בודדות הוא יודע שזה קרב אבוד מראש.
וגם מבין אלה שמחפשים רכב"פנאי" בודדים אלו שישלמו כזה סכום... אני אישית הייתי קונה בסכום הזה אם היה לי איביזה קופרה את הדור החדש רכב מעולה ואנשים אחרים היו קונים מזדה 6 אבל זה לא שמנה העניין הוא שבתג מחיר כזה הרכב לא אטרקטיבי בכלל. אם היה לו תג מחיר של עד 90 אלף הוא יכל להיות הצלחה מסחררת אם היו מביאים תיבה אוטומטית רובוטוית או אנאערף כמו שהשוק מבקש וחבל שהיבואן לא ממש מכוון לזה וזה למרות שהוא יודע שזה המצב .כי לפי הרושם שלי, מלבד יופי היסטורי כלשהו שחלק מאיתנו זה מדגדג לו הרכב הזה לא ייתן כלום מעבר לרכב רגיל אחר.

ארילו
10-10-08, 09:49
גדעון, היא לא אמורה להתחרות בפנדה - אבל באירופה המחיר של ה-500 זהה למחיר של הגרנדה פונטו.

הלוואי ויתנו בארץ יבוא מקביל של רכבים, ולא יבואן יחיד לכל מותג.

stio
10-10-08, 09:50
גדעון: ה- 500 נמכרת בחו"ל במחיר הנמוך מהגרנדה פונטו. למה בארץ זה ההפך?

עריכה: אביעד- כתבנו ביחד, אני רואה שאנחנו חושבים על אותו דבר...

Caveman
10-10-08, 10:09
ממש חשיבה של ישראלי מצוי, שקל למטר.

זה רכב פנאי (לפחות בארץ). בדיוק כמו המיני. תג המחיר מעט מפתיע, אבל לא יותר מידי.
היא לא אמורה להתחרות בפולו, או בפאביה, או בפנדה אפילו.

אני אחזור שוב (כמו שכבר רשמתי). זהו רכב פנאי, לפחות ובמיוחד בארץ. גם המיני באירופה נמכרת במחיר שפוי יותר לכל הדעות.

כבר חדש לך גיא שבארץ מחירי המכוניות גבוהים בהרבה מבאירופה?

vRS
10-10-08, 12:57
130K - אני קונה סופרב 1.8TSI עם כל התוספות, באירופה... ועוד נשאר עודף.

stio
10-10-08, 13:15
גדעון- זה לא קשור.

אם באירופה המחיר של ה- 500 זהה או נמוך מהגרנדה פונטו, מין הסתם זה צריך להיות כך גם כאן, זה לא קשור למחיר עצמו.

הגרנדה פונטו עולה כאן 101K- שישווקו את ה- 500 גם במחיר הזה.