PDA

View Full Version : אונו 45 3 דלתות - זקוק למרזב צד הנוסע

יונתן עמיר
29-09-08, 19:29
שלום לכולם,
התחלתי לטפל בחלודה שברכב - ויש הרבה...
הורדתי את המרזב שמעל דלת הנוסע והוא פשוט התפרק לי ביד. מישהו יודע איפה אפשר למצוא חלק כזה במצב טוב? נראה לי שאם אוריד כזה מרכב ישן הוא יהיה במצב דומה, איך המצב אצלכם, בעלי אונו אחרים?
בנוסף, זה יקל עלי אם מישהו יסביר לי איך אפשר לפרק את הגומי של המסילות על הגג (אם הדבר בכלל אפשרי).
בחלודה אני מטפל ע"י שיוף עם נייר זכוכית גס ופצירה, אח"כ אני מתכוון לשייף עם נייר דק יותר ולנסות לצבוע בעצמי עם ספריי - איזה כדאי לקנות ואיפה? כנראה שאצטרך להשתמש בחומר מילוי, אף פעם לא השתמשתי בכזה אז אני מקווה שאלמד את מה שצריך מקריאה באינטרנט. אשמח לשמוע טיפים.
נזכרתי שגם הורידו לי פעם את הגומי האוטם את צדו האחורי של מכסה המנוע, זה גומי סטנדרטי או שצריך לחפש ספציפית לדגם הזה? יש בכלל טעם לשים כזה?
תודה.

stio
29-09-08, 19:32
איזה מרזב יש מעל דלת הנוסע, פיספסתי משהו?
אגב, לא ממליץ לך לטפל לבד בחלודה. בפיאט הקודמת גם לי היה מקרה דומה בדלת תא המטען ליד גומי החלון, ושימוש בשיטה הזו החמירה את המצב משמעותית. אצלי היה מדובר על צבע כסוף, לא יודע אם יש הבדל בצבע לא מטאלי. בסוף הרכב נכנס לפחח.

יונתן עמיר
29-09-08, 19:41
איזה מרזב יש מעל דלת הנוסע, פיספסתי משהו?
אגב, לא ממליץ לך לטפל לבד בחלודה. בפיאט הקודמת גם לי היה מקרה דומה בדלת תא המטען ליד גומי החלון, ושימוש בשיטה הזו החמירה את המצב משמעותית. אצלי היה מדובר על צבע כסוף, לא יודע אם יש הבדל בצבע לא מטאלי. בסוף הרכב נכנס לפחח.
יש את האטם הרגיל של הדלת, ומעליו יש מרזב מגומי שמנקז את המים, אבל לא אוטם שום דבר. זה מה שרואים בין הדלת למרכב כשמסתכלים מלמעלה כשהדלת סגורה.
אני לא מתכוון להוציא יותר מדי כסף על הרכב הזה כרגע, בעיקר כי אין. הכוונה היא לשמר אותו, שהחלודה לא תתפשט.

stio
29-09-08, 19:44
זאת תעלת ניקוז, לא מרזב. אני באמת לא שמתי לב איך זה אצלי, אבל אסתכל היום לפני שאסע לארוחת החג אצל קרובי משפחה.

garoldk
09-10-08, 19:37
אני החלפתי שני מרזבים לפני 3 חדשים ניתן להסיג רק בחברה, אפשר לשים גם של פיאט אונו 5 דלתות
אבל הוא ארוך קצת וניתן לחתוח, מחירים גבוהים שווי כ300 ש"ח עבור צד.

יונתן עמיר
09-10-08, 21:13
תודה גרולד, נראה לי שאוותר על התענוג הזה... יש למישהו רעיון לאלתור? זה יושב על פינים כאלה עם ראש שטוח, כמו מסמר 10. לא הייתי מציע להתעסק עם זה, שלי ממש התפרק לי ביד.

garoldk
01-11-08, 17:32
תודה גרולד, נראה לי שאוותר על התענוג הזה... יש למישהו רעיון לאלתור? זה יושב על פינים כאלה עם ראש שטוח, כמו מסמר 10. לא הייתי מציע להתעסק עם זה, שלי ממש התפרק לי ביד.
לך לפירוקים שם תמצע הכול בגרושים