View Full Version : טיפו קרבורטור שנת 89, יד ראשונה, שווה לגעת?
שלום כל חברי הפורום, אני מחפש רכב ראשון שישמש אותי לנסיעות קצרות בעיר.
מכיוון שהתקציב שלי מאוד מוגבל (עדיין בתיכון) הציעו לי מתנה פיאט טיפו 89 יד ראשונה של פנסיונר, מצב די שמור, ק"מ נמוך, ללא תאונות ולפיו מצב מכני מצויין...
אז הנה כמה שאלות:
1. שווה בכלל להתעסק עם האוטו הזה או שזה סתם כאב ראש ?, אחרי הכל הרכב יותר מבוגר ממני...
2. יש לי ידע בסיסי ++ במכונאות והרכב הזה ממש לא מסובך, יש אולי מדריכים באינטרנט איך לטפל בו במקרה של תקלה?
3. כמה עולה אגרת טסט לטיפו?
4. איפה הכי זול לעשות ביטוח חובה + ג' לנהג חדש ?
5. מדובר במנוע 1.6 סמ"ק , הוא שותה הרבה דלק?
תודה רבה, דור :)
אחלה אוטו.
המנוע זהה למנוע של פיאט טמפרה מאותה שנה.
לגבי ביטוח - תעשה סקר אצל חברות הביטוח השונות, ויש גם באתר של משרד האוצר.
תודה על התשובה המהירה
יש לרכב בעיות מיוחדות שאני צריך לחשוב עליהן לפני שאני לוקח אותו לעשות טסט ?
מה תקנות הזיהום אויר לרכב משנה זו ?
יש לרכב כזה בכלל מחירון ?
שוב תודה, דור :)
אתה אמרת שזה מתנה , לא ?
אז קבל מתנה כזאת ותגיד תודה למי שנותן לך אותה .
לכול אוטו יכולות להיות תקלות ואוטו הנ"ל לא חריג כמובן .( הרי הוא בן 19 כבר )
אבל, היות וכתבת שזו יד ראשונה ושמורה וקילומטראז' נמוך ואם בהסתכלות הבסיסית הוא נראה תקין ( לא מתחמם , הילוכים נכנסים , צמיגים בסדר , מנוע עובד יציב ) אז תיקח אותו בלי לחשוב פעמיים .
הרי גם כתבת שיש לך ידע במכונאות , ואפילו ++ , אז מה אתה מודאג .
בתור אוטו הראשון , אחלה של דבר .
לגבי הטסט , לא בודקים דברים מיוחדים באוטו הזה בהשוואה לרכבים אחרים .
כרגיל, בודקים ברקסים , אורות , חופשים במתלה , גומיות של ציריות , מערכת היגוי , זיהום אויר ( לפי שיטה הישנה היות ורכב הנ"ל לפני 95 ) לוחיות רישוי , צמיגים .
על מחירון אל תחשוב אפילו , מוכרים/קונים רכבים כאלו לפי איך שהם שמורים ולא לפי לוי יצחק .
צריכת דלק בעיר בסביבות 1ל 10 .
בהצלחה
טיפו קרבורטור - אוטו חלום ! במיוחד לסיפתח...
מה תקנות הזיהום אויר לרכב משנה זו ?
יש לרכב כזה בכלל מחירון ?
שוב תודה, דור :)
איזה תקנות זיהום... אני עובר חופשי כל שנה, לא בודקים לי כמעט כלום, רק CO בסרק.
אם אני לא טועה מותר עד 3.5 (וגם זה המון! המכוניות האלה מזהמות כמו בתי הזיקוק...)
לגבי מחירון כנראה שלא, גם אם כן מדובר בסכום אפסי.
שוב תודה על התגובות, עזרתם לי מאוד :)
בכל מקרה, אני אקח את הרכב רק אם הוא יעבור טסט.
מישהו מכיר מקום טוב ואמין שלא ינסה לדחוף לי מדבקות ולוחיות ?
אהה ואיפה כדאי לבטח אותו, פשוט כמה חברות ביטוח גדולות דורשות 5,400 ש"ח לשנה (חובה + ג' ) :eek:
שוב תודה רבה, דור :cool:
אל תשלם את המחיר הזה בשום אופן, אני בחודש שעבר ביררתי כמה יעלה לי לעשות ביטוח מקיף+ חובה ל- HGT ויצא 5500 בגלל שאני נהג צעיר, אז על טיפו 89' מחיר דומה?!
חובה בסביבות 2100 ש"ח בגלל שהרכב לא בטיחותי (אין כריות אוויר).
צד ג כולל נהג צעיר וחדש לא צריך לעלות מעל 1000 ש"ח.
תנסה דרך 9 מיליון, אפשר לקבל הצעת מחיר אונליין ללא התחייבות, זה גם מה שאני עשיתי, הם אח"כ שולחים אימייל עם פרטי ההצעה ויומיים אח"כ מתקשרים כדי להעניק עוד מידע.
http://www.9000000.co.il/info/
אל תשלם את המחיר הזה בשום אופן, אני בחודש שעבר ביררתי כמה יעלה לי לעשות ביטוח מקיף+ חובה ל- HGT ויצא 5500 בגלל שאני נהג צעיר, אז על טיפו 89' מחיר דומה?!
חובה בסביבות 2100 ש"ח בגלל שהרכב לא בטיחותי (אין כריות אוויר).
צד ג כולל נהג צעיר וחדש לא צריך לעלות מעל 1000 ש"ח.
תנסה דרך 9 מיליון, אפשר לקבל הצעת מחיר אונליין ללא התחייבות, זה גם מה שאני עשיתי, הם אח"כ שולחים אימייל עם פרטי ההצעה ויומיים אח"כ מתקשרים כדי להעניק עוד מידע.
http://www.9000000.co.il/info/
ביררתי היום ב 9 מיליון, אז ככה
ביטוח חובה - 2785
צד ג' חדש - 1652
יוצא 4440 ש"ח שזה יותר זול מביטוח ישיר (555) אבל יש קנס כבד עם מפסיקים את הביטוח לפני המועד המסוכם (שנה)
אגב, אם נגמר לרכב הטסט לפני שבוע, אני יכול לנהוג בו למכון טסטים או שחובה לגרור, ואם כן כמה עולה גרר למרחק של 5-7 ק"מ בערך ?
תודה, דור :roll:
עריכה: יכול להיות שיצא לך 2100 החובה בגלל שאתה צעיר ואני חדש דנדש
ביטוח חובה נשמע לי יקר בכל אופן. אתה יכול להשוות מחירים באתר משרד האוצר, קישור:http://www.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp
בנוגע לביטוח צד ג': האם ביררת ביטוח על שמך? אם לא, האם ב- 3 השנים אחרונות היתה תביעה לביטוח על שמו של בעל הפוליסה?
ושאלה אחרונה: האם לקחת תוספות כמו ביטוח שמשות, ר"ד ,גרירה וכ'? אני שואל מכיוון שהמחיר גבוה ממה ששילמתי על צד ג'.
בנוגע לטסט: אתה לא יכול לנהוג ברכב. יש לך 2 אפשרויות:
ראשונה: לגרור את הרכב.
שנייה: לגשת למשרד הרישוי ולהוציא אישור תנועה זמני ל- 48 שעות.
ביטוח חובה נשמע לי יקר בכל אופן. אתה יכול להשוות מחירים באתר משרד האוצר, קישור:http://www.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp
בנוגע לביטוח צד ג': האם ביררת ביטוח על שמך? אם לא, האם ב- 3 השנים אחרונות היתה תביעה לביטוח על שמו של בעל הפוליסה?
ושאלה אחרונה: האם לקחת תוספות כמו ביטוח שמשות, ר"ד ,גרירה וכ'? אני שואל מכיוון שהמחיר גבוה ממה ששילמתי על צד ג'.
בנוגע לטסט: אתה לא יכול לנהוג ברכב. יש לך 2 אפשרויות:
ראשונה: לגרור את הרכב.
שנייה: לגשת למשרד הרישוי ולהוציא אישור תנועה זמני ל- 48 שעות.
תודה רבה stio
כמה דברים
1. לא הבנתי מה התכוונת בדיוק בשאלה הראשונה, בחיים לא הייתה לי פוליסה על שמי
2.אולי יצא יותר זול אם אני ארשום את הפוליסה על אח\אבא לי ונעשה בתור תוספת ביטוח נהג חדש ?
3. לא הוספתי שום תוספות לפי מה שידוע לי...
לגבי האישור תנועה, זה עולה כסף?, מה צריך לעשות כדי לקבל אותו ?
שוב תודה רבה, לא יודע מה הייתי עושה בלעדיכם ... :-?
דור
במידה ואתה רושם את הביטוח על שמך כנהג צעיר וחדש שרק עכשיו החל לנהוג, הביטוח יהיה יותר יקר לעומת אם אחד ההורים ירשום את הביטוח על שמו. אם יש היעדר תביעות ב- 3 שנים האחרונות, אתם תהנו מהנחה.
אינני יודע אם אישור התנועה הזמני עולה כסף (גם אם כן, מדובר בכמה גרושים), אבל אתה צריך לגשת למשרד הרישוי כדי להוציא אותו.
אני אישית הייתי פשוט מעלה את הרכב על גרר ונוסע איתו למכון, אולי יעלה יותר אבל יחסוך לי לעמוד בתור המון זמן במשרד הרישוי.
צביקה קרבורטור
11-09-08, 19:14
שלום רב!
בכל נכון רשוי, ניתן להשיג אישור תנועה זמני ל48 או 72 שעות, תמורת סכום סמלי.
לא כדאי להזמין גרר לשם כך.
לא תוכל להמנע, מחיפוש טורדני של לקויים בטיחותיים, או לקויים שמטרתם העיקרית, הגדלת ההכנסה של מכון הטסטים, על חשבונך, בעבור מספרי רשוי דהויים למשל, מחזירי אור דהויים, נורה שרופה ועוד...
הכוונה העיקרית של הטסט, להתמקד בהיבט של הלקויים הבטיחותיים, ברכב זה, שהוא ישן, וכל ישור קו שתעשה לו, ימנע ממך או יקטין הוצאות בעתיד. בהצלחה בטסט, והנאה מהרכב.
בברכה
צביקה
תודה לכולם !
אחרי חישובים רבים וכמה ויכוחים עם מביני עניין, אני רואה שהרעיון להשמיש את הרכב הזה לשימוש בכביש לא יצא לפועל
זה יצא בערך 500-700 ש"ח בחודש בלי לדבר עוד על דלק, חלפים וכאב ראש בבוקר קר
זה סכום שאין לי לבזבז על רכב "פרויקט" כרגע, אבל אני לא הולך לזרוק אותו.
חשבתי לקחת אותו, ובלי טסט או ביטוח לנהוג בשטח (שבילי אפר לא מסומנים, מטעים וכל מני חורים) בשביל לחדד את כישורי הנהיגה שלי
אז יש לי כמה שאלות :
1. איך אני מכריז על רכב שיורד מהכביש?
2. זה בכלל חוקי כל העסק הזה?
3. חייבים טסט בתוקף בשביל לבצע העברת בעלות ?
אם למישהו יש רעיון יותר טוב בקשר לרכב שירגיש חופשי להציע
תודה רבה, דור :cool:
KoF-sHeLeG
12-09-08, 02:36
לא, זה לא חוקי. תעשה לך ולרכב טובה ותשכח מהרעיון הטפשי הזה.
כפי שאמר קודמי, זה לא חוקי.
החוק מתיחס לנסיעה ב"דרך" ולא בכביש.
ככה שאם מישהו ב"דרך" יפגע ע"י רכבך זה יגמר רע מאוד (פלילי)
את הפירוש למונח "דרך" אינני זוכר אך משאריות הזכרון שיש לי אני יכול לומר לך שכמעט כל מקום מוגדר ככה.
אוקי, הבנתי, איזה באסה עם המדינה הזאת ...
בכל מקרה, אם גם זה לא ריאלי אז אני צריך תשובה לשאלה השניה שלי, האם הרכב צריך טסטס בתוקף בשביל להעביר אותו בעלות ?
תודה, דור
אני לא חושב שאוטו אחר יעלה לך פחות כל חודש. אחרי הכל הביטוח שלך יקר לאללה (בעסה להיות נהג חדש) וכל רכב דורש קצת תחזוקה.
לגבי העברת בעלות - צריך שיהיה לרכב טסט בתוקף. אתה מוסר את האוטו?
אני לא חושב שאוטו אחר יעלה לך פחות כל חודש. אחרי הכל הביטוח שלך יקר לאללה (בעסה להיות נהג חדש) וכל רכב דורש קצת תחזוקה.
לגבי העברת בעלות - צריך שיהיה לרכב טסט בתוקף. אתה מוסר את האוטו?
איי איי איי הביטוחים האלו :mad: ... אין מצב שאני מחזיק ככה רכב כל עוד אני בלימודים (רק בית-הספר עולה 17,000 ש"ח מכספי בשנה ...)
בקשר לשאלתך, אני לוקח את הטיפו ביום ראשון לטסט, אם הוא יעבור בלי בעיות רציניות אז אני אעשה ביטוח לחודש בלבד, אם אני אראה שהרכב מתאים לי אז הוא ישאר, אם לא אז אני כנראה אנסה למכור אותו בכמה מאות שקלים...
אחרי הכל הוא עדיין יד ראשונה במצב מצויין וקשה לי לוותר על הצעה כזאת ... (למרות דעת הקהל :()
יש מקום מומלץ לפרסם כזה רכב למכירה ?
תודה, דור
כן. פרסם כאן, בלוח קנייה ומכירה.
אם מכאן איש לא ירצה את הרכב תוכל לפרסם במקומות כמו יד 2.
עוד לא לקחתי את הרכב אבל צילמתי אותו, אני יודע שהוא מלוכלך אבל חוץ מזה אין דפיקות או שריטות
אז מה אתם אומרים על האוטו, יש מצב למכור אותו אחרי זה ?
http://img367.imageshack.us/my.php?image=dsc00083cw2.jpg
http://img144.imageshack.us/my.php?image=dsc00085dt4.jpg
http://img144.imageshack.us/my.php?image=dsc00087vt3.jpg
תודה, דור
כמה ק"מ יש לרכב?
לפי המס' רישוי הוא שנת 90'.
הרכב נראה מצויין, חטוף אותו במידה והק"מ נמוך. אם לא, ניתן למכור אותו בכמה אלפי שקלים.
כמה ק"מ יש לרכב?
לפי המס' רישוי הוא שנת 90'.
הרכב נראה מצויין, חטוף אותו במידה והק"מ נמוך. אם לא, ניתן למכור אותו בכמה אלפי שקלים.
תודה על התגובה, טוב לדעת שהוא שנת 90 :)
כמה ק"מ בדיוק אני לא יודע עמה יש עליו אבל אני אדע היום בערב
ועוד שאלה שכבר שאלתי ולא קיבלתי תשובה ברורה, מה בדיוק אני צריך לעשות (או לשלם) כדי לקבל אישור תנועה של כמה שעות בשביל לעשות טסט ?
עריכה:
אני רואה שבאתר של משרד הרישוי כתוב " רכב שמלאו לו 15 שנים חייב גם באישור תקינות מערכת הבלמים ממוסך מורשה. "
כמה עולה בדיקה כזאת ומה הסיכוי להיכשל ?
תודה, דור
בוא נעשה סדר:
יש לך 2 אפשרויות להגיע למכון רישוי כדי לעשות טסט:
1. גרר.
2. אישור תנועה זמני.
אני ארחיב לגבי האישור תנועה הזמני:
את האישור אתה מוציא דרך סניף משרד הרישוי הקרוב ביותר אליך. האישור ניתן ל- 48 שעות ועלותו כ- 40 ש"ח.
עם הוצאת האישור אתה מתחייב לבצע נסיעות אך ורק למכון רישוי, מוסכים, מתקינים מורשים וכ'. כלומר חל איסור מוחלט לבצע סתם נסיעות לדוגמא למכולת, לטייל וכ'.
בנוסף עליך לעשות לרכב ביטוח חובה ורצוי גם צד ג' עוד לפני שאתה מוציא את אישור התנועה הזמני, מכיוון שעליך להתצטייד בתעודת ביטוח חובה, בלי זה- אין אישור.
אתה יכול לעשות לרכב ביטוח רק לתקופה של ה- 48 שעות תמורת כ- 100 ש"ח לערך, אבל אם אתה יודע שהרכב תקין ויעבור טסט, תעשה כבר לשנה שלמה.
אחרי שאתה מוציא את הביטוח ומוציא את האישור ממשרד הרישוי, אתה ניגש עם הרכב למוסך מורשה. שים לב, "מורשה" זה לא דווקא מוסך מורשה של פיאט אלא כל מוסך המורשה ע"י משרד התחבורה (לא מוסך מדרכה).
עליך לעשות לרכב בדיקת בלמים, אם המערכת תמצא תקינה יונפק לך "אישור בלמים" ואיתו אתה צריך לגשת אח"כ למכון רישוי. ללא אישור הבלמים לא תוכל להיכנס לטסט כלל.
במידה ומערכת הבלמים תקינה, עלות הבדיקה תהיה כ- 150 ש"ח (כל מוסך והתעריף שלו). זמן הבדיקה לוקח כחצי שעה וכולל הרמת הרכב על הליפט ופירוק כל ארבעת הגלגלים.
שים לב: אם אתה כבר במוסך כדי להוציא את אישור הבלמים, מומלץ לעשות כבר הכנה לטסט, טיפול 10K, טיימינג (אם לא עשו ב- 3 שנים אחרונות או ב- 60K אחרונים). פשוט חבל אח"כ להיכשל ולחזור שוב למוסך, זה גם מה שאני עושה לפני כל טסט.
כשאתה מסיים עם המוסך, אתה ניגש עם הרכב למכון הרישוי. משלם 62 ש"ח אגרה, מציג תעודת ביטוח חובה, אם הרכב לא רשום על שמך יידרשו ממך ייפוי כוח ותעודת זהות של בעל הרכב (מניסיון).
הערה:
לפני כל הסידורים, צריך לשלם את אגרת רישיון הרכב בדואר/ בנק. עלותה 700-900 ש"ח, תלוי באיזה קבוצת שימוש נמצא הרכב.
תודה רבה על התשובה המפורטת,
איפה יש משרד רישוי בת"א ?, חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי ...
תודה, דור
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.