View Full Version : איך מפרקים את בית תיבת ההילוכים בפונטו
כמו שתראו בתמונה. אחד הכיסויים השחורים החליט להישאר מאחור
כאשר בבוקר העברתי את התיבה למצב D
ניסיתי להגיע אליו בלי לפרק ולא הצלחתי
איך מפרקים את מכסה האלומניום (וכניראה הידית) ע"מ להוציא משם את הפלסיק השחור
ומה לעשות איתו ? להדביק ? דבק סופר גלו ?
זה קרה לי בפונטו 2003.
החתיכה החסרה נקרעה ונפלה פנימה!
בעזרת מדריך היינס פירקתי את כל החלק הכסוף עם הסימנים של ההילוכים.
הטריק היה שכדי לפתוח את ידית ההילוכים צריך לדחוף מברג שטוח בין החלק השחור של הידית (זה שאתה בעצם מחזיק אותו כדי להעביר הילוך) לבין החלק הכסוף שמתחת (שבעצם בולט החוצה מתוך רצפת הרכב) (תראה שיש רווח בין שני החלקים) ואז לדחוף את החלק הכסוף חזק כלפי מטה! עד שהוא משתחרר ואז אפשר להוציא את החלק העליון (השחור) של הידית ההילוכים. אחרי זה הדרך לפירוק כל העסק ממש קצרה וקלה רק צריך להיזהר מכל המחברים החשמליים שנמצאים מתחת למחווני ההילוכים. את המברג צריך להכניס בשעה 6 של הידית כלומר בדיוק מתחת למרכז הכפתור שלוחצים עליו כדי להזיז את הידית.
את חתיכת הגומי! שנקרעה מצאתי בפנים זרוקה והדבקתי אותה בעזרת שתי טיפות של דבק מגע.
הבעיה היחידה היא שהחלק האפור שהוא חלק מהדשבורד ועליו בעצם יושב כל המכלול של ידית הההילוכים תפוס עם כמה קליפסים שקצת קשה להחזיר אותם. ככה שאחרי ההרכבה אם אני נוגע בחלק האפור אז הוא קצת! זז (אבל הוא בפירוש לא זז באופן חופשי כל הזמן!!!) ולפני הפירוק אי אפשר היה להזיז אותו מילימטר.
ההרכבה היא היפוך של הפירוק וכדי להחזיר חזרה את החלק הכסוף הבולט למעלה ולהצמיד אותו חזרה לידית השחורה פשוט מכוונים את המיקום שלו ומושכים אותו כלפי מעלה חזק עם היד עד שהוא ננעל חזרה למקום.
לדעתי, היה ממש קל לעשות את זה. אני אישית ניתקתי מצבר במהלך הפעולה למרות שאני לא חושב שצריך.
בדיעבד ממש הצטערתי שלא צילמתי את התהליך. צילמתי רק כמה תמונות תוך כדי שיעזרו לי לזכור את ההרכבה אבל אחרי זה מחקתי אותן.
עשיתי את זה לבד כי במוסך לא רצו להתעסק עם זה ודרשו הרבה! כסף. לא ניסיתי לברר בזמנו כמה עולה החלק ב- מ.י.ר בתל אביב.
ניתקלתי בזה בעבר
"הטריק היה שכדי לפתוח את ידית ההילוכים צריך לדחוף מברג שטוח בין החלק השחור של הידית (זה שאתה בעצם מחזיק אותו כדי להעביר הילוך) לבין החלק הכסוף שמתחת (שבעצם בולט החוצה מתוך רצפת הרכב) (תראה שיש רווח בין שני החלקים) "
סטודנט - אין לי רווח בין החלק השחור (שעשוי מכאילו עור/גומי) למוט האלומניום ..
לא הצלחתי לפרק את הידית
וואלה זה נראה שונה!
תוכל להביא צילום מהצד של הידית ולא מכיוון מעלה ?
אולי אצלך זה יוצא במשיכה חזקה כלפי מעלה ?
אצלי זה כמו בתמונת פרופיל שלך :)
הולך לצלם
אז זה דווקא כן אותו דבר
איפה שנגמר החלק השחור של הידית (דמוי עור עאלק) מתחיל החלק הכסוף, בדיוק בחיבור ביניהם מכניסים בכוח מברג שטוח (לא דק מדי) ודוחפים בכוח חזק כלפי מטה על ידי לחיצה על הקצה של המברג. תנסה! תראה זה עובד.
מסומן בתמונה בחץ אדום.
.
.
.
.
איזה גנובים הם בפיאט - שינו את כל הדשבורד ללבן אבל השאירו את האפור של החלק התחתון של ידית ההילוכים ואת תא הכפפות.
יש לי בהישג יד את המברג שמקבלים עם הרכב בתוך הערכה של
הגלגל הרזרבי. הוא לא דק מדי
דוחפים אותו שמה בשעה 6 בדיוק איפה שהחץ האדום ולוחצים כלפי מטה את החלק הכסוף ??
נ.ב
מה חשבת שגם את הידית יחליפו ללבן ? :D ?
תא הכפפות לבן, לא יודע למה הוא יצא אפור בתמונה..
זהו!
הפינה הזו נסגרה. ידית ההילוכים פורקה, הוסרה כל הבית (כסוף+שחור)
נמצא הגומי הסורר ,נקנה סופר גלו והגומי הודבק למקומו
לכוחותינו שלום
תודות מיוחדות :
1. סטודנט the one and the only ,בזכות פיתרון מהיר ויעיל
2. לפיאט - שמספקת מברג לכל רכב
יש לי רעיון לפרויקט מצולם נחשו על מה ?
(רמז: התהליך צולם במצלמת הפלאפון שלי)
המנחש נכונה זוכה בגרנדה פונטו אבארת' של הבחור שטוען שהיא בנמל :D
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.