View Full Version : מהיום כשתשמעו את המושג "יום מסלול" תדעו שזה בערד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3560817,00.html
תודה לפיליפ על הלינק לידיעה.
KoF-sHeLeG
27-06-08, 03:58
וככל הנראה שבגלל הכתבה הזו הולכים להגביר משמעותית את האכיפה של זה - גם בערד.
אני לא אתפלא אם אתה צודק, אך מקווה מאוד שלא.
מממ... אין עוד מקומות מלבד אשדוד וערד ?
לא שידוע לי עליהם.
אני מניח שעם קצת עבודת מחקר ניתן יהיה למצוא משהו אי שם באזור המדבר. אבל נכון לרגע זה אני בספק אם יש מקום שמוכר לחובבי הגימקאנות.
בעקבות הכתבה זה רק עיניין של זמן עד שהמשטרה תסגור את השטח לחלוטין.
ניר בן טובים
27-06-08, 14:54
לי אין שום דבר בעניין הזה [הפעם] נגד המשטרה. אבל כן יש לי הסתייגות מההתגייסות של YNET והם בלבד [עד כמה שידוע לי] להתפאר בסימון נהגים כחולי העיקרי לבעיית התאונות בארץ. הלך לשם איזה כתב , צילם כמה חברים נהנים [לא משנה שהעניין ידוע כבר תקופה ארוכה מאוד] והחליט בדעתו המקצועית ביותר, לא משנה שהוא גם סילף עובדות, שכולם שם עבריינים, והביא את המשטרה. מה אני אומר לך? כל הכבוד.
גם הרשויות, וגם מנהלי השטח באותו איזור יודעים בידיוק מה קורה שם. למה הם לא הביאו את המשטרה?? כי אף אחד מהם כנראה לא מחפש כותרות, וגם מבין שעדיף שם מאשר בכביש ציבורי. כי אם יגרשו אותם משם, את הדריפטים של ה MX5 אנחנו נראה בככרות ליד הבית. בכמויות.
מדינה של בבונים. וYNET - תבדקו את העובדות שלכם, וגם את איכות הכתבים השיוריים שלכם.
לא שאני רוצה להצדיק את YNET אבל את הצילומים הם קיבלו מהמשטרה. לפחות ככה רשום.
הצילומים אכן של המשטרה שכנראה "הזמינה" את הכתבה.
אותו נער שניפצע ניפצע קל! אחד הרכבים עלה לו על הרגל, אני מכיר אישית את הנהג.
מעורבי התאונה לא הופיעו בכתבה הזאת.
דווקא אפשר לראות קצת שינוי בגישה של המשטרה, שימו לב מה הפקד אומר, שאלו אנשים נורמאטיבים שבאים לנהוג הרחק מהציבור כדי לא לסכן אף אחד. הכסע הוא ל-YNET שמציג את אותם אנשים כפורעי חוק וסכנה ממשית לציבור.
*רענן, יש עוד מנחת ;) אפילו 2, באחד מהם האספלט די גרוע ומתאים במיוחד לדראג והשני קרוב מידי לכביש הראשי אז זה בעייתי.
האמת, שמוזר ככל שזה ישמע גם לי אין בעיה אם איך שהמשטרה נוהגת וגם אני אם היתה לי האחריות שלהם אני עושה את אותו הדבר.
הבעיה העיקרית שיש לי היא עם המדינה ששוללת לחלוטין את האפשרות לעשות זאת במקום להכתיב כללים ולאכוף אותם בצורה מחמירה ברמה כזו שאנשים לא יעזו להתעלם מהם.
1. הכשרת מגרשים עם כניסה בודדת, כולל אפשרות למקום בטוח ל"קהל"
2. הגדרת כללים
3. ניידות שיגיעו פעם בפרק זמן לאכוף את הכללים.
אני חושב שאם עירית ת"א בנתה פארק אקסטרים בו ילדים קופצים אחד על השני עם סקייטים ואופניים אז אין שום בעיה שיבנו גם פארק "מסלולים" עם אפשרות למסלולים במהיויות נמוכות ככה שגם אם חלילה הנהג מאבד שליטה אז הנזק יהיה לרכב בלבד.
אני חושב שהעסק הזה הוא אפשרי העניין הוא שבמדינה שלנו זה כנראה לא יקרה מסיבות כסת"ח וכו.
דבר נוסף, עד לפני חצי שני נהגתי לא רע אך מעולם לא הגעתי לגבולות של הרכב מה שבאופן הגיוני מנע ממני להכיר את התנהגות הרכב בגבולותיו. עכשיו, אחרי חצי שנה של ימי מסלול (עם עצות לשיפור מחברים) יכולות הנהיגה השתפרו, הכניסה לסיבובים נכונה יותר (מה שמאפשר התנהגות טובה יותר בסיבוב במקרה ויש הפתעה בדרך) ואי אילו אלמנטים נוספים בנוגע לשליטה ברכב השתפרו מה שבשורה התחתונה הפך אותי לנהג טוב יותר. (זינוק בעליה בלי שהרכב יכבה, לא נקרא אצלי נהג טוב)
חצי שנה של ימי מסלול עשתה יותר ממה שהצלחתי ללמוד בנושא נהיגה ב-12 שנים.
מקווה שהסדר ישוב על כנו והמשטרה תחזור להתנהג כמו שנהגה עד כה. יאמר לזכותם שכאשר ראו ארוע מסודר לא היתה להם בעיה עם הנושא. אירועים בעלי פוטנציאל בלאגן גבוה, פוזרו, ובצדק.
דבר נוסף, עד לפני חצי שני נהגתי לא רע אך מעולם לא הגעתי לגבולות של הרכב מה שבאופן הגיוני מנע ממני להכיר את התנהגות הרכב בגבולותיו. עכשיו, אחרי חצי שנה של ימי מסלול (עם עצות לשיפור מחברים) יכולות הנהיגה השתפרו, הכניסה לסיבובים נכונה יותר (מה שמאפשר התנהגות טובה יותר בסיבוב במקרה ויש הפתעה בדרך) ואי אילו אלמנטים נוספים בנוגע לשליטה ברכב השתפרו מה שבשורה התחתונה הפך אותי לנהג טוב יותר. (זינוק בעליה בלי שהרכב יכבה, לא נקרא אצלי נהג טוב)
חצי שנה של ימי מסלול עשתה יותר ממה שהצלחתי ללמוד בנושא נהיגה ב-12 שנים.
לדעתי בתי הספר לנהיגה מתקדמת כגון מסלולים, דרייב ארט וכו' הם אלו שצריכים להכשיר נהגים צעירים למבחן הרישיון ולא מורי הנהיגה שאפילו להחזיק הגה בצורה נכונה לא יודעים!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.