PDA

View Full Version : בבקשה צריך עזרה : נדלקה לי נורה

Hananel
30-04-08, 20:59
שלום לכל הקוראים,
יש לי פונטו HGT 2002, לפני מספר ימים נדלקה לי נורה שניראת כמו הגה בצבע אדום, עקב כך שאין לי ספר רכב כי המניאק שמכר לי את האוטו לא הביא לי את הספר... אז אני לא סגור על עצמי מה באמת הנורה אומרת...

האם מישהו יודע אולי מה זה אומר הנורה האדומה בסקאלה בצורת הגה..?

תודה לכל העוזרים מראש..
אשמח אם מישהו יוכל להביא לי צילום של העמוד המדבר על נורה זו בספר הרכב.

fpclub
30-04-08, 21:12
כנראה יש בעיות עם המנוע החשמלי של ההגה. שמת לב בשינויים במשקל של ההגה? יותר קשה לסובב אותו?

Hananel
30-04-08, 21:15
ת'אמת שלא ההגה כרגיל לא שמתי לב לשום שינוי בקושי של ההגה.. והמנגנון של הסיטי עובד כרגיל גם כן...

shachar
30-04-08, 21:31
ת'אמת שלא ההגה כרגיל לא שמתי לב לשום שינוי בקושי של ההגה.. והמנגנון של הסיטי עובד כרגיל גם כן...

האם הנורה עדיין דולקת כשאתה מניע?
האם היא דלקה באופן חד-פעמי ולאחר כיבוי והנעה מחדש חדלה לדלוק ?

לי קרה לפני כמה חודשים מקרה דומה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=2742)

Hananel
30-04-08, 22:25
כן [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] פגעת בול, בכמה ימים שהנורה נדלקת לי שמתי לב שהיא נדלקת כל פעם לאחר זמן מסויים לאחר הנסיעה... כל בוקר שאני נוסע ברכב נדלקת לי הנורה באותו קטע בדרך שלי...
לאחר כיבוי הרכב והתנעתו מחדש אכן המנורה מפסיקה לפעול.

זה בעצם תקלה שמופיעה כל פעם לאחר זמן מסויים בנסיעה (אותו זמן בדיוק)

מעניין אותי מה רשום על נורה זאת בספר הרכב, האם באמת היא נוגעת אך ורק להגה החשמלי או קשורה גם לדברים נוספים..

שחרון
30-04-08, 22:39
רק להגה החשמלי. תתפלל שהוא לא יתפגר לך בקרוב.

שחרון

צביקוש23
30-04-08, 22:43
הלו שחרון.... הגחנון כבר על האש....?....:Dרק להגה החשמלי. תתפלל שהוא לא יתפגר לך בקרוב.

שחרון

שחרון
30-04-08, 22:43
מעכשיו על האש? אתה רוצה הוא ישרף?

assaf HGT
30-04-08, 23:40
זה קשור רק להגה. אני ממליץ לך ללכת למוסך עם סורק תקלות על מנת לעלות על התקלה לפני שהיא תחמיר ולא תוכל לסובב את ההגה! יכול להיות שרק צריך למחוק אותה מההיסטוריה והנורה לא תדלק יותר אבל אני ממליץ לבדוק לפני שיחמיר.

ido
12-06-08, 20:21
תנסה לנתק מצבר ל 5 דקות. זה בדיוק כמו איפוס מחשבים במוסך.

orenhazan
13-06-08, 15:44
הבעייה היא כדלקמן יש שני חיישנים במוט ההגה שאמורים לקרוא בכל רגע נתון היכן נמצא ההגה זאת אומרת ישר או בסיבוב ולפי זה המחשב של ההגה נותן פקודה למנוע החשמלי לעבוד. הרי במצב שההגה ישר אנחנו בעצם לא צריכים את עזרת המנוע החשמלי. אלא רק שאנחנו מסובבים את ההגה אנחנו בעצם צריכים את העזרה הזאת.
מה שקורה וזאת המחלה הכי גדולה בהגאים האלה זה שהחיישנים האלה נדפקים ואז אין קריאה מדוייקת למחשב ההגה ואז המחשב מדליק לנו נורת אזהרה ברגע שאנחנו מכבים את הרכב התקלה מתאפסת אבל שאנחנו נוסעים שוב היא חוזרת. גם אם תניע את הרכב ותסובב את ההגה במקום מצד אחד לצד השני אתה תראה שהמנורה ישר תידלק.

טוב אחרי ההסבר הממצה נעבור לפיתרון פעם בעבר היה צריך להחליף את כל מכלול ההגה והוא בנוי מ 3 חלקים.
1.ההגה עצמו עם המכלול המכני ושני החיישנים.
2.המנוע החשמלי.
3.מחשב ההגה שיושב צמוד למכלול עצמו.

היום יש כבר כל חלק בנפרד מה שלא היה בעבר וזה קצת מוזיל את העסק.מה שהולך בדרך כלל ולצערי זה החלק היקר יותר וזה ההגה עצמו ששם יש את שני החיישנים שהזכרתי מקודם חלק כזה עולה בערך 2500 שקל בעבר כל ההגה היה עולה כ 4800 שקל כך שזה הרע במיעוטו.

יש שני סוגי הגאים אחד עם כיוון ואחד בלי כאשר הנפוץ ביותר ומה שיש ב HGT זה עם כיוון.
דרך אגב ההגה ב HGT זהה לחלוטין להגה בספייס הרגיל זאת אומרת זה עם הכיוון.

טוב מקווה שהארתי קצת את עינייך לבעיה ועזרתי.
יום טוב אורן.