PDA

View Full Version : הנמכת... מוט הילוכים

farmalot
02-04-08, 01:30
עם דיסק.
ואני לא צוחק.

אני רוצה לקצץ איזה 4 ס"מ מהמוט,
מישהו יכול להעלות טענות נגד? (בעד כבר יש)

אגב, אין לי באמת דיסק,
אבל משור יש.

raanan_t
02-04-08, 01:51
אילו טענות יש לך בעד?

KoF-sHeLeG
02-04-08, 03:41
שא ברכה.

או שלא...

ארילו
02-04-08, 10:53
קח בחשבון שיהיה לך יותר קשה להעביר הילוכים.

Tzvika 16V
02-04-08, 12:13
גש לE&A אוטוספורט ברחוב ברוך הירש בבני ברק.יש קיט שנקרא קוויקשיפט שמקצר את ידית ההילוכים וגורם להעברה יותר מהירה ב25 אחוז בין המהלכים. תבדוק איתם אני יודע שיש להם קיטים כאלה והם גם מרכיבים ולא סתם חותכים עם מסור :)

farmalot
02-04-08, 12:42
להחליף מוט זה די רציני (מוסך, ליפט, פירוק..), וגם... עולה כסף.
אפשר להסתכל על זה הפוך, אם זה יציק לי (אחרי הקיצור) אני אחליף למקורי.

אני יודע שההעברות יהיו קצת קשים יותר, אני מוכן לחיות עם זה.

הסיבה העיקרית שבגללה אני רוצה להחליף היא כי הזמנתי מחו"ל תפוח של אבארט והוא יושב אפילו יותר גבוהה מהמקורי, וזה כבר יותר מדי.

Caveman
02-04-08, 13:03
קיצור הידית לא מקצר את מהלך הידית, אולי את רדיו הסיבוב עם היד.
דווקא מנסיון אישי שלי בנהיגה בדגמים פרי-אבארת', ידית ההילוכים הרגישה גבוהה יותר שם מאשר אצלי.

farmalot
02-04-08, 13:09
אז אתה בדעה של Tzvika 16V או שלי?

Caveman
02-04-08, 13:14
אני לא מוצא סיבה לקצר את מוט ההילוכים. להיפך, ידית הקרובה לגלגל ההגה היא הדבר הנכון לדעתי. מעניק תפעול נכון יותר בעת נהיגה.
הסיבה היחידה שזה לא מופיע בכל הרכבים קיום, היא מפני שזה יקשה על תפעול של מכשירים על הקונסולה המרכזית.
קח לדוגמא רכבי מירוץ מקטגורית ה DTM. שם ידית ההילוכים (אמנם סיקונצ'יאלית), ארוכה מאוד וקרובה אל ההגה.
כמובן שידית גבוהה עם מהלך ארוך זה לא הכי נוח ונחמד.

בקיצור, אם אתה רוצה מהלך קצר יותר, קיצור הידית לא יתן לך את זה (חוקי פיסיקה מה לעשות).
הדרך היחידה להשיג זאת זה קוויק-שיפט.
קיצור הידית רק מעניק תחושה דומה למהלך קצר, אבל בפועל לא באמת מקצר אותו.

שחרון
02-04-08, 17:52
אני קיצרתי אצלי ב-HGT עם דיסק.
דווקא נחמד מאוד ומרגיש אחלה.

שחרון

farmalot
09-04-08, 10:45
עדכונים:

קיצרתי את המוט בסנטים וחצי בעזרת משורית קטנה.
הרגשה מוזרה קצת,
וכמו שאמרו לפני, זה לא מזרז את ההעברת הילוכים, זה אפילו די מקשה (כי המנוף קצר יותר). אבל בפונטו זה מתבקש ושווה בכל זאת.

לפני הקיצור חיפשתי קצת קיטים להעברה מהירה (quick shift) באיביי ולא מצאתי משהו מתאים.
באותה נשימה אזכיר שאם מישהו מחפש לקנות דברים מאיביי, לא לשכוח לחפש גם באיביי גרמניה ואיביי פולין, יש שם מבחר גדול לפונטו.

תמונות אין, אבל דבר אחד אוסיף למי שירצה לקצר גם כן.
קחו עיתון גדול (כמו הדף הראשי של שבת) ותתקעו אותו במרכז המוט, כדי שלא יתלכלך שאר האוטו. ולדעתי דיסק זה קצת יותר מדי לזה, משורית לברזל מספיקה.

שחרון
09-04-08, 10:47
זה כל הסיפור? סנטים וחצי?
חשבתי תוריד 3 4 סנטימיטר.