PDA

View Full Version : [MK1 00] מספר בעיות והתייעצות לגבי החלפת מוסך.

vRS
21-03-08, 07:39
בוקר טוב חבר'ס.

הפונטו של אחי (60, מודל 00 - MK1 כמובן) מתחילה להראות סימני הזדקנות, והנה הבעיות.

1. כאשר הרכב עומד בניוטרל - הוא שקט לחלוטין, כפי שצריך להיות. כאשר עומדים עם הילוך משולב, או משלבים להילוך בעמידה - ישנים רעשי צווחות/יללות מטרידים מאוד.

האם מדובר במייסב לחץ גוסס?

אם זה משנה, הרכב עבר שיפוץ גיר לפני שאחי רכש אותו (מחברת ההשכרה).
הרכב אוטוטו סוגר 150K (ואמור להיכנס בקרוב מאוד לטיפול 150K).

2. ההגה מושך חזק לשני הכיוונים ומרגיש מעט יותר נוקשה.

אחי יבצע כיוון פרונט (בתחייה, שנמצא ממש ליד מקום עבודתו :)) ביום ראשון - בתור התחלה.

מניסיונכם, על מה כדי להתמקד? האם בולמ"ז גמורים יכולים לגרום לתופעות הנ"ל?

3. בדר"כ הרכב מטופל במוסך המרכזי, ברמת החייל.

בגלל חוסר אחריות של החבר'ה שעבדו לו על הרכב בטיפול האחרון - לפני חודשים ספורים אחי נשאר נטול בלמים והעניין כמעט ונגמר ברע.

הוא שוקל להחליף מוסך לאור התקלה החמורה הזאת של עובדי המוסך.

הצעתי לו לגשת למוסך שמשון, אותו אתם רק משבחים על השירות והיחס.
השאלה היא כזאת - האם למישהו הייתה בעיה קריטית עם שמשון או שהוא המוסך המושלם לפיאט? ;)

תודה מראש,
הפונטו :D.

farmalot
21-03-08, 14:00
מצטרף לשאלה,
קניתי HGT לא מזמן, ואני מתכונן לטיפול טיימינג (הזמנתי וריאטור מחו"ל, מי שצריך פרטים שיגיד).

נשמח גם לקבל עוד פרטים על המוסך (עם מי לדבר,איפה המוסך, תמחור עבודות פופולריות), תודה.
הוא משתמש במי קירור טובים (פיגו\פיאט)?

ארילו
21-03-08, 14:36
1. כנראה שהלך מיסב בגיר עצמו. גיר משופץ מפירוק כולל עבודה עולה בסביבות ה-2500 ש"ח במוסך מורשה, אז שיחליף שמן בינתיים וימשוך אותו עוד קצת. אגב, לחיים (משמשון) יש אוזן מדהימה למיסבים סוררים בגיר (מנסיון אישי שלי). (פשוט מיסב לחץ עובד גם כשהגיר בניוטרל).
2. לא הבנתי מה זאת אומרת שההגה מושך לשני הכיוונים. מצטער
3. בעקרון אני מטפל לבד באוטו. עבודות שאני לא אוהב לעשות אני נותן למוסך שמשון. עד היום הרכב תמיד יצא משם תקין ובלי תקלות חדשות (וגם מעולם לא ניסו להשחיל לי שם דברים שלא הייתי צריך, ולא בצעו אף פעולה באוטו בלי לבקש את רשותי קודם). חיים גם תמיד מוכן שאני אעמוד לידו ואציק לו (ולשאר העובדים למען האמת) עם הרבה שאלות - וזה יתרון ענק מבחינתי.

ולבחור השני, המוסך נמצא ביהוד. התמחור הוא כמו של מוסך מורשה (זאת אומרת שפיאט מכתיבים כמה זמן עבודה ואיזה מחיר חלקים לגבות), אבל השעתון שלהם מעט יותר זול מהשעתון של המרכזי עם אני זוכר נכון.

רפי לין
21-03-08, 18:31
להלן פרטי המוסך: http://www.musach.co.il/details.asp?id=60
ואכן הנם מקצוענים, איכותיים, אמינים והוגנים.
בברכה - רפי לין :)

vRS
22-03-08, 06:22
בוקר טוב.

תודה לכולם. האם יש דעות נוספות לגבי כל השאלות? :)

ארילו, ההגה פשוט מושך לצדדים.