View Full Version : נזילות דלק, שמן ונוזל בלמים. האוטו חזר מהמוסך, חוות דעת על המחיר בבקשה
שלום לכולם
אחרי שנסעתי יותר מ- 60 ק"מ עם נזילות דלק גדולות (רק בנס האוטו לא עלה באש), טסתי למוסך.
ברכב היו גם תופעות של נזילות שמן חמורות ונזילה קטנה מנוזל בלמים, בקלית של פנס האיתות שעפה לי בכביש החוף ליד נתניה וגם גומיה לאגזוז קרועה.
אז הנה פירוט הקבלה:
עבודות:
- החלפת צינורות דלק לקרבורטור.
- החלפת אטם מכסה שסתומים.
- החלפת משאבות גלגל אחוריות כולל נוזל בלמים וניקוז.
- השלמת גומיה לצינור פליטה.
- החלפת פנס איתות ימין.
זמן תקן: 1.50
סה"כ עבודות: 193.00 ש"ח.
חלפים:
- צינור דלק, כמות: 3, סה"כ 88.50 ש"ח.
- אטם מכסה שסתומים, כמות: 1, סה"כ: 25.00 ש"ח.
- פנס איתות ימין, כמות: 1, סה"כ: 57.00 ש"ח.
- גומי טבעת לאגזוז, כמות: 1, סה"כ: 10.00 ש"ח.
- משאבת גלגל, כמות: 2, סה"כ: 90.00 ש"ח.
- נוזל בלמים, כמות: 1, סה"כ: 22.30 ש"ח.
- ח. עזר וניקוי, סה"כ: 33.80 ש"ח.
סה"כ חלפים: 326.00 ש"ח.
מע"מ: 80.50 ש"ח.
סה"כ לתשלום: 600.00 ש"ח.
הרכב היה במוסך יומיים! כמה זמן לוקח לתקן את כל זה והאם המחירים בסדר?
תודה מראש,
גיא.
בעקרון מדובר על שעה - שעתיים של עבודה. (מנסיוני)
לגבי המחיר של החלקים, אם היית קונה לבד ועושה לבד אז החלקים היו יוצאים לך יותר זולים (במיוחד צינור הדלק - אלא אם החליפו לך את כל צנרת הדלק באוטו) - אבל מוסך צריך גם להרוויח.
סך הכל לא נורא :)
לפי דעתי יכולת להשיג יותר זול..
למשל פנס איתות ימין קניתי ב 27 ש"ח והרכבתי לבד. לגבי השאר אני מאמין שזה יהיה אופן דומה.
צביקה קרבורטור
26-02-08, 22:51
גיא שלום רב!
המחיר סביר, למרות שהזמן שהרכב היה במוסך, היה מעל המצופה, הרכב היה אמור לצאת באותו יום,
מכיוון שלא ידוע מדוע עוכב הרכב, אם בגלל עיכוב בהספקת חלקי החילוף, הפנס, משאבות הבלם, וצנרת הדלק, נשאיר זאת בגדר הספק, ונבחן רק את איכות העבודה, האם היא לשביעות רצונך.
האם לא השגת עדיין חוטי הצתה, או שהבעייה נפתרה?
בברכה
צביקה
היי צביקה,
הרכב עוכב בגלל שהיה עומס במוסך והיו רק 2 עובדים בגלל שהשלישי חולה או משהו כזה (לפי מידע פנימי). בעל המוסך טוען כי הוא היה צריך לחפש נזילות כי זה אוטו ישן.. (תירוצים עלובים מיותר לציין).
בכל אופן לגבי איכות העבודה: לגבי הנזילות שמן ונזילות השמן ברקס הזמן יגיד, בינתיים העסק נקי כי הם שטפו את המנוע כדי לראות מאיפה נוזל. הפנס חדש, צינורות דלק הוחלפו ואין נזילות, אגזוז סוף סוף חזר למקום שלו ולא ממיס לי את הטמבון כמו לפני הכניסה למוסך.
לגבי בריחת הניצוץ הבעיה לא נפתרה. שומעים "טיק" מהחוט הראשון אבל אני לא ראיתי שום ניצוץ שבורח, גם לא בחושך.
חוטי הצתה מקוריים אי אפשר להשיג- צריך לנסוע למוסך מורשה בחיפה.
אני לא רוצה להעליב כאן אף אחד סה"כ אני מנסה לתת עצות כידי שלא תשמו סתם הרבה כסף.
נגיד שעבודה אתם לא יכולים לעשות לבד, למרות שאני הייתי יורה לעצמי ברגם יותר מהר מאשר הייתי עושה
עבודה הזו במוסך אבל לא משנה לפי מה ששלמת על עבודה זה מחיר נורמאלי. איפה מוסך כן הרוויח?
על החלקים.
בו נירה....
- צינור דלק, כמות: 3, סה"כ 88.50 ש"ח. (עלה 15 ש"ח למטר)
- אטם מכסה שסתומים, כמות: 1, סה"כ: 25.00 ש"ח.( עולה 10 ש"ח)
- פנס איתות ימין, כמות: 1, סה"כ: 57.00 ש"ח.(אין לי מוסג אבל בפירוק ניתן להסיג ב 20)
- גומי טבעת לאגזוז, כמות: 1, סה"כ: 10.00 ש"ח. (בקושי 2-3 ש"ח)
- משאבת גלגל, כמות: 2, סה"כ: 90.00 ש"ח.(מחיר פחות או יותר ראלי)
- נוזל בלמים, כמות: 1, סה"כ: 22.30 ש"ח.( 15 ש"ח באוטודפו דוט-4)
- ח. עזר וניקוי, סה"כ: 33.80 ש"ח.(זה ממש מצחיק אותי)))))))
דרך אגף עם לא הדביקו אטם מכסה שסטומים עם שרלוק זה אנזל בחזרה מהר מאוד. זה מנסיין.
דרך אגף עם לא הדביקו אטם מכסה שסטומים עם שרלוק זה אנזל בחזרה מהר מאוד. זה מנסיין.
1-לא צריך להדביק שום דבר עם שרלק, צריך בהס"כ לקנות אטם מכסה שסתומים מקורי, והוא לא ינזל.(העלות ד"א ~30 ש"ח)
2-אז מה אתה בעצם מציע? שכולם ילכו למוסכים עם חלקים משלהם? זה ממש לא לעניין.
לא הולכים למסעדה ומבאים בשר מהבית.
המוסך גם לא יתן אחריות על החלקים שהוחלפו והגיעו לידיו על ידי הלקוח.
שולם מחיר סביר בהחלט, יותר זול מזה זה רק בחינם.
הכל בעולם הזה יחסי אני למשל קניתי ב-600 שקל פיאט אונו 1100 בשנת 92 יד 1 עם ראש מנוע דפוק.
400 השקעה ורכב נוסע.
אז כמו שאמרתי הכל יחסי.
Tzvika 16V
27-02-08, 19:47
האמת נראה שסה"כ הסכום ששילמת די סביר.
600 שקל זה סכום סביר לתיקון כזה שכלל גם עבודה וגם הרבה חלקים.
הרכב באמת לא היה צריך לעמוד במוסך כל-כך הרבה זמן. הם בעצמם רשמו שעה וחצי עבודה.
עדכון סופי:
מבדיקת מפלסי נוזלים שנערכה אתמול לראשונה מאז שהרכב יצא מהמוסך עולה כי כל הנוזלים על מצב ה- MAX.
לראשונה מזה שנים מפלס השמן עמד על MAX וגם הגוון שלו נהייה שחור ולא זהוב.
הבדיקה נערכה עם מנוע קר לחלוטין ועל כביש ישיר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.