PDA

View Full Version : בעיה ב-בורר מהירויות של המזגן

yossied
25-02-08, 22:44
השבוע הפסיקו לעבוד לי מהירויות 1,2,3 ורק מהירות 4 עובדת. פירקתי את החלק ניקיתי בפנים וזה לא עזר, יש למישהו מושג ממה זה? האם יש איזה פיוז או שצריך להחליף את החלק? (אם כן כמה אמור לעלות?)
תודה לעונים..

student
25-02-08, 22:50
נגד המהירויות נשרף (החלק שמעביר את הזרם למנוע המאוורר הפנימי). נמצא איפשהו מתחת וקצת מאחוריי תא הכפפות.
למיטב זיכרוני עלות החלק (מקורי) + העבודה היא סביבות ה- 300 ש"ח, אבל אני לא סגור על זה.

אני מניח שאתה מדבר על פונטו ספייס.

רפי לין
25-02-08, 23:23
בדיוק כך, אכן הנגד או המחבר החשמלי אליו.
בברכה - רפי לין :)

student
25-02-08, 23:27
בדיוק כך, אכן הנגד או המחבר החשמלי אליו.

ראיתי שבמוסך פיאט "גדול" הם חותכים את ארבעת החוטים שמתחברים לנגד התקול ומחברים בעזרת איזולירבנד (או שמהו אחר) את הנגד החדש.

רפי, מה דעתך על זה בתור חשמלאי מומחה פיאט ?

רפי לין
26-02-08, 17:00
כנראה שהמחבר החשמלי אל הנגד נשרף ומכיון שהוא לא מגיע כחל נפרד אז בוצע מין חיבור כפי שציינת. אני הייתי, בזמנו, קונה את כל צמת חוטי המאורר והייתי חותך ממנה את המחבר לנגד ואת מחבר המתג ואת מחבר המאורר עצמו ומכור אותם הנפרד ומחברם בהלחמה אל הרכב כך שהייתה נשמרת המקוריות של מחבר מקורי אך במחיר זול, יחסית, כי את מחיר הצמה הייתי מחלק לשלושת המחברים.
בברכה - רפי לין :)

yossied
26-02-08, 21:10
נגד המהירויות נשרף (החלק שמעביר את הזרם למנוע המאוורר הפנימי). נמצא איפשהו מתחת וקצת מאחוריי תא הכפפות.
למיטב זיכרוני עלות החלק (מקורי) + העבודה היא סביבות ה- 300 ש"ח, אבל אני לא סגור על זה.

אני מניח שאתה מדבר על פונטו ספייס.

אכן מדובר בספייס 2001.
יש אפשרות לתקן את הנגד לבד ? אולי לנקות אותו או משהו דומה?
וזה מסובך לפרק אותו ?

yossied
27-02-08, 23:00
אכן מדובר בספייס 2001.
יש אפשרות לתקן את הנגד לבד ? אולי לנקות אותו או משהו דומה?
וזה מסובך לפרק אותו ?

בבקשה מישהו ?

student
27-02-08, 23:20
למיטב הבנתי אם הבעיה בנגד עצמו אז הוא לא ניתן לתיקון כי הנגד עטוף ביציקה של חומר קרמי.

בעיקרון הפירוק אמור להיות די פשוט. לא יצא לי להסתכל בדיוק היכן הנגד ממוקם אבל אני יודע שזו לא עבודה שלוקחת הרבה (15-20 דקות אם בכלל). באופן כללי הנגד נמצא באיזור שמתחת לתא הכפפות וצריך לפרק שם קצת חלקים כדי להגיע אליו.

התופעה די מוכרת בפונטו ספייס ומוסך מורשה אמרו לפתור אותה בקלות ובמהירות.