PDA

View Full Version : הכנה של האונו

22-02-06, 01:33
שלום לכולם!
אז ככה...אני וחברים שלי מתכננים לנסוע לאילת בקרוב וברשותי פיאט אונו 93 דגם 70s.
יש לי כמה בעיות שברצוני לסדר...ואשמח אם תיעצו לי על עוד דברים שלא חשבתי עליהם...
טיפול 10000 שיכלול:החלפת כוסית דלק,בדיקה והוספה (אם צריך) של שמן ברקס ושמן גיר, החלפה של שמן מנוע...שטיפת מנוע בקיטור(כיוון שיש לי נזילה מהאטם של השמן...וברצוני לוודא זאת),בדיקת מים ברדיאטור,הוספת נוזל ניקוי במתזים,החלפת פלאגים,שטיפה חיצונית ופנימית.
בדיקה של אויר בצמיגים (כולל גלגל רזרווי),החלפת פילטר אויר...

החלפת האטם בשמן מנוע+הוספת תוסף שמן של ליקוי מולי (ניסוי 1...שווה?)
יש לי גם נזילה מהמחזירי שמן של רצועת התזמון...זה קריטי?

הרדיאטור חדש,מצבר,אגזוז,המנוע במצב מצויין,בלמים חדשים (כל ה-4),צמיגים חדשים.

אני אקח איתי כלים,שמן מנוע,מים ירוקים לרדיאטור...

זאת נסיעה ראשונה שלי לאילת עם אוטו אז אני נורא רוצה שלא יקרו תקלות...
אודה לכם אם תעזרו לי...

אילו בדיקות רצוי שאעשה לרכבי לפני הנסיעה?

וברצוני לדעת כמה תעלה לי משאבת מים של המתז האחורי...כי הוא לא עובד ואני חושב שזה מזה...

תודה מראש לכל העוזרים....

22-02-06, 09:08
נזילת שמן מנוע באזור רצועת התזמון (טיימינג) זה חמור ומחייב תקון מיידי הכולל גם החלפת הרצועה שעלולה לקפוץ שן ולגרום לנזק נלווה גדול שסתומים ו/או בוכנות מנוע.
במקרה שלך מכיון שיש עוד נזילות שמן (כנראה מאטם מכסה שסתומים או מציר המפלג) אז כדאי לטפל בהכל בבת אחת.
לגבי מתיז מיים אחורי, אז אם אתה שומע את מנוע המשאבה האחורית פועל יתכן ורק השסתום האל חוזר סתום וניתן לבטלו ולחבר ישירות את צנורית המתיז האח' אל המשאבה.
מהיכן אתה בארץ?.
בברכה - רפי לין :)

22-02-06, 14:14
במקרה הכי גרוע אפשרי להחליף משאבה, העלות שלה עד 100 ש"ח לאחת חדשה דנדשה.

כמו שרפי ציין, נזילת שמן במחזיר שמן של הטיימינג זה דבר מסוכן למנוע.

לא הבנתי איזה עוד נזילות יש לך? אם זה מהמכסה שסתומים, ההחלפה קלה מאוד, והעלות בהתאם.

באופן עקרוני, אין מניעה לנסוע עם פיאט אונו לאילת. האונו שלי עשתה את זה מספר פעמים, ועדיין עושה נסיעות ארוכות כל שבוע.

22-02-06, 15:39
תקשיב החלפת שמן ופלאגים זה טוב ויפה אבל אם אתה לא מרגיש בטוח ברכב שלך(וזה רק אתה יכול לדעת) אז פשוט אל תיסע.זה העצה הכי טובה שתוכל לקבל.
חוץ מזה,אלא אם כן הטיפול האחרון שעשית היה מזמן, זה לא ממש יתרום להבטחת הנסיע שלך.

22-02-06, 23:21
הכנה לפני נסיעה ארוכה:

א. בדוק לחץ אויר בצמיגים כולל גלגל רזרבי.
ב. בדוק מים מזוקקים במצבר.
ג. בדוק נוזל קירור ברדיאטור.
ד. בדוק שמן מנוע.
ה. בדוק מפלס נוזל בלמים.
ו. בדוק תקינות כל נורות הרכב.