View Full Version : בעיה במזגן - פיאט אונו
אז ככה: יש לי פיאט אונו 94' ואני לא כל כך מבין את הסיפור של המזגן.
יש לי תוסף לקירור והוא עובד פיקס אבל הוא לא הבעיה.
כשאני מנסה להדליק חימום, שום דבר לא משתנה. אויר מבחוץ ממשיך לצאת מפתח המזגן.
השאלה היא כזאת,
אם בכלל יש לי חימום באוטו? (המפשיר אדים הקדמי תמיד עובד ופולט אויר חם משום מה...)
ואיך אני יכול (אם בכלל) לשנות את המצב של המזגן? (נכון לעכשיו, הוא מכניס אויר מבחוץ ואני רוצה לשנות את זה אם אפשר)
אני מקווה שהבהרתי את עצמי.
תודה! :)
יש לך מזגן ישראלי :)
כשהתקינו את המזגן הישראלי שלך, אז סידרו שהחימום יצא לכיוון השמשה ולכיוון הרגליים.
זה מה יש.
אביעד למה הכוונה?
גם אצלי במזגן מקורי של פיאט יש חימום לשמשה וגם לרגליים.
בחימום/ קירור כל הפתחים מתפקדים ביחד.
במזגנים הישראלים אין אפשרות להוציא חימום מהפתחים הקדמיים אלא רק מהפתחים לשמשה / רגליים.
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח... איזה טימטום! היידים שלי קופאות! אני ישים כפפות באוטו...
אתה רציני? איך זה יכול להיות?
תודה ל- א' (השם המלא שמור בספר רכב) שלא התקמצנה על מזגן מקורי שהזמינה את הרכב (שעכשיו אצלי) בשנת 93'!
כן אכן זה באסה חזקה!
אבל הנה פתרון יצירתי שלי:
תוציא את פתחי המזגן האמצעיים, תנקה קצת על הדרך שם, שים אזולירבנד על 2 החלקים ש"סוגרים" את האויר. ככה לא יכנס לך אויר מבחוץ שתסגור את הפתח.
ושים לב כמה מהר האוטו מתחמם שאתה מפעיל את החימום רק על המפשיר!
אם אתה רוצה שזרימת האויר תיהיה יותר טובה, פתח את החלק השחור מקדימה היכן שהמכסה מנוע.
תביא שואב ושאב אותו טוב טוב! יהיו המון עלים סביר להניח! וככה לפחות תהנה מחימום קצת לחורף!
לי זה עבד!
בהצלחה
רפאל גואטה
10-02-08, 00:50
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] המזגן של החימום תוך 3 4 דקות
הורג אותך אני כבר לא יכול לנשום מרוב חום ואני לא מגזים
אני מדליק אותו ישר חברים שלי משתגעים ואומרים לי לכבות אותו
לא יודע אולי יש לך בעיה במזגן [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] לך לטפל בו אם אתה גר באזור הדרום
יש לך בקריית גת דוקטור למזגנים שפיץ על אם תרצה פרטים שלו שלח לי הודעה פרטית
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] המזגן של החימום תוך 3 4 דקות
הורג אותך אני כבר לא יכול לנשום מרוב חום ואני לא מגזים
מה זאת אומרת "המזגן של החימום"?
מזגן זאת מערכת בפני עצמה שאחראית על קירור תא הנוסעים, וחימום לא קשור למזגן.
אני לא יודע מה הולך במזגן ישראלי, אבל אם אין לבחור חימום בכלל או שרדיאטור החימום מנותק בגלל נזילה ממנו או מהברז, או שהרדיאטור החימום סתום.
בדבר אחד אני מסכים איתך, החימום הזה מחמם יותר מידי.
רפאל גואטה
10-02-08, 19:16
בואנה אתה אוהב לקטול אה התכוונתי חימום מזגן של חימום מה זה משנה
רק שיבין שהוא צריך לטפל בזה כי אצליי באוטו יש חימום לפנים
זהו!!
זה ממש לא משנה, אתה לא צריך להיפגע, אני רק תיקנתי אותך בכדי שלא תטעה אחרים.
הבחור עלול עוד ללכת למוסך ולבקש טיפול במזגן.
חוץ מזה לא אמרת שאתה בעל מקצוע ושיש לך מוסך בדרום? אני עדיין זוכר את ההמלצה שלך על התרמוסטט/ יוניט מאוורר (כבר לא זוכר בדיוק).
אגב, החימום לא עובד תוך 3-4 דקות, אלא תלוי בחום המנוע. לדוגמא אם לא יהיה תרמוסטט ברכב בנסיעה בין עירונית לא יהיה חימום בכלל, מכיוון שהמנוע יהיה קר.
אם יעשו מעקף ליוניט המאוורר- כנ"ל מכיוון שהמאוורר יעבוד באופן קבוע.
רפאל גואטה
10-02-08, 19:42
אני פחח וצבאי לא מכונאי אני לא כל כך מבין במכונאות
אני מנסה לתת מה שאני יודע דרך אגב המוסך לא שלי של דוד שלי אני עובד שם שנתיים
אני כולה בן 18 זה לא הזמן לפתוח מוסך אחרי הצבא אני יפתח מוסך.
כן אכן זה באסה חזקה!
אבל הנה פתרון יצירתי שלי:
תוציא את פתחי המזגן האמצעיים, תנקה קצת על הדרך שם, שים אזולירבנד על 2 החלקים ש"סוגרים" את האויר. ככה לא יכנס לך אויר מבחוץ שתסגור את הפתח.
ושים לב כמה מהר האוטו מתחמם שאתה מפעיל את החימום רק על המפשיר!
אם אתה רוצה שזרימת האויר תיהיה יותר טובה, פתח את החלק השחור מקדימה היכן שהמכסה מנוע.
תביא שואב ושאב אותו טוב טוב! יהיו המון עלים סביר להניח! וככה לפחות תהנה מחימום קצת לחורף!
לי זה עבד!
בהצלחה
לא נראה לי שכדאי להוציא את פתחי המזגן, פעם אחרונה שהוצאתי אחד מהם הוא פשוט נשבר לי בידיים...
בכל מקרה, אצלי ברכב יש את אותה הבעיה בדיוק אז אני אנסה לעשות את זה (עדיף פתח שבור מאשר שיהיה לי קר...) :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.