PDA

View Full Version : מגיע לי מזל טוב :-) (וכמה שאלות)

danceoflife
24-01-08, 00:32
קודם כל, שמחה להצטרף למועדון! :-)

אז היום בבוקר עשיתי העברת בעלות על הספייס 01 החדשה שלי, זה לאחר שהאונו 94' היקרה שלי עברה טראומה קשה בתאונה באיילון ונמכרה למגרש גרוטאות :-(

הרכב עבר בדיקה וישנם כמה דברים לתיקון עכשיו כשהוא אצלי -
הנורה באיזור כפתורי המזגן לא עובדת/חלשה
אחת מנורות הרוורס שרופה
יש צורך בשכפול מפתח נוסף (יש רק אחד)
אני רוצה להוסיף אזעקה שתכלול שלט והרמת החלונות בנעילה (כבר קיימת נעילה מרכזית וקודן)
ואני צריכה לבדוק בעיה בשחיקת הקלאץ - זה נמצא בבדיקה ונאמר לי שאין צורך לתקן עד שהבלאי יחמיר, אבל אני לא רוצה לקחת סיכונים ואעדיף לבדוק את זה

בהמשך חייו של האוטו אין לי כוונה לטפל בו במורשה בגלל העלויות ובגלל שגם ככה לא טופל שם מעולם.
האם כדאי לי להתחיל לרוץ לכל מני בעלי מקצוע שיעשו את כל הרשימה הזאת (כל אחד בתחומו) או שכבר עדיף לי ללכת לטיפול מלא כללי (ויקר) במורשה ולהתחיל דף חדש עכשיו כשהרכב שלי?
האם מוסך מורשה מבצע את כל הדברים הנ"ל?

ואשמח לקבל המלצות על מוסכים שטובים עם פיאט באיזור חולון-יפו-ת"א (או הרצליה פיתוח אם זה ממש מומלץ)

הרבה תודות!

Caveman
24-01-08, 00:59
יש רק נורת רוורס אחת בספייס (צד ימין), אז אם היא תקינה, אין צורך להחליף :)
שכפול מפתח יעלה 500 ש"ח אם יש בידך את כרטיס הקוד, אם לא, הזמנת כרטיס עולה עוד 120 ש"ח.

דווקא כן מומלץ לטפל במורשה. עלות הטיפולים אינה יקרה כמו שנראה לך.
אגב, איזה דגם הרכב?

וכמובן, תתחדשי !

רקובי
24-01-08, 01:01
כאמור - מזל טוב. מדובר ברכב מעולה, אך הרכב צריך שיתנהגו איתו יפה כדי שיחזיר אהבה.

קחי לך שעה-שעה וחצי ותעשי חיפוש בפורום הזה וב-CARSFORUM. זה יכול רק להועיל לך וימנע שאלות חוזרות. באחריות.

אין לי התייחסות פרטנית לענייני הרכב, מלבד העיקרון הפשוט ש"לא אוכלים סטייק במסעדה איטלקית".
לא מדובר על תקלות דחופות או בעייתיות. לגבי הקלאץ - אני אישית החלפתי רק כאשר הוא מת לגמרי. זה לא נעים.

באופן כללי, הרכב רגיש לנוזל קירור שאינו מקורי או אייכותי. ממליץ לוודא את הנושא הזה במוסך. אם לעשות זאת במורשה או לא - זו כבר החלטה שלך. אם אין לך הסטוריה של הרכב, אולי כדאי יהיה לבצע יישור קו במוסך מורשה. המלצות ? שוב, בצעי חיפוש, וקחי לפחות שעה כדי ללמוד.

אני דיי בטוח שתעני לשרשור הזה - אז פרטי בהמשך לגבי מצב הרכב (ק"מ, היסטוריה וכו').

raanan_t
24-01-08, 13:18
תתחדשי וברוכה הבאה.

בעניין מורשה או לא?
אני ממליץ בחום לגשת למוסך מורשה ממלץ ולאו דווקא למוסך רגיל היות והמחירים די דומים אך איכות העבודה שונה לגמרי וזאת בנוסף לידע המקצועי והכרת הרכב על כל "מחלותיו" של המוסך המורשה.

הפונטו הקודמת שלי בתחילת דרכה טופלה במוסך שעשה עבודה לא משהו וזה גרר אותי לכמה הוצאות מיותרות אחרי שנה ואף פחות מכך. היתרון של מורשה כאמור, הוא בביצוע עבודה ע"פ הספר וזה חשוב ברוב המקרים במיוחד במקרים של מכלולים כגון מצמד, טיימינג וכדומה.

בהצלחה ותהני מהרכב.

רענן.

רפי לין
24-01-08, 16:26
מוסך מורשה יבואן מצוין לפיאט "מוסך שמשון" שברח' העצמאות 24 א.ת יהוד,
טל' 03-5360748 ולבקש את שמשון או חיים.
חברי המועדון מקבלים אצלם הנחה לחלקים ולעבודה.
בברכה - רפי לין :)

danceoflife
26-01-08, 23:42
קודם, אני מופתעת לשמוע שיש רק נורת רוורס אחת... בלוח הנורות דולקת לי הנורה שאומרת שאחת הנורות ברכב לא תקינה... הנחתי שזו מנורת הרוורס שהיא היחידה שגיליתי שלא דולקת :-/

הדגם שלי הוא SX...
אני חייבת לציין שאני (מאד) מופתעת מהמחיר של שכפול מפתח :(
אני חושבת שחובה להחזיק מפתח ספייר בבית... אבל 500 שקל?? אווץ :( זאת הוצאת שלא תכננתי :(

עכשיו לגבי הרכב -
קניתי אותו עם 134 אלף ק"מ, יד 2 פרטית (היה ליסינג תפעולי ונמכר לאותו נהג, כך שזה לא מפורט ברשיון הרכב). הרכב נראה כמו חדש ואני מאד מאד מרוצה. לצערי תקופה מאד עמוסה (כלכלית ומבחינת זמן) כך שאני לא יודעת מתי אוכל לקפוץ לשוטף במוסך, אבל אני מאד רוצה
נאמר לי שבבדיקה שנוזל הקירור שברכב לא משהו, ואני מאד רוצה להחליף אותו... מקווה כבר בימים הקרובים.
בעצתכם, אעשה את זה במוסך מורשה, אין ספק שהם יודעים יותר ממוסך רגיל.

וזהו בינתיים...:)
כבר רוצה לתקן את כל מה שצריך כדי לפתוח דף חדש עם הרכב, במיוחד לאור הדרך בה איבדתי את הקודם (הגעגועים לאונו הם גדולים... תמיד רכב ראשון זו אהבה :))

ושאלת התייעצות - קיבלתי את הרכב עם הריפודים המקוריים במצב ממש חדש. כדאי לשים עליהם ריפודים נוספים כדי לשמור עליהם או שפשוט להנות מהם עד שיתבלו ואז לכסות?

תודה :)

רקובי
27-01-08, 00:34
לרוב, כאשר נורת הביקורת על נורה שרופה דולקת - יש 2 אופציות:
1. אחת מנורות ה"אור נמוך" מסיימת את חייה, שימי לב בפנסים הראשיים, יש מעין אור קטן בתוך מלבן מתכת על הדופן התחתית של הפנס. התיאור שלי לא משהו, אבל מהר מאוד תביני. אם יש הבדלים בגוונים בין 2 הצדדים, הנורה הכהה יותר עומדת למות. ייתכן שהיא גם לא מתאימה (2W במקום 5W וכו'). האופציה ה-2 היא אחת מנורות הדרך האחוריות - אדומות עליונות, גם פה יש מצב לנורה מסוג שאינו מתאים.

לגבי שכפול מפתח, ידוע לי בוודאות שניתן לעשות זאת בסביבות 250 ש"ח למפתח, צריך לעשות חיפוש נרחב אצל בעלי מקצוע ולשאול ולעמוד על המחיר. אין לזה דחיפות - אז קחי את הזמן. חבל לעשות זאת במוסך מורשה - הם 'יגנבו' אותך - פשוט כי הם יכולים.

לגבי נוזל הקירור - כפי שנאמר קודם - למורשה במהירות האפשרית - רפי כבר המליץ על שמשון, אני יכול רק לחזק את דבריו. כדאי לבדוק/לברר בנוגע לטיפול טיימינג. האם ידוע לך שבוצע? איפה? ומתי ?

בנושא המושבים - אפשר להיות פולנים ולשים כיסוי כדי לשמור על הבד. אבל מה עשינו בזה? בשביל מי המושב אם לא בשביל הנהג? תשאירי את זה כמו שזה. כיסויים, לרוב, הם מיותרים. בדיוק כמו כיסוי להגה.

Caveman
27-01-08, 07:34
ברוב המכוניות בימינו יש נורת רוורס אחת, כך שאין מה לדאוג :)

רקובי, מעניין איך ניתן להזמין מפתח במחיר כ"כ זול, שהרי מדובר בהזמנת המפתח מאיטליה + קידוד שלו כאן בארץ.

danceoflife
27-01-08, 11:25
לצערי שמשון רחוק לי - אני גרה בחולון ואני לא רוצה ליסוע ליהוד בכל פעם (...או שאולי כדאי לפחות בשביל הפעם הראשונה הזאת? הנחה לחברי מועדון נשמע מעולה. אגב, אני כבר חברת מועדון מעצם הרשמתי או שאני צריכה איזו הרשמה/כרטיס מיוחד?)
הייתי רוצה מוסך יותר קרוב שיהיה נגיש במידה של דחיפות או מחסור בזמן
תודה על ההמלצה!

לגבי הנורה, תודה על ההסברים, במוסך אדאג שיבדקו מה העניין (..וזה באמת השלב שצריך מוסך אמין, הם עוד יכולים להחליף לי את כל הנורות בטענה שכולם לא בסדר :-/ אין לי כסף מיותר שיעבדו עלי :-/)

ולעניין המפתח, אעשה סקר שוק - ועד אז, אם תמצאו מישהו במחיר הזה אשמח להמלצות ;-)
אגב, המנעול בדלת הימנית (לא של הנהג) קצת דחוף פנימה וקצת שבור. אני אצטרך להחליף את כל המנעולים בשביל לתקן את זה או שזו רק פלסטיקה מסביב למנעול (הוא עובד) וזה לא סיפור גדול?

ותודה חבר'ה, אתם ממש נחמדים!

רפי לין
27-01-08, 12:52
מפתח לפיאט פונטו ספייס לא ניתן לשכפל בכל צורה שהיא חוץ מאשר דרך יבואן פיאט המזמין מפתח חדש מחו"ל לפי מס' שילדת הרכב כשהוא מקודד אצל היצרן בחו"ל.
את המפתח החדש צריך לאפס ע"י מחשב האבחון המקורי של פיאט כדי שמחשב נהול המנוע יזהה המפתח החדש.
מוסך מקצועי, טוב ואמין מורשה יבואן פיאט הקרוב אלייך הנו "הילוך שישי" שברח' שבדרך השבעה 27 א.ת חדש אזור, טל' 03-5569255 ובקשי את אבי פז.

רקובי
27-01-08, 13:45
רפי - אני לא בטוח שזה לא אפשרי. לא סביר שמנעולן מורשה יגיד לך שהוא מסוגל לשכפל אם הוא לא. מה גם שלא כ"כ קשה לבדוק את זה... בעניין המנעול, ניתן לקנות בכ-120 ש"ח מנעול דלת חדש אצל יבואן ח"ח של פיאט, ובמוסך יקחו על זה עוד איזה מאייה לטובת התאמתו למפתח והתקנתו.

לגבי 'שמשון' והמרחק מחולון...אני חושב ששווה את המאמץ. טיפול עושים פעם בהרבה זמן, ולכן השקעה חד פעמית מצדיקה לדעתי נסיעה. לא היה לי נסיון עם הילוך שישי, למעט נסיון עם הפחח שם (שהוא דיי מומלץ בעצמו).

KoF-sHeLeG
27-01-08, 14:34
מפתח לפיאט פונטו ספייס לא ניתן לשכפל בכל צורה שהיא חוץ מאשר דרך יבואן פיאט המזמין מפתח חדש מחו"ל לפי מס' שילדת הרכב כשהוא מקודד אצל היצרן בחו"ל.

רגע, ואם יש לי את הכרטיס עם הקוד? זה יכול לחסוך קידוד בחו"ל, לא?

raanan_t
27-01-08, 16:46
אני ממליץ על שמשון בכל מקרה. הנסיעה לא ארוכה כלל ובמקרה הזה היא שווה.

שכפול מפתח ביצעתי לפונטו דור ראשון ללא בעיה ואני מאמין שבדור שני המצב די דומה.
ישנו מנעולן בא.ת.חדש ראשל"צ שממוקם מול חצי חינם ה"קטן" (הישן, ליד ביתי לי) לא זוכר את שמו אבל לא ניתן לפספס ברחוב הכשרת הישוב, תעברי לשם וראי מה הוא יכול לעשות. (דאגי להביא רשיונות רכב ותעודה מזהה)

בהצלחה.

רפי לין
27-01-08, 19:00
רבותי, אתם מנחשים ואני יודע.
פונטו דור 1 שונה לחלוטין הפונטו ספייס שבו יש הרבה יותר מערכות ממושבות הפועלות בינהן בתקשורת העברת נתונים ועם מחשב מרכזי (BODY COMPUTER).
נכון לכעת, מנעולני הרכב אינם יכולים לשכפל את קוד האימובילייזר המקורי שבמפתח הרכב וכמובן שניתן לשכפל מפתח מכני שרק יפתח וינעל הדלתות ויסובב את מתג ההצתה אבל הוא לא יצליח להניע את הרכב.
בפיאט פונטו דור 1 בקלות רבה מנעולני הרכב משכפלים מפתח וגם מעתיקים אליו את קוד האימובילייזר הקיים ובמחיר זול יחסית.
כמי שעונה אחרת טועה ומטעה.

raanan_t
27-01-08, 19:16
רפי, כמי שכתב "אני מאמין" ניתן להבין שהדבר לא נאמר בבטחה. בסה"כ המטרה הייתה לתת לגברת עוד כיוון לחיפוש חלופה זולה יותר ולא לומר בוודאות ש"יש פתרון".

שמח שיש מי שמאיר את עינינו :)

בברכה,

רענן.

KoF-sHeLeG
27-01-08, 19:16
לא קיבלתי תשובה לגבי הכרטיס קוד. בשביל מה הוא קיים אם כן?

danceoflife
27-01-08, 20:09
וואו, אני קצת בשוק מהבלאגן בשביל שכפול מפתח. זה ככה בכל רכב חדש??

בואו נגיד שאני חוסכת לעצמי את ה-500 ש"ח האלה... ויום אחד מאבדת את המפתח היחיד שיש לי.
מה אז?? מחליפים מנעולים ואת מחשב הרכב?? את הקידוד? מה הפרוצדורה?

ממש בלאגן :( אם הייתי יודעת שזאת כזאת הוצאה, הייתי מורידה למוכר עוד במחיר :(
לא נראה לי הגיוני שלא יהיה לי מפתח נוסף, אבל לא חשבתי שזה יעלה לי כל כך הרבה :(

stio
27-01-08, 20:13
אני גם משתמש בצרור מפתחות אחד כבר 7 שנים בגלל האימובולייזר הבעייתי.
מעצבן אך אפשר להסתדר.

danceoflife
27-01-08, 20:17
השאלה היא איך אפשר לדעת שלא תאבד אותו? מה יקרה אז? :-/
נראה לי מאד לא נעים לאבד ואז לחכות לגרירה למוסך שיזמין (?) מפתח חדש וכו' וכו' מהיצרן ואני אחכה כמה ימים (שבועות?) שזה יגיע
:-/

Caveman
27-01-08, 20:28
גל, כרטיס הקוד הוא זה שמאפשר לקודד את המפתח החדש מול הרכב. אם אין כרטיס, אין קידוד, ואז המפתח חסר תועלת.
כמו שרשם רפי, הוא יכול לשחרר את נעילת הדלות וכו, אך לא להניע את הרכב.

danceoflife
27-01-08, 20:31
אבל מה קורה אם נניח יש לי צורך להחליף מנעולים? (נניח ניסו לפרוץ ושברו את המנעול לגמרי)
אני אצטרך לקדד אחד חדש שיתאם לקידוד של הרכב או להחליף את הכל כולל הכל בעלות מטורפת?

אני ממש לא מבינה את הבלאגן הזה (וגם לא את העלות המוגזמת :-/)

Caveman
27-01-08, 20:42
האמת שאין לי מושג. לELX הקודמת שלי פרצו בשיטה של "שבור מענול וכנס לרכב".
לא תיקנתי את זה עד יום מכירת הרכב, כי לא ראיתי לצורך.

העלות אינה מוגזמת, בכל רכב מודרני קיים מחשב רכב עם קידוד במפתחות, זו עוד אחת מן הדרכים לעכב גנבים. ככל שהטכנולוגיה מעורבת יותר, תיקון יעלה יותר לצערי.

רקובי
27-01-08, 22:44
אני חושב שאנחנו טוחנים מים. תבררי, זה הפתרון הטוב ביותר שיש עבורך ברגע זה. אם מישהו אומר לך שהוא יכול לעשות את זה, כנראה שהוא יכול. זה לא מדע טילים, וכפי שאמרתי - קל מאוד לבדוק אם המפתח עובד - זה בדיוק 10 שניות.

מה קורה אם נניח המנוע שובק חיים? משלמים. לדאוג מתקלות עתידיות זה מקצר את החיים ומונע הנאה. סעי בכיף, וכשתגיעי לגשר - תמיד אפשר לקפוץ...אה, כלומר לעבור אותו.

רפי לין
28-01-08, 11:30
כרטיס הקוד גם מאפשר לאיש המוסך המיומן והמכיר את המכונית לבצע עם מס' הקוד פעולות של בדיקת מע' האימובילייזר ועקיפתו לצורכי הנעת חרום של המנוע ואימות שיש תקלה באימובילייזר המקורי.

רקובי
16-02-08, 21:06
ראיתי באחד מעשרות המקומות שמכריזים שניתן לשכפל מפתחות קוד שאכן זה ניתן לביצוע.
הם מעתיקים את הקוד למפתח דומה, שלתוכו מוכנס צ'יפ (במקרה של הספייס, הצ'יפ הוא TP8)

בנוסף, הם מתחברים לרכב עם המכשיר ומקדדים את המפתח למחשב הרכב (או ההפך).

250 ש"ח רוצים על זה ו"בפונטו זה עוד זול, בטויוטה זה 400 כי המפתח קשה לשכפול".

לידיעתכם.

danceoflife
17-02-08, 12:27
וואו, תודה על העדכון. אם זה נכון, חסכת לי הרבה מאד כסף שאין לי כרגע.
אתה מכיר מישהו ספציפי ששכפל מפתח לספייס במקום כזה? (ז"א, שזה עבד?)
ו..אתה מכיר מקום שמצהיר שהוא מבצע שכפול כזה? אשמח לשם או שניים מהמקומות שראית...

שוב תודה!

רקובי
18-02-08, 00:45
כמעט כל מקום עושה את זה היום. זה רק מראה שכמו כל טכנולוגיה למניעת גניבות - היא טובה רק בשנה הראשונה... (ע"ע האזורים ב-DVD וכולי).

ספציפי: Mr. Service בקניון גבעתיים טוען שהוא משכפל, החנויות ב-ACE טוענות לזה, ו...אה...בטח בטמבוריות הקרובות לביתך. ובכל מקרה - אמרתי גם בעבר - אם זה לא יעבוד - את תדעי מייד, הרי הרכב לא יניע!

רפי לין
18-02-08, 05:59
עוד לא נתקלתי במישהוא שיכול לשכפל מפתח לפונטו "ספייס" שכולל בתוכו את האימובילייזר המקורי של פיאט (פיאט קוד). אני מתכוון שגם לא מנעולני הרכב מהגדולים והידועים וגם לא במעבדות אלקטרוניקת רכב. מי שכותב שבטמבוריות משכפלים מפתחות כאלו, סתם כותב דברים לא נכונים ולא מדויקים, טועה ומטעה.
מפתחות עם קוד אימובילייזר לפונטו דור 1 ניתן לשכפל אצל מנעולני רכב.

רקובי
18-02-08, 17:17
רפי,
אמנם עדיין לא ניסיתי לשכפל מפתח כזה, אך בשיחה שהיתה לי עם אותו משכפל בתוך סניף ACE ביהוד, הוא הראה לי שהם מכניסים צי'פ לתוך מפתח, חורטים את הצורה, ואח"כ מעתיקים באמצעות מכשיר קטן את הקוד ממפתח למפתח (את הזיהוי של הRFID).

הוא גם אמר שבפונטו צריך להתחבר למחשב הרכב כדי להשלים את התהליך, ושזה עולה 250 ש"ח.
בפועל, יש לי 2 מפתחות, ולכן אין לי צורך בשכפול.

מעבר לכך,
כמעט בכל מקום שמשכפל מפתחות נוסף בתקופה האחרונה שלט "כאן משכפלים מפתחות אימובילייזר לרכבים". זו היתה הכוונה ב"בכל טמבוריה".

אם הבחורה בעלת הספייס צריכה מפתח - ותלך לשכפל אותו - נוכל לדעת בוודאות האם זה אפשרי או לא.

לא מנסה להטעות ולהפיץ אי דיוקים. אני מאמין שמי שמציע לך לשכפל מפתח כזה ב-250 ש"ח לא מנסה 'לגנוב אותך' כי קל מאוד לראות האם זה עובד או לא!

stio
18-02-08, 17:42
קיימת תופעה של ניתוק הצ'פ מהמפתח המקורי, הדבקתו בסמוך לסוויץ', ואז כל מפתח שתשכפל יניע את הרכב.

אחרי שכפול המפתח וודאו כי יש צ'יפ אימובולייזר בשני המפתחות, ולא לעזוב את הרכב לבד בעת ביצוע העבודה בשום אופן.

danceoflife
18-02-08, 17:53
stio - תוכל להסביר במילים ברורות יותר? לא ממש הבנתי למה הכוונה.. "קיימת תופעה" משמעה - אנשים עושים את זה כי זה מומלץ וטוב וחוסך כסף או שזה מאד לא מומלץ ולא בטיחותי?

רקובי,
השאלה הנשאלת היא האם קיים מקום שיסכים לשכפל לי את המפתח ולקבל תשלום רק לאחר שאני מוודאה שהוא עובד ומניע את הרכב?
כי אין לי כוונה לשלם 250 ש"ח ולגלות שהוא לא עובד ואז ללכת להתווכח עם המשכפלים.
אם אייס טוענים שזה עובד, אני אקפוץ אליהם לבדוק אם הם משכפלים לדור 2 באמת ואם המפתח באחריות כלשהי למקרה ולא יניע בכלל או אחרי כמה זמן.
כך או כך אעדכן אותכם לגבי מה עשיתי וכמה זה עלה

stio
18-02-08, 17:56
הילה,
הנושא שודר בכלבוטק.

מדובר בעבירה פלילית, חל איסור מוחלט לבצע את זה בשום רכב. הפעולה הזאת בעצם מנטרלת את האימובולייזר, כך בעלי העסקים משפלים מפתח מתכת בלבד ששווה 10 ש"ח וגובים כ- 250 ש"ח.

אגב, אם המפתח מניע את הרכב פעם אחת הוא יניע כל הזמן.

גיא.

danceoflife
18-02-08, 18:21
(כתבתי פה פעם את שמי הפרטי? :eek:)

הרבה תודה על ההסבר,
לא היה לי שמץ של מושג :-)

stio
18-02-08, 18:52
כן, בשרשור ההיכרות של המועדון. את רואה, מרוב הודעות את לא זוכרת שרשמת את שמך הפרטי... זה מראה על השקעה :)

danceoflife
18-02-08, 19:03
זה גם מראה כמה נקשרתי אליכם, כי יש פורומים שאני כותבת בהם שנים ואין להם שמץ מה השם האמיתי שלי :-)
(סחטיק שזכרת את השם!)

בקרוב אני אתן שם לרכב שלי ואבגוד בחבר שלי איתו. ככה זה עם רכב שאתה נקשר אליו :-)

stio
18-02-08, 19:12
אז זה אומר שלא נקשרתי לאונו ב- 7 שנים שהיא אצלי? :cry:
נו טוב, גם ככה החלום שלי הוא פונטו HGT צהובה. לפעמים חלומות לא מתגשמים..

danceoflife
18-02-08, 19:18
קודם כל, לא חייב לבגוד איתה כדי שיהיה לך אכפת, אפשר גם שלישיה :)

8O השאלה הנשאלת היא - אם יקרה לה משהו (חס וכרפס), יהיה לך כואב? :-)
כי עד שאיבדתי את האונו שלי בתאונה, חשבתי שהיא לא ממש מעניינת אותי (אהבתי אותה מאד, אבל קצת לקחתי כמובנת מאליה :-( ) ועכשיו אני כל כך מתגעגעת אליה.. לרעשים המוזרים, לזה שהיתה נכבת בנסיעה בכביש מהיר, לתקלות הסדרתיות שאף מכונאי לא הצליח לסדר, לריח הטוב שלה שת-מ-י-ד היה שם בלי שום קשר לכמה לא טרחתי לנקות אותה... להכל קומפלט. (גם לזה שלא היה אכפת לי אם מישהו שרט אותה :D)

אגב, זה רק נדמה לי או ש HGT מיוצרת רק בצהוב? (סליחה על הבורות ;-))

Caveman
18-02-08, 19:43
בכל הצבעים + כמה ספציפיים לדגם זה.
בארץ רובן צהובות מפני שזה מה שהיה באולומות התצוגה (להלן הצבע הרשמי של הרכב), ולכן הוא משך את עיניי הקונים.

לגבי שכפול המפתח.
באם תבחרי ללכת לאחד המקומו הללו, צריך לזכור (כמו שכבר נרשם), לא לעזוב את הרכב אפילו לא לרגע. זה על מנת למנוע מצב שבו יפתחו את החיפוי מתחת להגה על מנת לבצע את הקומבינה הזו.
הדבר היחיד שאמורים לעזות, לה להסיר את החיפוי מצד שמאל של ההגה (איפה שממוקמת תיבת הנתיכים), על מנת להתחבר למחשב הרכב.

stio
18-02-08, 19:46
ה- HGT מיוצרת במגוון צבעים, הצהוב כאן הכי נפוץ.

תראי, אם יקרה משהו לרכב זה יכאב, זה ברור. זה הריי רכוש שלי (ואין גם ביטוח מקיף אז בכלל).

דרך אגב אם את רוצה לראות איך אונו בת 15 שנה צריכה להיראות את מוזמנת לבוא למפגש (ואז את תתגעגעי לאונו שלך הרבה יותר)...