PDA

View Full Version : שאלה לגבי שמן מנוע לHGT

GriMx
21-01-08, 11:52
שלום לכולם.
בירשותי פונטו HGT שנקנת לא מזמן(3 חודשיים), אני לא יודע באיזה שמן השתמש בעל הרכב הקודם אך אני רכשתי לרכב שמן מנוע מסוג agip חצי סינטטי, רציתי לקנות סינטטי מלא אך אני לא בטוח אם זה יזיק למנוע מפני שאני לא יודע איך יגיב המנוע לשמן סינטטי מלא שלא יגרום לו לנזילות.

השאלה שלי האם אני סתם פוחד משמועות ועדיף לעבור לסינטטי מלא או להישאר על חצי סינטטי וללכת על בטוח..?

אגב הרכב שנת 2002.

תודה רבה.

ארילו
21-01-08, 12:30
לרכב שלך מומלץ שמן סינטטי מלא.

פיליפ
21-01-08, 13:55
כמה ק"מ הרכב עבר? מה מצב ההזעות במנוע?

מומלץ להשתמש בשמן סינטטי מלא כדי להאריך את חיי הוריאטור.
שמנים מומלצים: esso ו-mobil, שניהם בצמיגות 5w40.
על המובייל יש מבצע כרגע באוטודיפו, 149 ש"ח ל-4 ליטר.

GriMx
21-01-08, 14:21
כמה ק"מ הרכב עבר? מה מצב ההזעות במנוע?

מומלץ להשתמש בשמן סינטטי מלא כדי להאריך את חיי הוריאטור.
שמנים מומלצים: esso ו-mobil, שניהם בצמיגות 5w40.
על המובייל יש מבצע כרגע באוטודיפו, 149 ש"ח ל-4 ליטר.

הרכב כרגע עומד על 95 אלף ק"מ...
הזעות- תסביר [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]..

raanan_t
21-01-08, 14:41
הזעה זהו המקרה שנראה שיש שמן על המנוע שנראה ויצא דרך אטמים למיניהם אבל עדיין לא בגדר נזילה. בעצם מעין שיכבה דקה של שמן על חלקו החיצוני של המנוע.

GriMx
21-01-08, 14:50
הזעה זהו המקרה שנראה שיש שמן על המנוע שנראה ויצא דרך אטמים למיניהם אבל עדיין לא בגדר נזילה. בעצם מעין שיכבה דקה של שמן על חלקו החיצוני של המנוע.

אוקי אז הזעה נראה לי שבסדר.....

עכשיו השאלה שלי האם לעבור לשמן סינטטי מלא משמן חצי יפגע במנוע בגלל הערבוב....?

אגב
רציתי לעשות לרכב ניקוי בית מצערת...
למישהו יש מוסך להמליץ עליו באיזור ת"א...?
תודה רבה

raanan_t
21-01-08, 14:57
לדעתי, כדאי להחליף בהקדם לשמן 5W40 סינטטי מלא וזאת בכדי לשמור על חיי הוריאטור ברכב.

מוסכים מומלצים לרכבך:
1. מוסך מרכזי - רמת החייל, קרוב לאזור שלך.
2. מוסך שמשון - יהוד. קצת רחוק יותר אבל מוסך מומלץ בחום.

האם יש סיבה ספציפית בגינה אתה מעוניין לבצע ניקוי בית מצערת?

GriMx
21-01-08, 14:59
לדעתי, כדאי להחליף בהקדם לשמן 5W40 סינטטי מלא וזאת בכדי לשמור על חיי הוריאטור ברכב.

מוסכים מומלצים לרכבך:
1. מוסך מרכזי - רמת החייל, קרוב לאזור שלך.
2. מוסך שמשון - יהוד. קצת רחוק יותר אבל מוסך מומלץ בחום.

האם יש סיבה ספציפית בגינה אתה מעוניין לבצע ניקוי בית מצערת?

לאחרונה אני מרגיש כאילו הרכב לא "נותן" כמו לפני כמה חודשיים...עדיין נוסע מעולה אבל...
נ.ב הרכב כולו תקין עבר בדיקה יסודית לפני שבוע

raanan_t
21-01-08, 15:02
גש לאחד המוסכים הנ"ל ובצע החלפת שמנים, על הדרך תאר להם את הבעיה ותן להם לבדוק.
ייתכן מאוד והבעיה נובעת ממקום אחר כגון כבלי הצתה, דלק ברמה ירודה ועוד.

בהצלחה.

פיליפ
21-01-08, 15:30

אין שום בעיה לעבור לשמן מצמיגות אחרת, תרוקן את השמן הקיים, החלף פילטר שמן ומלא את השמן החדש. מומלץ להחליף עוד פעם שמן לאחר כ-1000 ק"מ על מנת לרוקן את השאריות מהשמן הקודם.

למה שאלתי לגבי הזעות? בגלל ששמן סינטטי מלא בצמיגות 5W40 הרבה יותר "נוזלי", הרבה פחות מתנגד לזרימה לכן יכולים להתפתח נזילות במקומות בהם האטמים כבר "עייפים" קצת.
* שרוקנתי שמת סינטטי שהיה לי באוטו (mobil s 5w40) ממש התפלאתי, הוא נוזל ממש כמו מים, לכן יש חשש מנזילות והזעות.

בהצלחה.

GriMx
21-01-08, 16:38
אני חושב שמחר אני יקפוץ למוסך ברמת החייל לבדוק את העניין...

orenhazan
21-01-08, 18:06
raanan_t סתם לידיעה כללית ב HGT אין חוטי הצתה.

ארילו
21-01-08, 18:23
אין שום בעיה לעבור לשמן מצמיגות אחרת, תרוקן את השמן הקיים, החלף פילטר שמן ומלא את השמן החדש. מומלץ להחליף עוד פעם שמן לאחר כ-1000 ק"מ על מנת לרוקן את השאריות מהשמן הקודם.

למה שאלתי לגבי הזעות? בגלל ששמן סינטטי מלא בצמיגות 5W40 הרבה יותר "נוזלי", הרבה פחות מתנגד לזרימה לכן יכולים להתפתח נזילות במקומות בהם האטמים כבר "עייפים" קצת.
* שרוקנתי שמת סינטטי שהיה לי באוטו (mobil s 5w40) ממש התפלאתי, הוא נוזל ממש כמו מים, לכן יש חשש מנזילות והזעות.

בהצלחה.

פיליפ, המספרים שיש בשמן מסמלים את הצמיגות שלו (מספר גבוה יותר - שמן צמיגי יותר). המספר הנמוך (זה שליד ה-W) מייצג את הצמיגות של השמן כשהוא קר. בגלל שהשמן שלך הוא 5-40 אז כשהוא קר הוא מאוד לא צמיגי. בגלל זה הוא זרם כמו מים, לא בגלל שהוא סנטטי. לשמן סנטטי יש יתרונות אחרים לגמרי.

raanan_t
21-01-08, 18:29
raanan_t סתם לידיעה כללית ב HGT אין חוטי הצתה.

8O תודה רבה על המידע.
אם כך, איך העסק עובד שם?

Caveman
21-01-08, 18:52
אוקי אז הזעה נראה לי שבסדר.....

אגב
רציתי לעשות לרכב ניקוי בית מצערת...
למישהו יש מוסך להמליץ עליו באיזור ת"א...?
תודה רבה
לא מערבבים סוגי שמנים.
החלפת שמן כשמה כן היא, מרוקנים את השמן הקיים לחלוטין וממלאים חדש. אתה זקוק ל4 ליטר.

לאחרונה אני מרגיש כאילו הרכב לא "נותן" כמו לפני כמה חודשיים...עדיין נוסע מעולה אבל...
נ.ב הרכב כולו תקין עבר בדיקה יסודית לפני שבוע
אם אין לך רעידות ו/או נפילות טורים, אין לך צורך לבצע לבד את הניקוי.

בכל מקרה, ניקוי בית מצערת יסודי ו"אמיתי" יעלה לך כ-400 ש"ח.
ניתן לבצע את ההליך לבד כמובן, לא מסובך יותר מידי.

ובמקרה אחר, יש דביק בפורום שדן בנושאים אלו. אני מציע לך להציץ שם.
יש אפילו קישור, לא לחינם, בחתימה שלי.

פיליפ
21-01-08, 19:09
פיליפ, המספרים שיש בשמן מסמלים את הצמיגות שלו (מספר גבוה יותר - שמן צמיגי יותר). המספר הנמוך (זה שליד ה-W) מייצג את הצמיגות של השמן כשהוא קר. בגלל שהשמן שלך הוא 5-40 אז כשהוא קר הוא מאוד לא צמיגי. בגלל זה הוא זרם כמו מים, לא בגלל שהוא סנטטי. לשמן סנטטי יש יתרונות אחרים לגמרי.
אכן אין קשר בין סינטטי מלא או חצי סינטטי.

שמן למשל 10W40 (שאגב קיים גם כחצי סינטטי וגם כסינטטי מלא), הספרה 10 מייצגת את צמיגות השמן כאשר המנוע "קר" והספרה 40 מציינת את הצמיגות של השמן בטמפ' עבודה של המנוע.

ככל שהצמיגות קטנה יותר כאשר המנוע קר כך בהנעות קרות השמן מתפזר מהר יותר במנוע (במקרה שלנו אנו רוצים שיגיע מהר ככל האפשר לוריאטור) וכך יש פחות שחיקה, מירב השחיקה במנוע נעשת בהנעות קרות כאשר החלקים לא משומנים, כך גם בוריאטור אגב.

שמן סינטטי בעל אורך חיים עדיף משמן חצי סינטטי, המנוע שקט יותר, נקי יותר, צריכת שמן גבוהה קצת יותר!! המנוע מתאמץ פחות במיוחד בעלייה לסל"ד גבוה.

חשוב לקנות שמן מנוע מחברות מוכרות ובעל תו תקן עדכני ככל שאפשר, SL,SM.