PDA

View Full Version : הגז שנתפס..


16-01-06, 23:56
היי, לפונטו שלי יש בעיה מסויימת כאשר אני לוחץ על דוושת הגז עד הסוף. קרה לי מספר פעמים שהגז נתפס וגם כשהייתי מרים את הרגל האוטו היה ממשיך להאיץ. בפעמים הראשונות הייתי נלחץ לוחץ המון על הברקסים ולעיתים בורח לשולים ומכבה את המנוע. כאשר שוב הייתי מניע הטורים היו מגיעים למקסימום עד שגיליתי שאני צריך ללחות על דוושת הגז מספר פעמים כדי לשחרר את זה ואז הכל היה מסתדר. עד היום יש לי את הבעיה הזו ללא שם פתרון, הדבר היחידי שאני עושה זה, לא להתלהב להאיץ כל כך חזק אך עדיין יש עליות שאני חייב לתת פול גז, אבל אני כבר פותר את זה תוך כדי נסיעה. פתחתי מכסה מנוע ראיתי שהכבל גז תקין ולא מצאתי שום דבר שעלול להיתפס שם מלבד פלסטיק שחור קטן משוחרר בסוף של הכבל שלדעתי לא יכול לגרום לבעיה זו.
אם נתקלתם בבעיה דומה או אתם יודעים מה הפתרון לזה אנא עיזרו לי. תודה מראש!

17-01-06, 23:31
שלום מערוך,
נתקלתי בבעיה דומה אצל חבר בעל פג'ו 405 אוטומטית.

בקש מחבר שילחץ על דוושת הגז כשהאוטו כבוי ועקוב אחרי הכבל, תראה מה קורה איתו ושחקו עם הדוושה עד שהגז ייתפס - תראה איפה בדיוק הוא נתפס (אצל החבר הכבל פשוט יצא מהמסילה של הגשר ונתפס בצד- הוא ביצע ניקוי קרבורטור כמה ימים לפני וחזר למוסך שטיפל בו לתיקון בטוח).
בכל מקרה אני בטוח שאתה יודע שתקיעת דוושת הגז היא סכנה בטיחותית חמורה מאוד שכדאי לטפל בה במוסך, מה שבטוח-בטוח.

18-01-06, 00:00
בודאי שידוע לי כי זוהי בעיה בטיחותית מכיוון שכבר הייתי בסכנה ממשית בפעמים הראשונות שזה קרה.
התגברתי על הבעיה חלקית, כמו שהזכרתי אך עדיין זה לא פתרון מכיוון שרק אני מודע לבעיה ברכב ואחים שלי עלולים לקבל את זה בהפתעה אם ישאילו את הרכב ממני ביום מן הימים.
תאמר לי gilgil בבדיקה שאמרת לי לבצע לא תהיה בעיה של הצפת המנוע בדלק??? עוד מאז הימים שלמדתי נהיגה המורה שלי אמר לי שלחיצה על הגז לפני הנעה מציפה את המנוע וגורמת לבעיית הנעה אח"כ.

18-01-06, 00:08
במנוע מוזרק לא צריכה להיות בעיה.