PDA

View Full Version : מבקשים חוות דעת של בדיקת רכב

17-08-07, 17:19
שלום לכולם אנחנו חדשים פה בפורום.
לפניכם תוצאות בדיקה של פיאט פונטו ספייס שנת 2001 ELX אוטומט מבקשים את חוות דעתכם על הבדיקה תודה מראש
בסעיף: מנוע מערכת קירור , מערכת דלק ומערכת הצתה: בלאי פנימי למנוע, דליפות לחץ בינוניות בצלינדרים, רעש מערכת תיזמון ושסתומים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, להחליף רצועת זימון לפי הוראות היצרן,דרוש טיפול תקופתי,לנקות מערכת קירור,קורוזיה וסמני נזילה בחיבורים,מערכת הזרקת דלק לא נבדקה.
בסעיף מערכת פליטה: תקין
בסעיף סרן קדמי ומערכת היגוי : תקין
סעיף קפיצים:תקין
בסעיף שלידת מרכב:החלפת מכסה תא מטען, תיקון רצפה אחורית בחלק הסמוך לפגוש,פגיעה קורת אורך אחורית בקצוות, תיקון ופגיעה פח דופן אחורית,תיקונים כלליים בגוף המרכב, פגיעות פח ולחיצות.-ליקויים בעלי משמעות נמוכה.
בסעיף מערכת בלמים: ללא פירוק גלגלים- לפרק גלגלים ולבדוק
בסעיף צמיגים: צמיגים בינוניים
סעיף מערכת תאורה כולל מצבר: תקין
סעיף העברת כח: חופש ונקישות בציריות, נזילת שמן תיבת הילוכים חזקות, מעיכה באגן שמן גיר, שמן כהה בלאי דסקיות הילוכים.
סעיף מחוונים: תקין
הערות כלליות: מזגן לא נבדק, אין אחריות לגיר אוטומט, אין אחריות למערכת אלקטרונית אין אחריות לכריות אוויר.

מה דעתכם????
יש לציין שהאוטו עשה 75 אלף ק"מ

17-08-07, 20:16
בלאי פנימי למנוע, קורוזיה וכו' בנוסף לתאונות שכנראה הרכב עבר... (החלפת מכסה מנוע, תיקון רצפה, קורת אורך...)

שמע, זה לא רכב 'נקי'. אמנם קשה מאוד למצוא מכוניות כאלו במצב טוב, אבל זה אפשרי, גם אם זה אומר שיהיו יותר ק"מ...

אני הייתי ממליץ לבדוק היכן טופל הרכב, כשכמובן יש עדיפות למוסך מורשה פיאט. אתה יכול להכנס למוסך כזה עם דף הבדיקות, ואני בטוח שיוכלו להסביר לך את המשמעויות בצורה טובה יותר.
אם יש הסטורית טיפולים במורשה, תוכל גם לקבל הדפסה שלה.

הכי חשוב - אל תמהר לקנות.

17-08-07, 21:06
הרכב מטופל בחברה.
הבוחן אמר שהחיבור בין הטמבון הפנימי לבין הקורה התעקם מעט ולא ליחס לזה חשיבות מרובה.
יש לציין שהרכב ממש שמור והוא שייך לזוג מבוגרים שרק הם נוסעים עליו.
מה אתם אומרים על המזילות ועל הנקישות..
כמה בערך אמור לעלות לי לסדר דבר כזה?
תודה מראש

17-08-07, 23:08
קודם כל ברוכים הבאים :lol:

אמנם הרכב לא חדש, אבל כולנו מכירים את הבדיקות הללו- כסת"ח מלא עבור המכון הבודק.
על מה באמת נתנו לך אישור תקינות? 4 גזים, מצבר?
גם ברכב חדש מהניילון הם יציינו פגמים.

אם היה פגם רציני, אני בטוח שהיו מציינים זאת. מעבר לזה- נשמע כמו בלאי סביר.
כדאי לגשת למוסך מורשה לבדוק במחשב אם היו בעיות מיוחדות בתקופת האחריות, ולקבל תרגום על הנזילה בגיר: תרגום למצב האמיתי, ותרגום למזומן 8)

18-08-07, 10:07
גם אני קניתי רכב לפני חודש וחצי לגבי ה: רעש מערכת תיזמון ושסתומים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, להחליף רצועת זימון לפי הוראות היצרן,דרוש טיפול תקופתי
וגם "הערות כלליות: מזגן לא נבדק, אין אחריות לגיר אוטומט, אין אחריות למערכת אלקטרונית אין אחריות לכריות אוויר. "
זה באמת כסת"ח של המכון בדיקה. באופן כללי לגבי שאר הפרמטרים גם לי זה נראה בלאי טבעי של הרכב.
אבל הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להרים טלפון למוסך מורשה פיאט ולהגיד להם שאתה מעוניין לקנות רכב ואילו הליקויים שלו, ותשאל מה הם אומרים וכמה כסף התיקונים אמורים לעלות כדי שתפחית את הסכום הזה בקנייה. 8)

18-08-07, 10:39
תוצאות בדיקה של פיאט פונטו ספייס שנת 2001 ELX אוטומט מבקשים את חוות דעתכם על הבדיקה תודה מראש
בסעיף: מנוע מערכת קירור, דליפות לחץ בינוניות בצלינדרים, לנקות מערכת קירור,קורוזיה וסמני נזילה בחיבורים,

זה נשמע כמו כסת"ח סטנדרטי של מכון בדיקה אבל קצת הפתיעה אותי המילה "בינונית" לגבי דליפת לחץ - מה אמר הבוחן בעל פה ?

לגבי מע' הקירור - הפיאט פונטו סופר רגישה לשימוש בנוזל קירור לא מקורי (לדוגמה מים ירוקים שקונים בכל תחנת דלק) והכי גרוע זה שימוש במי מזוקקים בלבד או מי ברז, לא עלינו. הייתי פשוט שואל את הבעלים - מה מילאת ברדיאטור ?. אם הם מילאו מי ברז אז לדעתי עדיף להתרחק מהרכב.

סעיף העברת כח: חופש ונקישות בציריות, נזילת שמן תיבת הילוכים חזקות , מעיכה באגן שמן גיר , , שמן כהה בלאי דסקיות הילוכים.
שמן כהה - כסת"ח
בלאי דסקיות הילוכים - נראה לי שאין דבר כזה בפונטו בגלל שזו תיבה רציפה. כסת"ח.

אותי מדאיג - נזילות שמן גיר חזקות!!!. לא כתבו סתם נזילות אלא הוסיפו "חזקות" יחד עם מעיכה באגן שמן גיר.
האם האוטו קיבל מכה חזקה באיזור הגיר ?
האם אכן יש נזילות שמן גיר - האם לא ירדה הרמה של שמן הגיר מתחת למינימום ?
האם לא דולקת נורת תקלה כלשהי בלוח השעונים ?

לגבי החלק הזה - אני לא יודע מה אמר לכם הבוחן בסיכום אבל נשמע שצריך להעלות את האוטו על ליפט במוסך מורשה פיאט כדי לברר אם יש בעיה בגיר. התיקון יכול לעלות מעל 1000 ש"ח.

18-08-07, 15:00
לפי הקישור הבא: http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2623
עושה רושם שהוא כבר קנה את הרכב.
חבל שהוא לא כותב או מודיע :oops:

18-08-07, 15:02
לא קניתי את הרכב...
זה רכב אחר (SX )

אבל תודה לכם בכל אופן על העזרה.
אני יום ראשון אבדוק את כל הסיפור של הרכב...

18-08-07, 15:26
גם אני פחדתי מכל הממצאים שמצאו אצלי, כנראה ובאמת יש שם כסת"ח.
גם אצלי הופיעו המילים שריפת שמן ובלאי דיסקיות תיבת הילוכים (רציפה)

מכות שמצאו אצלך לא רציניות בכלל כל עוד אין בעיות שילדה

בכל אופן אני בדקתי את הרכב במעבדה בחולון,

19-08-07, 20:47
אני הייתי מבקש במוסך להעלות את הרכב על ליפט שיבדקו את הנזילות והנקישות.
הדבר השני שהייתי מבקש לבדוק זה קומפרסיה בצילינדרים ובדיקת ליקג' עם שעון, לוודא אם יש או אין דליפת קומפרסיה.

20-08-07, 19:39
בשעה טובה קניתי את האוטו היום....
לצערי גיליתי שלא עשו רצועת תיזמון אף פעם אז ישר טסתי למוסך והחלפתי רצועות+מותחן.
בקשר לנזילות אמרו שזה כלום וזו רק "הזעה".
לא ביררתי בקשר לדליפת לחץ, אני אבדוק את זה ואחזור עם תשובה בהיזדמנות.

תודה רבה לכולכם... :lol:

20-08-07, 21:49
תפרט בבקשה לגבי עלויות טיפול הטיימינג.

20-08-07, 23:56
חלקים: רצועה חיצונית:60
רצועת טיימינג: 120
מותחן: 200
(חלקים מקוריים)
ועבודה 200

21-08-07, 00:19
חלקים: רצועה חיצונית:60
רצועת טיימינג: 120
מותחן: 200
(חלקים מקוריים)
ועבודה 200

הלוואי עליי :?

21-08-07, 12:55
לירן, אתה תמיד יכול לעבור לפונטו :)

(ואם תעבור לפונטו דור ראשון, תוכל לעשות את הטיימינג בקלות לבד).