PDA

View Full Version : שאלה בקשר להגדלת ג'אנט ברכב....

03-06-07, 20:53
יש לי בפונטו גלגלים במידה 13 ואני רוצה להחליפם בג'נט יותר גדול ואני לא יודע מה מותר ואיך אני מאשר ואיפו אני בודק ואיזה מידות של צמיגים אני יכול להסים במקום עים מישהו יודע ויכול לעזור לי אז תודה מראש...

03-06-07, 21:41
מותר לך 165/65/14"
בלי בעיה....
אתה מאשר את זה במשרד הרישוי בחולון....

03-06-07, 21:51
אל תשכח, אתה מגדיל את הגלגל, אתה מגדיל את היקפ שלו, זאת אומרת באותו סיביב ציר גלגל יעבור יותר דרך לכן מד מהירות יזייף . אני לא בטוח שמאשרים זאת, או שאני טועה?

03-06-07, 21:54
מה הקשר [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח
אזי אתה אומר שהרכבים המשופרים בעלי הג'אנטים המוגדלים מזיפים ?
אין לך שום בעיה לעשות זאת...
עמית גם עשה כך לפונטו שלו , היו לו גם 13 אינטצ'

04-06-07, 00:23
יגאל תרשה לי לתקן אותך .. payala צדק לגבי מה שהוא אמר .
התהליך הוא פשוט . אתה ניגש למכון רישוי הקרוב לביתך . ומבקש יפה שיבדקו לך מה מותר לך לשים ברכב . לאחר מכן ניגש להרכיב את הגאנטים והמידות שמותר לך להרכיב (המידות נקבעות בכדי לא לשנות את גודל ההקף של הצמיג ) כלומר אם הגדלת באינטץ יורידו לך את החתך של הצמיג באינטץ . .מתמטיקה פשוטה . לאחר שהרכבת את מבוקשך ( לפי מה שמסרו לך במשרד הרישוי ) אתה ניגש שוב למכון טסטים ומבקש שיאשרו לך ברישיון את ההחלפה 24 שקלים ויש לך גאנט חדש ...
וחוקי .

ולא צריך ללכת למשרד הרישוי בחולון ...
עמית

04-06-07, 03:35
ברצינות ?
אז מה המד שלי מזייף ?

04-06-07, 10:37
דוכן מס 1 של משרד הרישוי יש לי סיוטים ממנו...
אגב כל עוד ההיקף של הגלגל לא גודל זה לא משנה. אתה יכול להגדיל במידה אחת את הג'נט אבל שהצמיג עצמו יהיה בחתך יותר נמוך שלא יעלה על ההיקף הקודם...

04-06-07, 13:25
הנושא הזה מזכיר לי אספר לכם בקצרה, פעם חבר שלי ואני נסענו בכביש מהיר ויש את שתי נתיבים בכיוון אחד נכון? אז הוא ואני עשינו ניסוי ונסעתי בשיוט 90 קמ"ש והוא על רכב הונדה סיוויק חדשה בשיוט 78 קמ"ש ומשו ואנו על המהירות בכביש צדדים כולמר הוא בנתיב שמאלי ואני בנתיב ימין והשוונו את המהירות. וניתן לציין שגודל גלגלים שלי היינו 13 ואצלו 15 ומשהו ומהירות שונה...
אז כמסתבר שזה בגלל גודל הגלגלים שונים ע"פ במהירות קמ"ש ?
האם מחליפים את 13 ל15 נניח, אז זה יעלה יותר מהירות בקמ"ש?
הלא כן נכון הדבר ?

04-06-07, 14:03
כאן יש מחשבון פשוט, http://www.alloywheels.com/tyrecalc.asp
אתה מכניס מידה שיש לך, ואז את הג'אנט החדש ומתאים לעצמך את הצמיג לפי האחוזים, זה גם מראה לך כמה יראה השעון (במייל לשעה)

04-06-07, 16:09
תודה לכולם על העזרה ובמיוחד לעמית אני יגש ליבדוק את זה במכון טסטים...
ושהם מאשרים לי את הג'אנטים החדשים אני לא עובר במסלול נכון?...
איך זה בדיוק? רק בדיקה חיצונית?...

04-06-07, 17:55
שום מסלול .. בא מהצד קורא למישהו שיסתכל על המידה ויגיד לפקידה ששינית למידה מותרת ויגיד לה לשנות ברישיון ..
עמית

05-06-07, 16:31
סבבה תודה....