PDA

View Full Version : ספייס - נקישה מוזרה מהפרונט (ערוך)

02-06-07, 18:01
אולי מישהו נתקל בתופעה שלהלן :

אני נוסע בפונטו ספייס אוטומטית 2003 , בפניה ימינה או שמאלה אני שומע נקישה אחת בלבד מקדימה איפושהוא , הרכב עבר כמה בדיקות אצל כמה מוסכים אף אחד לא יכול לסדר את הבעיה .
זה לא ציריה בוודאות ( שתיים חדשות ) , אבל זה משהו שקשור במשקל שמופעל על הרכב ואז בפניה גורם לרעש (כמו מכה כזאת נקישה מקדימה) .

נא עזרתכם.

ספייסי ... :?:

02-06-07, 18:29
אולי בולמים חלשים.
שמתי לב שבספייס הבולמים נשחקים ממש מהר יחסית.

02-06-07, 18:47
שאלת המפתח היא האם במוסך שמעו את הרעש ? כי אם לא אז הסיכוי שימצאו אותו הוא נמוך.

גם אם לא מצאו את מקור הרעש אז גם בדיקה שפסלה כל מיני אופציות היא גם חשובה (לא יודעים מממה הרעש אבל יודעים ממה זה לא).

תוכל לנסות להיעזר במישהו שיישב באוטו לידך ופעם אחרת מאחורייך כדי אולי קצת לנסות לאתר את מקור הרעש.

באופן כללי צריך לעבור על רכיבי הפרונט ועל נקודות החיבור והגומיות שלו וגם על האגזוז. כלומר להרים את האוטו על ליפט וכמה דקות של בדיקה.

האם הרעש הופיע רק לאחר החלפת הציריות (בטח משופצות! ולא חדשות) ? האם הרעש מופיע גם בכניסה לבורות או על כביש משובש ? האם לפני שהופיע הרעש עשו משהו ברכב ?

05-06-07, 07:43
אתמול קפצתי לראות ELX 2001 ובמהלך ה"בדיקה" שביצעתי לה הרגשתי את התופעה שאתה מדבר עליה. הדבר הורגש בצורה בולטת משמעותית כאשר היינו שלושה ברכב ופחות כשישבתי לבד. מדובר על נקישה די חזקה במשחק של ההגה ימינה ושמאלה ומרגיש כמו חופש בהגה.
מדובר על רעש שמורגש בעיקר בעמידה במקום בנסיעה פוחת או אפילו נעלם (לא שמתי לב).

היות וזו לא הייתה הבעיה היחידה ברכב החלטתי לוותר עליו ולכן לא ירדתי לעומק הבעיה. חששתי שמדובר בהתהוותה של תקלה במערכת ההיגוי החשמלית וזה קצת הרתיע אותי.

אני מציע לך לגשת למוסך מורשה ואמין שיאתר את התקלה.

בברכה,

רענן.