View Full Version : נתקעתי היום בלילה עם הפונטו (ערוך)
בדיוק היום (בלילה) בשעה 2:40 הייתי בדרכי הביתה ועצרתי ברמזור שזה בערך קרוב עד 2 ק"מ לבית שלי ופתאום מה שמוזר הרגשתי מנוע שקט כאילו חל איזה שיפור כלשהו במכני ומיד הסתכלתי במד טורים הופ!מזה לעזאזל מחט היה על 0 שזה נכבה!!
והתנעתי שוב ויש סטרטר המורגשת בסיבובים ומנוע סירב להתניע ושוב ושוב לאחר הרבה ניסיונות וללא הועיל והיה ריח דלק המוצפת ככל הנראה.
ואני מנחש שזה המקרה מוכר שהייתה לי בעיה תקלה חשמל הראשון (בעיה במחשב או משו).
התבאסתי ולא אמנתי עוד הייתי כבר יכול להגיע מספר דקות להביתה וזה ממש מתחרפן! :x
ומזלי תחנת דלק הייתה בסמוך ודחפתי קצת מספר מטרים עד למקום תחנת דלק.
ומיד הזמנתי גרר וגרר הגיע למקום וגרר אותה למחר למוסך ונאלצתי לחזור הביתה ברגל שזה לוקח 10 דקות לערך.
אני מקווה שלא יהיה נזק נפשי רציני איזשהוא.. לא שהוא עבר טיפול מאז 3K ולא הייתה שום בעיה והכל היה טוב.
עידכונים בההמשך,
למה לעזאזל זה קורה?!
בפעם המי יודע כמה, "נמאס כבר ! פונטו השבית לי את הנשמה" זוהי אינה כותרת ראויה. בפעם הבאה אני פשוט אנעל. גדעון.
וואי איזה מבאס !
מאיפה אתה בארץ ?
שאם לא תוכל להגיע מישהו יאסוף אותך !
יש לך קודנית ???
איתורן ,סקיי לוק משהו בסיגנון ?
אולי כל הבעיה נובעת מזה !
חבר, קצת סימני פיסוק ותחביר נכונים לא יעזרו לרכב,
אבל יעזרו לקוראים
סידרו לי הבעיה והבעיה הייתה היא בגלגל שיניים למטה שמורכבת בחגורה טיימינג שיש בתוכה חריץ מין פין קטן שמונע הזזה ונשברה ואז החליפו לי גלגל שיניים במשומש.
וירדה את רמת הסחיבה לעומת מה שהיה סוחב טוב בקודמת,
למה זה? :( :( :(
או שהקוטר של הגלגל החדש לא מתאים או שזה פסיכולוגי אצלך !
איך זה שהפונטו תוקנה אצל מורשה פיאט?
אני מרגיש כאילו שזה מנוע 1100 וכל זה סיפור נראה מאוד מוזר
מה הבעיה בסחיבה?!
אז גדעון אתה מתכוון לעזור לי או לא?!
מישהווווווווווו?!??!?!??
לא, אני לא.
אני לא מהסיבה שאין לי מספיק ידע וניסיון לייעץ לך. בגלל זה אני לא מייעץ מפני שאני יכול ללא כוונה להרע את המצב.
צודק סליחה.
למומחים בשטח,אפשר לקבל עזרה?זה ממש די דחוף וזמן מתקצר מחר בשישי וסוגרים מוקדם.
תודה למי שעוזר
"הכוכב" לפי המלצה שלך!!! :)
בחירה נכונה, מוסך מצויין.
אגב, הצטערתי לשמוע על זה שנתקעת עם הרכב, אבל לפחות היית יחסית קרוב לבית והנזק לא היה גדול.
תודה גיא, אני עדיין ממתין לקבל עזרה בעיה במכני בעניין ירידת רמת הסחיבה...
מקווה שאקבל פתרונות או עצות טובות כמה שאפשר
ואם עד אז מחר אצטרך לחזור למוסך ולא יודע מה יהיה על זה שיגידו לי
אני בנואשות,רפילין,עמית,מישהו בבקשה?
ויין דיזל לא הבנתי את הבעיה שלך !
לפני כמה ימים הכול היה טוב ויפה !
פתאום נתקעת עם הרכב , אחר כך הלכת למוסך סידרת את הבעיה ,ועכשיו אתה מרגיש שהרכב יותר חלש ?![/u]
כן! לא סוחב טוב ! כמו שכתבתי בהודעה שהרגשתי כאילו שזה אני נוסע במנוע 1100 ולא את ה1250 כאמור וקשה לתת דוושה כוח למנוע בתאוצה וגם בסיבובי סרק נתתי גז והוא מחליש כאילו התעייף משו כזה.
בעת החלפת גלגל שיניים וככה סיפור הזה התחיל.
מה הבעיה הסחיבה בכלל?
אמממממממממ אולי אתה נוסע על 3 בוכנות ????
או שהתקינו לך גלגל לא מתאים !?
לא יודע מצב מנוע תקין ומחר אני יחזור למוסך ואהיה מה זה מעוצבן! :evil:
למישהו יודע שיואיל להסביר למה זה!
תגיד הטימינג השתחרר ונסעת בלעדו אולי ?? כמה מטרים ???
טוב שמעו חברה היום לא הספקתי להגיע ואיחרתי את המועד כי ישנתי שינה עמוקה, אז אני יאלץ להגיע ביום ראשון.
אז בהזדמנות טובה הזו, האם אפשר לקבל עזרה וזה די חשוב לי בנושא עדיין לפני שאגש למוסכניק.
מחכה לפתרונות או עצות לבעייתי, בבקשה
תודה.
מתי עשית טיפול 10 בפעם האחרונה?
בכל אופן לי זה קרה בשנה שעברה, הבעיה היתה שנסעתי על 3 בוכנות במקום 4, בגלל פלאג סתום.
השבוע היו לי בעיות הנעה קשות וחוסר סחיבה קלה אז נסעתי היום למוסך לניקוי פלאגים, לא תאמין איך הם היו.
אגב, לא החלפתי אותם בגלל שחודש הבא אני ממילא עושה טיפול 10 מלא והכנה לטסט ואז לטסט עצמו.
מצורפת התמונה של המוסך שהיית בו...
http://img516.imageshack.us/img516/1292/22854787yk5.jpg (http://imageshack.us)
תודה גיא על תגובה מהירה,כן זהו מוסכניק שלי,חח תמונה נחמדה :) ובקשר לבוכנות אני לא יודע והתנעה קלה אין שום בעיה בהתנעה.
איך אפשר לבדוק ולוודא או לאתר את הבעיה בסחיבה?
כשנוסעים על 3 צילינדרים האוטו מרגיש כמו טרקטור. רועד איטי וקשה.
יכול להיות שפיספסו לך שן או שתיים בטיימינג.
אהההה שן טיימנג זה קשור?יופי לפחות יש בזה משהו ואם צריך לכוון?
והאם כיוון שיניים בטיימנג יכול לייצב את שיפור משמעותית או משו?
נראה שאנו קרובים לזה...
עזרה ???? נותר לי זמן עד מחר לגשת למוסך. בבקשה??
מישהו???? :( :( :(
אולי הטיימינג לא הותקן נכון וזאת הבעיה המרכזית ויכול להיות שבגלל שהטיימינג לא מכוון הוא לא עובד ברצף נכון עם השסתומים !
(תקנו אותי אם אני טועה!
ישראל !
אני מניח שעשו עבודה טובה אצלך במוסך . אני מניח שהבעיה היא שפספסו שן בטיימינג . זו בעיה נפוצה גם אצלי במוסך טעו . תבדוק את התזמון .
תחזור אלי ...
עמית תודה אתה לא יודע עד כמה אתה משמח אותי! :)
אז מה להגיד להם?לבדוק את התזמון שהם טעו?
ועוד משהו??
אני בדקתי בעצמי . ואם לא שמת לב ארילו כבר העיר לך על הטיימינג . אם יש לך את הידע תבדוק לבד אם לא גש למוסך ותסביר להם את הבעיה ותגיד להם שיבדקו אם הכל מכוון כמו שצריך ותרמוז להם בעדינות ויבדקו אם הטיימינג מכוון טוב . כי בדרך כלל מוסכים לא מודים שהם טעו. ולא שמחים לשמוע שמיהוא אומר שהם טעו.
עמית
תודה רבה עמית עזרת לי מאוד !!
אוקי היום נסעתי למוסך אנשים מאוד חביבים והערתי להם על זה ומוסכניק לקח את הרכב סיבוב לבדיקה וטען שהכל בסדר גמור.
התעקשתי שיבדקו שטיימנג מכוון טוב וייתכן שפיספסתם שן בטיימנג כלשהו.
ואז פירקו והרימו את הפלסטיקה של הטיימנג וכיוונו את הסיבוב המנוע (לא טיימנג) על מנת לראות ולוודא שטיימנג מכוון טוב.
ואז בדקו וראו שטיימנג מכוון טוב מאוד ואפילו הראו לי (כזה אני לא מבין).
ואפילו הציע שאסע לסיבוב ליום אחד ואם משהו לא מסתדר ותחזור לפה.
מוסכניק היה מאוד הוגן.
לא מבין מה הבעיה בסחיבה, מבאס !! :(
חוצמזה, יש עוד משו שמפריע לתאוצה?
אפשרות אחרת היא פילטר דלק סתום.
אבל אם זה לא היה ככה לפני, אז עדיין אני חושב שצריך לחפש איפה שנגעו.
קצת קלוש אבל יתכן כי מתחו את הרצועות יותר מדי ?? תנסה להטות אותם ולראות אם אתה מצליח להטות אותם ל90 מעלות (שיטה של חובבנים לבדיקת מתיחות של רצועות ) . תבדוק את המרחק בין החיישן לגלגל תנופה אם אני לא טועה הוא אמור להיות במרחק של עד 2-3 מ"מ .
אני אהמר ואומר שאולי הרכיבו פולי של 1100 ? האם התזמון שונה ? יתכן אך זה כבר לא בידע שלי אולי ארילו יוכל לשפוך קצת אור על הנושא ???
עמית
אני לא יודע אם הרכיבו פולי בעל קוטר שונה, אבל אם זה היה ככה - אז הטיימינג מהר מאוד היה הולך לאיבוד. (יחס הסיבובים לא היה נשמר)
לגבי מתיחה חזקה מדי של הרצועה, זה יכול להיות. לא חשבתי על זה.
חיישן אכן במרחק 2 - 3 מ"מ כפי שזה נראה.
מה עושים ??? :( :(
לגבי מתיחה חזקה מדי של הרצועה, זה יכול להיות?
יש עוד אפשרות אחרת ???
כאשר אמרתי פולי שונה לא התכוונתי לגדול או קטן יותר . אלא לעובי השיניים בגלגל ותזמונם .
ישראל תתחיל לפרק ותבדוק . אין לך במקרה את הפולי הישן ?? (להשוות ).
עמית [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אני לא כזה מבין הכל ותוכל לבדוק אותה במפגש?
אתה מגיע לשמה?כן?ואני יביא גלגל שיניים ישן (לא יודע אם זה נקרא פולי) מה שנשבר והחליפו במוסך ואם זה יעזור?
ואני יעריך אותך מאוד.
ושוב תודה !
אני מוכן לנסות. ניפגש במפגש.
עמית
אני לא מבין..
זאת אומרת שהקייל של הגלגל שיניים נישבר ואתה ניסית להניע?
שהקייל (הםין הזה שכנראה דיברת עליו) נישבר יש חוסר תיזמון בין פולי של הראש לפולי של הבלוק..
יש לי הרגשה שהתעקמו פה שסטומים..
אולי אני טועה. כי לא בידיוק הבנתי..
דודי לא טעית, אבל במנועי פייר של פיאט לא נפגשים השסתומים עם הבוכנות במקרה שרצועת הטיימינג נקרעת / הולכת וכו'.
שוב חזרתי למוסכניק לפי הבקשת עמית ,והוא הוריד את המתיחה ברצועה (ככה אמר) וכשסיים ונסעתי וזה נשאר באותו המצב !
וגם אמרתי לו שחבר שלי שמע שיש רעש באלנטור ואז הוא אמר כן זה אלנטור לא טוב וזה עדיין פועל עדיף שתשאיר את זה ככה עד הבלאי.
ועוד משהו אולי אתם מכירים את התופעה שלוחצים על דוושה גז ומנוע מתאמץ
ומרגישים את גימגום טיפה טיפונת קיצר מנוע אין סחיבה וזה מה שחרא !
וזה מתחיל לשגע לי תמוח כולם עוקפים אותי בשניה כאילו אני נוסע בעגלה !
אני מרגיש שהמנוע לא מכוון טוב באיזשהוא.
מה עושים ?! :( :(
הבעיה עדיין בתוקף.... :(
עזרה ??? מישהו ??
ישראל תעשה ניסוי קטן ...
תנתק את המצבר ללילה ותחבר בבוקר ותעשה סיבוב .. תספר לי אם היה שינוי ..
עמית.
אממ.. ומה זה עושה משו? ובסדר אנסה מה שאמרת.
תודה לך [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] לבנתיים...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.