PDA

View Full Version : הכנת רכב למכירה ועוד כמה שאלות

om2
22-10-15, 00:47
שלום,
אנחנו עוברים לרכב אחר ואני נאלץ למכור את הפיאט פונטו 2006 שלי
רציתי להגיד שאני מאוד אוהב אותה
היא שימשה אותי נאמנות
וכמעט לא עשתה תקלות :)

כמה שאלות קטנות כדי שאני אוכל לעשות לה ישור קו בסיסי כדי לקבל עליה את המחיר הגבוהה ביותר
ראשית כל, אני רוצה לציין שאני מעדיף שלא להשקיע עוד כסף (מלבד שקלים בודדים) מתוך הבנה שהקונה יעדיף שאני אעשה לו הנחה של 2000 ש"ח מאשר שאביא לו חשבונית שלפני יומיים החלפתי משהו באוטו (וכמה כבר אפשר לשדרג ה2000 ש"ח)

ולכן אשמח לקבל את המלצותיכם מה כדאי ואיך (בעזרת ידע מכונאות בסיסי) לעשות לאוטו מלבד ניקוי חיצוני ופנימי.
אציין שהרכב לא טופל במוסך מורשה כך שאין שום היסטורית טיפולים

ועכשיו כמה שאלות:
1. יש לי בתוך המעבה מים מין בוצה חומה. (יש שם מיים מזוקקים בלי פארפלו) בעבר לקחתי את הרכב לניקוי רדיאטור אך זה לא עזר. כל הבוצה חזרה אחרי פחות מחודשיים. לא המשכתי לטפל כי הרכב לא עשה בעיות ולא רציתי להפר את ההרמוניה של הבלאי ( ככה אבא שלי קורה לזה)
האם לנקות אותה פשוט עם מברשת של בקבוקי תינוקות?

2. לפני חודשיים המצת הפסיק לעבוד, אני חושב שזה הפיוז. איפה הפיוז הזה נמצא בדיוק.

3. איך אני יכול לנקות בתוך מכסה המנוע. כמובן שאני לא מתכוון להשפריץ לשם מים ח"ו. אבל יש דרך טובה לעשות זאת? חשבתי לעבור עם מגבוני ניקוי על החלקים שהחוטים שלהם לא חשופים או מקסימום להוסיף למגבונים קצת אלכוהול. זה בסדר?

4. איך ניתן לחדש פנסים (הם יחסית בסדר, אבל קצת הצהיבו) בלי ערכות מיוחדות. שמעתי פעם על משחת שיניים, זה עובד?

אני חושב שזהו
אם אני אזכר בעוד משהו, אעדכן

אם יש לכם עוד טיפים, הערות והמלצות
אני אשמח לשמוע

תודה לכולם :)

DimitryBresler
22-10-15, 19:39
1. תנתק את המיכל עיבוי ומברשת אפשר גם לנסות גם עם אבקת סודה לשתייה מוריד הכול
ותעשה פלאש למערכת קירור עם חומר ואז תמלא מים מזוקקים 50 על 50 פארפלאו

2. הפיוז של המצת אמור להיות בצד של הנהג מצד שמאל למטה תוריד את הפלסטיק ותחפש או (ספר רכב ) או שפשוט
תעבור עם רק מודד או נורת ביקורת עליהם ותיראה עם זה פיוז או משו אחר אולי המצת אצמו

3. יש חומרים מיוחדים שמורידים לכלוכי שמן , ואחרי זה תעטוף בשקית נילון חלקים שאתה מפחד שהם אולי חשופים (צמות חשמל ) ותשטוף עם מים
מומלץ שהמנוע עובד עדיפות .....

4. חידוש פנסים עם נייר מים יורדים בדרגות ואז עם חומר

NIRG
22-10-15, 23:57
כול הבעיות שלך יש לי בדיוק ברכב שלי דבר ראשון אל תשתמש במשחת שיניים אני עשיתי את זה על פנס אחד והרסתי אותו לגמרי זה סתם חרטה יש כול מיני סרטונים ביוטיוב אני אכלתי אותה אז כידי מאוד שלא ולגבי המצת גם לי נשרף זה כמעט בטוח פיוז איפה הנהג למטה ולגבי המנוע רק שתדע שאני יום אחד עברתי על המנוע שלי כמו שאתה אומר אם מגבונים גמרתי חבילה שלמה ולקח ים זמן אבל יצא לי מנוע חדש חבל על הזמן בסוף היה שווה אבל רק אם יש לך הרבה סבלנות וכח אם אני יוכל אני יעלה לך את התמונות של המנוע אך הוא יצא חדש ואת הפנס אך הוא נראה על הפנים .
בהצלחה מקווה שעזרתי .