PDA

View Full Version : תקלה ממש מוזרה.

efiedri
05-08-15, 09:23
שלום לכולם,

יש לי פיאט פונטו ספייס שנת 2006 .

ויש לי תקלה ממש ממוזרה שמתי לב שבשבועיים האחרונים אורות החניה דולקים ברכב גם מבלי לסובב את הידית של האורות.

עכשיו לדעתי התקלה הזאת התחילה כאשר עזרתי לחבר להניע את הרכב שלו עם כבלים.

בנוסף עליתי על זה שכאשר אני מדליק את הרדיו האורות נדלקים וכאשר הרדיו כבוי אז האורות כבים ?!

יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות ?

בנוסף השארתי את האוטו בלי תזוזה לשלושה ימים ונגמר לי המצבר בלי שיהיה דלוק כלום יכול להיות שהמצבר נגמר בגלל הבעיה הזאת ?

*** את הרדיו התקנתי לפני כשנה אז לא נראה לי שזאת הבעיה אבל ....

תודה מראש לעוזרים

yair791
05-08-15, 09:52
נשמע שיש לך קצר איפו שהוא אני חושב שעדיף שתיגש לחשמלאי

davidmzr
05-08-15, 09:58
נישמע כמו ממסר תפוס. פתח את הכיסוי של הפיוזים בתוך הרכב הדליק את הרדיו. הכה קלות עם מברג הפוך על הממסרים. כל פעם על ממסר אחר (לא על כולם ברצף) ובדוק אם אור החניה התנתק.
אם התנתק החליף ממסר.
כן, יכול להיות שהמצבר נגמר בגלל הבעיה הזאת.
דוד.

efiedri
05-08-15, 10:26
דוד,

ניסיתי לדפוק על הממסרים בתיבת הפיוזים אך המצב לא השתנה והאורות המשיכו לדלוק.

האם לדעתך בכל זאת כדאי אולי להחליף את הממסרים ששולטים על אורות הרכב ?

אפי

yair791
05-08-15, 10:39
זה חלק לא יקר

efiedri
05-08-15, 12:17
מישהו יודע איזה ממסר שייך לאורות החניה ?

רפי לין
05-08-15, 15:18
יש לי את שרטוטי החשמל של פונטו ספייס משנת 2002 ואיני חושב שמע' החשמל השתנתה מאז בדגם שלך.
במכוניות המודרניות צריך להיזהר מביצוע כל מיני פעולות שהיו פעם פשוטות ברכב (כגון הנעה בכבלי עזר, התקנות חשמליות שונות ועוד).
בפונטו ספייס אין כלל ממסר לאורות החנייה (אז אל תדפוק סתם על ממסרים).
ידית האורות, מוציאה אות + לפעלה אל מחשב המרכב (המחשב המרכזי ברכב) והוא מוציא ממנו זרם מ 5 נקודות שונות אל שני פנסי החזית, 2 הפנסים האחוריים ותאורת לוחית הזהוי.
הדגשה: לפי הזכור לי, במתג ההצתה יש נצרה קטנה (מוקפת באדום בתחתית המתג שבתמונה) שלחיצה עליה מאפשרת עוד סבוב קטן למצב כיבוי נוסף המדליק את אורות החנייה, למקרה החניית הרכב בכביש. אם הנצרה תקועה במצב לחוץ, אז בכיבוי מנוע מתג ההצתה מסתובב יותר מדי וידלקו אורות החנייה (ובעקבות זאת המצבר יפרק).
בדוק זאת ונא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.
אם אורות החנייה נדלקים מעצמם כשהמנוע פועל והרדיו דלוק, אז הבעיה אינה ממתג ההצתה ועצתי לך לגשת למוסך מורשה היבואן (http://www.fiat.co.il/default.asp?catid=%7B32CE1D0B-1897-477B-B397-0CA3453F629E%7D), באזורך.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

davidmzr
05-08-15, 19:20
דוד,

ניסיתי לדפוק על הממסרים בתיבת הפיוזים אך המצב לא השתנה והאורות המשיכו לדלוק.

האם לדעתך בכל זאת כדאי אולי להחליף את הממסרים ששולטים על אורות הרכב ?

אפי
אם התגובה של רפי לא עזרה ביחס לנצרה הקטנה במתג ההצתה, נסה לשלוף ממסרים אחד אחד, ובדוק באותו צורה כמו שכתבתי ביחס לדפיקות עם המברג.
לאורות דרך יש ממסר. ויש להם קשר עם הפנסים מאחור. ייתכן שדרך שם הוא מעביר פלוס או מינוס לאורות החניה.
בדוק ועדכן.
דוד.

efiedri
06-08-15, 12:10
טוב אז ככה,

קודם כל תודה רפי ודוד על התשובות.

רפי עוד לפני שרשמתי את הפניה שוטטתי ברשת ומצאתי את התרשימים שלך ובאמת ראיתי שלאורות החניה אין ממסר אבל בכל זאת דפקתי על הממסרים וגם הוצאתי את הממסרים הקשורים לאורות הגבוהים והנמוכים אבל הדבר לא עזר.

כמו כן בדקתי את עניין הנצרה ובדקתי שהיא לא נתפסה או משהו כזה אבל היא עובדת יפה והדבר גם לא פתר את הנושא.

הבוקר שוב נאלצתי להניע עם כבלים ופניתי לחשמלאי ליד מקום העבודה שלי שבדק את המצבר ואמר שהוא גמור ואפילו לא ידע כיצד לגשת לבעיה שלי עם הרדיו והאורות חניה אך הוא מסר לי כי יכול להיות שהבעיה נובעת מכך שהמצבר לא תקין ועדיף שאני יחליף את המצבר ואראה אם הבעיה נפתרת ובמידה ולא אז הוא יבדוק ממה נובעת הבעיה וכדי מאוד שאני יחליף את המצבר על מנת שלא יגרם נזק נוסף מההנעות עם הכבלים.

שמעתי להצעתו והחלפתי את המצבר מהפחד באמת שלא יגרם לי נזק נוסף והדבר כמובן שלא פתר את הבעיה.

אני יקפוץ מחר לחשמלאי אחר כהקודם לא נראה לי , ד"א יש למישהו המלצה לחשמלאי מומלץ באזור חיפה והקריות אפילו עכו (עדיפות לקריות).

*** יש למישהו רעיון נוסף לפני שאני הולך לחשמלאי ?

yair068
06-08-15, 17:01
מישהו פה רמז על מחשב רכב ?
תנסה לעשות ריסט למחשב ע"י ההוצאת קוטב המינוס מהמצבר וחיבור לפלוס (מקצר מה שנקרא)
המתן כמה דקות חבר את הקוטב ואז תבדוק
כמובן שהוצא מפתח מהסויץ

efiedri
07-08-15, 19:31
אז הלכתי לכמה מוסכים מורשים של פיאט שאמרו שזה עבודה מורכבת וכולי (בלבולי מוח) ושאין להם זמן ביום שישי לבדוק .
עד שלבסוף ראיתי שבתגובה של רפי ליין יש לינק למוסכים מומלצים והלכתי לחשמלאי בשם טכנו אור בקרית חיים שפתר לי את הבעיה בדקה וחצי !
פשוט היה חוט שהשתחרר מהרדיו דיסק וגרם לקצר בכל פעם שהדלקנו אותו.
לקח 100₪ וזה לדעתי מחיר ממש הוגן !
רק בגלל זה אני לא אוהב ללכת למוסכים מורשים.
בכל אופן תודה לכל מי שניסה לעזור ושיהיה שבת שלום