View Full Version : סיבוב ברכב למכירה, או פסיכולוגיה של קונים.
ברשותי סוזוקי סוויפט מודל 2002 במצב הכי טוב שיש. ממש לשים דלק ולנסוע אין מה לתקן.
לפני שבוע קניתי ג'יפ ופרסמתי את הסוזוקי למכירה.
בא קונה מהצפון עם חברתו וביקשו לעשות סיבוב.
בדרך שאל, "למה אתה מוכר " (אין שאלה שמדליקה אותי יותר מזאת. :) ) "בא לי" עניתי.
התחיל בינינו ויכוח, האם השאלה רלוונטית למצב הרכב או לא.
הקונה השני שאל את אותה השאלה. "קח מס' תשובות, תבחר לך איזו שמתאימה לך" עניתי.
"אני מתגרש, קיבלתי רכב מהעבודה, אני נוסע לחו"ל, קניתי רכב גדול יותר, קיבלתי שלילת רישיון."
השלישי שאל לאיזה מרחק הכי גדול נסעת עם הרכב. "בעליות או בירידות" עניתי.
לא קנו, נראה שהקונים חושבים שהם מענישים אותי. לאף אחד לא היו טענות על הרכב, נראה שנעלבו ממה שאמרתי.
הקונה הרביעי בדרך אני ממתין לו. הבן אמר לי שלא אענה בצורה כזאת. אמרתי לו שכן אענה
משום שהשאלות הללו מרגיזות אותי, ואין להם קשר למצב הרכב.
והשאלה היא, איך אפשר למנוע מקונים לעשות סיבוב ברכב ?. נימאס לי שכל אחד ינהג ברכב. :)
דוד.
לומר להם שהרכב הוא לא פרוצה ושאי אפשר לעשות סיבוב מבלי לשלם :D.
בהצלחה דוד
הקונה הרביעי צלצל ואמר שאין לו אפשרות להגיע. ביקש שאבוא אליו לאשקלון, כדי שיראה את הרכב. אני קונה רציני אמר.
יש לי טראומה שלא שכחתי מלפני כ-30 שנה. הייתה ברשותי קורטינה 1.6 אוטומט עם שנה טסט, רכב יפה בלי סריטה עליו. בזמנו הרכב היה להיט.
צלצלה אלי בחורה ואמרה שהיא אם חד הורית עם תינוק , ואינה יכולה להגיע אליי. הכסף מוכן בבית במזומן, רק שאבוא לפ"ת נעביר בעלות. היא תחזיר אותי לרחובות. נסעתי וכשהגעתי יצא בחור עם שיער כמו של מתושלח, ספר לי כסף 30% פחות ממה שסיכמנו. לשאלתי ענה, "אם האוטו היה בסדר, לא היית בא עד פ"ת".
רגע אמרתי לו, נכנסתי לרכב ונסעתי בלי לומר שלום.
מה לעשות שיש גם קונים כאלה.
האמת שהתאהבתי בסוזוקי, ואין לי חשק גדול למכור אותו. אבל הבן לוחץ, הוא רוצה שנעביר את הביטוח לג'יפ וניקח את הכלבים בשבתות לטיול. :)
דוד.
יש הרבה קשקשנים שמחפשים מכוניות זה בעיה ואם הוא באמת היה רציני הוא היה מציע לך תמורה בעד הטירחה
אני בעצמי מחפש לקנות רכב אחר אך השוק מלא בזבל זה לא יאמן
גם אם היה מציע לי תמורה, לא הייתי נוסע.
מה קרה, איזה רכב אתה מחפש לקנות. לא מספיק לך שניים ?. :)
דוד.
לצערי כניראה אין ברירה אלא לשחק קצת את המשחק שלהם.
הקונה יעדיף לקנות רכב במצב בינוני אבל עם מוכר חייכן שיספר
שהאוטו מעולה וכמה הוא מצטער למכור אותו, אבל הוא חייב למכור כי הוא עובר לחו"ל,
מאשר לקנות מאדם שאומר "זה האוטו, אין תקלות. רוצה? תקנה. לא רוצה או שיש
לך שאלות מיותרות? סע לשלום ואל תבלבל לי את המוח".
לגבי סיבוב - תחליט לפי איך שניראה לך הקונה. אם לא ניראה לך רציני במיוחד, סע איתו
לסיבוב כשאתה או הבן שלך נוהגים. אם זה לא מספק אותו, תציע לו לגשת למכון בדיקה מוסמך,
שם יבחן וינהג ברכב בוחן מוסמך.
אם תנהג כפי המצופה ממך, תחסוך לעצמך זמן ועצבים:
"למה אתה מוכר?" - הפתיעו אותי וקנו לי ג'יפ, הנה הוא חונה פה בצד / בא לי להתקדם
לרכב חדש יותר.
"לאיזה מרחק הכי גדול נסעת עם הרכב?" - אני נוסע איתו לכל מקום שיש לי צורך, זה הרכב
העיקרי שלי, אני לא מגביל את עצמי ומבחינתי הרכב תקין ולכן יכול להגיע לכל מקום.
בהצלחה במכירה :-)
אם תנהג כפי המצופה ממך, תחסוך לעצמך זמן ועצבים:
"למה אתה מוכר?" - הפתיעו אותי וקנו לי ג'יפ, הנה הוא חונה פה בצד / בא לי להתקדם
לרכב חדש יותר.
עם הקטע של "למה אתה מוכר" אני לא מסכים איתך.
ראשית, הג'יפ הוא לא רכב חדש יותר מבחינת שנתון. :)
שנית, אני רואה בשאלה הנ"ל, חקירה והתערבות בחיי הפרטיים, וזה לא מעניינו של הקונה.
כפי שאומר הפתגם, "אל תשאל שטויות, לא יענו לך שקרים". שהרי כל תשובה שאתן, הוא לא יבדוק אותה. אז למה שיקשקש סתם ?.
דוד.
השאלה למה אתה מכור שהקונה כל הזמן שואל זה שאלה שנישאלת מתמימות של הקונה או מתקווה שהמוכר ישתף אותו עד כמה הרכב גרוע
גם לי עדין יש את ההרגל המגונה לשאול לפעמים למה? למרות שאני יודע שזו שאלה טיפשית לגמרי
אבל רק בשביל לעשות לך טוב על הלב אני אשאל אותך למה אתה מוכר :D
עשיתי סיבוב בבלנו של האישה אחרי שהחלפתי את המיסבים ומשולשים והכל פיקס תודה על העזרה
דוד מה אתה מוכר רכב ראשון
עמך עם דפוק תמיד מחפש את הדשא של השכן
עכשיו אם תגיד לו שהדשא מעצבן אותי ושותה הרבה מים הוא יקנה
ואם תגיד לו הדשא מצוין הוא יקנה אבל הוא לא יודע שהדשא חולה
ויש כאלה שנהנים שדופקים אותם כי מספרים להם סיפור יפה
כמו שאמר מעליי תגיד קיבלתי את הגיפ ואין לי צורך בו
עם הקטע של "למה אתה מוכר" אני לא מסכים איתך.
ראשית, הג'יפ הוא לא רכב חדש יותר מבחינת שנתון. :)
שנית, אני רואה בשאלה הנ"ל, חקירה והתערבות בחיי הפרטיים, וזה לא מעניינו של הקונה.
כפי שאומר הפתגם, "אל תשאל שטויות, לא יענו לך שקרים". שהרי כל תשובה שאתן, הוא לא יבדוק אותה. אז למה שיקשקש סתם ?.
דוד.
זה שהג'יפ לא יותר חדש - אז מה?
אני מבין את צורת החשיבה שלך ואפילו די מסכים איתה - עם זאת, השאלות האלו הפכו
כבר לנוהל - למרות שכולם יודעים בערך מה התשובה ומה היא שווה.
אל תקח את זה באופן אישי - מה גם שלמיטב הבנתי אין לך מה להסתיר לגבי הרכב.
כפי שאתה רואה, אפילו יאיר, שקנה יותר מרכב אחד ומבין שהשאלות האלו לא באמת נותנות משהו,
שואל אותן מתוך הרגל.
כמו שאמר מעליי תגיד קיבלתי את הגיפ ואין לי צורך בו
לא אגיד. זה לא עניינו. :)
אני שואל בפעם שנייה, מה עשית עם הפונטו שלך ?. :)
זה שהג'יפ לא יותר חדש - אז מה?
כפי שאתה רואה, אפילו יאיר, שקנה יותר מרכב אחד ומבין שהשאלות האלו לא באמת נותנות משהו,
ברוב הקניות ומכירות שיאיר עשה, הייתי איתו. אף פעם לא שמעתי ששאל את המוכר, "למה אתה מוכר". אם הייתי שומע, הייתי עונה לו במקום המוכר,"יאיר זה לא עניינך". :)
התגובה שלי ביחס לג'יפ הייתה משום שכתבת, "בא לי להתקדם לרכב חדש יותר".
אאמץ את מה שכתבת, "סע איתו לסיבוב כשאתה או הבן שלך נוהגים. אם זה לא מספק אותו, תציע לו לגשת למכון בדיקה מוסמך, שם יבחן וינהג ברכב בוחן מוסמך".
אני חושב שזה לא ימצא חן בעיניו, והוא לא יקנה. אז שלא יקנה.
דוד.
נכון שהיתה איתי בחלק מקניות הרכבים איך לבכולם:) וכשאני הולך איתך אני נותן לך לדבר כי זה פשוט לראות אומן בפעולה
כשאדם בא לקנות רכב קטן זה לרוב רכב שני במשפחה ככה שרמת השטויות שיוצאות מהפה גבוהה וההטיתלבטות לא קטנה הישראלי הממוצא לא רוצה לצאת פרייר
הפונטו טופלה בעזרתך והוחלף האלטרנטור
כרגע לא כדאי לי לעשות טסט ובסוף השנה עוד טסט
ישנה עוד בעיה שיוצא מים מהאגזוז או בגלל שהוא עומד או שאטם ראש התייבש
ונראה שחסר מים במיכל הרדיאטור
בסוף השנה נקבל החלטות אם כדאי לעשות משהו
אם תרצה לעשות טסט בעוד חצי שנה, תשלם אגרה 3000 ₪. משום שאין לך טסט כבר שנה וחצי.
אם תעשה היום תשלם רק 2000 ₪ והבן שלך ייסע עוד חצי שנה על אגרה שבמילא תשלם עבורה בסוף השנה. חבל שלא הקפאת את הרישיון.
ביחס לראש תן למנוע לעבוד כחצי שעה יכול להיות שהאגזוז מלא מים. לא יעזור, נסה לחזק אותו עם טורק למידה. לא יעזור, יש להוריד ראש לטפל גם במחזירי השמן, הטיימינג ובברקסים.
לא יודע אם מבחינה כלכלית כדאי להיכנס לעסק הזה ברכב 98. השיקול שלך. ומה עם הבן שיחכה עוד חצי שנה ללא רכב ?.
לדעתי תעיף אותו, וקנה לבן רכב אחר.
דוד.
את הרשיון הקפאתי מתחילת השנה כך שאם אני מחדש אותו אני משלם שני טסטים ונוסע שנה שלמה
עכשיו יש לי סימפטיה לרכב והוא יפה
גם אישתי אומרת להעיף לי אין לב
למכור אני לא מקבל כלום אז אני אשמור אותו ומדי פעם אלטף אותו
ככה זה בפיאט הם אוהבים ליטופיםאחרת הם עושים שביתה איטלקית
אני די מסכים איתך, גם אני התחלתי להתאהב בסוויפט. וקשה לי למכור אותו.
לגבי מכירת הסוויפט. הקונה החמישי צריך להגיע היום. בחור מבני המיעוטים ממזרח י"ם.
יש רק בעיה קטנה. כאשר פרסמנו את הרכב למכירה, הבן כתב מחיר הכי נמוך שיש ביד 2.
הבחור צלצל כבר אז ולא בא. אתמול אמר שיבוא היום ב-100% לקנות.
לא שאל שאלות מיותרות ולא זיבל את המוח.
אלא מה, לאחר שהקונים זיבלו, אמרתי לבן שירים את המחיר במודעה ב-2000 ש"ח. משום שאנשים חושבים שאם המחיר זול משהו לא בסדר עם הרכב. תתפלאו שיותר אנשים צלצלו. לך תבין פסיכולוגיה של קונים.
הבעיה היא שהבחור סיכם עם הבן לפי המחיר הקודם. כנראה ראה את המחיר החדש וצלצל.
סוכם שיבוא וייקח במחיר הישן.
עדכון בהמשך.
דוד.
אפשר לחשוב אתה מוכר מאזדה ב-70000 ש"ח
אם אני או אתה מוכרים זה פיצוחים לשבת
אז עכשיו נכנסתי לראש מי שרוצה יקנה או שלא יקנה
שבת שלום ד"ש לבלה
רק תידאג שהרכב יעמוד בחוץ ולא בפנים כשהערבי יבוא ועדיף ככה עם כל קונה זה יחסוך לך זיבולים
ואם אחד הקונים יזבל תמוח על איפו הרכב מטופל אני מאמין שאתה תשתיק אותו יפה :D
השאלה לא באמת באה מרצון לדעת למה הרכב נמכר,
הכיוון הוא יותר לקבל רושם ראשוני מהמוכר,אדם חסר סבלנות ורצון לשתף פעולה,
כנראה יבריח את הקונה,כמו במקרה שלך,תהיה שקוף ,תגיד את מה שיש ויהיה בסדר.
את הבדיקה אם הרכב טוב או לא אני כבר אראה לפי חשבוניות ובדיקה של הרכב במוסך\מכון לפי בחירתי,מי שמתקמצן על בדיקה וקונה לפי הרושם שיאכל את החצץ במידה והרכב במצב לא טוב..
כאשר חיפשתי לקנות את הפונטו שלי התקשרתי למוכר פוטנציאלי מיד2 והתחלתי לברר פרטים על הרכב ,אחרי מספר שאלות איבד סבלנות ואמר לי "מה אתה רוצה ממני כולה פונטו",פה השיחה נגמרה,אני לא מוכן לבזבז זמן וכסף על לראות רכב לימון מי שלא יהיה רציני בטלפון וישאיר רושם רע פנים מול פנים לא אבצע עסקה מולו.
גם אם הרכב מעולה,פשוט לא אגיע לשלב הבדיקה,במקרה שהרכב מושלם ההפסד הוא של שני הצדדים.
כאשר תרצה למכור את האוטו שלך, ותקבל 6-10 צלצולים עם כל השאלות הלא רלוונטיות, ו- 2-3 קונים שיגיעו אליך וימשיכו לזבל, ועוד כמה שקובעים שעה לבוא ולא באים בכלל, וכמה סוחרים שמתקשרים ורוצים לקנות בסכום זעום, אז תבין למה המוכר שהתקשרת אליו מיד 2 היה חסר סבלנות. מה חשבת שהענשת אותו והוא לא ימכור את הרכב ?.
כתבת: "הכיוון הוא יותר לקבל רושם ראשוני מהמוכר" שהקונה לא יקבל רושם עליי, אלא על הרכב.
משום שאני לא מועמד להתחתן עם אחותו. :)
"ההפסד הוא של שני הצדדים." לא חושב כך, זכור "שלכול סיר יש מכסה". לא רק הקונים "מסננים" את המוכרים,. גם המוכרים שיש להם ניסיון, יודעים "לסנן" את הקונים, כדי לחסוך זמן ובלבול מוח.
אז שכול אחד ינהג לפי הבנתו.
ביחס לסוויפט. ביום שישי הגיעו שני בניי מיעוטים ממזרח י"ם , הדבר הראשון שבדקו היה, מספרי המנוע והשילדה לפי הרישיון. טרם נתקלתי בקונה שבדק זאת.
כאשר ביקשו לעשות סיבוב, אמרתי שאני אנהג. לא הסכימו ולא קנו.
דוד.
מעניין, באו מירושלים עד לרחובות ולא קנו רק בגלל הנסיעת מבחן... גם אני במקומך
לא הייתי מאפשר להם לנהוג ברכב.
הצעת להם לגשת למכון בדיקה, שם ינהג בוחן רכב?
אני די מסכים עם nuker, מוכר שלשאלה טכנית על מצב האוטו
עונה "מה אתה רוצה, זאת כולה פונטו" כניראה התייחס כך לאוטו
וטיפל (או יותר נכון לא טיפל) בו בהתאם.
לא הצעתי להם לגשת למכון בדיקה, שם ינהג בוחן רכב.
משום שהשעה הייתה 12 בצהריים (יום שישי) ועוד מעת עשויים היו לסגור את הדואר.
בניי הדודים בפרט וגם קונים יהודים, לא לוקחים רכב בסכום של כמעט חצי מחירון לבדיקה במכון.
אף אחד מהקונים לא ביקש זאת.
המוכר שכך ענה ל-Nuker, כנראה גם עבר את מה שכתבתי בתגובה הקודמת ונימאס לו.
אני לא רואה קשר בין התשובה שקיבל בטלפון לבין מצב הרכב. זה כמו לראות בן אדם שהולך כל היום עם בגדיי עבודה מלוכלכים, ולגזור מכך שגם ביתו מבולגן ומלוכלך. אי אפשר לגזור מכך את מצב הרכב. שהרי המטרה היא לקנות רכב במצב טוב.
צריך לנסוע ולבדוק את הרכב, במקום לקשקש בטלפון, ולהסיק מסקנות שגויות.
כך נהגנו yair791 ואני. כשנסענו יחד מס' פעמים לקנות רכבים. :)
דוד.
ברור שהם לא ייקחו את האוטו למכון בדיקה, אך עצם זה שאתה מציע
מראה על כך שאתה מסרב לבקשתם לנהוג לא מטעמים של ניסיון להסתיר
דבר מה, אלא מתוך העקרון שלך שאינך מאפשר לאחרים לנהוג ברכבך (דבר
שאף עלול להטיב את הרושם בפני הקונה).
במקרה הבחור בטלפון היה גם סוחר רכב ,אבל לא משנה,
לא מעניין אותי שאחרים עושים למוכר כאב ראש,זאת לא בעיה שלי,
מי שיהיה רציני בטלפון יקבל תשובות רצניות,יתרה מזאת מי שישקיע מזמנו לראות את הרכב יקבל יחס ראוי,אני לא רואה סיבה לא לתת למוכר לנהוג ברכב סה"כ מדובר ברכב זקן ולא חדש מהחברה,יש דברים שאפשר להרגיש רק בתפעול כמו רעידות בהגה,קלאץ' והעברת הילוכים.
דוד, זה שבסוף הרכב יימכר אין ספק,אך אותו בחור שהגיע ולא היית כ"כ אדיב כלפיו יכל לקנות את הרכב,במקום זה אתה ממשיך להיות תקוע עם הרכב וממשיך לקבל טלפונים מאנשים לא רציניים ומחפשי מציאות והתסכול במכירת הרכב ממשיך.
זה כמו שמישהו עצבן אותך ואתה מפנה את העצבים כלפי אדם אחר.
ואני מאמין שכאשר אחליט למכור זה יהיה ממש לא קל,במיוחד שהשוק מוצף בפונטואים,
מנגד גם תהליך הקנייה היה זוועתי, מתוך טלפונים לכ+30 מודעות 7 ענו מתוכם 3 סוחרי רכב ואחד פרטי שלא סגור על עצמו,עוד בעל פונטו שחוטה שבזבז לי זמן,הפונטו הראשונה שראיתי הייתה בסדר אך רציתי לראות רכבים נוספים והיא נרכשה ע"י מישהו אחר (שדרך אגב למוכר היו כ 5 קונים פוטנציאליים בהמתנה שאחד מהם בסוף רכש את הרכב) בסוף עקב לחץ בזמן התפשרתי וקניתי פונטו במצב לא רע אך לא מושלם יחסית.:roll:
"הפונטו הראשונה שראיתי הייתה בסדר אך רציתי לראות רכבים נוספים והיא נרכשה ע"י מישהו אחר".
זה בדיוק מה שאמרתי לקונה. שמרוב חיפושים יקנה את הרעה מביניהם.
אני לא תקוע עם הרכב. אפילו לא שטפתי אותו בטרם פרסום ההודעה. פשוט אני לא סגור על המכירה. אולי בתת מודע אני רוצה להראות לבן שאין קונים. לכן אני מרשה לעצמי לא להיות אדיב "לא היית כ"כ אדיב כלפיו".
יאיר, אני עוד אתחשבן איתך :) נתת לי לעבוד יומיים לבד על הספייס של החבר הסטודנט של עידן.
ביצעתי: ברקס כללי,צלחות, רפידות, החלפת שמן ברקס, שמן מנוע , מסנן שמן, מסנן אוויר, מסנן מזגן, אטם מכסה שסתומים, פלגים דנסו, ניקוי בית מצערת.
שטיפה מעבה בחומר מיוחד, שטיפת מנוע., למחרת כבלי הצתה אמריקאי וצינור נשם מקורי שהוזמן. בדיקת רעש בקפיצים אחוריים. התברר שהברגים של הבולמים היו משוחררים. הוא ביקש שאחליף גם בולמים אחוריים, מזל ששכחתי לקנות אותם עם רשימת החלקים.
מזגן: וקום מס' פעמים, גז, שמן, חומר, בדיקת טמפ' עם טרמומטר.
מאחר ובבדיקת סקנר לא התגלתה דליפה במזגן אבל לא היה גז, נאלצתי להחדיר גם חומר נגד דליפות.
סביר להניח שיש דליפה מהמאייד. נקווה שהחומר יסתום אותה. תבוא בעוד שבועיים לבדיקת לחצים. אמרתי לו.
עד שהחומר ירוץ במערכת, תיתכן דליפה קטנה, נבדוק לחץ ובמידת הצורך נוסיף גז חינם, אמרתי.
בנוסף לפירוק והרכבה של כל החלקים, הוספת ברגים במסנן אוויר ובמכסה נועל מסנן, תיקון הברגה בבית מסנן אוויר, תיקון זרימת אוויר לנוסע, ניקוי בית מצערת, שימון בולג'נט שמאלי.
בשלב מסוים צלצלתי אליו ואמרתי שאני לא ממשיך בעבודה, עד שיבוא ויראה מה צריך לעשות.
יש אנשים שבזמן העבודה "יושבים על הראש" ויש כאלה שלא באים בכלל לראות.
אין בעיה בתפקוד המנוע, סתם רציתי לבצע בדיקת מחשב, אבל המתאם במחשב הבדיקה החדש שלי, לא התאים לספייס 2002 ועייפתי לחבר דרך המחשב הנייד.
עשינו יחד נסיעת מבחן, היה מרוצה. אמר שישלח לי הרבה חברים שלו. ביקשתי שלא.
אגב, ולאדי ביקש לחזור ולטפל אצלנו, לאחר שכשנה שלא בא. אמר שהוא לא כועס עליך.
יאיר, עזוב אותך מלגור בנתניה, בוא לגור ברחובות. :)
דוד.
אתה יכול לבוא בטענות רק כלפי עצמך שלא קראת לי לבוא :)
יאיר, היום היה אצלי m1011409 לבדיקת המזגן והוספת גז. "על הדרך" חיברנו גם את מחשב הבדיקה, לא התחבר. וגם המחבר הלבן שהביא לא התחבר לנייד בבלוטוס, לא אצלו ולא בסוויפט. הספייס שלו מודל 2001.
מרק נסע ברכב שהמזגן מוציא אוויר קר 17 מעלות בבדיקת טרמומטר. מה שמעניין שלא רק הוא, אמר לי שיש לו קירור, אלא רק יש רעש של רישרוש. לאחר הוספת גז והחלפת מסנן אוויר, ירד באלפיים סל"ד ל-6 מעלות, ובסיבובי סרק 7.5 מעלות.
לפחות הודה שצדקתי בבעיה שיש לו, הרכב מעלה לבד טורים לסירוגין. החליף ים חלקים ושלוש פעמים בית מצערת לפי עצת המוסך והבעיה עדיין קיימת.
מההתחלה קבעתי בנחרצות שהבעיה אינה בבית המצערת. היום אמר שקרא באינטרנט הודעה של משתמש, שצריך להחליף את צמת הרכב. שללתי גם פתרון זה.
ראה איך נראה הג'יפ לאחר ישור קו רציני, מזגן, גג, ג'נטים, ברקסים(למרות שעבר טסט) ועוד...
גם הנוסע באלו עבר ישור קו יבוא איתנו. הוא מחכה לך. תביא לו עצמות. :)
מהיום יש ביטוח לג'יפ. עשינו חדש ולא ביטלנו את הביטוח של הסוויפט.
הג'יפ מוכן לנסיעה לתאנים בהרים. תכין קרטונים. תגיד לשני שתתאזר בסבלנות התאנים יגיעו. :)
דוד.
אכן, המזגן מקרר הרבה יותר טוב כעת :-) .
לגבי הטורים - הוחלף חיישן טמפרטורה, לאחר מכן התקלה לא חזרה במשך תקופה
ואז שבה. בינתיים כבר מעל לחודש שהדבר לא חזר על עצמו.
דוד, שוב תודה על הסיוע והאירוח :-) .
מארק ברשותך אספר, איך לא בודקים אם המזגן מקרר כראוי. :)
אמרת שבדקת את הקירור לפי השוואה בין סירקול האוויר ללא הפעלת המזגן, לבין הפעלתו ומכך הסקת שהקירור בסדר. נוכחת לאחר שבדקנו שקירר רק עד ל-17 מעלות כאשר הטמפ' הייתה בחוץ מעל 30 מעלות. בטמפ' הנ"ל, בודי הרכב בשמש הוא הרבה יותר חם כ-35-38 מעלות. במצב זה ייקח לך כפול ויותר זמן לקרר ובנסיעות קצרות יחסית, לא יספיק לקרר.
הדבר דומה למילוי חבית עם צינור מים. כשהזרם (קרי הקירור) יהיה חלש יותר, החבית תתמלא ביותר זמן.
סיפרתי לך מה אני עושה בסתיו לבעליי רכב שטוענים לאחר תיקון, שאין מספיק קירור.
בסתיו החלפתי למישהו בסובארו 1.6 מדחס ומייבש חדשים, הבחור טען שמשהו לא בסדר, כי אין מספיק קירור, למרות שהטרמומטר הצביע על 6 מעלות.
כדי להסביר לו שהוא טועה, שפכתי על גב ידו מים פושרים בטמפ' של כ-30 מעלות, וכשבדק שוב, הבין.
למעשה הגדלתי את ההפרש בין טמפ' כף ידו, לטמפ' האוויר הקר.
לא מבין למה אתמול לא הצלחנו להתחבר לרכב שלך ולסוויפט. ניסתי היום וכן התחבר לסוויפט.
ראה תמונה.
דוד.
נכון, אבל כפי ששיערתי - המזגן אכן עבד. אתה צודק בכך שהמזגן
היה רחוק מתפוקה אידאלית, דבר שנגרם (לפי בדיקתך) מחוסר בגז.
כלומר, לא לגמרי טעיתי בהשערה שלי (כי כן היה קירור כלשהו מהמזגן,
כלומר הוא לא רק דחף אוויר כמאוורר) ;-) .
הצלחת להתחבר לסוויפט עם המתאם של אנג'י?
נכון לא טעית בהשערה שלך, אבל בשבילי זה לא נקרא "המזגן מקרר" :)
לא ניסתי להתחבר לסוויפט עם המתאם של אנג'י. בשעה הקרובה אנסה להיכנס גם לטורק
ואעדכן.
דוד.
זכור לי שהצלחנו להיתחבר לסוויפט עם תוכנת הטורק עם המתאם הכחול
דוד לא שכחתי את מה שביקשת ממני לבדוק לגבי המתאם היתי עשוק בבית אני מאמין שמחר בערב אתפנה לבדוק את הנושא
כשמיתחברים לרכב דרך מתאם אל חוטי לוקח לטלפון זמן עד שהוא מיתחבר למתאם אז תן לזה דקה שתים עם הסוויץ דלוק והבו טות' דלוק זה אמור להיתחבר
נכון עם המתאם הכחול ותוכנת הטורק הצלחנו בעבר להתחבר. חיפשתי ולא מצאתי אותו. לא יודע לאן נעלם.
לא הצלחתי להתחבר לסוויפט עם המתאם הלבן של אנג'י בשתי התוכנות. זה מה שקיבלתי ולא המשיך במשך 10 דקות.
מארק נראה לי שהמתאם שלך דפוק. השבוע אני צריך לקבל את המתאם הלבן שהזמנתי, נראה אם הוא יתחבר.
דוד.
מוזר, אצלי הוא חירפן את הפונטו כשחיברתי אותו (כך דיווח גם משתמש
נוסף עם ספייס, שקיבל מהם מתאם). למרות זאת, משתמשים עם רכבים אחרים
לא התלוננו. מעניין לנסות לחבר אותו ברכב חדש יותר, אולי יעבוד.
אני חושש שהמתאם הלבן שהזמנת יציג את אותה תוצאה, תעדכן מה קורה
עם זה.
אפרופו ל"סיבוב ברכב למכירה".
לאחר שבוע של הפסקה שוב התחילו הצלצולים של קונים.
אתמול הגיע קונה, הבן אמר לי אבא תן לי לנהל את העניינים.
לא מבין למה יש לו מוטיבציה רבה, למכור את הסוויפט.
נתן לקונה לנהוג, באחד הסיבובים המנוע קירטע. הקונה ניבהל ולא קנה.
התברר שלא היה מספיק דלק ברכב. שכחתי להגיד לבן שיכנס למלא. לאחר שמילאתי ביצעתי פניות במהירות, ולא הייתה שום בעיה.
מארק צדקת כאשר אמרת לי לכבות את הרכב, כי חבל על הדלק. בזמן שבדקנו את המתאם שלך.
המנוע עבד 15-20 דקות. זה בדיוק הזמן שהיה נחוץ, שהרכב לא היה מקרטע לקונה. :)
דוד.
לא נורא, יש לי תחושה שאתה לא באמת מצטער שהאוטו לא נמכר ;-)
נכון, אבל שהבן לא ידע. :)
דוד.
לא יודע אם לשמוח או להיות עצוב.
הבוקר הגיע קונה עם בנו לסוויפט. ביקש לעשות סיבוב. שאלתי האם יסתפק בסיבוב או ירצה גם ללכת לבדיקה.
"בוא נלך למכונאי שרק ישמע את המנוע" אמר. בתנאי שהוא לא יפרק לי שום דבר ברכב, לא מאמין לאף אחד, אמרתי. נסענו למוסך לא מוכר לקונה ולא לי. "מוסך רינגו" בסיבוב בילו'.
אני נהגתי עד למוסך, שם בדק המכונאי את המנוע, ע"י שמיעה ועשן באגזוז. פתח גם את מכסה מילוי השמן.
אמר לקונה המנוע בסדר. אני לא לוקח לך כסף, תדע שאין אחריות על הבדיקה.
נסענו לדואר והעברנו בעלות.
הלוואי על כולם קונים כאלה שלא מקשקשים, ומדברים ישר לעניין. שלא כדרכי, הפעם הייתי רגוע ואדיב.
יאיר אני חוזר בי ממה שכתבתי, "שעבדת עליי" :)
דוד.
בשעה טובה...
מקווה שקיבלת את הסכום שרצית :-) .
אחרית הימים הרכב נמכר בשעה טובה ומשתתף בצערך ;)
יאיר לפחות למדת עוד משהו. שכמו שמסננים את המוכרים, צריך לסנן גם את הקונים.
את אלה ששאלו "למה אני מוכר", ועוד שאלות שלא מין העניין, כמו "לאיזה מרחק הכי גדול נסעת עם הרכב", סיננתי. חסכתי לעצמי זיבולי שכל וסיבובי סרק, ובכל זאת הרכב נימכר תוך פחות משעה מהרגע שהגיע הקונה.
ארז שמח, אמר שיש סיבה למסיבה, והערב נעשה על האש.
דוד.
מוזר, אצלי הוא חירפן את הפונטו כשחיברתי אותו (כך דיווח גם משתמש
נוסף עם ספייס, שקיבל מהם מתאם). למרות זאת, משתמשים עם רכבים אחרים
לא התלוננו. מעניין לנסות לחבר אותו ברכב חדש יותר, אולי יעבוד.
אני חושש שהמתאם הלבן שהזמנת יציג את אותה תוצאה, תעדכן מה קורה
עם זה.
היום הגיע אליי חבר של הבן מירושלים, עם רכב סוזוקי ליאנה מודל 2007 נפח 1.6.
נורת הצ'אק נדלקה לו לפתע, ונשארה דלוקה באופן קבוע יומיים.
ביצענו בדיקת מחשב עם "הכתום" עם המסך, ובדקנו שוב עם המתאם שלך מארק.
שניהם הצביעו על אותה התקלה. ראה תמונה של הנייד. הכתום כתב קוד תקלה, ושלך כתב "תקלה במערכת הממיר הקטליטי".
דוד.
אני שמח שהמתאם שהבאתי כן עובד בסוף, מעניין מה הסיבה לכך שהוא
לא מתחבר לרכבים ישנים יותר.
אגב, הסיפור עם המתאם הכתום ממש מוזר - כפי שאתה יודע,
הזמנתי לי גם אחד כזה (שטרם הגיע). לאחר שראינו אצלך שלא ניתן להתחבר
לפונטו שלי, בדקתי בדף המכירה, וזה מה שמצאתי:
....It works on all OBD2/EOBD compliant vehicles including CAN BUS vehicles.
+
1.Works on all 1996 and newer cars & trucks that are OBD II /EOBD compliant including CAN, VPW, PWM, ISO and KWP2000 protocols
לפיכך, ניראה שהוא כן אמור לעבוד עם הרכב שלי.
כעת אמתין למתאם שהזמנתי, בתקווה שאולי יהיה משהו שונה והוא
יתפקד.
נראה שמה שכתוב בדף המכירה לא נכון. ייתכן שזה טעות שלהם, או נכתב במכוון כדי למכור כמה שיותר. ימכרו כמה מליונים, ובסוף יגידו שהייתה טעות ברישום.
הכתום עובד ברכבים משנת 2006 ומעלה ולא כפי שכתבו משנת 1996.
לרכב שלך אתה צריך את המתאם הכחול, איתו הצלחנו יאיר ואני להיכנס לספייס 2001.
אבל לא כדאי להזמין את הסיני. אלא מאנגליה. בסיני צריך לנתק קבל בתוכו. לעומת זאת באנגלי קראתי בדף המכירות שכתוב שלא צריך לנתק. ההבדל במחיר זניח.
הכנתי למתאם שהזמנת מקום במגירת "המיוחדים" שלי. נראה שהוא יצטרף ללבן שהבאת לי. :)
דוד.
יש לי מתאם כחול עם כבל שמתחבר למחשב (kkl) שעובד, פשוט
אני מתעצל להוריד תוכנה. חוץ מזה, לקחת מחשב בכל בדיקה זה לא הכי נוח.
אם הכתום לא יעבוד, אבקש החזר. אם הוא ידרוש לשלוח חזרה ויהיה מוכן לשלם
על המשלוח, אשלח לו בחזרה. אם לא, אשאיר אותו לטובת סיוע לחברים
במקרים שאני בא לסייע בבדיקת רכב (לפני קנייה וכו').
אני עדיין מקווה שאולי בכל זאת הוא יעבוד.
אם הוא לא יעבוד לי, אז זה בדיוק אותו אחד כמו שכבר יש לך, כך שזה פחות
יעזור לך...
מארק לא ברצינות כתבתי, אין לי מה לעשות בו. ולא התכוונתי "לגלח" לך אותו. :)
גם את הלבן שלך שעובד, אתה יכול לקבל חזרה. משום שהזמנתי כמותו.
דוד.
מה פתאום, הוא שלך... חכה עוד עם זה שיגיע לך מאיביי, תראה בכלל
שהוא עובד :-) .
היום הגיע לי מאיביי המתאם.
אין לי אפשרות כרגע לבדוק אותו. הבן לא מסכים שאנסה במאזדה 3 שלו.
אמר שלא אחבר "צעצועים" לרכב שלו. :)
דוד.
בול כמו של אנג'י, נקווה שעובד :-) .
גם אני קיבלתי היום את המתאם הכתום, לצערי (כמו גם עם המתאם שלך) הוא לא
מצליח להתחבר לאוטו...
נסה לכתוב להם ולשאול מה פשר הכתוב בדף המכירה. מעניין איזה תירוץ תקבל.
כתוב שם שהמכשיר מיועד לכל כלי הרכב.
דוד.
המוכר אפילו לא טרח לענות להודעה הארוכה שכתבתי (וצרפתי תמונות),
היום בבוקר כבר ראיתי שהוא ביצע זיכוי מלא וזהו.
אם כך, לאילו רכבים הוא כן מתאים? כל רכב משנת 2006?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.