PDA

View Full Version : ספייס 16V נכבית ומשתנקת לאחר החלפת מצתים וחוטי הצתה

amit145
09-06-15, 15:12
שלום,

ברשותי פונטו ספייס דינמיק 16V מודל 2005, תיבת הילוכים רציפה.CVT כמדומני.
השבוע הרכב התחיל לגמגם ומבדיקה קצרה שעשיתי גיליתי שבאחד מחוטי ההצתה בורח ניצוץ.
רכשתי 4 פלאגים מקוריים מפיאט, וארבעה חוטי הצתה מקוריים אף הם והחלפתי אותם ללא כל בעיה.
לאחר ההחלפה הגמגום נפסק והמנוע עבד יפה ועגול.
ביום למחרת התחילו הבעיות - הרכב פשוט נכבה לסירוגין בעמידה עם מנוע בסרק.
הבעיה החמירה עם הזמן ותדירויות הכיבוי עלו והיו אפילו גם בנסיעה איטית. בנסיון להבין מה גורם לבעיה, החלטתי לפרק את בית המצערת ולנקותו - וכך עשיתי. את כל הפיח השרוף ניקיתי עם מטלית ללא סיבים ומעט אלכוהול 99%. הרכבתי חזרה, חיברתי שוב את המינוס למצבר והנעתי. הרכב הניע כרגיל אך הבעיה לא נפתרה. נכון לעכשיו הבעיה אפילו חמורה יותר, אני מצליח להניע אותו רק מדי פעם באקראי ואם אני נותן יותר מדי גז הוא פשוט משתנק ונכבה, גם בנסיעה. תחושה שהוא מאבד כח ככל שאני לוחץ על הגז. יש לציין שבמהלך כל התהליך נדלקו לי גם כל מני נורות אזהרה אבל בעיקר נורת ה ENGINE FAILURE
מה לדעתכם גורם לכל זה??
האם ניקוי בית המצערת קשור לבעיה? כי היא התחילה עוד לפני שנגעתי בו.
יתכן ומדובר בחיישן חמצן תקול?

אודה לעזרתכם!!
עמי.

amit145
09-06-15, 15:36
אגב, הפלגים המקוריים שהיו באוטו הם של NGK

רפי לין
09-06-15, 16:22
למה סתם לנחש?.
מכיוון שנורת תקלת מנוע נדלקת, אז צריך להתחבר עם מחשב/סורק איבחון תקלות ולראות מה מקור הבעייה.
בברכה - רפי לין

amit145
09-06-15, 18:50
רפי שלום,
חשבתי שהמטרה שהפורום הזה נוצר הוא בדיוק בשביל דברים כאלו - לתת מענה ועזרה טכנית על סמך ידע ונסיון לאנשים כמוני. להגיד "על תקלת נורה צריך להתחבר לאקזמינר" לא נקרא לעזור, יכולתי לחשוב על זה לבד. אבל זו רק דעתי... :)

yair791
09-06-15, 19:06
רפי צודק כי אם אין לך את הידע הטכני והנסיון והכלים לבדוק את החישנים וכו אז יותר פשוט לפנות לאיש מקצוע

amit145
09-06-15, 19:12
100 אחוז
תודה :)

davidmzr
09-06-15, 19:50
רפי שלום,
חשבתי שהמטרה שהפורום הזה נוצר הוא בדיוק בשביל דברים כאלו - לתת מענה ועזרה טכנית על סמך ידע ונסיון לאנשים כמוני. להגיד "על תקלת נורה צריך להתחבר לאקזמינר" לא נקרא לעזור, יכולתי לחשוב על זה לבד. אבל זו רק דעתי... :)
חשבת נכון. אכן הפורום הזה נוצר בדיוק בשביל לתת מענה ועזרה טכנית.
אבל לא תמיד ניתן לפתור בעיה דרך המסך.
נראה שלא קלעת למטרה, בהחלפת כבלי ההצתה והפלגים.
הייתי מתחיל בבדיקת ניצוץ לכל ארבעת הפלגים. לאחר מכן לבדוק לחץ דלק.
יש מצב שקוייל דפוק.
דוד.