PDA

View Full Version : פתרון לרעידות בתחילת נסיעה, מכות בזמן האטה

firx
19-02-15, 01:47
הפוסט נכתב במטרה לתת כיוון לאלו מכם שיתקלו בבעיה דומה.

יש לי גרנדה פונטו רובוטית 2007.
לפעמים בתחילת נסיעה הרכב היה רועד, כאילו מישהו משחרר את דוושת המצמד בלי לתת גז.
בזמן האטה, כאשר הרובוט היה משלב הילוך 2 ו-1, ולפעמים בזמן עצירה היתה הרגשה כאילו בנהיגה על אוטו ידני הנהג "זורק קלאצ' " או לוחץ על הבלמים בחוזקה.
כשעשיתי טיפול במוסך [X] בב"ש, ביקשתי לבדוק את הנושא ונענתי ש"אין בעיה כזאת" (הרי שאבחון מחשב הרובוט לא העלה תקלות).
רפי לין הפנה אותי למוסך שמשמון יהוד. עשיתי דרך של 100ק"מ כדי להחליף... תושבת תיבת הילוכים! במוסך עלו על הבעיה מיד בזמן נסיעת מבחן. הגומיה בתושבת נקרעה - למנוע ותה"ל לא היה שיכוך ומכאן המכות. הרעידות בתחילת הנסיעה, כך נאמר לי, נובעות כנראה מהמצמד. החלטתי לא להחליף אותו.
אמנם ה"מכות" נעלמו, אבל בזמן האטה עדיין היתה הרגשה של זריקת קלאצ'. הדבר הציק לי, אז החלטתי לטפל בזה. היות ולא היה בטחון אם הבעיה טמונה במצמד או שמא ברובוט, נסעתי הפעם למוסך שחר נתניה- הרי ששם יודעים, כביכול, לשפץ את הרובוטים. אחרי נסיעת מבחן וכיוון משהו בדבשת הבלם, אמר לי המוסכניק שהוא לא יודע להצביע על הבעיה בדיוק- יכול להיות שזה רובוט (אמנם אין תקלות במחשב התיבה) או מצמד. את המצמד המליצו לי להחליף בלי קשר לתקלה, הרי שהאוטו עבר 130,000ק"מ והגיע זמנו. אחרי ההחלפה התקלה אכן נעלמה עכשיו האוטו מעביר הילוכים בצורה חלקה (יחסית לתיבה רובוטית, כמובן).

greenhero
19-02-15, 16:33
אצלי גם יש רעידה בתחילת הנסיעה.
אבל רק כאשר אותו קר. אחרי 5-10 דקות התופעה נעלמת.
לא חושב שזה תושבת גיר(אחרת היה קורה כל הזמן).
לדעתי בעיה במצמד. אבל אני לא רוצה להחליף אותו כי האוטו עבר רק 40k.

firx
23-02-15, 05:33
כנראה במקרה שלך, כשהאוטו קר, צריך ללחוץ על הגז טיפה יותר בעדינות. אצלי עם המצמד החדש קורה אותו דבר.
התופעות שתיארתי במקור היו קורות אצלי אפילו אחרי 20 דקות נסיעה ולא רק ב-5 הדקות הראשונות.
אגב, תושבת גיר לא גרמה לרעידות- אלא למקות.