PDA

View Full Version : מדחס לא נכנס לפעולה

gabi.s
23-11-14, 14:40
שלום לכולם! אני חדש כאן ואשמח לעזרתכם..
ברשותי פונטו SX 80 כ"ס.
שלחתי את הרכב למוסך מורשה במטרה להחליף חיישן חמצן, לאחר שהוצאתי את הרכב מהמוסך זיהיתי שיש בעיה במזגן, המזגן לא מקרר (המאוורר עובד בכל העוצמות), לא שומעים את המדחס נכנס לפעולה.
בדקתי את קופסת הפיוזים מתחת למכסה המנוע- אין ריח של משהו שרוף ומבחינה ויזואלית נראה שהכל תקין ואין פיוז שרוף. יש לי חוש תכני מעולה אך חסר לי ידע במכונאות רכב.

שאלותי הן:
1) מהם האפשרויות הנוספות לתקלה?
2) היכן נמצא המדחס של המזגן - אולי אוכל לזהות חוטים מנותקים וכו'
3) האם קיימת קופסת פיוזים נוספת?
4) יש אפשרות לבדוק אם יש גז במערכת ללא צורך בלהגיע למוסך?
5) האם אזור חיישן החמצן קרוב איכשהו למדחס או צינורות של המזגן (אני יודע שאין קשר אני רק רוצה להבין אם יכול להיות שעובדי המוסך פגעו במדחס בעת התיקון)

תודה מראש לכל העוזרים

davidmzr
23-11-14, 15:48
יש אפשרות לבדוק אם יש גז במערכת ללא שעונים. לצורך זה צריך להיות מיומן.
ע"י לחיצה על הוינטיל מרגישים את לחץ לגז.
לא נראה לי שהמוסך פגע לך במדחס, אם כבר אתה חושד, אז הוציאו גז. שמעתי על לא מקרה אחד כזה.
האם הוונטה נדלקת במעבה בעת הדלקת המזגן ?.
דוד.

GreaseDonkey
23-11-14, 18:18
יכול להיות שהחוט פיקוד של המדחס התנתק במהלך העבודה של החלפת החיישן חמצן.
האם אתה בקי מספיק כדי לעקוב אחר החוט שיוצא מהצמד של המדחס?

gabi.s
23-11-14, 20:18
אני רק צריך לדעת היכן המדחס ממוקם..

gabi.s
23-11-14, 20:22
דוד הונטיל המדובר נמצא על המדחס? אם כן איפה בדיוק על המדחס ואיפה המדחס נמצא?
האם הוונטה נדלקת במעבה בעת הדלקת המזגן ? - הכוונה שלך היא האם המאוורר עובד? הוא עובד בכל 4 העוצמות..

eli_h1
23-11-14, 23:39
כאשר אתה עומד מול הרכב, המדחס נמצא בצד שמאל למנוע ורחוק ממך.
ודוד מתכוון לוונטה שנמצאת ליד הרדיאטור ולא למפוח הפנימי.
אתה תראה באזור המדחס צינורות מתכת ושני פקקים שחורים אחד גדול יותר מהשני. תפתח את הפקקים ואתה תראה את הונטילים

eli_h1
23-11-14, 23:45
מסומן באדום בתמונה את מיקום המדחס ואת אחד הונטילים

gabi.s
25-11-14, 20:19
היי! תודה על התמונה זה עזר לי מאוד.
לחצתי על הונטיל ובאמת יצא זרם חלש מאוד של גז שהפסיק לגמרי תוך פחות משניה- כנראה באמת נגמר הגז.
שאלה נוספת:
הגיוני שנגמר הגז סתם ככה?? הרי מדובר במערכת סגורה ולא הגיוני שהגז בורח.. אני כמעט בטוח שאין לי נזילה.
הבנתי שיש הרבה סוגי גזי מזגנים לרכבים, איזה מתאים לפונטו ומה טווח המחירים?
שוב תודה לכל העוזרים..

שמר
25-11-14, 23:25
אמנם המע' סגורה, אך בצינורות שלה יש מחברים שונים שעם השנים עלולים להיפתח מעט (בכ"ז, הרכב ואיתו המחברים עוברים טלטולים רבים). ייתכן שבעת הטיפול, תזוזה קטנה של צינור, אפילו לא בכוונה, והגז ברח.
יש עוד אפשרויות, גש למזגניסט שיבדוק.

davidmzr
26-11-14, 09:22
תזוזה קטנה של צינור, לא תגרום ליציאת גז. וחוץ מזה חיישן חמצן שהוחלף לא נמצא בסמוך לצינורות המזגן.
דוד.

שמר
26-11-14, 11:05
תזוזה של מחבר שכבר היה פתוח בחציו (כלומר האו-רינג יזוז קצת ממקומו), תגרום לדליפה באבוהה. נכון שחיישן החמצן אפילו לא קרוב, אבל כיוון שלא היית ליד האוטו בזמן הטיפול, אתה לא יכול להיות בטוח שמי שעבד על האוטו לא החליט להתעסק עם עוד כל מיני דברים.

davidmzr
26-11-14, 12:07
שמר היקר.
אני לא רוצה לפתוח כאן ויכוח שלא מין העניין. :)
אבל אם לא ידעת אז תדע שהמחברים במזגן הרכב מחוזקים בברגים.
ואם כמו שאתה אומר "תזוזה של מחבר שכבר היה פתוח בחציו" היה כבר מוציא את הגז בנסיעה ולא אחרי החלפת החיישן במוסך.
נמתין לעדכון של gabi.s.
דוד.

eli_h1
26-11-14, 15:24
מחבר לא משתחרר אחרי ביקור במוסך... וגם לא אחרי נסיעה..
אם כבר זה המסוך שריקן את הגז בכוונה..

שמר
26-11-14, 17:13
לפני שאתם מטיחים האשמות במוסך שאין לכם מושג מיהו, רצוי שתבדקו אם הרכב עבר טיפול כלשהו במזגן בעבר או לא. כבר ראיתי מקומות ומזגנים בהם התעסקו עם המזגן ולא תמיד חיזקו כראוי את החיבורים בצנרת (אגב, לא כל החיבורים מחוזקים בברגים. יש מספיק מקומות בהם יש מעבר מצינור קשיח לגמיש וכו'). זה נדיר, נכון, אבל עלול לקרות.

לבוא ולהגיד שמוסך רוקן בכוונה את הגז בלי שיש לכם הוכחה כלשהי, או לפחות בדקתם את הרכב וראיתם שאין דליפה ממקום כלשהו - זה פשוט לא לעניין. אפילו אם החשד שלכם אינו מופרך באופן עקרוני, לבוא ולקבוע דבר כזה מעבר למקלדת זה לא רציני.

eli_h1
26-11-14, 17:40
אף אחד לא האשים את המוסך שאין לנו בכלל מושג מיהו. אנחנו רק העלנו אפשרות. ואמרנו שיש מוסכים שעושים זאת.
קשה לי להאמין שהגז ברח בבת אחד ממחבר, יכול להיות דליפה אבל לא בין רגע. אלא אם נקרע צינור.

davidmzr
26-11-14, 18:10
שמר, קרא שוב את מה שכתב גבי, "לאחר שהוצאתי את הרכב מהמוסך זיהיתי שיש בעיה במזגן."
מכאן אפשר להבין שהמזגן היה תקין לפני הכניסה למוסך. אחרת לא היה כותב את זה.
נמתין לעדכון ואז נהיה יותר חכמים.
דוד.

gabi.s
26-11-14, 21:43
חברים תודה רבה על העזרה.
כל הסיפור אכן קצת מוזר, אבל מדובר במוסך מורשה של פיאט ירושלים (רק פיאט), אני לא חושב שנעשה משהו בזדון אלא רק בשוגג, טיפלתי בכמה בעיות במוסך הזה ואני ממש מרוצה.
אני אבדוק את המזגן ואעדכן אתכם..