View Full Version : בעיה בהתנעה 2001 ELX
שלום לכולם
אני אומנם משתמש חדש אבל אני נמצא בפורום כבר כמה חודשים בצורה "אורחת" והפורום הוא אחד המקצועיים שנתקלתי בהם.
לעיניינו,
שמי יוני ובבעלותי פיאט פונטו 2001 ELX יפייפיה.
הבעיה היחידה היא שהמפתח מסובב את הסוויץ רק אחרי כמה זמן של משחקים עם המפתח למעלה ולמטה.
העניין נהיה מתיש והחלטתי שאני רוצה לתקן את זה, רק שאין לי מושג מה הבעיה - הסוויץ או המפתח.
מפה לשם, נפלה ההחלטה לעשות התנעה באמצעות כפתורים.
כפתור אחד ל ACC וכפתור אחד להתנעה.
כאן אני צריך את העזרה שלכם..
למישהו יש שרטוט של החיווטים בסוויץ?
לאן כל חוט הולך? על מה לשים דגש?
מה יעלה בגורלה של נעילת ההגה?
אין לי בעיה עם הלחמות, עם פירוקים, הרכבות, קדיחות וכו'.. אני רק צריך עזרה בסיסית להבין מה אני עושה כדי לא לעשות נזק גדול יותר ממה שעכשיו.
תודה מראש לכל העוזרים
יש אימבולייזר במפתח.
ההגה ינעל.
והאוטו ייראה כאילו מישהו גנב אותו.
מהרעיון שלך אתה גם הורס את מראה המכונית והופך אותה למין ג'יפ צבאי או רכב קומבינציה.
גש אל מנעולן רכב מקצועי ואולי בכלל שם יוכלו לתקן את מתג ההצתה ומקום מקצועי וטוב כזה כאן:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=146
בהצלחה ובברכה - רפי לין
תמיד אפשר להגיע למצב של חצי סוויץ, לחתוך את המפתח ולכסות.. זה מבטל את הנעילת הגה וההתנעה תאופשר רק אם החלק עם הצ'יפ יוצמד לאיזור האנטנה של האימובולייזר.
בצורה כזו אם אני לא טועה אני מבטל את נעילת ההגה לתמיד.
אבל רפי שיכנעת אותי, טוב זה לא ייראה אלא אם כן זה יהיה כפתור מואר ויפה ואני עדיין לא מעצב כפתורים (;
יש המלצה למנעולן טוב באיזור רחובות - ראשון לציון והשערה לכמה דבר כזה יכול לעלות?
אל תשכח שכשתרצה למכור המכונית, אז קומבינציות כאלו יבריחו קונים או שהם יורידו מחיר המכונית.
"פאר המנעולים (http://www.musach.co.il/details.asp?id=146)" לא כל כך רחוק לנסיעה גם מרחובות והכי טוב אם תתאם איתם את בואך מראש.
בברכה - רפי לין
רפי נפלה לידי פונטו ספייס 2004 ידנית שהורדה מהכביש..
הפרוצדורה לפירוק הסוויץ' מורכבת?
ראיתי שם שהוא מוחזק עם 2 ברגים אבל הראש שלהם צריך קדיחה לפי מה שהבנתי..
האימובולייזר מורכב על הסוויץ או שהצ'יפ מהמפתח של הסוויץ ההרוס יעשה את העבודה?
אם אני לא טועה תיצתרך להעביר לא רק את הסוויצ אלה גם את המחשב ויש מצב שעוד חלק תעלה תמונה של הסוויץ ואולי נוכל לעזור יותר בקלות
צירפתי שתי תמונות שצילמתי עכשיו..
למה יכול להיות שצריך להחליף גם מחשב? וכמה מסובך העניין?
במפתח הרכב יש צ'יפ שמשדר אות תקשורת אל אנטנה סביב מתג ההצתה שמתקשרת ומשחררת קוד אימובילייזר במחשב המרכב (מחשב המרכזי ברכב) ובמחשב ניהול המנוע כך ששלושת הרכיבים האלו מסונכרנים ביניהם ולכן העבר רכיב אחד בלבד תגרום לכך שלא ניתן יהיה להניע המנוע.
יתכן שאת מתג ההצתה התקין שאתה מפרק מרכב הפירוק, ניתן להתאים למפתחות מכוניתך אצל מנעולן רכב או שניתן להעביר את הצילינדר ממתג ההצתה שלך (אם הוא תקין) למתג שפירקת מרכב הפירוק.
כך במכוניתך נותרים כל שלושת רכיבי האימובילייזר ביחד.
בברכה - רפי לין
טוב אז תודה לכולם על תשובות מלמדות ומכוונות.
היום היה לי קצת זמן להתעסק עם הבעיה בעצמי לפני שאני הולך לשלם כסף למישהו שיפתור לי בעיה טכנית כמו סיבוב מפתח (אני מאוד עצמאי בדברים האלה, גם אם זה עולה לי קצת כסף אח"כ)
אז כמה תובנות שקיבלתי לפני שהתחלתי לפרק דברים:
* הבנתי שלהעביר את הסוויץ' כיחידה מרכב לרכב לא שווה התעסקות שלי בלי בעל מקצוע
* הבנתי שניתן לפרק רק את הצילינדר כי שם הבעיה (המפתח נתקע ולא מסתובב, רק אחרי משחק קטן)
* משעמם לי, יאללה לפרק.
מכאן למדתי כל שלב בצעדים קטנים מאוד ומי שירצה אני מוכן להסביר לו בפרטי איך בדיוק התהליך מתרחש.
בגדול, פירקתי את העניין (ראה תמונות מצורפות) מתוך הסוויץ' שלי המקורי ומתוכו הוצאתי את הצילינדר.
אחרי קריאה והתעניינות באיך כל זה עובד הבנתי שיש שיניים (קשה לפספס אותן כשמפרקים את הצילינדר החוצה) עם קפיצים ושלפעמים שן אחת או יותר לא עובדות כמו שצריך.
כמו בחור גדול עם המון תושייה סידרתי את כל השיניים לפי הסדר המקורי שלהן על נייר סופג (כנראה יש לזה משמעות, החוש הטכני אמר לי שכדאי ככה), ניקיתי אותן, הסתכלתי טוב טוב וגיליתי שיש שני קפיצים עקומים שגורמים לדברים לא לעבוד כמו שצריך.. ביי ביי לקפיצים.
החזרתי את הכל השיניים למקום, בדקתי אחת אחת (קשה להסביר במילים) שהגשר של הצילינדר נשאר ישר וממורכז, החזרתי למקום, הרכבתי את העניין חזרה והאוטו מתניע כמו בובה :D
שוב תודה לכולם, רפי תודה על הסבלנות שיש לך להסביר הכל כל פעם מחדש, עזרת לי מאוד הפעם :)
אם מישהו נתקל בבעיה כזו שהמפתח עושה לו בעיות ויש לו חצי שעה שעה (כן, כולה חצי שעה) פנויה אני מוכן להסביר לו שלב שלב, רק תבקשו ;-)
יפה פעלת.
האם זרקת את הקפיצים ולא שמת משהוא במקומם או שהצלחת ליישרם?.
אני תמיד טוען שעל ציפור לא יורים עם תותח, קרי אני נגד החלפה מיותרת של חלפים שהיא לפעמים יקרה וגם ללא צורך אמיתי.
בברכה - רפי לין
הקפיצים הם בסגנון קפיץ של עט רק יותר קטנים.. לא התעסקתי יותר מידי איתם.
את השיניים שממוקמות על הקפיצים הבעייתיים הוצאתי ולכן היה נראה לי הגיוני להוציא גם את הקפיצים הללו לגמריי ולא שמתי משהו במקומם כי למעשה אין שימוש בקפיץ אם השן לא לוחצת עליו
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.