View Full Version : חידה. אין מצב שמישהו יפתור.
כאמור קנינו היום לעידן פונטו קבריולט, מחבר מועדון החמש. הבעלות עברה בצורה שמעולם לא שמעתי עליה.
מי שיכתוב איך, זכאי לתואר תותח. :)
דוד.
ברור שזאת קומבינה. אבל לא מה שכתבת.
דוד.
זו האמאמא של הקובינות הכל בטלפון מבלי להגיע
http://i1.ytimg.com/vi/_jKSKi99EmU/hqdefault.jpg
יאיר מה עם הגבס? :rolleyes:
אל תידאג תקבל מחר הצעת מחיר היתי עשוק היום עם אינסטלציה כל היום
יאיר, יודע מה אמר שמשון לפלישתים ? :)
"לולא חרשתם בעגלתי, לא מצאתם את חידתי".
המשמעות בהקשר זה היא, שעידן גילה לך. :)
דוד.
איך זה הגיוני בכלל , לחבר שלי עשו עוקץ בצורה כזו, לא יודע אם בדיוק אבל העבירו בעלות בלעדיו
אם זה היה הגיוני, לא הייתי מעלה את זה כחידה בפורום.
האמת שלא יישנתי טוב בלילה. משום שאני מכיר את כל הקומבינות בטסטים ובמשרד הרישוי, אבל בדבר כזה טרם ניתקלתי.
עידן צריך לבדוק במשרד הרישוי אם הרכב רשום על שימך. ולא לשכוח לעשות ביטוח.
דוד.
הלחצתם אותי כבר.. בדקתי עכשיו במשרד הרישוי ואכן הרכב עבר על שמי :)
אגב איך אפשר בלי תמונות:
http://i61.tinypic.com/296hdmb.jpg
http://i59.tinypic.com/2l93x53.jpg
סקסית בטירוף.
תתחדש ותשמור עליה.
אז ככה נסעתי על הרכב היום במשך 5 שעות רצוף כמעט ללא שום בעיות מיוחדות.
הרכב סוחב נהדר -אבל-:
כמה דברים שמפריעים שנבדוק אותם בהמשך גם אצל דוד:
קודם כל נורת הזרקה כל הזמן דולקת.
קראתי כל הלילה אתמול לגבי חיבור למחשב הרכב הזה ולצערי אי אפשר להתחבר אליו באופן ביתי. גם לא בטוח שבמוסכים יש מכונות כאלה כי זה מחשב ישן של GM והשתמשו בו בקונצרן של Opel.
בקיצור לא מצאתי שמישהו שהצליח לקרוא תקלות מהמחשב הזה.
קראתי המון ונוכחתי לדעת שיש לאוטו שסתום EGR.
קודם כל אנקה אותו כמובן, אך רציתי לדעת מכיוון שקראתי הודעות ישנות כאן בפורום שחלקן עוסקות בשסתום הנ"ל ונורת הזרקה דולקת קבוע ונאמר שם שהרכב נכבה סתם ככה או בהחלפת הילוך.
אצלי אין את התופעה הזאת. הרכב לא נכבה בשום מצב, הוא סוחב טוב אמנם מרגיש קצת כבד.
גם הטורים יציבים ולא משתגעים.
עוד דבר שמציק לי, הבנתי שמחשב הרכב יושב באזור הקונסולה מתחת לרדיו.
אם כן האזור הזה ממש חם. אבל בטירוף!
כשאני נוגע בפלסטיק של הקונסולה מהצד הוא ממש חם. לא כמו אצלי ברכב.
האם מישהו עם פונטו 1600 בעבר נתקל בתופעה הזאת? יכול להיות שזה מהרדיאטור חימום למרות שאני לא יודע אם עובר נוזל כל הזמן שם. החום מגיע ממש עד לפתח ידית ההילוכים.
אני רק מקווה שהמחשב הזה לא התבשל.
ועוד שאלה לדוד, כשאני מניע את הרכב הוא מניע אך אני מרגיש שהוא מסתובב, נעצר למאית שניה ממשיך ואז מניע. כמו שכתבת בשרשור כאן לפני שנתיים:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=12022&page=4
"האם בזמן ההנעה בבוקר במנוע קר, אתה מרגיש שבהתחלה הההנעה, המנוע לא מסתובב נקי ?. ז. א מסובב טיפה נעצר לחצי שנייה ושוב מסובב ?."
אז זה בערך מה שאני מרגיש. גם במנוע חם.
הרכב רועד לכשניה בדיוק ואז מתייצב. זה אומר משהו על המים באגזוז שבדקנו?
נראה לי שיש גם לחץ בפקק של הרדיאטור. אני שומע שעוד שניה המים רוצים לצאת. יש אולי טיפה או שניים של מים מתחת לאוטו, לא כמו שהיה כי הפקק לא היה סגור כמו שצריך אבל אני חושב שאחליף אותו כי הוא לא אוטם מספיק.
מאחר שבדקתי ואמרתי לך שהאגזוז מוציא טיפות מים, ויש חשש לראש מנוע, יש קשר תאורתי להשהיה בהנעה. לאחר שבדקתי עם המכשיר, האם עוברת קומפרסיה למערכת המים והיה שלילי. יש מצב שהמים חודרים רק לצילינדר ולא למערכת המים. קבעתי שבטוח יש בעיה בראש, גם כדי ללחוץ על המוכר ביחס למחיר. לגבי הרעש ממסרק ההגה כוח, בולשיט מה שאמר, שחסר שמן הגה. בדקתי ולא היה חסר.
אני יכול להגיד לך עידן, שזאת הייתה הפעם הכי ארוכה שקניתי איי פעם רכב. 6 שעות בשמש בלי אוכל ושתייה. :)
לגבי הנורה הדולקת ראינו, ואמרתי לך שיש בעיה בהזרקה. לא בטוח שהגורם הוא בשסתום EGR. צריך לבדוק.
בכללי הרכב יפה ומדליק, אפשר לפתור כל בעיה מכנית. כמעט לא קיים רכב לקנייה שהכול בו בסדר.
דוד.
כמה פרטים מסייעים ומידע על מע' ניהול המנוע GM בפונטו 1.6 :
1. מחשב האיבחון המקורי של פיאט (אגזמינר) מתקשר ופועל גם עם מע' זאת של GM.
2. בניגוד למערכות אחרות, במע' GM בהפעלת מתג הצתה למצב ON לא מופעלת משאבת הדלק רגעית והיא פועלת רק עם פעולת התנעת המנוע (המנוע מסתובב).
3. במכוניות אלו לא היה מזגן מקורי ולכן המזגן הנו ישראלי (רסקור ז"ל).
4. המזרקים מקבלים אות חשמלי שניים ביחד (1 עם 4 ו 2 עם 3) ואינם פועלים בתזמון 1342 כפי שנהוג כיום ברכב המודרני יותר.
בברכה - רפי לין
2. בניגוד למערכות אחרות, במע' GM בהפעלת מתג הצתה למצב ON לא מופעלת משאבת הדלק רגעית והיא פועלת רק עם פעולת התנעת המנוע (המנוע מסתובב).
בברכה - רפי לין
בהפעלת מתג הצתה למצב ON לא מופעלת משאבת הדלק. נכון.
משאבת הדלק מופעלת, כאשר יש לחץ שמן במנוע. ז.א יונית השמן היא שמפעילה ממסר שמפעיל את המשאבה.
זה מעין בטחון, שהמנוע לא יפעל כאשר אין לחץ שמן.
דוד.
אגב לגבי החום שיוצא מהקונסולה המרכזית, נאמר לי שמחשב ניהול המנוע יושב שם - מתחת לרדיאטור חימום.
המליצו לי לאטום את המחשב מכיוון שכל נזילה מהרדיאטור מטפטפת על המחשב והורסת אותו. אומרים שזה בעיה נפוצה מאוד במנועים האלה ולכן לא שרדו.
לא יודע מי המליץ לך לאטום את המחשב, מכיוון שכל נזילה מהרדיאטור מטפטפת על המחשב והורסת אותו. לדעתי אם תהיה נזילה, הראש מנוע ילך לפני שהמחשב יהרס.
ברכב כמו שלך ניתקתי את הצינורות ועשיתי גשר למשך הקייץ. לא הייתי ממליץ לך לאטום את המחשב, משום שגם החום שהוא מייצר צריך להתפרק.
ניתוק הצינורות בשלהי החורף, וחיבורם לקרת החורף הבא, לא מצריך עבודה מיוחדת.
וחוץ מיזה התלוננת על החום שניפלט לך לרגליים.
דוד.
GreaseDonkey
17-05-14, 17:31
אגב לגבי החום שיוצא מהקונסולה המרכזית, נאמר לי שמחשב ניהול המנוע יושב שם - מתחת לרדיאטור חימום.
המליצו לי לאטום את המחשב מכיוון שכל נזילה מהרדיאטור מטפטפת על המחשב והורסת אותו. אומרים שזה בעיה נפוצה מאוד במנועים האלה ולכן לא שרדו.
זה נכון אם הרדיאטור חימום נוזל זה ישר על מחשב בקרת מנוע וזה בסוף גורם לו לנזק
לא חושב שכדאי לאטום את המחשב לגמרי אבל אולי לשם עליו משהו שיסיט את המים המקרה של נזילה
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.