View Full Version : נורת תקלה
שלום יש לי גרנדה פונטו ידני 2009
ליפעמם נדלקות לי שני מנורות תקלה
מערכת ESP ונורת סייען לתחילת נסיעה שניהם ביחד מה עושים ?? תודה
:)
מתי זה נדלק? איך ומתי זה נכבה? מה אתה עושה לפני שזה נדלק? מה אתה עושה לפני שזה נכבה?
תן קצת יותר פרטים.
שלום רב
המנורות נדלקות אחרי הנעת מנוע
עד שאני דומם מנוע ומניע שוב ולא נדלקות שוב
זה קורה לפעמים
מוזר.
אני הייתי מניע ונוסע עם הנורות כשהם דלוקות למוסך מורשה פיאט, ומתחבר למחשב אבחון.
בדיקה כזאת אמורה לעלות 100-150 ש"ח, כאשר במידה ומתקנים את התקלה במוסך, לא אמורים לשלם על הבדיקה במחשב.
בהצלחה.
ויש לך מוסך מורשה היבואן מצוין ומקצועי קרוב אליך: http://www.musach.co.il/details.asp?id=60 ובקש שם את חיים.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
שלום הנורות שנידלקות לי לפעמים אחרי הנעה ונשארות דולקות
יש לי פונטו איבו 2010, ונדלקות אותן שתי הנורות ולרוב גם נורה של ההגה (אבל לא תמיד).
בבדיקה במוסך עשו כיול במחשב, והנורות לא נעלמות, והציעו להחליף מוט הגה (יקר מאוד).
ההגה מרגיש מצויין, וגם המוד של city עובד כמו שצריך, כך שנראה לי שזו בעיה של חשמל ולא של מערכת ההיגוי.
יש למישהו רעיון איך לטפל בזה? או נתקל בבעיה דומה? מה אפשר לבדוק? חשמלאי שמבין בעניין?
החלפתי את המצבר (הבעיה הייתה עוד קודם) כך שקשה לי להאמין שיש בעיית מתח, צריך לציין שלא שמתי את המצבר המתאים בשביל הstart-stop כי הוא מאוד יקר ואני לא משתמש במערכת הזאת בכל מקרה ואמרו במוסך המורשה שזו לא צריכה להיות בעיה. למישהו יש דעה\נסיון אחר?
יהודה, ראיתי שאתה מוכר טאסות לגרנדה פונטו.. זה עם הלוגו הכחול? אם כן בכמה אתה מוכר?
היי,
עד שבוע שעבר היית לי אותה בעיה רק בפיאט פנדה. כל פעם שהייתי מתחיל לנסוע לאחר כמה דקות הנורות היו נדלקות יחד עם כפתור של ASF כמו בתמונות. הלכתי למוסך מורשה, חיברו את הפנדה שלי למחשב ומצאו שיש להחליף מתג בלם. מאז הכל בסדר למרות שכל הסיפור עלה לי 565ש"ח (בדיקה 250+חלק 232)+מע"מ
האם גם הנורה של ההגה דלקה? או שרק הנורות של hill hold ו - esp (מה שמופיע בהודעה המקורית). בכל מקרה תודה, אנסה לשאול על החלק הזה.
יהודה, ראיתי שאתה מוכר טאסות לגרנדה פונטו.. זה עם הלוגו הכחול? אם כן בכמה אתה מוכר?
שלום
טסות בלי הסמל
mokaboni82
11-10-15, 23:09
שלום רב לכל חברי הפורום.
אני נמצא בבעיה מאוד מרגיזה. אני בתהליך של מכירת הפונטו איבו שלי (שנת 2010 ידנית, 61,000 ק"מ, יד 2).
מזה תקופה שדולקות אצלי שני נורות שלאחרונה הבנתי שקשורות לעניין העזרה בזינוק בעליה.
ניגשתי למוסך מורשה כאן בצפון, כאשר המוסכניק התחבר למחשב תחילה אמר לי שיש בעיה בגיר ההילוכים. החלפתי. 1800 ש"ח. אח"כ הנורות עדיין דלקו, אמר לי כי צריך להחליף מוט חווי אורות כי שם יש את החיישן הבעייתי. החלפתי. 1200 ש"ח. הנורות עדיין דולקות. אמר לי כי עכשיו כי זה המצבר. החלפתי למצבר היקר כי יש מערת STOP&START. והנורות עדיין דולקות. בגלל זה איבדתי לקוח פוטנציאלי שרצה לרכוש את הרכב אך בגלל בעיות אלו לא הסכים.
מה עליי לעשות? האם המוסך עושה עליי "קופה"? אני מרגיש מנוצל ומרגיש חוסר מקצועיות של המוסך המורשה הזה.
אשמח לעזרה. ובמידה וזה לא הפורום הנכון אשמח להכוונה.
תודה.
שלום
המנורות קשורות כנראה לחיישן מיקום בהגה
צריך להתחבר עם סורק ולבדוק
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.