PDA

View Full Version : מספר בעיות עם הספייס שלי

מוש
15-03-14, 13:52
שלום לכולם, אני משתמש חדש ומקווה שאני יוכל לרכוש כמה שיותר מידע ממכם על מנת לעזור לאחרים בעתיד במידת הצורך.
לאחר ההקדמה הקטנה אז בעייתי היא כזאת : אני בעל רכב פיאט פונטו ספייס ELX אוטו' 2002 עכשיו הרכב מהרגע שקניתי אותו ומאז כאילו לא סוחב זה רק מחמיר נותן הרגשה שהוא לא סוחב .. כלומר אני צריך ללחוץ על הגז כדי שהוא יתחיל להרביץ, הרגשה באסה שלעצמה. שאלתי האם יש גורם ידוע למקרה הנ"ל? משהו ששיש לעשות או שיש מגוון של עניינים ויש לגשת למוסך? שאלה שנייה בנוגע להצתה ולפאשלה קטנה שלי .. מילאתי שמן ולא סגרתי את הפקק והשמן השפריץ(נסיעה של 10 דקות עד שהבנתי את שקורה) עכשיו מאז המקרה האוטו באמצע נסיעה נחנק ונעצר לשנייה ואז ממשיך לנסוע וחוזר חלילה. הבעיה האחרונה היא הנעה כאשר האוטו מאוד מתאמץ על ההצתה שתמיד מגיעה בסוף יש לציין.
אודה למידע חברים ושיהיה יום טוב!

yair791
15-03-14, 15:25
תיבדוק בבוקר אם חסר מים ואין נזילה הניראת לעין
לגבי הפאשלה של חוסר סגירת הפקק בעיקרון לא קרה אסון כל עוד לא ברח לך כל השמן מהמנוע כל שעליך היה לעשות הוא לכבות מנוע ולתת לו לנוח 10 דקות ולבדוק את גובה השמן אם הוא מיתחת למינימום בנוסף אם ניגרם נזק בגלל זה אתה אמור לשמוע רעשים של דפיקות מהמנוע ונורית לחץ שמן שתידלק בסרק
יתכן והתחושה של "חנק" נובעת מזה שהשמן ניתן על משהוא כמו חוטים שלא היו מבודדים טוב או חדר לקונקטורים באזור וזה משפיע על הביצועים
הצתה?? אתה אולי מיתכוון התנעה כאשר המנוע חם ועשיתה עצירה ואתה רוצה להמשיך בנסיעה
אם כך הדבר יתכן ויש בעיה פיזית מנוע כלומר חוסר בקומפרסיה עקב ראש או אטם ראש דפוק (בעיה נפוצה בדגם ELX)
האם הרכב עבר היתחממות ?

מוש
16-03-14, 11:07
דווקא ההפך, שאני עוצר וחוזר סמוך אין בעיה בהנעה, דווקא שאני לא נוגע באוטו ומגיע בבוקר או אחריי איזה יום שלא נסעתי אז מגיעה הבעיה.
בנוסף אף אחד לא התייחס לבעיית הסחיבה של האוטו, אודה לעזרה.
בקשר לשאלתך אין התחממות מעבר לחצי מד החום, בנושא השמן מדיד שמן גם ככה לא ברור אבל שבדקתי אתמול נראה שלא חסר שמן.
יוצא לי עשן לבן מהאגזוז בהנעת האוטו בימים האחרונים.

מאור30
16-03-14, 12:26
צריך להבחין באיזה עשן לבן מדובר. זה יכול להיות עשן של אדים מהיצטברות של לחות במהלך הלילה שהרכב נח וזה מצב תקין או עשן לבן המעיד על שריפה של שמן שזהו עשן שיופיע לעיתים קרובות יותר גם כאשר הרכב כבר חם וזה גם ייראה כחוסר במדיד השמן. יש גם עשן בצורת אדים שיכול להעיד על חדירה של נוזל קירור לתאי השריפה אבל אז גם יורגש חוסר בנוזל הקירור. אז שים לב לאיזה סוג של עשן ריכבך פה מישתייך. לגבי חוסר סחיבה של הרכב אני ממליץ לך תחילה לבצע בדיקת דחיסה לצילינדרים לראות שארבעתם מתפקדים כמו שצריך ואין איבוד לחץ באף אחד מהם.

מוש
17-03-14, 09:12
התשובות לא עזרו לי בינתיים יותר מדי, אני חושב ללכת למוסך וזהו. מישהו מכיר את מוסך נחום בת ים? הוא בסדר?

מוש
18-03-14, 17:03
אין פה איזה שגר בבת ים ובא לו לקפוץ אליי או משהו?

yair791
18-03-14, 17:57
דבר עם davidmzr הוא מכונאי פנסיונר מרחובות מהטובים שיש תתאם איתו מתי תוכל לבוא אליו