PDA

View Full Version : רעש של בועות אוויר

adi.raib91
26-02-14, 00:06
אהלן,
ברשותי פיאט פונטו 2006 ידנית במשך כחודשיים.
כשבועיים לאחר שקנתי אותה הבחנתי ברעש הנ"ל. הלכתי למוסך ששם הוא פשוט ניקז לי אוויר ממערכת הקירור, הבעיה התמעטה אך לא נפתרה לגמרי, בעל המוסך שאל אותי אם המנוע מתחמם או לא מתחמם מספיק שתשובתי לכך הייתה שלילית, לכן הוא המליץ לי לעשות ניקוי למערכת קירור מכיוון שהנוזל שהיה לי גם לא התאים (לא היה האדום).
ביום ראשון האחרון ביצעתי את הניקוי והבעיה חזרה בצורה חמורה אף יותר.
השאלה אם זה באמת בעיה של ניקוז אוויר, אם כן אני אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד לנקז כראוי (כשהמנוע חם או קר, לפני או אחרי נסיעה ואיפה נמצא פקק הניקוז) או שמדובר בבעיה אחרת לגמרי .
אני פשוט מעדיף לחסוך לעצמי עוד נסיעה למוסך אם אני יכול לפתור את זה בעצמי ולא לשלם עוד כסף.
תודה!

chesh
26-02-14, 00:09
האם בזמן הניקוז בורר המזגן היה על חום?

adi.raib91
26-02-14, 00:13
אני לא בטוח כי לא אני ניקזתי לפני הניקוי ביום ראשון ואני לא יודע אם הם ניקזו אחרי הניקי והחלפת נוזל הקירור.
אני בספק אם היה על חימום.. אני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהעברתי לחימום

chesh
26-02-14, 00:25
חשוב להעביר את הבורר לחימום לפני שמבצעים ניקוז,
על מנוע קר:

1: יש לפתוח את כל פקקי הניקוז תחילה, ולמלא נוזל עד המקסימום (לא לסגור את המכסה)
2: לסגור קודם כל את הפקק שקרוב לקיר האש ברגע שיוצאים משם נוזל ללא בועות.
3: רק לאחר מכן יש לסגור את הפקק השני על הרדיאטור כשיוצא נוזל ללא בועות וללחוץ מעט על הצינורות לשחרור אויר.
4: להניע

יש לעקוב אחרי שעון החום ברכב ולהמתין שמאוורר הרדיאטור יכנס לפעולה כשהשעון על החצי.
אם הכל בסדר, אפשר לסגור את הפקק של הרדיאטור/מיכל העיבוי.

אם עדיין יש רעש בעבוע מהדשבורד, הרדיאטור הפנימי סתום חלקית ואולי צריך לבצע שטיפה.

adi.raib91
26-02-14, 00:32
יש את הפקק של הרדיאטור ועוד אחד על קיר האש? זה הכל?
שטיפה כבר עשו לי ביום ראשון.. מחר אני אנקז את האוויר ומקווה שזה יפתור את הבעיה.
זה בסדר להוסיף מי ברז?
תודה על העזרה ד"א

chesh
26-02-14, 00:38
שטיפה לרדיאטור הפנימי הכוונה לנתק את 2 הצינורות שמגיעים אליו מקיר האש, לחבר צינור גינה ולהזרים מים בלחץ על מנת שכל הג'יפה תצא במידה וסתום.

זה בסדר להוסיף מי ברז?

לא

מה מילאו במוסך? פאראפלו אדום?
תקנה עוד פחית ותערבב אותה עם מים מזוקקים.
ממליץ לך לבצע את העבודה במוסך אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה, פקקי הניקוז האלו מאוד עדינים במידה והם מפלסטיק אצלך.

adi.raib91
26-02-14, 11:49
כן, מילאו פראפלו אדום.
איפה אני קונה נוזל כזה?

gibson9655
26-02-14, 12:45
נערך

yair791
26-02-14, 20:39
יתכן ורדיאטור החימום סתום קצת תבצע ניקוז נוסף כאשר המנוע חם וחימום דלוק
אם הרעש ממשיך תנקה את הרדיאטור ע"י פירוק הצינורות שלו וחיבור צינור גינה כמובן שהבורר יהיה על חום
אם זה לא עוזר ואין אוויר במערכת לאחר חיבור מחדש וניקוז נכון של אוויר ואין הופעה חדשה של אוויר ואין נזילות עזוב שטויות וסעה ככה

gibson9655
26-02-14, 21:39
נערך