PDA

View Full Version : מדבקת ויניל דמוי קרבון על הפונטו שלי + שאלה לגבי סמל קדמי

bennyavi
14-01-14, 23:24
היי חברים :)

בעלות מגוחכת שיפרתי את חזות הפיאט -המלאה כוויות שמש- שלי.
הדבקתי לבד מדבקת ויניל דמוי קרבון M3 שקניתי באיביי והיה טענוג צרוף לכסות את המכסה מנוע :)
אני מצרף לכם תמונה כדי שתבינו כמה ההבדל משמעותי אני פשוט גאה בפתרונות הזולים האלה..

בנוסף, הסמל הקידמי דהה לגמרי ונראה רע. מאיפה אפשר לקנות חדש? אני מוצא באיביי כל מיני קישקושים, העברתי שעתיים בחיפושים ואני לא מוצא שום דבר שיתאים... רק מדבקות ומגנטים חסרי טעם.

תודה לעוזרים ולמגיבים...

yair791
14-01-14, 23:27
ניראה פשוט מדהים אבל תגיד אין על הצבע לקה ?
או שהיו חלקים שקופים רופפים על הצבע ?
כם אם כן אז המדבקה לא תחזיק הרבה בחום של הארץ

bennyavi
14-01-14, 23:33
לא היו חלקים רופפים, ניקיתי טוב את המכסה מנוע לפני שהדבקתי והרגשתי שכולו חלק לגמרי. הצבע של פיאט נשרף טוב כנראה! :D

ראיתי איזה 15 מדריכים ביוטיוב על הדבקה בסגנון, יש מה לדעת לפני שעושים את זה, פעלתי לפי החוקים המקצועיים ואני באמת מקווה שיחזיק מעמד!

matansab
15-01-14, 01:28
העלאת תמונות לאתר לא כרוכה בתשלום ;)
תן עוד כמה תמונות.

תוכל לפרט כמה עלה לך הכל? כמה זמן עבודה?

בקשר לסמל, תחפש גם ב-ALIEXPRESS ראיתי שיש שם סמלים לפונטו ספייס

Nuker
15-01-14, 02:44
סמלים מאיביי (http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.XFIAT+ 74mm+Badge+Emblem+Brava+Bravo+Stilo+%22NEW&_nkw=FIAT+74mm+Badge+Emblem+Brava+Bravo+Stilo+%22N EW&_sacat=0&_from=R40)
שני הסמלים העליונים
הזמנתי את האדום והוא הרבה יותר יפה מבתמונה!! (יותר אדום בורדו כהה והפיאט בולט ממתכת ולא הדפסה)
בנוסף המוכר פינק אותי במחזיק מפתחות פיאט ללא ידיעתי (:

יש לציין שהם לא מקוריים ויש סוג של קומבינה עם מדבקה שהסמל נדבק לרכב אבל רצוי למצוא פתרון יותר הולם.

matangil
15-01-14, 13:12
סליחה שאני ככה נידחף , אבל אני גם מעוניין להחליף סמל , ראיתי את הפיתרונות של "מדבקה"

זה אכן שווה? , מה עליי לעשות להוציא את הסמל הישן פיזית ואז להדביק במקום הריק ?

בנוסף הנה לינק לסמל מקורי מפיאט , ( סמל פיזי , מאחורה שלוש פינים)

http://www.ebay.com/itm/370280513741?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Nuker
15-01-14, 13:35
יש בורג מהצד הפנימי של המכסה מנוע פותחים עם מפתח רגיל ,
הבעיה היא שרוב הסיכויים הסמל כבר התיישן וזה יישבר כי ההברגה מפלסטיק,
אני נאלצתי לשבור את הסמל מבחוץ ואז לתפוס את ההברגה עם פלייר ולפתוח את האום מהצד השני.

matangil
15-01-14, 14:00
ואז פשוט הדבקת את המדבקה , במקום הריק ?

זה נותן תחושה של עומק ?

Nuker
15-01-14, 14:12
אם אתה מזמין סמל רגיל אתה סוגר את האום ואין בעיה הכל כרגיל,
בהדבקה,אני אחרי שהורדתי את הסמל שטפתי את האזור היטב והדבקתי עם המדבקה שבאה עם הסמל,
הסמל בלי פינים והמדבקה היא מדבקת קצף בעובי 1-2 מילימטר בגודל 2X2 ס"מ ולא על כל הסמל
יש מרווח קטן אבל הוא לא משמעותי, למרות זאת אחרי שטיפות והשמש של הקיץ זה לא החזיק הרבה זמן (חודשיים-שלוש) ונאלצתי להשתמש בדבק אחר כפי שהמלצתי לעשות מלכתחילה,
אפוקסי לדעתי יעשה את העבודה היטב.

bennyavi
15-01-14, 21:05
העלאת תמונות לאתר לא כרוכה בתשלום ;)
תן עוד כמה תמונות.

תוכל לפרט כמה עלה לך הכל? כמה זמן עבודה?

זה קטע! תמיד אני רוצה לצלם פרוייקטים כדי להעלות לחבר'ה טובים כמוך שסקרנים ורוצים לדעת ואין משהו שאני יותר אוהב מלשתף דברים טובים אבל איך שאני מתחיל לעבוד גם אלוהים לא יכול לעצור אותי ואז אני שוכח לצלם, לא מסוגל לענות לטלפונים אפילו, שוכח הכל לגמרי עד שאני מסיים... אז אין עוד תמונות :rolleyes: אני חושב שהרגע נפל לי אסימון למה אני כל כך אוהב לעבוד על הרכב (ולא משנה בשביל מה) כי אני פשוט מתנתק מהכל אשכרה ככה

לגבי עלויות -
מדבקת ויניל דמוי קרבון תוצרת M3 בגדול 300*120 מ"מ
בארץ: מהיבואן 750 ש"ח. מכל השאר אפילו לא שאלתי
באיביי: 500 ש"ח זה אחרי חיפושים ארוכים. אבל אני התעקשתי עם מוכר לגבי העלות והייתי נחמד, קיצור התמקחתי איתו כמו ישראלי טוב והבטחתי פידבק חיובי. יצא לי 210 ש"ח וגם הוא פינק בעוד 30 ס"מ לרוחב. גדול, אה?

לגבי זמן עבודה -
מדידות, חיתוך, ניסויים וניקיון: שעה
עבודה תכלס בהדבקה: 3 שעות על המכסה מנוע, מראות, וחלק קטן באחורי הגג. נשאר לי לעשות את כל הגג זה בטח ייקח לי עוד שעה וחצי אחרי שצברתי ניסיון.

כלי עבודה - אפס ש"ח. פאן במקום אקדח חום מאחותי. וכרטיס אשראי במקום מיישר מקצועי לטפטים שאגב אני מתחרט על השימוש הברוטאלי בכרטיס כי הוא השאיר לי כמה שריטות למזכרת על המדבקה =/ לומדים מטעויות. אני חושב שפתרון טוב זה לעטוף את הכרטיס בנייר טואלט. לפחות ככה אני מתכנן לעשות את הגג כלקח... (חלילה שלא שאקנה כלים ייעודיים! 8-) )

bennyavi
15-01-14, 21:46
מדבקה ב35 ש"ח או מקורי עם פינים ב75 ש"ח... ? ואגב, אצלי כל החלק ממתכת שלם ונראה טוב רק המדבקה שהייתה עליו דהתה לגמרי. נראה לכם שאפשר למצוא מדבקה כזאת לקנות? זה אמור לעלות גרושים אם כך

bennyavi
17-01-14, 18:49
למי שרצה תמונות והרחבות, העלתי פרוייקט מצולם של המשך עבודתי על הגג
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=126004&fb_action_ids=10203280328515521&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582