View Full Version : פנדה 2005 - מזגן חימום לא עובד.
המזגן בפנדה שלי לא מחמם גם אחרי נסיעה ארוכה וחום מנוע תקין עדיין מוציא קור.
במה קשור הבעיה? והאם יש דרך לתקן את זה לבד?
כנראה שרדיאטור החימום סתום או שהיה דולף ונותק אצל אחד מהבעלים הקודמים של הרכב.
אם הוא סתום, אפשר לנסות לשחרר את הסתימה.
אם דלף, יש להחליף אותו, הפעולה דורשת פירוק של הדשבורד.
אני מקווה שאתה מפעיל נכון את החימום: מסובב את הגלגל השמאלי למצב מכסימום האדום, לחצן המזגן כבוי והמפוח הפנימי פועל.
בגלגל הימני תוכל לקבוע להיכן יצא האויר, לפנים, לרגליים, לשמשה הקדמית או לשמשה הקדמית ולרגליים ביחד.
אם כך עשית ועדיין אין חימום פנימי, אז כנראה שמה שכתב קודמי תקף.
בברכה - רפי לין
לחדד את מה שרפי כתב, שהנורה הכתומה של המזגן תהיה מכובה! לא דלוקה
מזגן באוטו לא מחמם, החימום זה בכלל מהחום של הנוזל קירור, ולכן אין צורך להדליק את המזגן.
למה הנורה צריכה להיות כבויה (כלומר, לכבות את ה-A/C)?
אני מבין שהמדחס לא צריך לעבוד בחימום, אבל למה הרכב לא מנתק אותו לבד כשהוא מבין שאני על חימום?
אתם רוצים לומר לי שכל הזמן הזה כשנסעתי עם חימום ועם נורה כתומה, ביזבזתי דלק על מזגן? חשוב יותר, האם הסבתי נזק למזגן?
מדובר בפנדה החדשה, אם זה משנה.
לגבי הסבת נזק אז אל חשש, לגבי בזבוז דלק אז לצערי בזבזת אך מעט.
זה חימום מכאני בסיסי ביותר, לאוטו אין מושג שעשית על חימום (וגם אפשר להדליק את הAC כדי להפשיר אדים אולי)
תודה רבה על העזרה,
באמת ביצעתי את מה שרפי לין אמר והחימום אכן עובד אבל רק אחרי שהחום מנוע עולה והמחוג מתייצב על אמצע הסקלה של החום מנוע,
האם זה תקין או שכנראה באמת הרדיאטור חימום סתום?
החימום עובד לפי החום של המנוע, לכן תמיד ב5-10 דקות הראשונות לנסיעה לא יהיה לך חימום טוב או בכלל. ככה זה בכל אוטו.
(מסקרן אותי למה אין ספיראלה של חימום לרדיאטור הפנימי הזה ובלי קשר למים מהמנוע)
אם האוטו לא מתחמם מהר מספיק (בגלל תקלה או עייפות בטרמוסטט של המנוע שנשאר פתוח, אם בנסיעה בכביש מהיר החום מנוע יורד מתחת לחצי) זה תקלה שכדאי מאוד לתקן גם בשביל החימום וגם בשביל הצריכת דלק ושמירה על המנוע.
בפנדה שלי (2010) החימום מתחיל להיות מורגש (עוד לא רותח) כבר שמד חום המנוע נמצא בערך על מצב רבע.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.