PDA

View Full Version : סעפת יניקה

eVGA
16-11-13, 12:49
שלום לכולם!
ברשותי פיאט אונו 1400,שנת 94.
הרכב הנ"ל הוא בעל הזרקה חד-נקודתית.
אני מעוניין להחליף את סעפת היניקה שלו בסעפת עם הזרקה ישירה\רב נקודתית,ובכך גם לשים על הדרך מזרקים טובים יותר.
השאלה שלי היא איזו סעפת אני יכול לשים? אין לי יותר מדי נסיון בכל התחום,והבנתי שלמצוא סעפת מקורית של אונו טורבו לדוגמא זה דבר כמעט בלתי אפשרי בימינו (בארץ).
למישהו יש עצות? דעות? אשמח לשמוע :)

yair791
16-11-13, 12:56
אולי אפשר לקדוח חורים בסעפת ולהכניס לשם מזריקים אבל זה צריך להעשות באופן מאוד מדויק כדי לקבל זוית הזרקה אופטימלית ואטימה מוחלטת בין המזרק לסעפת אחרת הרכב יזיף או לא יניע וכמוסן שיש עוד גורימים

רפי לין
16-11-13, 13:07
אל תנסה אפילו לעשות זאת.
לצורך כך צריך משאבת דלק עם לחץ דלק שונה, מחשב ניהול הזרקה שגם יקבל נתונים לביצוע הזרקה מתוזמנת, וסת דלק ועוד ועוד.
בברכה - רפי לין

eVGA
16-11-13, 13:15
יאיר - אני מעדיף להימנע ממשהו בסגנון הזה.
רפי - אני מודע לכך שאצטרך להחליף פחות או יותר את כל מערכת הדלק,זה פחות או יותר התכנון שלי.
השאלה שלי היא באיזו סעפת אני יכול להשתמש ועל אילו נתונים אני צריך לשים עין כשאני בוחר את הסעפת?

רפי לין
16-11-13, 14:10
במכוניתך יש מע' הצתה נפרדת (דיג'יפלקס) ממוחשבת ומע' הזרקת דלק חד נקודתית של "בוש".
מחשב ההצתה של ההצתה מחובר עם חוט למחשב הזרקת הדלק של "בוש" שבמכוניתך והשאלה אם מחשב הזרקה לההזרקה רב נקודתית יש בו בכלל כניסת קבלת אות ההצתה הזה.
כמובן שעל הכל ניתן להתגבר עם אלקטרוניקה וחשמל אבל בסך הכל המכונית תהיה קומבינציה אחת גדולה.
בברכה - רפי לין

eVGA
16-11-13, 14:27
במכוניתך יש מע' הצתה נפרדת (דיג'יפלקס) ממוחשבת ומע' הזרקת דלק חד נקודתית של "בוש".
מחשב ההצתה של ההצתה מחובר עם חוט למחשב הזרקת הדלק של "בוש" שבמכוניתך והשאלה אם מחשב הזרקה לההזרקה רב נקודתית יש בו בכלל כניסת קבלת אות ההצתה הזה.
כמובן שעל הכל ניתן להתגבר עם אלקטרוניקה וחשמל אבל בסך הכל המכונית תהיה קומבינציה אחת גדולה.
בברכה - רפי לין

קומבינציה אחת גדולה זה סיפור חיי ;)