View Full Version : פונטו ספייס דינאמיק 2005 - שאלה לגבי גיר רציף
ובספר הרכב שקיבלתי לא מצויין דבר וחצי דבר בנושא הגיר. שאלתי היא האם רק במצב D פועל כפתור E המיועד כמדומני לחסכון בדלק? מה בעצם גורם ה E? היום במעלה הקסטל שיחררתי את E המנוע כאילו קיבל מרץ.
לתשובות אודה. :lol:
קודם כל ברוך הבא.
שנית כל, אני מעביר את זה לטכני, לשם זה שייך.
לגבי הגיר. מצב החסכון כביכול, יעיל רק בנסיעה ארוכה וממושכת במהירות שיוט. בכל שאר המצבים הוא אינו יעיל מפני שהוא מרסן את המנוע, וכאשר תרצה להאיץ, אתה תלחץ יותר גז. דבר זה יגרום ליותר דלק לזרום למנוע, וההמשך ידוע. עצתי לך, בטל אותו.
ולגבי ספר הרכב, הגירסא העברית היא מאוד מצומצמת משום מה, כאילו שהנהג הישראלי לא צריך לדעת כלום על הרכב שלו.
שלום לחבר הירושלמי
מצב E, מצב "חסכוני" שפועל רק כאשר הידית ב- D.
מצב D+E כביכול גורם לתיבה להעלות הילוכים מהר יותר (כביכול כי זו תיבה רציפה) ובצורה הזו מביא לחיסכון בדלק על חשבון ירידה זמינות הכוח.
אבל במצב הזה האוטו מסורס לגמרי וגם במקרה שצריך הרבה כוח אז האוטו מוגבל בטורים המקסימליים (סביבות 4000 במקום סביבות 5000).
בסופו של דבר מצב זה דווקא יכול להעלות צריכת דלק! כי לוחצים הרבה יותר על הגז לקבל כוח.
המלצה שלי ושל רוב בעלי הרכב הזה - תנהג רק ב- D. פשוט אל תשחק עם התיבה.
מה גם שפה בירושלים עם חלק מהעליות ובקרוב עם מזגן, במצב E אתה תרגיש כאילו האוטו לא זז.
ותודה לגדעון שהקדים אותי בתשובה
קודם כל תתחדש על הפונטו. קנית באמת אחלה אוטו. כמו שאמרו קודמי, עזוב את האקונומי הזה. עד לפני לא הרבה זמן גם אני הייתי נוסע עם האקונומי מופעל וחשבתי שזה הכי טוב וחסכוני. עכשיו, אחרי שביטלתי את זה אני שם לב שהאוטו הרבה יותר זריז ומגיב יותר טוב ואני מאוד שמח שעשיתי את השינוי.
מאתמול שקיבלתי את התשובות איני משתמש ב E , אלא אם אצא לנסיעות מחוץ לעיר ובמהירות קבועה של 90 או 100 קמ"ש נניח!? 8O
לדעתי...גם לא !
שתרצה להאיץ פשוט תגלה שיש לאוטו מעט כוח זמין!
זה גם מה שאני עשיתי בהתחלה. אבל, ראיתי שזה בעצם לא משנה אם אתה במצב אקונומי או לא המנוע מסתובב על אותו סל"ד בשיוט הפסקתי גם עם זה. כמו שstudent אמר אם אתה תרצה יותר כוח אפילו במהירויות שיוט במקרה של לעבור מסלול או לעקוף מישהו לא תקבל את הכוח הזה כשהאקונומי פועל.
אני גם בדעה של כיבוי האקונומי תמידית. למרות שאם אכן הנסיעה שלך קבועה סביב 90-100 ללא האצות, אז יהיה שיפור קטן בצריכת הדלק, מנסיון.
היום פעם ראשונה נסעתי 100 קילומטר על איקונומי,
הוא באמת מרסן את המנוע... בעליות לירושלים בד"כ הטורים על כמעט 3
כאן היו על כמעט 2.5 ... ללא לחיצה נוספת על הגז... לגבי מהירות לא היה שינוי..
במהירות נמוכה ממש לא יעיל... תמיד תוכל לשחק עם זה...ולבדוק מה יותר נוח..
לא תשובה מקצועית... אבל נראה לי פיאט ידעו מה הם עושים
האם אתם מבססים את תשובותיכם על תחושות בטן, או שבדקתם את זה עם נתוני הצריכה במחשב הדרך?
זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל מצב E בתיבה הרובוטית מפגין חסכון של 1.5 ק"מ לליטר נוספים בנסיעה משולבת, אחרי נסיעות בסך 1000 ק"מ שעשיתי בפנדה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.