PDA

View Full Version : יעוץ לאחר בדיקה במכון בדיקה

dudi26tahan
08-09-13, 11:17
http://sizmedia.com/my.php?i=ni1myzc2jy1z.jpg
בדיקת של הרכב במוסך.

הרכב הוא פונטו 2006 דגם דינאמיק טיפטרומיק.
האוטו נקי ומטופל רק במוסך מורשה. יש לי תיעוד בדיקות להכל דרך המוסך. המוכר נראה אמין מאוד.

מה דעתכם על הבדיקה?

chesh
08-09-13, 11:29
בדיקה טובה סה"כ
הרבה כסת"חים.
תצטרך לעשות לה יישור קו שיכלול תושבות מנוע/גיר, ניקוי פנסים וטיפול טיימינג אם צריך.

לא רואה שם איזה משהו קריטי אך בדוק את תפקוד הגיר עם מכונאי בצורה קצת יותר רבה, יש שם כסת"ח אשר מסיר מבחינתם את האחריות על הגיר במידה וילך.

davidmzr
08-09-13, 11:47
כל הבדיקות גם במכוני הבדיקה, יש כסת"ח במה שקשור לגיר אוטומט.
דוד.

מאור30
08-09-13, 11:48
אני אישית ממליץ בחום לא לגעת בפיאט עם הגירים מהסוג הזה. לא מוצלחים במיוחד ופתח להוצאות. לטובתך האישית.

dudi26tahan
08-09-13, 14:41
לגבי הטיימינג טוען שהוא עשה פעמיים ברכב במוסך מורשה ויש לכך תיעוד מלא. מחר אני אלך למוסך לבדוק את התיעוד הזה

לגבי נוזל הקירור הוא טוען שבמוסך תמיד שמים לו את הנוזל
לגבי הפנסים כמה נורא הדבר? מה העלות?

למה לא כדאי לקחת עם הגיר הזה? אני שומע את זה הרבה לאחרונה.. ומצד שני אני שומע רק טוב על הגיר, בלבלתם אותי...

chesh
08-09-13, 15:29
הגיר הרציף (CVT) הוא גיר אמין של פיאט ואין איתו הרבה בעיות מיוחדות.
הגיר שלא מומלץ הוא הגיר הרובוטי בשנתונים האלו. אם זה ELX (דגם Dynamic) אז יש לך תיבה רציפה ולא רובוטית.

אמנם זה גיר אמין אבל יכול להיות שידפק, מה שלרוב לא שומעים על גיר כזה שנדפק אבל יש ויש.
זהו גיר יקר מאוד ולכן אם נפלת על גיר בעייתי, החלפה תהיה יקרה מאוד ומכון הבדיקה לא יקח אחריות עליו.

הכל בבדיקה יצא בסדר סה"כ, אין בעיות מיוחדות עם הטיימינג. רק רשום שיש לבדוק מתי הוחלף.
צריך להחליף כל 4 שנים ואם נקרעת הרצועה בדגם הזה, זה יכול להביא למפגש של שסתום-בוכנה ויצטרך שיפוץ ראש מנוע.